/spanien/barcelona/forum/14309.aspx/spanien/barcelona/forum/14309.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona sabit
2011-02-14 20:26
Meddelandet
Barcelona Frodo
2011-02-14 20:26
Hetfield- Megan Fox is a dude

I´m out! För många docuhebags helt enkelt. Det sämsta av två världar som du säger.
Barcelona sabit
2011-02-14 20:25
Största spärren som nånsin delats ut. Du kommer aldrig mer sätta din fot här inne. /Red
Spanien Clichy #22
2011-02-14 20:24
barcafan86 //

Att scouter följer med ungdomsträningarna visar ju nog intentioner, oavsett vilket lag det gäller.

"Ni kan inte försvara de fula värvningar ni gjort med tomma anklagelser mot oss."

Om det är din tolkning av situationen tror jag du måste läsa om vad jag skrivit, alternativt inte dra alla över samma kam. Jag försvarar inga fula värvningar vi gjort, och kommer inte heller med några tomma anklagelser.

"skillnaden är att jag har inga problem med ogilla beslut klubben tar utan att det påverkar min kärlek till klubben"

Jag tycker också här du använder för stora ord. Menar du att inget arsenalfans kan göra samma sak? Eller vilken skillnad syftar du på?

Sen är det en av de intressantaste aspekterna av hela diskussionen det här tycker jag: att förhålla sig till att någon/något man älskar gör något man inte tycker om. Många (i alla läger) löser det med att ignorera eller försvara det som gjorts. Att du klarar av att fördöma det Barcelona gör är en eloge till dig och ett föredöme för både Arsenal- och Bareclona-supportrar.

"Granero y Higuain" //

Gissade nästan det :) Blir ju lätt pajkastning när supportrar från olika lag ska diskutera känsliga frågor, så kan nog vara bra att kolla upp saker både en och två gånger.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-14 20:23
Man vet att man ska undvika forumet när det är fler Arsenal och Real Madrid supportrar än Barcelona supportrar här.
Barcelona Frodo
2011-02-14 20:23
OTBAG

Wilshere är klass. Han har hjärna, teknik och disciplin. Med andra ord motsatsen till vad som normalt produceras i England.
Atlético Wilshere#19
2011-02-14 20:21
"Granero y Higuain" //

Ja, där ser man. Jag tolkade det som att Clichy #22 ansåg att Arsenal gjorde fel i sättet de hanterade Merida-affären även om man inte hade lyckats få honom. Det har väl ingenting att göra med om Barcelona har försökt locka över spelare från Arsenal, men det spelar ingen roll nu. Never mind, my bad!

Frodo //

"Ni kan fortsätta dra en handtralla till Iniesta" (Tror att det var du som sa det)"

Angående detta så vill jag bara klargöra att jag faktiskt sa klart och tydligt att det var menat som ett skämt men om du tog illa upp så ber jag uppriktigt om ursäkt.

Hursomhelst får du det ju att låta som att denna hetsiga diskussion bara beror på oss gooners och det stämmer väl inte riktigt det heller? Båda lagens supportrar är lika goda kolsupare, enligt mig. Sedan finns det så klart vissa som har betett sig bättre och sämre än andra men det känns bara onödigt att peka ut folk hejvilt. Det skulle nog inte göra saken bättre.

Sedan känns det som att du drar alla gooners över en kam. Jag antar att det skulle bli bättre om man diskuterade med personer enskilt och som sagt inte drar alla över en kam, för jag tror knappast att samtliga gooners som som har varit här inne på sistone har på ett eller ett annat vis kommit med de citat du radade upp och bara käftat emot.

Nåväl, jag hoppas iallafall att alla här inne kan hålla en skaplig ton och diskutera på ett vettigt sätt. Det skulle bli så mycket trevligare och föra intressanta diskussioner. Men de försvinner tyvärr bland all pajkastning som har föregåtts.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2011-02-14 20:21
Frodo://
"Song är bättre än Busquets"

Jag ställer mig frågan, vad är fel med det. Song är en duktig spelare likaså Busi, men jag tror inte Busi hade petat honom i någon annan klubb förutom Barcelona, så frågan i sig blir ganska låst. Så jag antar att du menar individuellt, och där har tyvärr inte Busi mycket att sätta emot med, då Song är oerhört komplett.
Barcelona Frodo
2011-02-14 20:18
Wilshere#19

"Arshavin och Nasri är nästan lika bra som Iniesta."
"Song är bättre än Busquets."
"Robin van Persie är bättre än Villa."
"Jag gillar inte Barcelona och deras arroganta fans."
"Barcelona är smutsiga som tappar upp Cesc via media."
"Arsenal har aldrig gjort fel. Chamakh har alltid drömt om att spela för Arsenal så det var inte samma sak när vi försökte värva honom."
"Ni kan fortsätta dra en handtralla till Iniesta" (Tror att det var du som sa det)

Allt detta och mycket annat skit har jag fått höra det senaste dygnet. Är det konstigt att man svarar aggressivt tillbaka på massa dumheter? Ni tycker tydligen att ni aldrig gör fel men att Barcelona är en hemsk klubb med hemska fans. Det är okej för er att skriva skit om Barcelona och dess fans men så fort vi går lite överstyr på vårt eget forum är vi (jag i det här fallet) en översittare?

Ni poachar våra talanger men det är inget fel. Klubbar som Bourdeaux har klagat på ert sätt att värva men det är inte ert fel. Våra spelare svarar i media om Cesc och ni ser det som en stor jävla tapping up historia men glömmer bort det faktum att hälften av spelarna i Barcelona är goda vänner med Cesc, träffar honom på landslagssamlingar och har hans telefonnummer. Ni får det att se ut som att Barcelona har begått folkmord. Ville de tappa upp hade de gjort det med ett enkelt telefonsamtal. Wake the fuck up! Var det inte så du sa till mig?

Hur fan vill du att jag ska diskutera? Förklara gärna hur jag ska göra det när ni har bombarderat forumet med massa inlägg som är baserade på lögner och felaktig information.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2011-02-14 20:17
Joan "hycklaren" Laporta på Catalunya Radio :"We did not want to sign Cesc. I chose to sign Villa at that time".

Han säger dock att man ville ha hem honom samma säsong som Pique kom tillbaka, intressant. Jag som trodde att Fabregas var prio 1 för Barca förra sommaren.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-02-14 20:16
C Ronaldo #7

OM det där inte är provocerande och värt en spärr så vet jag inte vad.

Om du ifrågasätter culés kärlek till klubben kan du dra åt H******* härifrån.

Snälla, spy din galla och ditt nick någon annan stans, du tillför noll.
Spanien OTBAG
2011-02-14 20:12
Frodo//

Well, Wilshere är ju inte ett så dåligt exempel på vad vi fått fram av den nya satsningen från det egna ledet. Det kommer flera dessutom, exempelvis Gibbs, Afobe, Aneke, Lansbury osv. Ibland har man en tid där det kommer fram egna talanger och ibland måste man hitta dom på annat håll. Nu har vi en enormt ljus framtid vad gäller talanger från egna led.

Jag kan inte svara på varför man inte alltid tar kontakt med klubben i sig innan spelaren men antagligen är det därför att de inte har ett kontrakt de måste följa. Hade spelarna å andra sidan haft ett kontrakt så hade man varit tvungen att kontakta klubben innan. Det är olika från fall till fall gällande spelare utan kontrakt.

Att vi hittat ex antal spelare för extremt billiga summor och utvecklat dessa i U-lag, reservlag och sedan i A-laget får väl anses vara bra. Varken du eller jag kan veta om spelarna i sig velat lämna de klubbar de tillhört samtidigt som Arsenal tagit kontakt.

Pengar för spelarna får klubbarna också, ta en titt på länktips så ser du att på de flesta spelarna finns en summa också.

Nu har jag inte tid att diskutera längre, det var ett nöje att diskutera med ett antal av er Barcelona fans.
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-02-14 20:09
Spärrad tills vidare.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2011-02-14 20:09
Wilshere#19

Jo, men ser man på att det visst hade.

--

Clichy #22

Ville inte få fram något fel, men jag tolkade det ju tydligen på rätt sätt då. Orkade inte läsa om alla inlägg, då det mesta som skrivits här idag har varit "våra talanger är bättre än era".

Bra skrivet btw, håller fullständigt med dig..
Barcelona barcafan86
2011-02-14 20:07
Clichy #22

vad jag menar är att faktum att vi hade två scouter på en av era träningar bevisar inga som helst intentioner eller moraliska ställningar. När det gäller Arsenal så är ju beviset så enkelt som faktumet att Cesc värvades bakom stängda dörrar och är nu en av era stjärnor. Ni kan inte försvara de fula värvningar ni gjort med tomma anklagelser mot oss. Ni är kända för era värvnings taktiker men vill helt enkelt inte acceptera det och det är det som upprör. Jag älskar Barca men kan erkänna att hela quatar foundation historien är något jag inte står bakom, och det är inte det enda men skillnaden är att jag har inga problem med ogilla beslut klubben tar utan att det påverkar min kärlek till klubben.
Spanien Clichy #22
2011-02-14 20:01
Blaugrana91 //

Jo det blir ju lätt så där i stridens hetta. Tänkte bara jag skulle påpeka det då jag tycker du också skriver en hel del vettiga saker. Trots allt bara vanligt folk på båda sidorna.

Jag var rädd för det (ang Abidal)! Hoppas ändå att det kan påverka vänsterbacken negativt att han spelar i mitten. Men tror som sagt RvP-Abidal kan bli en av de intressantaste matcherna-i-matchen, om vi lyckas spela oss ur er press i första läget.

Hur högt tror du annars ni kommer att köra med backlinjen? Kommer Pep att tänka att backlinjen ska spela högt för att understöda mittfältets pressande, eller kommer han att sänka den för att gardera sig mot kontringar?
Barcelona Frodo
2011-02-14 20:00
OTBAG

Merida-fallet var ren trafficking. Det går inte att påstå något annat. Det är den smutsigaste affären inom toppfotbollen det senaste decenniet.

Jag är väl medveten om reglerna så du behöver inte använda en arrogant ton. Vad som är felaktigt är att Arsenal går bakom ryggen på klubbarna när de tar kontakt med spelarna. Det är exakt det de gör med ungdomarna från La Masia. Varför inte utveckla egna talanger istället för att sno från andra akademier och sedan hylla Wengers kap? "Vi har endast betalat si och så mycket för spelare X medan de andra klubbarna har betalat mycket mer". Det brukar väl låta så?

Vet ni vad City gjorde? De kontaktade Barcelona och kom överens med Gai Assulin utan att det blev ett enda problem. Dessutom fick Barcelona en ersättning. Facit? De tre parterna City, Barcelona och Gai är alla nöjda.

Så förklara varför Arsenal inte kan betala skäligt till andra klubbar precis som alla andra toppklubbar gör? Varför kontaktar man ungdomar bakom ryggen på klubben spelarna tillhör? Det är inte så att spelarna råkar skriva på kontrakt med Arsenal så fort de fyllt 17 utan er klubb poachar ju de långt innan utan klubbarnas vetskap.
Spanien Clichy #22
2011-02-14 19:57
"Granero y Higuain" //

Det är relevant som ett exempel på att det moraliska i en handling bedöms efter avsikten med handlingen snarare än resultatet. Åtminstone för de flesta människor de senaste århundraden. Det är inte avsett att vara en motsvarighet till något annat utan bara ett exempel på hur man bedömer moraliska handlingar. Det som ett svar på barcafan86s tanke att det inte är giltigt att jämställa ett fall där man gör en ful värvning och en där man försöker (ang diskussionen om Aneke & Afobe)
Barcelona Blaugrana91
2011-02-14 19:55
Clichy #22

Ja jag blev lite irriterad därav använde jag den första förklaringen...

Puyol är givetvis otroligt viktig för oss, så självklart är det en försvagning av vårt försvar. Dock så har Abidal varit galet bra hittils under säsongen!
Atlético Wilshere#19
2011-02-14 19:55
Frodo //

"Jämfört med våra talanger i akademin är han väldigt medelmåttig."

Detta baserar du alltså på ett U17-EM? Yeah, right...

Och allt som rör klubben FC Barcelona är Guds gåvor direkt från himmelriket. Allt är precis som vanligt alltså. Märker du inte att det omöjligt går att diskutera med dig när du har denna översittarattityd gällande precis allting? Wake the f*ck up.

"Granero y Higuain" //

No offence, men läs igenom det du just har citerat för det du skrev ("har dem försökt sno någon utav era talanger?") har ingenting med det Clichy #22 skrev att göra.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2011-02-14 19:51
Clichy#22
"Som jag skrev längre ner tycker jag det är fel av oss sättet som vi skaffade Merida, men tycker inte våra handlingar hade varit mindre fel om vi inte hade lyckats få honom"

Hur kan det vara relevant, har dem försökt sno någon utav era talanger?
Ryo Miyaichi
2011-02-14 19:50
Tror knappast vi kniper käften om vi förlorar? Vi håller på klubben inte på framgångar.

Ska bli kul att se Milan-Tottenham också, om nu bale/VdV/modric är hela :-)
Spanien Clichy #22
2011-02-14 19:50
Blaugrana91 //

Naturligtvis kan det vara så, precis som det kan vara att en del här som ogillar Arsenal gör det för att man upplever Arsenal som ett hot. Men det riskerar samtidigt att förenkla saker alltför mycket och blunda för de andra saker som göra att folk ogillar Barcelona eller Arsenal.

Jag gillar ändå din senare tolkning bättre än din första:
"anledningen till att alla hatar Barcelona är för att ni är så jäkla avundsjuka på att era egna lag inte kan nå upp till Barcelonas klass.."

Hur stor betydelse tror du det kommer att få att Puyol missar matchen? Abidal Pique känns ju som ett ganska starkt mittbackslås på egen hand, men att Puyol är självskriven där när han är frisk borde ändå betyda att det är en försvagning?
Barcelona .Sami.
2011-02-14 19:49
Blaugrana91
Everybody loves to be Barca:)
Barcelona Pep the King
2011-02-14 19:47
Hela forumet har blivit Arsenal Arsenal Arsenal. Jag hoppas verkligen Barca kör över er. Så ni kan täppa igen käften!
Spanien OTBAG
2011-02-14 19:45
Frodo//

Jag har inte sagt att vi aldrig har gjort ett fel. Men erat påstådda uttryck om trafficking av barn är bara fel, det är inte bara Arsenal som gör så. I England får man kontraktera spelare vid tidigare åldrar än vad man får i Spanien, något som inte Arsenal som klubb kan klandras för.

Om du nu inte visste det så har du ännu en gång fått det förklarat. Det är olika regler i varje land och det om något kan jag anse vara fel. Jag förstår inte riktigt varför Engelska klubbar får kontraktera spelare i tidigare åldrar än vad spanska lag får. Men att du klandrar Arsenal är bara fel, det är regler det handlar om.
Spanien Rivaldo!
2011-02-14 19:45
Frodo

Hur skulle övergången ha gått till för att du/ni skulle ha varit okej med den? Cesc's alltså.
Spanien Clichy #22
2011-02-14 19:45
barcafan86 //

"Ni gör ful värningar och sen försvarar er med ursäkten att vi "försöker". Löjligt. Hur många stulna talanger har vi i A-truppen får man fråga?"

Menar du med det här att det är resultatet som väger högre än intentionerna när man ska bedöma det moraliska i en handling? Annars är det ju ganska populärt sen 1800-talet och framåt att se till avsikterna med ett beteende när man ska bedöma om det är moraliskt eller inte. Som jag skrev längre ner tycker jag det är fel av oss sättet som vi skaffade Merida, men tycker inte våra handlingar hade varit mindre fel om vi inte hade lyckats få honom.
ponta p
2011-02-14 19:44
SÄMSTA dagen ever, Ronaldo lägger skorna på hyllan och nu slutar Foppa också.....
Barcelona Barcelonito75
2011-02-14 19:43
Barça kommer att vinna på onsdag.Garanti.FORÇA BARÇA!
Annons: