/spanien/barcelona/forum/1421.aspx/spanien/barcelona/forum/1421.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 08:59
Katalano

Det är precis det han gör bär hela laget på sina axlar, även dem 2 sista matcherna.
Barcelona Katalano
2016-09-29 08:39
@Ribohn Fan:Så för att Neymar gör en dålig match och får kritik så måste du överdriva det till att vi bör sälja Neymar? Klarar du inte av att se Neymar bli kritiserad?
Kom igen nu, Neymar förtjänar den kritik han får här inne efter matchen igår. Hans attityd var dålig och han spelade dåligt hela matchen. Med det sagt så är det självklart att han är en fantastisk fotbollsspelare, vi har höga krav på honom och därför får han mer kritik efter en sådan här match.

Om du ska försvara honom så gör det med riktiga argument istället för att slänga ut en omogen ironisk kommentar som inte bidrar till någon diskussion.

I Messis frånvaro så förväntar vi oss att framförallt Neymar ska kliva fram om han är världens näst bästa spelare som du menar. Det gör han inte alls under de 2 senaste matcherna och jag gissar att det också bidrar till hans irritation på planen, att han inte lyckas uppnå sina egna krav på sig själv att leverera nu när han har möjlighet att visa upp sig och bära laget.
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 01:08
Neymar en av dem två bästa spelarna i världen i konkursens med Messi.
Levererade från första minuten i Barca och gör det match efter match.
Med ett hårt arbete offensivt som defensivt.
Med sin extrema teknik och snabbhet bjuder han publiken på konstnummer.
Det är på grund av sådana spelare jag är en Barca fan.

Nej! Jag bara skoja! Vi byter ut Nyemar till Chelsea och vi får Diego Costa.
Då blir det fotbolls show i Barca och CL mästare blir vi.
Barcelona Gabriel
2016-09-29 00:24
El Pistolero #9 Ja visst, men enklare sagt än gjort. Det låter självklart väldigt bra för öronen att en tränare ska klara av att sätta sina stjärnor på plats men sanningen är att dagens stjärnor i takt med att sporten ändrats också fått än mer storhetsvansinne. Alldeles för höga löner, agenter som hotar att lämna vid minsta bänkning eller byte och mammor, fruar, bröder och systrar som twittrar så fort en tränare tar ett beslut. Det är dagens realism i fotbollen och desto snabbare alla kommer i underfund med det här, desto snabbare kan man också sänka sina krav på att tränare idag ska klara av och faktiskt även våga ta beslut som att byta ut en storstjärna som Neymar faktiskt är - som för bara 10 år sedan inte hade uppmärksammats på i en lika hög utsträckning. Risken finns därmed att Lucho skapar mer ont än gott med ett sånt snack, tack vare Neymars redan bevisade omognad. En skicklig tränare i mina ögon är inte bara någon som ska envist stå och markera spelare för att på ett narcissistiskt sätt bevisa för sig själv att man faktiskt visst det vågar och kan ta tuffa beslut. En skicklig tränare känner också sina spelare och vet vilka personligheter han tampas med samtidigt som han även hanterar fenomenet att inte skapa en höna av en fjäder vilket ofta blir fallet med egotrippade miljonärer fotbollsspelare idag är. Ponera att Lucho tar ett snack med Neymar gällande hans attityd och sätter honom på plats. Vad är nästa? Vi ser Neymars pappa eller Wagner Ribeiro äta lunch med PSGs sheik eller Florentino Perez? Onödiga nyheter sprids i medierna, tumult skapas i laget, rykten om att Lucho och Neymar är osams skrivs i skvaller blaskorna med mer. Det är risken Lucho tar och det är sånt han ständigt måste överväga när man har en spelare som Neymar som är en megastar inte bara som fotbollsspelare men även som ett varumärke för fotbollen som helhet. Det är med det sagt en fingertoppskänsla och en svår situation för Lucho. Luis Enrique har i ärlighetens namn inte riktigt den statusen som tränare och inte heller den pondusen att kunna gå in och markera Neymar. Få tränare som har det i dagens fotbollsvärld. Neymar har ett eget ansvar att mogna. Det är hans fjärde säsong i Europa och i Barcelona, han kan inte hålla på med sin kaxiga och arroganta attityd för evigt, tillslut får han inte bara motståndarna och deras fans emot sig utan han kommer även att få folket i Barcelona emot sig då sånt sällan uppskattas i Katalonien. Jag har förvisso aldrig trott på att Neymar blir en spelare som lirar hela sin karriär för Barcelona, han stannar i max 2 säsonger till sedan rör han sig vidare mot andra äventyr och ännu mera pengar. Förhoppningsvis kan man förvänta sig att han åtminstone kommer upp till sin bästa nivå rent fotbollsmässigt, för han har en del att leva upp till när det kommer till spelet på planen för att man ska klara av att stå ut med hans attityd.
Barcelona Lionel12
2016-09-29 00:10
Dagens prestation i sig är godkänt. Det är trots allt en vändning på bortaplan mot ett defensivt spelande tyskar. De flesta får godkänt idag som spelade(Alcacer spelade inte). Arda och Rafinha gav mig en trevlig kväll iallafall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-29 00:03
Gabriel Jag vet jag hackar på Lucho mycket (gillar inte hans fotboll) men om ingen spelare kan göra det så får väl tränaren ta sig ett snack med Neymar? Lite konstigt för hans dåliga beteende på plan har pågått länge nu. Det blir för många onödiga kort på en säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-09-29 00:00
Hoppas att Lucho har fattat att Paco och Suarez inte ska spela tillsammans såvida vi inte jagar ett mål i slutminuterna. Idag såg vi hur laget blev för centrerat och då är det lätt för motståndarlaget att försvara men när Rafinha spelade på högerkanten och Neymar gick tillbaka till sin vanliga position så blev spelet betydligt bättre och det resulterade i två mål.

Visst kan man klandra Neymar för att han gör det svårt för sig själv och laget men Lucho får också ta en del av kritiken. Neymar centralt funkade inte idag då Borussia stängde mittfältet och varje gång Ney fick bollen så var det tre spelare på honom. Hade vi spelat bår normala position så hade vi haft en betydligt bättre första halvlek.

Snacka om att Alcacers självförtroende ligger på botten just nu. Han har startat två matcher och blivit utbytt i båda matcherna väldigt tidigt, inte bra hanterat av Lucho.
Barcelona Gabriel
2016-09-28 23:54
Mitt främsta problem med Neymar är inte att han emellanåt har plattmatcher, utan snarare hans otroligt dåliga och tråkiga temprament. Det är alldeles för dåligt för en spelare som ska representera Barcelona. Ogillar starkt hur han beter sig på planen. Alltid ska det tjafsas, slängas glåpord och gestikuleras mot domarna. Det går emellanåt även så långt att han skäller ut lagkamrater (se Rafinha) som försöker lugna ner honom. Gillar absolut inte hur han beter sig och det påverkar också Barcelonas image som klubb hur spelarna beter sig.

Det finns inte riktigt heller någon i laget med tillräckligt stor pondus för att ta Neymar i örat och skälla ut honom. Puyol var one of a kind och med honom kvar i laget hade man inte behövt oroa sig speciellt länge gällande Neymars beteende.
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:52
El pistolero Det är exakt så jag ser på det hela, jag gör en bedömning utifrån hur övriga spelare spelade och sen jämför jag hur Neymar spelade och inser att han faktiskt gjorde mycket mer än alla andra. Sen att han inte leker med motståndarna kan betyda på att motståndarna faktiskt var riktigt bra för kvällen och det bevisas också utifrån vad våra andra spelare lyckades med mot kvällens motstånd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-09-28 23:50
Problemet för mig är att om Masherano måste göra 50/50 brytningar med jämna mellanrum under matcherna så undrar jag var det brister. Är det Masheranos positionsspel( vilket jag tycker) eller nån annanstans på plan som nån slarvar.
Varför gör inte Pique lika många chansbrytningar eller nån annan? Eller gör dom det?
Personligen gillar jag Neymar,men Lucho måste göra nåt!!
Tycker han var dålig redan förra matchen mot Gijon och att han räddades av sina två sena mål. Det står jag för!
Idag va han ännu sämre,värderingarna och humöret var junioraktigt i mitt tycke.
Vilka instruktioner har Lucho gett honom?
Jag håller Lucho ansvarig för i mitt tycke Neymars misslyckande i Messis frånvaro.
Visst,statistisk ser det okej ut,men handen på hjärtat, kom igen,tycker ni han gör en bra insats?
Annars är det ju en styrka att vinna såna här matcher men tycker personligen att
Och det lär jag ju inte vara ensam om,att det är inte kul att se nyckelpersoner,typ Iniesta prestera på så låg nivå.
Gjorde Ter Stegen nån räddning? Tycker synd om grabben,otagbart mål idag,otagbart mål mot Atletico,kan inte vara kul.Förstår att han gillar spelet med fötterna annars skulle ju han inte ha mycket att göra:) godnatt
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 23:48
En viktig detalj får man allt tänka på och det är att HELA laget spela dåligt i offensiv väg. För mig hade det varit annan en sak om övriga spelare spelat bra men Neymar dåligt, men så var det inte. Neymar gjorde ingen glad (förutom vid målen), men vem gjorde det i offensiv väg? Inte ens Iniesta var bra idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:38
Andresito Om Neymar hade spelat enkelt idag hade vi förlorat denna match garanterat då ingen, absolut ingen annan i anfallsväg tog några som helst initiativ, det var bara Neymar och det resulterade i 2 assist, magnifika sådana. Matchen var tuff, riktigt tuff , vi mötte ett defensivt lag och om du tar en titt på vad våra andra spelare lyckades med så var det inte mycket heller. När jag då sätter ihop 1 + 1 inser jag att den ända igentligen i kvällens match som försökte skapa något var Neymar och även om han misslyckades massa gånger så resulterar det i 2 mål dom gångerna han faktiskt lyckades med försöken. Glöm inte heller smekningen till Suarez vid 0 0 där Suarez får friläge och väljer att ge bort bollen. Att kalla Neymar dålig idag betyder att alla andra offensiva spelare var rent usla då. Med tanke på att vi faktiskt vinner matchen tycker jag att det är ett orättvist betyg mot våra spelare. Om du ska kalla Neyma dålig gör det då utifrån en rättvis bedömning
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-09-28 23:30
Håller inte med angående Neymar.
Första halvlek var utan tvekan hans allra sämsta i Barçatröjan. Han är visserligen delaktig i båda målen, däribland en briljant chipp som höjer hans betyg, men spelmässigt sätt var det ingen höjdare i andra halvlek heller.

Det är inte de misslyckade dribblingarna som är problemet, det är att han väljer att dribbla i lägen där han istället kan skicka vidare bollen, med andra ord är det hans beslut jag vill klaga på. Hans 12-åriga attityd var tillbaka ikväll när det inte gick hans väg. Han försöker alltid att slå svåra passningar. Detta kan på ett sätt vara positivt, att alltid försöka vara kreativ, men en kväll som denna borde han ha insett att det hade varit bättre att ta ett steg tillbaka och spela enkelt och spara de där snygga passningarna till rätt lägen, precis som vid Ardas mål. Underskattning är anledningen.

Och om jag inte lyckats övertyga er: jämför Neymars insats med valfri Ronaldo-insats. Totalt usel på plan men är ändå inblandad i mål. Ronaldo sågas för detta medan Neymar hyllas.
Lite högre krav borde vi ändå ha på vår nästa fanbärare och en spelare som har så mycket fotboll i sig.
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 23:23
Bollinnehavet

Det är precis Mascheranos styrka att han trycker upp backlinjen.
Ligger tätt i rygg och ofta kliver framför forward och tar boll.
Istället för många som faller, forwards som får vända och hota våran backlinje.
Mascherano lika bra som vanligt och är en självklar startspelare just nu!
Barcelona koeman92
2016-09-28 23:21
Trots att spelet ikväll lämnade en del att önska så måste ändå sägas att det känns skönt att veta att vi även kan vinna med ett halvbra/dåligt spel. Detta var absolut inte fallet många gånger under Pep, Tito, ja även Martino där vi i många gånger behövde ha en bra dag och dominant spel för att vinna. Med detta sagt så hoppas jag på en förbättring då lojt spel ofta kan straffa sig, något som Alavés matchen klart bevisade.

När det kommer till individuella prestationer så är jag rätt besviken på Alcácer, vars enda minne jag har av från matchen var passen från Suárez som bröts i första halvlek. Hoppas verkligen att tålamodet ändå lönar sig med honom.

Dock är jag mest besviken på Busquets och Neymar. Båda har varit alldeles för nonchalanta och tar alldeles för mycket risker. Effektivitet verkade vara sekundärt i deras prio lista ikväll. I Busquets fall, som har varit helt under isen sedan säsongen startade skulle nog en bänkning under en eller ett par matcher vara på plats, förutsatt att både Umtiti och Mascherano är tillgängliga.

Till sist vill jag berömma Rafinha och Arda Turan som båda stod för tillfredsställande instanser idag. Den sistnämnda har som någon nämnt tidigare blivit en helt annan spelare jämfört med förra säsongen. Förutom målet så var jag även imponerar över hur snabbt han tänkte till när han vid ett läge lobbade bollen från 25 meters avstånd då spelet var så gott som låst - vilket i sin tur ledde till en hörna. Gällande Rafinha så råder det inga tveksamheter om att han borde starta bredvid Suárez och Neymar mot Celta.

Bona nit culés. Visca el Barça!
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:19
Hade vi idag mött Real Madrid och matchen såg exakt likadan ut så hade vi tokhyllat laget och varit överlyckliga för sättet vi vinner på, samma sak med Neymars prestationer Problemet som jag ser det med folk är att dom inte inser hur jävla svårt det är för ett lag att vinna varje match i dagens fotboll. Kolla bara på ALLA andra lag i världen och dra deras statistik jämfört med våran så får ni se att våra grabbar vinner galet mycket mer och det har tyvärr fått folk att glömma eller blunda för att dagens toppfotboll är jämnare än vad folk vill inse
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2016-09-28 23:18
Neymar var bra ikväll likt hela laget. Vi spelade fantastiskt fotboll andra halvleken. Lucho ska ha beröm för sina byten som gav oss 3 söta poäng. Suarez är världens överlägset bästa striker!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 23:18
Man kan nästan tro att Dani Alves spelar för Barca i år.
Rakitic spel är lika illa som förra året. Trög, långsam och ovillig att löpa både offensivt och defensivt.
Planen är svårspelad och inte lätt för innermitt, men Busquets och Iniesta försöker hela tiden, söker boll och försöker sätta fart på spelet och det blir en del misstag.
Men Rakitic alibi spelar, springer och gömmer sig och vill inte delta.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 23:18
Tycker Messmargodly har sätt i sin betygsättning. Även om Neymar inte hade sin bästa dag så var han högst delaktig i första målet och även i andra målet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-09-28 23:16
Mascherano hade en sån där riktig Mascherano-match ikväll när han lyckas att faktiskt inte göra bort sig. Chansbrytning på chansbrytning och hjärtat pendlade mellan halsgropen och tarmsystemet varje gång. Men som tur var lyckades han varje gång också. För jäkla fint när dom sitter och mindre fint när dom inte gör det.

Andra positiva var såklart Pique, vilken ledare han är på planen nuförtiden. Det trodde jag inte för några år sedan att jag skulle skriva. Rafinha såg riktigt riktigt het ut. Och sen Arda. "NEEEJ" skrek jag när jag såg honom på mittfältsrollen. Sen överbevisade han mig på ett sätt som bara Sergi Roberto får göra egentligen. Det var nästan inte ens kul att ha så fel som man har haft om Arda ;)

En skön jävla vinst var det!
(Och Busquets får skärpa sig)
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:13
Hörnan givetvis
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:12
Fcb messi Ta och titta på reprisen med målchanser lite och gör lite anteckningar. Sen kan du återkomma. Jag antar att du bedömer Neymar utifrån hans dribblingsförsök idag där han inte lyckades så värst många gånger men om man jemför hans antal dribblingar mot övriga laget så gjorde han fler lyckade driblingar än alla andra i laget. Om du bedömer han utifrån skapade chanser så gör han en otrolig assist när vi ligger under och han slår den fantastiska frisparken som resulterar i mål. Lägg där till smekningen till Suarez som väljer att spela Paco ist för att lägga in den i mål bara. Tänk efter lite innan du yttrar dig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2016-09-28 23:08
Messmargodly Vilken match kollade du på egentligen ? Betygsättning är inte din starka sida precis. Neymar 4 haha. Du menar väl -4 ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 23:07
Planen är uruselt dålig och är en ursäkt till det dåliga spelet. Svårt att driva bollen med fart, strutsar upp på smalbenet hela tiden och svårt med första touchen som stuttsar. Jag är glad att Neymar hela tiden fortsätter att köra på fast det stuttsar och far och det blir många missar. Det är han som hotar hela tiden och är skillnaden tillslut.
Barcelona Kröjff
2016-09-28 23:02
@neymar JR:


Vet inte om det var en ironisk sammanfattning av Coach Peps djupanalys efter ett intressant och sakligt tankeutbyte mellan honom och Gabriel, eller en synsk supporters lakoniska konstaterande. Men relativt rätt fick han hur som helst. Det var individuella prestationer som räddade oss. So what? Slutet gott, allting gott.
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:00
Fantastisk insats av hela laget idag. Jag fick det till en målchans för Borussia idag medans vi skapar chanser för att göra iaf 3 , 4 mål. Luchos taktik och byten får en fet 5a Pique 5 fantastisk idag, gigant Alba 3 lite slarvig i vissa lägen Mascherano 3 , Umtiti kommer peta den gode masken permanent redan denna säsong Sergi Roberto 4 mycket bra driv med boll och fina initiativ till att starta anfall Bushi 2 ganska dålig idag och då bedömer jag honom utifrån hans högsta nivå Raketen 3 helt okey idag varken mer eller mindre Iniesta 4 gör mycket rätt med bollen idag Neymar 4 står för allt i anfallsväg idag, betyget sänks pga löjligheterna Suarez 3 kan betydligt mycket mer, bra avslut vid hörnvarianten Arda 4 fint inhopp 1 fantastiskt mål Rafinha 3 kämpar och sliter Paco 1 vi var 10 vs 11 man i 53 minuter Summan: fantastisk insats
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-09-28 22:47
@Davids3:


Han fick ändå två gyllene lägen, vänsterskottet som slickade stolpen och den misslyckade passningen till Paco. Två lägen där ett av dem ska vara mål i Barça. Skulle dock inte säga att Suárez var dålig, men inte heller bra.
Barcelona Skurhink
2016-09-28 22:45
Det jag ändå gillar med Ney även när han är kass som idag är hans riv o slit, han löper något kopiöst, både offensivt och även defensivt!
Hellre han barnsliga och tjuriga vinnarskalle än en Messi gam-nacke som bara går runt och spottar på planen.

Viktiga 3p i jakten på gruppsegern!
Bona nit Cules!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-09-28 22:45
Jag blev ofantligt imponerad av Dahoud som var totalt orädd och styrde spelet med bravur. Han var fabulös och att vara i den åldern och spela på detta sätt är som sagt fantastiskt. Inte ens etablerade spelare klarar av det då nervositeten tar över. Han hade jag välkomnat till FC Barcelona med öppna armar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-09-28 22:44
@Vampíro:


Då blir det ju typ "siooo". Har faktiskt frågat Ronaldo.

Skön seger! Tror att den usla första halvleken berodde på underskattning. Busquets tog en sekund extra på sig med bollen, Lucho spelade med en Paco utan speciellt mycket tanke bakom det och Neymar trodde att han kunde göra allt själv. Så här ser det inte ut i ett toppmöte.
Annons: