/spanien/barcelona/forum/14298.aspx/spanien/barcelona/forum/14298.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Cigge
2011-02-10 21:22
Hunting Bears

Ja, vart ska vi börja. Vi har slussat in fyra nya spelare i startelvan i år. Skillnaden mot tidigare säsonger är att det är relativt unga spelare som förhoppningsvis har sina bästa år framför sig i klubben. I Özil ser jag en framtida världsstjärna, men det kanske jag inte borde ta upp här. Jag är relativt säker på att vi höjer oss med minst två snäpp till kommande säsong.

För er del känns det som att ni för tillfället spelar på en otroligt hög nivå. Det har ni gjort under en längre tid och klarat av det imponerande bra. Däremot vet jag av tidigare erfarenheter att det vänder förr eller senare. Det behöver inte vara mycket, men dalar ni något så kanske vi möts på mitten nästa säsong, vem vet?

Vi har dock en cupfinal kvar att möta er i och vi kanske, mot all förmodan, möts i CL framöver. Ska bli intressant i vilket fall.
PedroRodriguez
2011-02-10 21:07
Ett tufft spelchema väntar kommande 5 veckor. Efter matchen mot Gijon, blir det inga Kalle-anka lag man möter. Först ställs man mot ett tufft Arsenal i London. Sedan är det fyra riktigt svåra matcher i ligan på raden. Bilbao hemma , Mallorca borta, Valencia borta och sedan Zaragoza på CN. Som sedan följs av hemmamatch mot Arsenal , Sevilla och till slut Getafe.

Har svårt att se att vi plockar 3 poäng i samtliga dessa matcher även ifall vi ser urubbliga ut. Detta är ett viktigt skede, där vi måste plocka många 3-poängare. Efter dessa matcher ser det rätt så bekvämt ut i spelchemat i La Liga.
Hunting Bears
2011-02-10 21:07
Cigge

Varför skulle vi bli sämre men ni bättre? Real kan lika gärna gå igenom samma sak som varje sommar i år igen med ny tränare, 5 spelare ut och 5 spelare in. Perez, Valdano och Mourinho verkar inte gå så där sjukt bra ihop.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 21:06
Köpet av Neymar känns som "låt oss köpa honom innan andra gör det". Nej tack, satsa på Bojan istället.
Cigge
2011-02-10 21:05
B-Guden

Skulle faktiskt kunna bli så att Iniesta & Fabregas delar på spelfördelandet. Inte för att jag vet hur det skulle fungera, men jag tror ni skulle bli oerhört svårlästa genom att spela på det sättet. Det ser riktigt bra ut för er del även i framtiden. Pique, Pedro & Messi är födda 87 och Busquets 88.

Tror dock vi kommer komma närmare. Vi har värvat in fyra nya startspelar i år och jag hade inte räknat med att kunna utmana er om ligatiteln heller. Tråkigt men sant. Jag anser att vi har gjort bättre ifrån oss än vad jag trodde. Khedira, Benzema & Higuain födda 87, Özil & Di Maria födda 88. Ronaldo är heller inte lastgammal så jag tror vi kan närma oss framöver.

Vi blir bättre samtidigt som jag räknar med att ni blir sämre. För så här bra har ni väl aldrig spelat tidigare som ni gör nu?
elbraco
2011-02-10 21:05
Puyol går inte att ersätta.
Barcelona Frodo
2011-02-10 21:04
Jag får Robinho-vibbar av Neymar. Han verkar vara en första klassens douchebag och jag ser det som en omöjlighet att Pep vill ha honom. Jag tror inte att man stänger några dörrar med tanke på hans potential men sannolikheten att han köps är väldigt liten.
Hunting Bears
2011-02-10 21:03
Piqué får ta steget och bli vår ledare i backlinjen bredvid Fontas. Fontas blir den nye Piqué som lärs upp av Piqué. Sedan tar Fontas över rollen och en ny yngling kommer upp och lärs upp. Perfekt scenario.
Coach pep
2011-02-10 21:00
Addeh

Där satte du huvudet på spiken. Nya generationer för med sig nytt tänk och nya spelartyper. Man får helt enkelt anpassa 4-3-3 systemet utefter materialet man förfogar över. En spelare är inte en hel klubb. Vi får vara flexibla och dra lite i spakarna om vi inte kan ersätta just Xavi med en annan Xavi. Visst, han är en vital del i spelmotorn men det går att göra det på andra sätt också. Till exempel med Iniesta-Sergio-Thiago som du föreslog. Om vi kunde sälja Ronaldinho och bli ännu bättre så ska vi nog kunna ersätta Xavi också på något vis utan att gå under. Sen tror jag också att både Iniesta "the scientist" och Fabregas är fullt kapabla att växa in i en Xavi roll också utan att göra bort sig.

Däremot Puyol, honom vet jag inte hur man ska ersätta. Speciellt håret. Hehe...xD

Frågan är vem som orkar spela längst av Xavi och Puyi. Tror på Xavi som spelar med hjärnan. Puyol spelar med kroppen och hjärtat som främsta vapen vilket tar mer energi.
Cigge
2011-02-10 20:56
Coach pep

Absolut, jag tror ni skulle kunna använda Busquets mer i uppspelsfasen än vad ni gör idag och på så sätt växeldra på mittfältet. Tror dock det hade varit bäst för er del med en ersättare rakt av.

Precis, jag tror också att Fabregas någon gång framöver kommer spela i Barcelona. När har jag ingen aning om och inte i vilken roll heller, men det känns lite slöseriaktigt på något sätt.

Jag vet, bara tanken av Mesut Özil och Nuri Sahin på vårat mittfältet vore en dröm. Haha, det kanske finns en anledning till att jagberömmer Sahin så gott som hela tiden och det är för att jag också har rötter från Turkiet. Özil har man ju följt sedan tiden i Schalke och hans framtid ser ju skapligt ljus ut måste jag säga. Intressant det där med att Özil och Sahin valde två olika vägar att gå.

Vi har en hel del mittfältare, men konstigt nog ingen reserv till Xabi Alonso. Det är där Nuri Sahin skulle passa in perfekt. Avlastar Xabi till en början för att sedan ta över som spelfördelare.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 20:56
addeh/

Tack, skönt att få läsa det. Senaste gången jag läste något om Muniesas förnyelse var i december har jag för mig. Hoppas nu bara det blir av nästa vecka.


Diar Iniesta Shekha/

I Sports artikel nämns 20 miljoner euro som Neymars prislapp. Personligen har jag aldrig sett honom spela så kan inte uttala mig om den summan motsvarar brassens talang.
Barcelona B-Guden
2011-02-10 20:52
Cigge

Iniesta får större ansvar, Sen Thiago eller Fabregas. Vi sa förut att ingen kunde ersätta Deco och Ronaldinho.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-02-10 20:50
Rambla~
Vet du hur mycket priser rör sig om Neymar då? Frågan är vad som skulle hända med Bojan OM Neymar kom...
Atlético addeh
2011-02-10 20:49
Coach pep

"Sen kan man vidga vyerna lite också. Vad är det t.ex. som säger att just Xavis roll måste ersättas med en ny klonad Xavi-typ?"

Håller helt med dig. När Guardiola var på väg mot slutet av sin karriär såg alla Xavi som Peps ersättare och pressen på honom var enorm. När Rijkaard tog över som tränare ville han istället ha Xavi längre upp i banan vilket efter många om och men också blev fallet. Nu i efterhand kan vi väl alla komma överens om att det var ett rent genidrag av Rijkaard att flytta upp Xavi närmare straffområdet där han kan kontrollera bolltempot och slå de där avgörande passningarna som han är så mästerlig på.

Det jag försöker komma fram till är att man kanske inte alltid måste ersätta sin föregångare. Xavi blev aldrig en ny Guardiola, han blev och var alltid Xavi.

Även om Fábregas kanske värvas är det inte säkert att han fullt kommer efterlikna Xavi i hans roll, men det behöver inte gå resultatmässigt sämre för det. Jag tror inte heller kombinationen Thiago-Iniesta skulle fungera särskilt dåligt.
Coach pep
2011-02-10 20:42
Cigge

Sen kan man vidga vyerna lite också. Vad är det t.ex. som säger att just Xavis roll måste ersättas med en ny klonad Xavi-typ? Okej, vi har kört på den traditionen nu hur många år som helst, innan Xavis tid också. Men vi har Iniesta och Busquets som är två hyperintelligenta spelare vilka mycket väl skulle kunna dirigera mittfältet i framtiden, utan Xavi..

Nuri Sahin i all ära, men jag tror hela Barca-stabben är extremt sugna på att hämta hem Fabgregas, och kommer att göra det tids nog. Oavsett om vi vill eller inte. Det vore dock en våt dröm för mig i alla fall med rötter i Turkiet, att se Sahin trolla på Camp Nou, men det känns alltför avlägset.. Vore å andra sidan häftigt också att se Sahin vid Özils sida i Real Madrid. Men gud, ni har ju mittfältare så det räcker och blir över..

Hur som helst så finns det i alla fall en Xavi-klon där ute i Matilla, om man behöver dra i nödbromsen.
Atlético addeh
2011-02-10 20:37
el Flaco

Där har du länken angående Muniesa.
Cigge
2011-02-10 20:36
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Jag har bara svårt att se hur Fabregas ska kunna bli navet i ert spel. Hur han ska utgöra grunden så långt ned i planen har jag verkligen svårt att se. Det som talar för är att han är en av världens absolut smartaste fotbollsspelare. Han tänker verkligen fotboll och på så sätt skulle han kanske klara av Xavi-rollen.

Min personliga favorit, Nuri Sahin, är inte född i Barcelona eller har spelat hos er tidigare. Han har heller inte spelat i La Liga eller kan spanska. Jag tror ändå han hade funnit sig till rätta relativt fort med ert passningsspel, då han redan idag spelar på ett liknande sätt. Han spelar något framför tvillingbroder-Bender som tar hand det defensiva arbetet.

Han har varit en spelfördelare så gott som hela livet. För övrigt kommer jag ihåg hur han dominerade och tog Turkiet till seger i U17-EM. Xavi är väl bättre på så gott som allt, men jag tror Sahin skulle göra ett gott jobb för er, men även oss.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 20:28
Rambla/

Måste ha missat den nyheten om Muniesa. Kan du försöka hitta länken?
Cigge
2011-02-10 20:26
Coach pep

Jag tänker att Xavi spelar i två, kanske tre år till. Då är Sahin, och Matilla för den delen, 25, 26 år gamla. Troligtvis spelare Matilla kvar i Villarreal om ni inte gör beslag på honom tidigare. Sahin däremot lär bli köpt av något annat lag om ni inte agerar redan i sommar. Bayern ligger ju nära till hands för turktysken som jag tycker är en fruktansvärt bra fotbollsspelare.

Personligen ser jag gärna att vi köper loss Nuri Sahin redan i sommar då han kan tillföra relativt mycket redan nu. Dock tror jag han skulle passa bättre in i ert spelsystem. Vänsterfoten är magisk.
Coach pep
2011-02-10 20:25
Mojito - Cule

Man kan bara hoppas att samma sak inte inträffar med Thiago som med Giovani Dos Santos och hans yngre bror. Vi cules är snabba med att hylla våra talanger till skyarna men rätt som det är kommer verkligheten i kapp. Det syns dock på långt håll tittandes på en svartvit skit-tv att Thiago har otroligt mycket boll i sig.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 20:24
Seriöst, sover mod? Varför kan ni inte spärra personen som gör reklam hela tiden?

Mojito

Kloka ord.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-10 20:23
Rambla~

Jo såg det, dock är det inte omöjligt gällande Neymar eftersom klubben bekräftat att man varit i Brasilien nyligen och tittat på Neymar.

Men är det inte lite komiskt att det är mer transferrykten till Barca nu än vad det var under januari? Haha
Barcelona Rambla~
2011-02-10 20:20
Nu går det rykten om att Sandro förhandlar om Neymar Vi är i februari och det skrivs om transfers mest hela tiden. Är det inte Cesc vara eller icke vara i Barcelona så är det någon annan ung talang. Tidningarna i Spanien verkar ju vara värvningskåta varje dag året runt känns det som.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-02-10 20:18
För ett år sen kändes det rätt självklart att Jonathan Dos Santos skulle kunna bli Xavis ersättare. Idag är den känslan minst sagt bortblåst.

Det finns i mina ögon bara en ersättare till Xavi och det är Fabregas.
Man måste komma ihåg att Cesc kom fram som mer av en tvåvägsspelare när han plötsligt fick fylla luckan efter Viera.
Han har alltså både blicken och positionsspelet som krävs för att fullt ut kunna axla rollen som Xavi har idag. Dessutom står det utom allt tvivel att han har tekniken, den ligger i hans DNA.
Så trots att han idag spelar i en mer offensiv roll är jag övertygad om att han, efter ett anpassningsår, kan ta över när det tiden är inne.

Det enda som oroar mig är den kontuinitet som Xavi besitter, det är ju inte för inte han spelat flest matcher i blaugrana. Cescs skadehistorik talar emot en liknande kontuinitet, även om han säkerligen skulle åka på mindre smällar i la liga.

Och egentligen går det inte att ersätta en ikon som Xavi, man får helt enkelt acceptera att han är i en klass för sig själv när det gäller just den roll han har idag, och då pratar jag pure world class.

Sen kan man ha åsikter om det är acceptabelt att betala extrema summor för en spelare som kommer från de egna leden, eller den moraliska biten för den delen. Men ser man bara till den sportsliga delen så är det en "picture perfect".

Baksidan av det hela är ju att Xavi inom en inte alltför avlägsen framtid MÅSTE ertsättas, och jag hoppas att klubben liksom oss fans har en plan för hur det ska gå till. Lite som att ersätta Hugh Hefner, går det liksom?

Jag har inte nämnt Thiago eller Iniesta, och det beror på att de i mina ögon inte har det defensiva och taktiska kunnandet som Xavi, efter sina år som pivote, har.
Cigge
2011-02-10 20:18
Hunting Bears

Visst, Thiago är ung, men han behöver utveckla en hel del om han ska ta över Xavis roll i framtiden. Iniesta lär ju finnas kvar ett bra tag framöver och hans plats är gjuten för honom tills han lägger av. Det är väl egentligen på Iniestas position ni skulle få ut mest av Thiago?

Enligt mig är Canales ingen framtida startspelare hos oss. Dock kanske det kan vara bra att få träna med de stora grabbarna ett år för att till kommande säsong bli utlånad. Özil kommer att ta hand om den offensiva platsen i bra många år framöver, vilket leder till att jag inte ser hur Canales ska få plats i startelvan. Däremot ser jag honom som en framtida rotationsspelare.
Barcelona Rambla~
2011-02-10 20:14
el Flaco

På tal om Muniesa, Zubi förhandlar väl om att förlänga hans kontrakt ännu en säsong läste jag någonstans?
Coach pep
2011-02-10 20:12
Cigge

Nja, jag gillar inte det där med att avvisa en spelare som inte slagit igenom innan han är 23, som Matilla är nu. Inte ens Xavi själv slog igenom förrän han var 28. Jag har för mig att Matilla i Spanien ses som en mycket stor talang och det kan ta lång tid som sagt innan playmakers blommar ut på allvar. Det som slår mig är att Matilla har exakt samma spelstil och roll som Xavi.

Sahin vore inte fel det heller, men enligt mig känns Matilla som ett säkrare kort då han är spansk och från Villarreals akademi, som itne är helt olik Barcas skulle jag tro.

Angående Thiago så är allt upp till honom själv om han kommer vara en framtida startspelare. Han kommer att flyttas upp permanent nästa säsong, det enda som återstår är att bevisa sig för hans del. Thiago är dock inte helt lämplig som Xavis ersättare och kommer inte bli det heller, tror jag. Jonathan passar in i den profilen mer isåfall.
Hunting Bears
2011-02-10 20:10
Din sida är sämst. Ingen vill se den mer. Gör om den om du har någon skam i kroppen.
Barcelona Danne - Culé - 26
2011-02-10 20:08
Om man spelar för ett land i u17, u19, u21 etc, får man då inte spela för ett annat land även om de inte varit en A-lags match?
Barcelona el Flaco
2011-02-10 20:07
Filipe Luís hade jag inte tackat nej till i framtiden. Är inte helt säkert på hur pass länge till Abidal önskar att förlänga sitt kontrakt, men jag har för mig att det är till 2013. Då kommer Filipe vara 28 år gammal. Kanske värt att ha honom i minnet ifall man ska värva någon uteifrån. Först ska man dock hålla ögonen på Muniesa och se om han lyckas ta klivet upp till A-laget och fortsätter agera vänsterback, som han nu gör i Barça B.
Annons: