/spanien/barcelona/forum/14221.aspx/spanien/barcelona/forum/14221.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2011-02-23 03:56
Sir Jack Wilshere

Du avviker från ämnet hela tiden. Jag kanske också har avvikit från ämnet på grund av min frustration men min poäng var hursomhelst om Arsenals sätt att poacha våra talanger. Jag tycker att det är motsägelsefullt att grina över tapping up när våra spelare spelare pratar i media medan er klubb går bakom ryggen på vår klubb och tappar upp våra ungdomar.

Media lurar väldigt många. Media lurar exempelvis idiotiska Arsenalfans som går på allting som brittiska tabloider skriver. Exempelvis fattar inte de flesta av er att Daily Mirror, The Sun etc inte kan få "exklusiva intervjuer" från Xavi, Messi med flera. "Arsenal kommer att vara ute ur alla turneringar", "Cesc är bara på lån", "Mascherano behandlas inhumant av Liverpool" var falska citat. Men du är ju smart och luras inte av medias framställning av Barcelona så jag antar att du är smart nog att förstå att våra spelare inte skulle bli intervjuade av oseriösa medier?

Ingen har tjatat om att han måste hit. Det är Cesc som vill hit. Barcelona vill ha honom men inte till vilket pris som helst. Jag och många andra vill inte att han ska hit. Du kanske ska vända din ilska mot Cesc istället? Du upprepar ju konstant att det är spelarens val så sluta whina om att Barcelona är boven i dramat.

Nej, jag hade inte försvarat Barcelona om klubben gjort på samma sätt. Barcelonas behandling av Henrique och Keirrison som vi hämtade från Brasilien tycker jag inte om. Unga spelare som vi köpt och bara skeppar runt på lån hela tiden utan att klargöra vad klubbens plan för de är. Till skillnad från dig tycker jag inte att man kan behandla klubbar och ungdomar hursomhelst. Nu är det inte riktigt samma sak men poängen är att jag inte är naiv och tror att allt vi gör är okej.

Sen förstår jag inte hur på allvar kan mena att vi ska lova honom att ge ett kontrakt när han fyller 18. Vi kan ju inte lova saker flera år i förväg då det i grund och botten är tomma ord utan ett giltigt kontrakt. Vi har spenderat tid och pengar på honom. Vi spenderar mest pengar på vår ungdomsakademi i hela världen och ni äter äpplena som växer i vårt träd på grund av att det juridiskt sett är lagligt.
AndreD
2011-02-23 02:40
Till alla Arsenalfans, tro inte på allt som skrivs.
AndreD
2011-02-23 02:37
Fernando "El Principe" Redondo

Barca är världens framgångsrikaste lag det senaste decenniet. Ta reda på fakta innan kanske? Real vann sina titlar för 100 år sen, inte 10. Du kanske glömde en nolla?
Hunting Bears
2011-02-23 02:10
Sir Jack Wilshere

Barcelona var i kaos när Cesc kom upp, spelarna underprestera, klubbens ekonomin var botten och tränare blev sparkade. Tror inte det hade gynnat varken klubben eller Cesc att ge honom speltid och förtroende vid den tidpunkten.

Sen så förstår jag inte vad problemet är att Barca-spelarna pratar i media. Tror du på allvar att det är dom som ber media skriva saker? Och du tror inte att spelarna har Fabregas nummer? Tror du kan ta bort åtminstone hälften av alla uttalanden som rent påhitt. Varför skulle t.ex Xavi prata med The Sun eller liknande som jag vet har skrivit om Xavi's påstådda önskan att se Fabregas i Barcelona.

Sir Jack Wilshere
2011-02-23 02:00
Jag citerade för att förtydliga vilken del av texten jag kommenterade.
Självklart försöker alla framstå som änglar, skillnaden är att Barca av någon anledning lyckas lura media och andra personer att dom är änglar vilket stör mig.
Uppenbarligen så vet du att Barcelona inte ville ha Afobe, inte vet jag hur, men okej.
Skillnaden med Fabregas är väl att han är under ett långtidskontrakt, som han bestämt själv att skriva på. Och att Barcelona lagt rent ut sagt pinsamt låga bud på honom. En annan sak är ju att Barcelona spelarna tjatat i pressen om att han vill gå dit, har någon Arsenal uttalat sig om Toral?
Kan vara så att pengarna har gjort att han gick till Arsenal. Men jag tror, och nu är detta en personlig åsikt, att han stannat kvar om Barcelona visat tydligt att han hade en framtid i klubben och att han skulle få kontrakt med klubben när han fyllde arton.
Du skriver: Att ni inte tycker att det är vedervärdigt att utnyttja ett kryphål på ett omoraliskt sätt säger det mesta om många av er.
Jag förstår inte riktigt vilken värld du lever i, vi lever inte i en värld där klubbar uppträder rättvist och moraliskt och följer alla naturens regler. Självklart utnyttjar klubbarna dom chanserna dom får att få in en bra spelare till ett lågt pris. Hade Arsenal tvingat honom att gå till Arsenal hade det varit en helt annan sak, men så är inte fallet.

Som jag skrev innan, förstår jag irritationen mot Arsenal, men hade det varit omvända situationer tror jag du hade försvarat Barcelona också.
Barcelona ° VISCA EL BARCA °
2011-02-23 01:51
själv tycker jag att vi ska spela med denna elva:

Pinto
Adriano Pique Abidal Maxwell
Thiago Busquets Iniesta
Pedro Messi Villa

Jag väljer alltså Thiago förre än Keita&Mancherano eftersom de inte är en av de svåraste matcherna direkt och då kan man ge chansen till en av vår framtida lirare i mitfältet, jag ser Thiago en ersättare till Xavi, han är en som påminner mig mycket om vår spelmotor (xavi). Hur som helst jag skulle vilja se om han håller den klassen, han har imponerat på mig när han väl har spelat fast han har lite att förbättra liksom att släppa boll snabbare och vara steget före i tanken, skulle det inte funka med honom från start så skulle man kunna stoppa in Keita som jag älskar enormt då han brukar ha fina offensiva ränder, Mancherano skulle jag inte vilja se.
Barcelonistas
2011-02-23 01:46
fernando

kommer ni vinna mot oss? ta det lungt med birran!!!

2-0,2-6,1-0,0-2,5-0
Barcelona Frodo
2011-02-23 01:39
Blaugrana91

Nummer två med Thiago hade varit mitt val.:) Jag tycker att spelet alltid flyter på bättre med två som kan diktera tempot framför den defensiva mittfältaren.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-23 01:27
Såg att vissa diskuterade vilken elva vi ska spela nu när även Xavi är missar matchen mot Mallorca. Jag funderade på ett par möjliga startelvor, kommentera gärna vad ni tycker om dem:

Precis som "Gonzalez_Barca " skrev så kan man köra denna elva:

Pinto
Adriano-Pique-Abidal-Maxwell
Busquets-Mascherano-Iniesta
Pedro-Messi-Villa

Eller
Backlinjen densamma
Afellay/Thiago/Keita-Busquets-Ineista
Anfallet densamma

Eller kanske en av dem mest intressanta: (tror dock inte den blir verklighet)

Pinto
Adriano-Pique-Abidal-Maxwell
Messi-Busquets-Iniesta
Pedro-Villa-Afellay/Bojan

Så vilken tycker ni? :)
Barcelonistas
2011-02-23 01:25
Underbar stämning bland lyon fansen, synd dom förtjänade ett bättre resultat!

Fernando redondo!¨

Din pajas om vi går tillbacks 10 år så har vi vunnit mer en er, ta reda på korrekt fakta!!!
Barcelona Blaugrana91
2011-02-23 01:15
Fernando "El Principe" Redondo

Hur han än menade så gör man nog bäst i att vara tyst inför alla matcher, eller försöka vara lite mer ödmjuk, risk för att det blir lite pinsamt annars...
Barcelona Frodo
2011-02-23 01:07
Marc Overmars#11

Den här diskussionen handlar ju inte om Cesc. Eller på ett indirekt sätt handlar det om honom då diskussionen handlar om Arsenals sätt att poacha spelare på. Det är klart att spelare har en egen vilja. På samma sätt som Cescs vilja är att komma tillbaka till Barcelona. Men vilka riktar Arsenalfansen sin ilska mot? Jo, den hemska katalanska klubben och deras äckliga spelare. Eller?

Jag stör mig på ert sätt att värva spelare på. Inget konstigt med det, eller? Toral kanske inte är den största talangen i hans ålderskull precis som Cesc inte var det heller men vi har spenderat pengar och tid på honom. Att ni kommer och försöker övertala stora talanger som Cesc, Merida, Pique, Deulofeu, Samper, Toral, Ballester med flera och deras familjer bakom ryggen på Barcelona gör mig förbannad. Att ni inte tycker att det är vedervärdigt att utnyttja ett kryphål på ett omoraliskt sätt säger det mesta om många av er. Och ja, de flesta av oss har koll på regelverket så ni behöver inte upprepa det.

Sir Jack Wilshere

Vad flummar du om? Du behöver inte citera mig då jag själv kan läsa det jag har skrivit.

Vart har jag skrivit att hela Arsenals startelva kommer från Barcelona? Vad jag reagerar över är att ni plockar spelare från vår akademi och den enda ersättning vi får är den kompensationsersättning som Uefa satt upp.

Ni plockar ungdomar från Barcelona. Vi plockar inte ungdomar från Arsenal. Bara för att brittiska tidningar skriver att Barcelona är ute efter Afobe gör ju inte att det stämmer. Tänk själv på vad för typ av spelare vi har i startelvan och vad som finns i akademin. Stämmer Afobe in på den profilen? Jag har sett honom spela och visst har du rätt i att jag inte vet hur hans framtid kommer att se ut. Men det finns verkligen ingenting som tyder på att vi skulle vara ute efter honom. Folk utanför England är inte ute efter engelska spelare, svårare än så är det inte.

Vilken klubb försöker inte se ut som änglar för omvärlden? Använd hjärnan och försök tänka steg efter steg. Alla klubbar vill se bra ut och framställa sig på ett respektabelt och bra sätt. Det funkar så i fotbollen och även med alla andra företag i världen. Företag tjänar på att ha ett gott rykte och alla klubbar försöker framställa sig som "the good guys". Alla storklubbar har lik i garderoben vilket inte är så svårt att räkna ut.

Det är alltså spelarens val? Det har du rätt i. Då kan ju ni Arsenalfans sluta gnälla på Barcelona över att er lagkapten vill komma hit? Eller funkar det inte så när det gäller Arsenal? Allt ni gör är väl rätt?

Vad vet du om vad Barcelona visat för Toral? Killen lämnar för cashen han erbjudits bland annat. Cash som vi inte kan erbjuda honom pga av regelverket. Dra inte upp regelverket då jag har koll på det. Blir tjatigt när ni inte vill försöka förstå den röda tråden.
Atlético addeh
2011-02-23 00:51
Gonzalez_Barca

Jag tycker det är en intressant elva. Hellre Busquets bredvid Iniesta än Keita då spanjoren är en bättre kortpassningsspelare och även bättre defensivt. Men tyvärr förblir den nog bara intressant, vågar nästan svära på att Pep kommer starta med Keita på Mallorca.
Fernando "El Principe" Redondo
2011-02-23 00:51
Balugrana

Vinna mot lyon innebär 2 matcher. Vi har bara spelat halva just nu.
Samma mot barca vi kommer vinna, Det är ju bäst av 3 matcher i år. En match i Madrid och en i cupen.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-02-23 00:46
Pinto
Adriano - Pique - Abidal - Maxwell
Busquets - Mascherano - Iniesta
Pedro - Messi - Villa

Det vore nog de bästa elvan sett till förutsättningarna. Det såg inte så illa ut med båda Javi och Busi i mitten mot Bilbao, sen så kommer nog Messi spela lite lägre ner som vanligt för att styra tempot tillsammans med Iniesta. Brassarna på kanterna får fylla på så ofta som möjligt, och Abidal spelar lite mer till vänster, Pique lite mer till höger och antingen Mascherano eller Busquets faller lite bakåt, i anfall.
Försvar (något vi inte får göra så ofta) så är det bara att pressa sönder dom.

Vad tycker ni?
Barcelona Blaugrana91
2011-02-23 00:44
Haha vill inte reta upp någon maräng eller nåt, men detta är så komiskt..

Özil inför El Clasico: Vi kommer vinna mot Barcelona
C.Ronaldo inför El Clasico: Vi får se om dem kan göra 8 mål mot oss

FC Barcelona-Real Madrid 5-0

C. Ronaldo inför Lyon: Vi kommer vinna mot Lyon den här gången

Lyon-Real Madrid 1-1

Som sagt jag säger det inte för att jävlas, men ni måste väl hålla med om att det är lite smått komiskt?
Real Madrid borde lära sig att inte vara så kaxiga inför alla sina matcher...
Spanien Marc Overmars#11
2011-02-23 00:34
Innan ordkriget bryter ut så notera att det i grunden är alla spelarna själva som väljer sina destinationer, nu är det fritt fram att börja leta fram fakta och motbevis för det oundvikliga.
Sir Jack Wilshere
2011-02-23 00:27
Frodo //

"Regelverket måste ses över så att svinen tvingas utveckla nya Pennants, Bentleys, Jeffreys och liknande"

Ja, du skriver detta som om hela Arsenals startelva är gamla Barca spelare, snälla du, en spelare har tillhört Barcelona.
Och visst skulle det vara hemskt om vi skulle fortsätta få fram spelare som Cashley och Wilshere till exempel, totalt värdelösa spelare ju!


"Och hur korkade är vissa som tror att Barca ska vara ute efter såna som Afobe? Vi är ingen klubb som är ute efter den nya Carlton Cole så sluta lev i en illusion där ni tror att klubbar står i kö utanför er akademi. Please, Afobe?"

Och du är talangscout och brukar se Afobe varje match ser jag, hur många gånger har du sett killen spela? och visst du kan ha rätt om att han kommer bli en ny Carlton Cole, men tills du inte vet hur bra killen är eller kan bli kanske man ska vara tyst när det gäller den spelaren.

"Vad vi har att göra med är en svinig klubb med fans utan självdistans som intar sig en offermentalitet. Att diskutera med de går inte då myntets sida vänder sig till deras fördel i varje diskussion."

Väldigt intressant att ni ser på oss exakt likadant som vi ser på er. Som en svinig klubb som försöker framstå som änglar för omvärlden. Tyvärr så går media och andra personer på ert hyckleri om att ni aldrig gör fel och att alla matcher ni förlorar beror på domaren.
Skrattretande var ordet.

Självklart förstår jag att ni blir irriterade när vi "snor" era spelare. men som jag har skrivit innan och som en annan skrev så är det i slutändan spelarens val. Det må vara så att vi har kontaktat spelaren direkt, men vad hade det gjort för skillnad om vi hade kontaktat styrelsen, dom kan ändå inte göra något.
"Hej, vi tänkte kontraktera er väldigt lovande spelare här, hejdå!" vad hade det gjort för skillnad?
Och ja, vi må komma med en hel del pengar, men vad spelar det för roll? Om killen har ett hjärta för klubben och om styrelsen och lederstaben visat att han är en del av Barcelonas framtida planer hade han inte lämnat. Nu är det uppenbarligen inte så, spelaren har tagit ett beslut att han vill lämna. Och om ni hade haft chansen att stoppa honom från att göra som han själv vill, hade inte det varit fel?

(Antagligen några stavfel, men jag skrev fort och är trött)
Barcelona .Sami.
2011-02-23 00:24
Nu när Xavi är skadad och missar matchen mot Mallorca. Vem tycker ni ska ersätta han?
Spanien Marc Overmars#11
2011-02-23 00:15
Siempre Barça //

Denna Toral måste vara något utöver det vanliga om han har fått er att bli upprörda, för att svara på din fråga det är andra regler som gäller i England kontra Spanien drf är Barca tyvärr maktlösa att göra annat än att försöka få spelaren att självmant stanna.


Fernando "El Principe" Redondo //

Jag gillar hur du inne på Puertan blivit till "offer" om du nu påstår att jag håna dig varför lämna du ut själva hånet du skrev i ditt inlägg när du skulle förklara läget?
elbraco
2011-02-23 00:13
"Haha jag vet inte vem jag ska heja på. En maräng mot en gunner. "

hahaha, clash of the titans skulle man kunna säga. not.
Fernando "El Principe" Redondo
2011-02-23 00:09
Nej det räcker att gå tillbaka 10 år bara så har vi vunnit mer än vad både Arsenal och Barcelona har gjort.
Vi behöver knappast gå tillbaka till 50-talet.
Barcelona Siempre Barça
2011-02-23 00:08
asså man blir så jävla förbanad på arsenal när man läser att de har snut talanger från oss barcelona , kan nån här inne förklara varför kan inte barcelona stoppa alla de övergång sånt för de unga ???
Barcelona Barca4eva
2011-02-23 00:02
Mallorca på helgen, exciting...
Spanien Marc Overmars#11
2011-02-23 00:02
Fernando "El Principe" Redondo //

Vi har inga CL titlar att visa upp korrekt men det är det enda som fattas, men dagens Real förlorar inte bara mot Barca det är propoganda fotboll numera och för varje gång skämmer ni ut er mer och mer tack gud att jag slipper uppleva sånt för ofta.
Real Madrid Alex.K
2011-02-23 00:02
Fernando "El Principe" Redondo

"Balugrana/ Snälla var seriös när du diskuterar."
"Synd bara att ni inte har några titlar att visa upp:)
Vad kan man egentligen se på er museum? Bilder på småbarn eller? Fabregas när han var 15 år eller?"

Dubbelmoral om något.

Sen är inte Lyon ett bättre lag än Arsenal. Jag ser nog Arsenal bland de 5 bästa lagen i världen just nu. Det känns som de har något på gång. Men de hade lite otur i lottningen då de fick kanske världens bästa lag formmässigt.

Sen är inte Lyon något korpenlag om man säger så. Jag tror folk underskattar fransoserna för att dem just är från Frankrike. Skulle Lyon spela i Serie A / La Liga så skulle de vara bland de 4 första varenda år och höjas mer i både media och bland andra supportrar.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-22 23:58
Fernando "El Principe" Redondo

Vad kan man se på ert museum då? Idolbilder på Franco? Gammla dammiga "köpta" titlar från 50-talet? :)

Och gällande er match mot Lyon, ja ni hade en och annan stolpträff, men fortfarande var ert spel pinsamt dåligt överlag medans Lyon spelade bra och borde vunnit, det bör ni vara oroliga för inför returen.
Spanien Marc Overmars#11
2011-02-22 23:58
Frodo //

Varför skriver du Arsenal som att klubben Arsenal står för det hela, trodde vi var redan förbi det här med Cesc och Merida men varje rykte måste blossa upp ett internet krig melan fansen, det har alltid vart irrelevant för mig då jag alltid väntar på själva spelarens beslut allt annat som står i tidningar via ryktesväg angår mig inte.

Hade Cesc velat vara kvar i Barca hade han vart det detsamma gäller alla andra.
Hunting Bears
2011-02-22 23:58
Haha jag vet inte vem jag ska heja på. En maräng mot en gunner.

/popcorn
Barcelona FC BARCELONA <3
2011-02-22 23:54
fernando du gör rätt val, stick och kom inte tillbaka om 3 veckor oavsett vilket lag det blir..
Annons: