/spanien/barcelona/forum/14370.aspx/spanien/barcelona/forum/14370.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-02-10 22:33
Tapping up? Något brittiska tidningar hittar på med sina fejkade intervjuer och uttalanden

Vill Piqué, Pyoul eller Xavi tappa upp Cesc kan de nog göra det bra mycket bättre med ett sms, ett telefonsamtal eller varför inte någon landslagssamling. De behöver knappast gå till en brittisk tidning för att göra det.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-10 22:32
Irriterande att folk (arsenalfans?) tjafsar om att vi tog ett lån på €150 miljoner hela tiden, detta gjorde klubben för att pengarna från TV-intäckterna inte kommit, dessa ligger väl även på lite drygt €150 miljoner eller mer kanske? Klubben räknar ju med detta i sin budget och får man inte in dem pengarna i tid är man ju tvungen att låna, därför gjorde klubben detta. Kan ni Arsenalfans sluta älta det nu...
Barcelona LaSagradaFamília
2011-02-10 22:30
Äh, de flesta av citaten har skapats i England (tror det var Daily Mail). Du kan väl allvarligt talat inte mena att det är fel att t.ex Pique vill spela tillsammans med sin barndomskompis?

Edit:
@Hunting Bears: Man vet aldrig med Xavi,jag tror hans syn är så bra att den även ser in i framtiden..
Real Madrid Alex.K
2011-02-10 22:30
Man behöver inte ha en dålig ekonomi bara för att man har skulder. De flesta klubbarna idag har faktiskt skulder. Det behöver inte vara något negativt såvida man inte kan betala tillbaka dem.
Nu vet jag inte hur Barcas kostnader ser ut, men era skulder minskar väl varje år såvida ni inte tar nya lån?
Hunting Bears
2011-02-10 22:29
Och här kommer diskussionen om tapping up igen.

Ge dig för helvete. Det är inte spelarna som är ansvariga för att värva spelare. Är det Xavi och Iniesta som sköter kontakterna med andra klubbar eller?

Sen var jag inte medveten om att Barcelona har tidningar som de själv styr såsom du verkar tro att man äger EMD. Knappast så att man ber tidnignarna göra Barcelonas ärenden åt dom.
Spanien Rivaldo!
2011-02-10 22:29
Hetfield- Megan Fox is a dude:

Fråga alla spelare i världen som tillhör en klubb på en något mindre nivå än Barca om de hade velat flytta till dem så tror jag väldigt väldigt få hade tackat nej =)
Nu vet jag inte hur intervjun var exakt men jag tvivlar starkt på att Diaby bara plötsligt påpekade att han vill flytta till Barca.
Spanien Matski
2011-02-10 22:28
HB

Sant, men det är väl mest det faktum att de alltid ska komma med nyheter om spelare som säger det ena och det andra som retar oss, inte själva nyheterna alltså, utan hela grejen som kallas tapping up.
Vi blir ju inte direkt arga om El Mundo Sport eller vad den heter kritiserar Arsenal som klubb, utan det som bla jag stör mig på är att de verkar försöka sätta griller i huvudet på spelare och det känns inte riktigt som att det följer den fair play attityd som många vill få det till att Barca står för.
Barcelona Rambla~
2011-02-10 22:27
Matski

Om du hade haft den minsta aning om ekonomi, så är svagt kassaflöde något som är vanligt förekommande under perioder i alla företag. Sådana där tillfälliga lån är väldigt vanliga.

En annan sak när det gäller Barcelonas senaste bokslut som alla icke insatta inte har förstått, är att det bokslutet som gjordes om av Deloitte var väldigt konservativ gjord. Hade man gjort en sådan med Arsenal och tex Man United hade dessa två klubbar skuldberg varit än större. Det är inget påhitt, det är fakta.
Barcelona LaSagradaFamília
2011-02-10 22:27
Matski: Inte vet väl vi, de har inte varit tvungna att göra det. Det har hänt Real, och kan nog hända klubbar som Valencia och Betis också. Men sånt händer ju även i England och Sverige...
Barcelona Frodo
2011-02-10 22:27
Hetfield- Megan Fox is a dude

Henry och Hleb till Barcelona. Flamini till Milan. Toure och Adebayor till City. Ashley Cole till Chelsea. Språngbräda minst sagt.
Atlético addeh
2011-02-10 22:26
Vilanova: "Villa arrived here as world champion but acted with the modesty of a boy promoted from the B-team."

Det där säger en hel del om Villa, otroligt ödmjuk kille. Hoppas han fortsätter med taktiken att alltid ta laget före jaget, skulle vara för jävligt om han likt Zlatan sjunker som en sten under vårsäsongen. Något jag dock inte tror kommer hända.
Hunting Bears
2011-02-10 22:26
Varför bryr du dig så mycket om Barcelonas ekonomi?
Barcelona Blaugrana91
2011-02-10 22:25
Frodo

Finns ingen klubb som sköts "bra" ekonomiskt, samtliga klubbar har skulder och gör förluster, så vi är knappast ensama om det.
Men det är typiskt engelska journalister, så fort dem får tillfälle att klaga på någon Spansk klubb gör dem det, avundsjuka är allt det handlar om.

Men trots att vår ekonomi anses vara så "dålig" så är vi ju ändå världens näst rikaste klubb, så något måste vi ju göra rätt rent ekonomiskt...
Barcelona LaSagradaFamília
2011-02-10 22:25
Visst har klubben en del ekonomiska problem, men de beror knappast på köpen av Villa och Mascherano. Hade vi inte köpt spanjoren hade vi förlorat pengar eftersom vi hade haft stora problem i ligan, cupen och CL. Jag tror han kommer vara väl värd transfersumman. Mascherano var dessutom relativt billig eftersom han betalade en del av summan ur sin egen ficka.

Klubben är dessutom inte menad att gå med enorm vinst, eftersom den är ideell (tror jag).
Spanien Matski
2011-02-10 22:24
Och är det sant att staten eller kommunen eller vad det är skulle täcka upp för Barca om de skulle få allt för stora problem med lånen? Är inte det ganska orättvist isf? Jag menar, skulle de göra det åt alla klubbar från Barcelona isf?
Hunting Bears
2011-02-10 22:24
Matski

Om ni Arsenalsupportrar inte bryr er om vad spanska tidningar skriver borde ni väl inte vara arga på Barcelona eller? Då borde ni väl inse att typ allt rörande Cesc är bullshit.
Spanien Matski
2011-02-10 22:20
Hunting Bears

Nej det kan jag förstå, ungefär som att vi Arsenal-supportrar inte skänker många tankar åt det de spanska tidningarna skriver.
Men jag tycker ändå det är intressant det han skriver, har inte Barca nyligen tagit lån för att betala "löpande kostnader", dvs typ löner och liknande?
Det känns ju inte som att klubben sköts helt korrekt ekonomiskt om man måste ta ett sådant lån?
Barcelona Frodo
2011-02-10 22:18
Matski

Det är ren bullshit journalistik. Han verkar vara en "hack journalist" (som man säger i England) som inte har koll på något. Att det kommer från The Daily Mirror bekräftar det bara.

Vem har sagt att vår klubb har skötts bra ekonomiskt?
Hunting Bears
2011-02-10 22:12
Matski

Att engelsmän ska skriva om Barcelona ger jag inte mycket för. Anglofiler gillar ju mest att klaga på alla klubbar som inte är engelska.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 22:11
Cesc, Clichy, Arshavin och nu Diaby. Vem i Arsenal vill inte spela i Barcelona :P?
Arsenal verkar vara språngbrädan till de större lagen.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-10 22:11
Neymar till Barca? För 20 milj euro? Nej tack!
Hellre då att man tar med sig Funes Mori hem ifrån sin talangjakt i Sydamerika. Det är en spelartyp vi skulle behöva och som inte lär kosta i närheten av vad Neymar gör.
Barcelona Frodo
2011-02-10 22:10
addeh

Kom igen, Arsenal skulle väl aldrig försöka sno andra lags talanger? Klubben och dess supportrar hatar ju "tapping up"?

Rätt komiskt att Diaby säger att han drömmer om att få spela i Barcelona en dag.
Spanien Matski
2011-02-10 22:09
Hej hej, tänkte bara fråga vad ni tycker om mitt länktips, håller ni med eller motsäger ni er det totalt? Jag tippar på alt. 2 på förhand men det är intressant att höra vad ni säger.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 22:05
addeh/

Förresten så håller jag med dig i det du skrev tidigare om att vi kanske får acceptera att vi inte kommer få se en ny Xavi när denne lägger skorna på hyllan. I teorin bör det nog gå bra ändå med tanke på att spelare som Iniesta är kapabel att läsa spelet på ett utomordentligt sätt och att La Masia kryllar av tekniska mittfälltare som vet hur man ska distribuera bollarna.
Atlético addeh
2011-02-10 21:59
Hehe, säg någon talangfull La Masía-mittfältare som Wenger inte rycker i?
Barcelona el Flaco
2011-02-10 21:56
Hetfield/

"Om vi hade haft en spelare i La Masia som var en "Xavi" typ, då hade jag sagt nej till Cesc, men faktum kvarstår att La Masia saknar en sådan spelare."

Sergi Samper från Cadete A sägs vara lik Xavi i sin spelstil, men han är bara 16 år gammal så vi ska nog vänta till han kommer upp till Juvenil A och Barça B innan vi kan få göra en mer rättvisare omdöme. Viktigaste är dock att vi lyckas behålla honom då det sägs att Wenger är ute efter honom.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 21:47
När vi spelar utan Xavi (de få gångerna) så har det sett minst sagt mediokert ut, spelarna vet inte ens vad de ska göra. Xavi är så pass bra och unik att det är omöjligt att klona honom eller att ersätta honom, men jag påstår att Cesc har tillräckligt med verktyg under bältet föratt göra det han gör.

Ja visst, Cesc spelar väl offensivare än Xavi, men det visar bara på hans mångsidighet. Han kan gå ner i banan där han styr och ställer föratt (när det behövs) gå upp i banan.
Om vi hade haft en spelare i La Masia som var en "Xavi" typ, då hade jag sagt nej till Cesc, men faktum kvarstår att La Masia saknar en sådan spelare.

Det bästa med ett köp av Cesc är att det hämmar inte en spelare som Thiago då båda spelar på helt olika positioner, men det är just prislappen som får mig att bli konfunderad.

Tänk er andra generationen av Barcelona med Thiago-Busquets-Cesc, jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att det låter underbart.
Hunting Bears
2011-02-10 21:42
Messi och Iniesta tycker jag är mer dominanta än vad Ronaldinho och Deco var. Men nu kommer jag få halva Les Rambles på mig igen då Ronaldinho är bäst genom tiderna här.
Atlético addeh
2011-02-10 21:39
Coach pep

Precis, och som du säger, har vi lyckats ersätta Ronaldinho & Deco även om båda är saknade, borde vi kunna ersättare Xavi också. Sedan är det en självklarhet att han inte går att ersätta rakt av, det ser jag som en i princip omöjlighet.

När Ronaldinho försvann tog Messi ett större ansvar och har sedan dess varit helt outstanding. Först den här säsongen börjar man faktiskt få lite Ronnie-vibbar av Messi med tanke på hans magiska passningsspel han visat upp.

Samma sak med Deco när han försvann, då klev Iniesta fram istället. Även om det inte är exakt samma spelartyper som ersätter föregångarna behöver det inte bli sämre för det.

På frågan vem som håller längst av Puyol och Xavi så tror jag på den sistnämnde av den anledningen att han inte är lika beroende av snabbhet & fysiska spel som Puyol är. Xavis främsta egenskap är hans spelförståelse, och då spelar det ingen roll om han är 31 eller 35.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-02-10 21:27
Cigge

Jag tror att du tittar för mycket på Cesc utifrån den positionen han har idag.

När du säger att Busquets skulle kunna växeldra mer så skulle du kunna ha en poäng om man spelade med två DM. Men med den modellen som råder idag är det snarare så att pivoten droppar ner i backlinjen medan ytterbackarna belastar motståndarna högt upp i banan - allt för att skapa utrymme för uppspel i mitten av planen där i stället Messi växeldrar/droppar ner åt andra hållet.
Växeldragning passar bättre i lag med rakare spel med omställningar.

Även om Busi någon gång skulle behöva ersätta Xavi (han har gjort det någon enstaka gång om jag inte minns fel) så är det inget som skulle hålla över en längre period eller ens en halv säsong.

Nej, min åsikt kvarstår. Cesc är det sportsligt bästa alternativet.

.
Annons: