/spanien/barcelona/forum/1427.aspx/spanien/barcelona/forum/1427.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2016-10-20 10:39
Pep - El Míster

Jag håller med om det mesta i ditt inlägg om hur många av våra matcher startar precis som matchen igår. Jag blev själv irriterad när jag hörde Strömberg säga något i stil med "Jag har inte sett Barca så tillbakapressade och störda av sina motståndare i matchinledningen tidigare". Riktigt okunnigt av Strömberg. i stort sett alla våra matcher börjar på just det sättet när motståndarna har styrka i benen att pressa oss högt upp i banan och med högt löptempo.

Som du säger så äter sig Barca alltid in i matcherna ju längre matchen går. Matchen igår var absolut inget undantag sett till detta än majoriteten av våra andra matcher varje säsong.

vad jag inte håller med om är att Lucho har massa undangömda taktiker han kan använda sig av senare under säsongen. Eller jag tvivlar starkt på det åtminstone. har inte sett något sådant tidigare säsonger som stödjer just detta.

Det var en jämn match under första halvleken igår. City hade en hel del farliga lägen men jag tyckte ändå att Barca såg mycket farligare ut genom hela matchen. Det var många tår som bröt farliga genomskärare som skramlade runt Citys straffområde hela matchen exempelvis.
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-20 10:25
Xaviiniessiola// Exakt! Barca gjorde mycket mer avsiktligt igår än vad folk tror! MatS gjorde en perfekt match. Vi spelade inga dumma bollar vi mittfältet och detta kan se tafatt ut ja. Men när vi kom förbi deras överdrivna mittfällt så föll dom som ett korthus. Jag tycker mittfältet ska ha en eloge - dom tog på sig en tyst roll med hårt defensivt arbete och lät MSN styra anfallet mot ett högt pressande City. När vi möter ett mer fallande Atl. Madrid så kommer mittfältet få mycket mera boll .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-20 10:19
Känner ni inte igen inledningen på matchen igår från otaliga matcher tidigare år mot dom alla bästa lagen? ALLA storlag pressar högt och skall störa Barca i uppspelsfasen. Man Utd, Arsenal, Bayern, Juventus etc etc. Jag förstår inte hur dom i Viasat studion och ni här i forumet inte noterat det? Barcar mycket väl förberedda för detta och har därför den absolut bollskickligaate målvakten man kan ha. Det må så lite farligt ut ibland och kan mycket väl skapa farligheter för motståndaren ibland. Men, det finns inget lag som orkar detta i 90 minuter. Därföf envisas Barca med att rulla där bak enbart av anledningen att motståndaren tröttnar och i dom lägen där vi spelar oss ur pressen så finns enorma ytor för MSN. Det såg vi flertalet gånger igår i första halvlek. Det räcker med att Barca göra 1-0 eller börjar skapa ett par farliga chanser så börjar motståndaren sakteligen fall tillbaka mer och mer och dessutom bli mer osäkra. Tycker ni Barca ska reagera och anpassa sig efter motståndarens press? Börja tjonga? Det är ju exakt det dom vill men eftersom Barca fortsätter tugga och hålla sig strikt till sin filosofi så tröttnar motståndaren till slut. Det enda lag som står emot Barca är Atl. Madrid och dom faller allt som oftast ner 70 min av en match och försvarar tätt som fan. Men dom har spelare som vill och klarar detta defensiva spel. Resterande storlag har offensiva spelare som inte tycker om defensivt spel och dessa blir således otåliga och uttråkade av ett sådant spel. Det blir därför svårt för Pep och Zidane och Arsene och Ancelotti att hålla sig till en defensiv taktik i 90 min och måste därför optimistiskt sett vara taggade och pressa högt med förhoppning av ett tidigt mål mot Barca. När inte det målet kommer tröttnar dom och Barca tuggar sig in i matchen mer och mer. Jag är inte ett dugg orolig. Ni som pratar om att det inte finns någon taktik? Menar ni allvar? Taktiken i Barcas spel sitter i ryggmärgen på spelarna men bara för att vi inte bjuds på frenesi och total dominans mot Peps Man City så ska ni svartmåla laget och få för er att "vi inte har någon taktik". Så fruktansvärt okunnigt. Vi sitter på bästa anfallet och mittfältet(tillsammans med RM) i världen och det finns massvis av kombinationer och taktiska drag att vänta resten av säsongen. Detta var första stormatchen för säsongen i CL - skall vi då gå ALL IN och bjuda på taktiska drag och avslöja framtida ess i rockärmen? Luis Enrique håller nog tillbaka lite och låter laget bara "spela" i en gruppspelamatch. Det gick ju rätt bra ändå trots att den stora okunniga massan få för sig att City på något sätt utmanövrerade Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona xaviniessiola
2016-10-20 10:15
@LennyRomario:


Taktiskt haveri var ditt ordval, inte mitt. Vad jag menar är att Pep ibland blir så mycket Pep att han inte ser saker riktigt klart. Bravo har uttryckliga instruktioner att spela med mycket hög risk, det vet vi. Då blir det så här ibland. Varför? MAtS rensade rejält igår emellanåt, och Umtiti undvek ofta att spela upp genom mittfältet eftersom City hade övertag där. Istället valde han den ende omarkerade (MAtS) eller det längre alternativet, allt för att minska risken för bolltapp. Vilket var helt rätt i just den här matchen. Små detaljer som möjligen avgjorde en på många sätt som du säger jämn match.
Undvik risk och låt spetskompetensen där framme avgöra. Så pragmatiskt spelade Barça igår.
Barcelona LennyRomario
2016-10-20 09:39
@xaviniessiola:
Det här är lite som när experter i fotbollsstudion får en efterhandsanalys att låta som någonting de kom på redan innan matchen. Sanningen är ju att fram till utvisningen så var det en jämn fotbollsmatch. City hade sina chanser, och faktiskt en 100%ig straff innan halvtid. Att Bravos misstag knappast kan skyllas på Pep förstår alla som såg klipp på Bravos insatser i Chile i halvtid. Så för att sammanfatta: Gundogan kunde ha gjort mål, Stones borde ha gjort mål, City skulle haft en straff. Allt i första i halvlek. Därmed inte sagt att Barca inte var bättre laget, och har tre man där framme som är väldigt effektiva, för det var dom. Men att det skulle vara resultatet av ett taktiskt haveri är en efterhandskonstruktion som enbart får hjälp av slutresultatet och en utvisning.
Barcelona Katalano
2016-10-20 09:39
@Kebabtraume in der Mauerstadt:Jag håller verkligen inte med dig. Thiago var fantastisk när han väl fick spela, men eftersom ledningen ville ha hit Fabregas istället så fick han inte så mycket chanser. Dessutom så är det svårt att jämföras med Xavi då ingen spelare på denna planet någonsin kunnat styra spelet på samma sätt som honom. Därför är det orättvist att bedöma honom utifrån den jämförelsen också.
Jag tycker inte att han blommade ut i Bayern utan där fick han helt enkelt möjlighet att visa upp hur bra han redan var.

Thiago hade exempelvis dominerat totalt med Spanska u21-laget när de vann titel efter titel och Thiago var ansedd som en av de 3 bästa i sin generation tillsammans med Mario Götze och Juan Mata. Enligt mitt tycke var han redan då bäst av de 3 även om Götze vann priset som bästa unga spelare vid den tidpunkten.
Barcelona Nemesis 10
2016-10-20 09:03
Umtiti vilken general han var igår, han satte inte en ända fot fel och visade att han är en framtida ledare i vårat försvar. Han börjar bli en personlig favorit hos mig!
Barcelona neymar JR
2016-10-20 08:49
Resterande i laget ska vara oerhört tacksamma över mittfältet i laget. Hade jag spelat i det mittfältet så hade jag blivit skogstokig. 1: Försvararna klarar inte av att spela upp bollen till dom, oavsett hur mycket dom rör sig. Och det beror på bolltrillandet mellan dom och Mats. 2: MSN ska alltid passa varandra alltid, resterande av laget är stundtals obefintligt för dom. Rakitic gör såna fantastiska löpningar, iniesta hittar underbara ytor och busken säkrar. Ändå söker dom omöjliga passningar mellan varandra. Ska försöka sig på dribblingar när 3-5 m åt sidan finns rakitic/iniesta i skottläge. Jobbar dom hem? Väldigt sällan det slitet tar mittfältet. Igår såg jag frustration från rakitic sida och förstår honom helt klart. Dags att dom ryter ifrån och tar plats. För ska vi fortsätta vara MSN och inte Barcelona så kan vi glömma titlar. 14/15 så var mittfältet fantastiskt bra till våren och det var mittfältet som ledde oss i cl finalen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2016-10-20 07:45
Fast Thiago hade väl faktiskt inte varit sådär enormt bra i Barcelona. Han hade ju inte direkt tagit de chanserna han fick. Han var ju enormt slarvig och nonchalant även sista säsongen i Barcelona innan han drog till Bayern. Sen fick han väl inte spela tillräckligt mycket och samtidigt gjorde man en dum värvning i Cesc, som man vid tidpunkten tänkte var klockren då han ju var ytterligare en sådan mittfältare a la Barcelona. Men att Thiago sedan blommade ut i Bayern var ju synd antar jag. Men han hade ju inte direkt tokdominerat i Barcelona när han drog. Var nog rätt många som mot slutet av Thiagos tid i Barcelona typ gett upp kring att han skulle bli så bra som han nu blev. För han var extremt ojämn och inkonsekvent i sitt spel länge länge.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-20 07:44
När vi spela 11 mot 11 gjorde vi 1 mål och när vi spela 10 mot 10 missa vi straff samt gjorde Ett till mål också. Spelet satt inte som många önskade sig fast snälla påstå inte att det var tur att det var just vi som gick ut ur striden med 4-0 i bagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-20 07:11
SPORT rapporterar att Alba och Piqué blir borta mellan 10-15 dagar. Piqué missar matcherna mot Valencia och Granada men ska kunna komma tillbaks till returen mot City, medans Alba förmodligen missar returen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-20 06:58
Reymar


Vi har Xavis arvtagare ....han spelar tyvärr högerback.
S Roberto skulle kunna dominera i mitt tycke...han har allt man behöver för att bli en general på Barcas mittfält.
Barcelona xaviniessiola
2016-10-20 06:54
Pep är för evigt Sonen i Barças heliga Treenighet, men han visade igår kväll varför jag inte vill ha honom som tränare idag framför Lucho. Han tycks mig lida av en febrig fanatism som ibland gör honom blind för realiteterna. T ex föll han åter in i mittfältssjukan som vi ibland såg under hans sista tid i Barça. 11 mittfältare på plan tycks vara hans ideal i strävan efter ständig possession. Och visst hade City ett övertag på mitten igår, men vad skulle de med det till när det inte fanns någon Agüero som kunde hota i djupet? Sen lider Pep av övertro på den egna filosofin vilket fortplantade sig på planen till Bravos dumheter. Ter Stegen tycktes tvärtom redan ha lärt sig läxan att värdera hur han ska använda sina fötter; klokt och säkert blandade han det korta spelet med några rejäla rensningar. Ska bli intressant att höra om det fortfarande är någon som tycker att vi valde fel målvakt, men kanske handlar det lika mycket om tränarnas instruktioner, Peps renlärighet vs Luchos pragmatism.

Tre spelare stack ut för mig:

Messi - för att han var Messi

Umtiti - som i ett mycket svårt läge med två skador i backlinjen under match stiger fram med majestätiskt lugn, kobrasnabb uppfattning och perfekt positionering. Satte han en enda fot fel? En supervärvning av klubben.

ter Stegen - som visar prov på ödmjukhet efter att ha gjort lite misstag i säsongsinledningen. Nu gjorde han det en målvakt ska göra, varken mer eller mindre, och det mycket bra.

Även Masche gjorde ju ett fint jobb på en ovan position (till o med några ytterbacksräder fick vi se, riktigt kul) och Busquets verkar vara på rätt väg i formkurvan, vilket vi sannerligen behöver framöver.
Barcelona Iniesta70
2016-10-20 06:53
Lion24

När vi duttar så mycket både i och runt vårt straffområde så är det ju so du säger...en bra bit till motståndarens mål , och motståndarna får ju upp i stort sätt hela sitt lag på vår planhalva mer eller mindre.
Vi får också långt mellan lagdelarna när vi slår långt på tex Suarez , blir otroligt tungt för mittfältarna att flytta upp ,.
Hade Roberto spelat så kanske han lyckat flyta förbi och öppna upp deras press ..men nu spelade ju han inte....


Matchen igår har ju ganska många likheter med Peps förra besök .
En försvarare som ramlar ...Messi gör mål.
Ett rappt lågt skott av Messi ...mål.
Matchen var jämnare än vad siffrorna visar....
Barcelona Culés
2016-10-20 03:06
Grande jw Verkligen... Kommer aldrig komma över Thiago, han var bara för bra. Vet inte om man kan skylla på Barcas ledning heller för killen ville spela men vi hade redan världens två bästa på exakt samma position. Ibland kan jag tycka att det är Thiagos fel att han inte kunde ha lite mer tålamod. Han var fortfarande ung och Xavi hade bara 1-2 år kvar. När jag alltid sammanfattar mina tankar på slutet när jag kommer och tänka på detta kommer jag alltid fram till samma slutsats och det är att det bara är en jäkla otur och en jäkla synd att han inte blev kvar och blomstrade här, det hade varit så fint.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-10-20 02:55
Vi måste verkligen sluta med bolltrillandet mellan Stegen och mittbackarna. Jag har en teori om varför Lucho gör så och jag tror att man vill sänka rytmen och intensiteten i matchen. Eller man vill själva ha kontroll på rytmen i spelet. Man bestämmer själva när man ska höja tempot och när man ska sänka tempot. Man vill alltså ha fullständig kontroll, inte bara på bollen, men även rytmen och tempot i matchen. För mig är det ändå alldeles för riskabelt. Jag förstår tanken men jag föredrar att göra det lite längre upp i planen istället för målvakt-mittbackarna. Risken är att man är alldeles för nära sitt eget mål vilket kan göra att ett misstag kan vara förödande men man är också längre ifrån motståndarens mål, där det kanske sker en öppning och man kan lägga en passning.

Jag tror också att just den taktiken har mer påverkan på våra ständiga skador än till exempel hybrid mattan. Tänk att du ständigt leker med rytmen i kroppen, ena stunden går du, tar det lugnt, sänker din tempo så att motståndaren sänker sin och sen helt plötsligt anstränga kroppen och komma upp i full fart. Man måste ha en stabil rytm i hela spelet för då får kroppen en rutin, den blir van vid det tempot. Men när man ständigt ska sänka-höja tempot så tar det extremt mycket på musklerna. Ena stunden är du kall och sen ska du snabbt göra dig varm, det är logiskt att musklerna överansträngs. Med Lucho så tänker jag inte döma laget i höst, det är tyvärr så det är, jag skrev likadant förra säsongen.

Till själva matchen så var det ingen höjdare men 4-0 är 4-0 mot Manchester City med Pep Guardiola som tränare och ett riktigt skickligt fotbollslag som leder sin liga. Inte laget med Pellegrini som sluta 4:a och fick kvala in till turneringen som dessutom hade en bedrövlig säsong bakom sig. Jag vill se förbättringar men jag vet inte om förbättringen kommer ske. Det är svårt att förbättra sig med massrotationer och ständigt växla tempot och rytmen i spelet. Är vi bara stabila på de flesta plan så är jag inte orolig inför våren.
Barcelona grande jw
2016-10-20 02:29
Kan vi slänga bort åtskilliga miljoner på massa idiotköp som Aleix Vidal m. flera så kan vi likaväl hosta upp pengarna för att få hem Thiago. Han har det i blodet och var ämnad att axla Xavis roll. Finns ingen som hade gjort det bättre!
Barcelona Reymar
2016-10-20 01:03
Visst vinner vi med stora siffror men låt er inte luras av det. Vårt mittfält är så bedrövligt dom kan knappt dominera en match när dom blir pressade högt, ingen kontroll på matchen. Elva mot elva så måste jag erkänna att City var det bättre laget och skapade mer farligheter. Halkar inte Fernandinho där så går vi in i pausvilan med 0-0 och en hel del irritation. När Bravo sedan blir utvisad och det elva mot tio så lyckas vi dominera matchen men så fort Mathieu blev utvisad så var det City som tog över. Vi har stora brister i vårt spel men vi blir räddade av MSN och när dom har en dålig dag så forlorar vi matchen. Avsaknaden av Xavi är stor och därför måste vi hitta en ersättare, Verratti hade varit perfekt och gjort vår mittfält och spel bättre samtidigt som han är en grovjobbare och grym defensivt. Vi får en spelare som besitter Xavis kvaliteer vad gäller passningförmåga och diktera tempot i en match. All in för Verratti nästa sommar!
Barcelona Shanghai
2016-10-20 00:57
@Barcelona y Ars:Primadonnan hade börjat lipa även om någon av hans lagkamrater hade velat ta straffen. Han är snart 32 år och beter sig fortfarande som ett barn.
Barcelona Culés
2016-10-20 00:40
Är det någon som har uppgifter om Pique och Alba? Vilka källor brukar vara först ut?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 00:32
Jag som bekant är inte Luchos största fan när det kommer till hans taktiska kompetens MEN vänd på det o City får två skador på Otamendi och Kolarov i början på matchen, in kommer Maffeo och Clichy isåfall. Deras spel hade blivit klart mycket sämre. Klart som fan att skadorna på Piqué o Alba skapar en obalans för oss. Ren otur i början på matchen. Umtiti är snuskigt bra. Blivande världsback. Digne är en klassspelare, love him! Mathieu kan dra åt... Bara försvinn. Mittfältet kändes lite trögt. Kommer väl bli bättre längre fram på säsongen. En vanlig dag på jobbet för MSN. Stabilt inhopp av Gomes! Edit; Bra tryck på Camp Nou också, kul!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-20 00:13
I.Cuenca

Vi kan fortsätta med det här tills en av oss möter graven först
Men vad känner vi på det?
För att inte lått oss inte kladda forumet onödan avslutar jag med.....

Hoppas vi slipper mer skador och Pique och Digne kommer tillbaka från skadan snabbt. Go natt :-PP
Barcelona Barca Barca
2016-10-20 00:05
Matchens absolut hållning, Messi har chansen att göra fyra mål mot City och Pep, fixar straff...ger den till Neymar. Därmed säger jag Gonatt!! Visca Barca, Visca MSN
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
2016-10-20 00:00
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Lyssna ni kan vinkla min inlägg hu ni vill med kommentarer som att *Jag vet inte bättre eller är trion inte en del av laget* Ni kan inte blunda för att vårt spel har sett ut bedrövligt om man jämför föra och för föra säsongen. Ni vet exakt vad det är jag vill säga men ska ni vara barnsliga så fortsätt med det. Ingen utav lagen dominerade ikväll utan vi hade flyt. Min åsikt. Men låt oss säga att vi förnedrade och klädde av Man city ikväll. Om vi bortser från matchen ikväll. Handen på hjärtat, hur tycker att vårt grundspel som vi har spelat säsong, säsong ut ser ut nuförtiden? Mittfält existerar inte alls. [/QUOTE] vi vann alltså på flyt? messi hade flyt? god natt!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-19 23:54
Mathieu och Vidal måste dra så fort vinterfönstret öppnar. Dom båda är inte tillräckligt bra för spel i Barça o det retar mig rejält. Bort snabbt som fan! Cancelo och Manolas in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-19 23:44
[QUOTE=DM1982]Ser ut som både Pique och Alba blir borta till matchen mot Valencia. [/QUOTE] Inte alls bra... Men samtidigt känner jag mig extremt trygg med Umtiti. Antar dessutom att Roberto är tillbaka. Roberto -Umtiti -Mascherano -Digne Bör vi ändå klara oss med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona y Ars
2016-10-19 23:38
Messi, vilken legend. Idag såg man verkligen att han INTE bryr sig ett jota om personliga rekord. Han hade haft en chans att göra 4 mål och skapa sig ett utmärkt läge att slå Ronaldos CL rekord och sina egna rekord men vad gör han? Han tänker på det bästa för laget och ger bort straffen till Neymar. Det är stort. Se och lär Ronaldo!
Barcelona DM1982
2016-10-19 23:38
Ser ut som både Pique och Alba blir borta till matchen mot Valencia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-10-19 23:37
Dubbel sorry :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-10-19 23:37
Gött med en stor vinst!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: