/spanien/barcelona/forum/14132.aspx/spanien/barcelona/forum/14132.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-08 19:58
Barcelonito

Håller med. Även Valdés gjorde ett rätt korkat uttalande, inte för att det var rått mot Real för det bryr jag mig inte om, men det gäller ändå att inte visa upp en kaxighet i media. Barca har alltid försökt hålla en ödmjuk attityd, nu när vi vann med 5-1 sa både Iniesta och Busi att det ändå är ett svårt bortamöte kvar som man måste fokusera på (även om vi alla fattar att vi är vidare).
Fattar inte varför det har kommit två snabba ogenomtänka uttalanden på så här kort tid recently?

addeh

Är det inte dags att släppa alla spekulationer och önskningar om Coentrao då Barca aldrig visat intresse plus att han kritat på för Bayern?
Atlético addeh
2011-04-08 19:57
1.70

Med facit i hand hade det varit smart att antingen ersatt Milito redan i somras med ett nyförvärv, eller flyttat upp Fontás redan då.

För övrigt är jag för att Botía köps tillbaka i sommar, han har gjort det fantastiskt bra i Sporting. Värvas han samtidigt som Fontás flyttas upp blir inte behovet av en vänsterback lika stort då Abidal skulle spela mestadels där. Fast det klart, min önskan om att få hit Coentrão kvarstår.

När vi ändå är inne på värvningar måste jag säga att jag faller mer och mer för Neymar. Jag vet, jag är svag för tekniska anfallare som kan hålla till ute på flankerna, såsom Alexis Sánchez, Piatti & Neymar, men jag saknar en sådan spelartyp i Barça. Den unge brassen skulle, precis som han själv säger, kunna göra stora underverk tillsammans med Messi. Frågan är hur stor hans prislapp vore och om det är värt det. Att han har extrem potential råder inga tvivel om och det vore synd om någon annan storklubb lade vantarna på honom, men vi har ju så kallad "förtur". Dessutom gillar ju Rosell brassar och jag skulle av den anledningen inte bli förvånad om han värvade ytterligare en brasse i sommar, Adriano kom ju ifjol.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-08 19:53
Efter Rosells uttalande förra veckan och den här reklamen så blir jag lite frustrerad. Varför ge Madrid extra motivation? Räcker det inte med 5 raka, förnedrande vinster varav en 5-0 och en 6-2 resultat? Madrid saknar en spelidé, de går oftast på individuell skicklighet och adrenalin. Det är onödigt att ge dom extra motivation.

Det är ju precis det som har gjort att vi har vunnit så många gånger mot dom med Pep. Att de sköter snacket och motiverar oss. Skönt att Pep är medveten iaf och verkar vara lite irriterad över detta. Nu är det dags att hålla käft och koncentrera sig.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-08 19:53
Hetfield

Jo jag var medveten om det men poängen var att han gör sig bäst som vingback, därav liknelsen med Alves. Nu kan man ju diskutera hur pass offensiv våran vänsterback egentligen bör vara men men är ett alternativ. Sen tycker jag personligen inte Vargas är en sån dålig vänsterback som man får bilden av när man läser det jag citerade.

B-Guden

Hahaha, jag tycker det är lite roligt. Alla spelarna håller ju upp fem fingrar, någon som både spelare och fans gör numera när vi vinner med fem mål. Mot Shaktar filmade dom fansen som höll upp händerna för att symbolisera fem...
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-08 19:46
Joan Gamper

Abidal kan vi glömma denna säsongen :/

Sen håller jag inte med dig om att Barca är "oerhört tråkigt att se på" utan Puyol. Men jag saknar honom också. Som fan. Likaså Abidal
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-08 19:33
Joan Gamper

Dum fråga:). Det är definitivt inte bara du som saknar vår käre kapten.
Barcelona Joan Gamper 1899
2011-04-08 19:29
Är det bara jag som har saknat vår kapten ? Barca utan Puyi är oerhört tråkigt att se på. Det är dags att du gör comeback, samma gäller Eric "King" Abidal.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-04-08 19:22
DM1982

Nu när dem reagerat som dem gjort i Madrid så vore det så mycket roligare om det var de fyra målskyttarna som poserade med handflatorna. Villa skulle fått använda båda händerna.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-08 19:08
Det verkar som Real alltid ska ha något att klaga på när det gäller Barca. Nu hoppas de väl antagligen att Spanska Fotbollsförbundet ger de 8 minuspoäng och diskvalificering från CL eller något, haha.
Barcelona DM1982
2011-04-08 19:07
Vad ända i glödaheta h-e....hur kan man bli upprörd över den bilden? Det måste vara mycket känsliga gossar i Real, dags att plocka fram snuttefilten åt dem.
Barcelona Cataloniaboy- Anims Abidal!
2011-04-08 19:02
Tråkiga nyheter kring Puyis skada... Han har snart varit borta i tre månader... Hoppas att han hinner tillbaka till El Clasico!
Barcelona UT Clásico
2011-04-08 19:01
B-GUDEN

det e den har bilden
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-08 18:56
1.70-ligan

En riktigt bra avbytare kanske hade behövts just nu, men jag tycker fortfarande Pep gör rätt som satsar på en tunn trupp. Jag skulle inte vilja ha en bre trupp där 10 av spelarna spelar mindre än 7-8 matcher på ett år, bättre så här där alla får spela mycket. Sedan är det ju trots allt inte så farligt läge, med Busquets som mittback kan vi faktiskt fortfarande vinna trippeln.

För att summera tycker jag det är rätt av Pep att satsa på tunn trupp och hoppas han fortsätter med det även framöver, men andra ord hoppas jag inte vi köper in en ny back. Det här är första gången under Peps tid som tränare vi har riktiga problem inför stormatcherna, och när det ändå inte händer så ofta känns det onödigt med en dyr värvning på bänken.
Barcelona B-Guden
2011-04-08 18:37
nån som vet var man kan hitta reklamen som madrid spelarna grinar över ?
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-08 18:21
Heywood

"Trupper blir tunna när viktiga spelare skadar sig. "

Exakt och det var precis det jag försökte poängtera i mitt inlägg nedanför. Men om truppen var tunn redan från början blir konsekvenserna givetvis mer förödande. Med facit i hand hade det varit fint med en back till, inte sant?

Nu är det mat som gäller!
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-08 18:17
1.70-ligan.

När Puyol skadade sig och Abidal spelade sin livsfotboll var inte truppen tunn. När Abidal fick en tumör i levern blev truppen tunn. Men då glömmer vi också att TVÅ mittbackar är ur spel.

Att Puyol skulle skada sig förutsågs redan inför säsongen och då sade Guardiola att ingenting skulle värvas och att Abidal kunde spela mittback (ironisk då att flera Barcelonasupportrar blev oroliga inklusive jag).

Trupper blir tunna när viktiga spelare skadar sig.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-08 18:14
LAM nr 10

Nehe, vad ska man annars skylla på det? Vår trupp är tunn, inte minst på mittbackspositionerna. Jag är inte emot färre A-lagsspelare där man fyller på med juniorer och alla hålls nöjda. Men det är fortfarande en tunn trupp som håller på att straffa oss... det var en chansning, men den gick inte hem när två av klippor i backlinjen blev indisponibla ca halva säsongen. Visst kan man tycka det är otur, men sånt han hända och nu skedde det - och helt plötsligt står i här med EN riktigt bra mittback, plus en underpresterande, samt en förvisso lovande, men oerfaren talang. Vad händer om Pique skadar sig? Katastrof. Det hade varit illa även för ett lag med en bredare backuppställning, men för Barca innebär det katastrof.
Så jo, jag väljer nog ändå att säga att den tunna truppen håller på att straffa oss.

Jag vet att du älskar att plocka ifrån La Masia och så även jag... men det är inte lösningen på allt. Att plocka in Bartra i en CL semi mot Madrid t.ex. är inget alternativ om man säger så.
I viss mån måste man värva och jag hoppas Barca lärde sig något av det här och inte chansar likadant igen nästa år. I sommar ska backtruppen förstärkas, både utifrån och ifrån de undre leden.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-04-08 18:13
Haha Real anklagar Barca för mobbning.. Någon som har sett reklamkampanjen?
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-08 18:10
Det viktigaste är att komma till Bernabeu med en 8poängsledning och vinna den matchen. Den kommer att sätta skräck i Madridspelarna inför cup-finalen. Lyckas vi vinna cup-finalen sätter vi ännu mer skräck inför Champions League-mötena.

Det kommer att bli ett extremt psykologiskt krig i media. Guardiola får se till att sätta på munkaveln på spelarna - vi pratar bättre på plan än utanför plan.

Försvarsspelet tycker jag inte ser allt för svagt ut. Det enda vi saknar är snabbheten i försvarsspelet. Jag tycker inte att en match mot Skakhtar säger allt för mycket. Men det viktigaste är att hålla mittfältet friskt och med Mascherano har vi en extremt bra man-man-markerare som kan göra livet surt för Ronaldo.

Guardiola och Vilanova planerar säkert för fullt om vad som är det bästa för Barcelona.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-08 18:00
Kom inte och säg att det här är den tunna truppens fel. Vilket annat lag som helst skulle blvit rejält försvagat utan två av sina bästa backar som dessutom är två utav världens bästa backar. Vad skulle vi gjort? Köpt en annan mittback för 50 miljoner att ha som reserv IFALL någon blir skadad? Nej, jag tycker vår backuppsättning var helt okej innan säsongen, man får också tänka på att Milito underpresterat rejält i år, annars hade han varit helt ordianrie i nuläget.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-08 17:51
Det är uppenbart att Barca är väldigt noga med att det inte ska läcka ut för mycket detaljer kring Puyols skada. Egentligen gillar jag det, för man slipper onödiga spekulationer i media - men nu vill vi fans få reda på hur situationen är med vår Kapten!

Läste nånstans tidigare idag en som skrev att "Med Puyol och Abidal friska hade jag på allvar trott på en trippel i år. Nu tvivlar jag starkt." Ja, så känns det onekligen. Tyvärr skulle den tunna truppen straffa oss tillslut. Och tänk om Pique eller Alves skadar sig också.. uuuhh!
Hunting Bears
2011-04-08 16:37
Vi får väl se. Jag förbereder mig på att han kan bli borta säsongen ut och blir istället positivt överraskad om han är tillbaka tidigare.
Barcelona Android
2011-04-08 16:37
Rambla, även du stavade fel :P. Storbritannien stavas alltid med två "N" och ett "T".
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-08 16:34
Han är fortfarande avgörande i en semifinal och final i CL. Puyi är inte en spelare som behöver mycket matchträning för att komma i form. Han har rutin och lever inte på sin känsla och bolltouch. Han behövs för sin karaktär och ledarskap. Jag har en "formsvag" Puyol istället för Busquets i min backlinje alla dagar i veckan. Är han frisk så ska han spela alla 4 clasicos. De 2 fösta lär göra honom redo för CL-matcherna.
Hunting Bears
2011-04-08 16:26
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Möjligt att han är tillbaka spelmässigt då, men han har varit borta typ 3 månader och jag tvivlar på att han är i form till den 27:e april.

Och från 27:e april och framåt är det bara en månad tills säsongen är över, ligaspelet och cupen innan dess.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-08 16:24
Hunting Bears

Vad precis är det som tyder på att Puyol missar resten av säsongen? Det finns faktiskt inte mycket som tyder på det.

Han har deltagit i vissa bollträningar med laget. Experter tror alla att han är tillbaka i April och Pep sa idag att skadan kräver tålamod och han tar 2 steg fram, 1 steg tillbaka.

Det låter inte som hela säsongen om du frågar mig. Jag skulle gissa på 27:e april mot Madrid, då har vi nog Puyol tillbaka. Sen spelar det ingen roll om han inte är matchtränad mot Madrid nästa vecka om han nu mot alla odds blir frisk. Han ska isåfall spela den matchen som känns meningslöst och det kvittar om vi förlorar. Hade varit bra träningen för kaptenen.
Barcelona Siempre Barça
2011-04-08 16:17
jag undrar om nån av er är medlem hos betfair, om ni är det hur fan ska man överföra pengar från Australiskt konto till Huvudkonto ??? jag är jätte tacksam för snabbt svar.
PedroRodriguez
2011-04-08 15:42
JAG

De fick ett par hyperfarliga chanser pga av virriga försvarare, annars blev de avklädda. Dani Alves bombarderade non-stop kanten och Iniesta snurrade gång på gång upp Shakhtar-lirarna. Vi var klassen bättre.

Du får det att låta som att vi vann med nöd & näpe....
Hunting Bears
2011-04-08 15:40
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.

Läste du ens igenom citatet du tog med där? Du nämner först att när vi ändå snackar vänsterbackar så måste du nämna Vargas för att nästa skede droppa ett citat som mer eller mindre svart på vitt säger att Vargas hade svårt att anpassa sig till vänsterbacksplatsen och blev en bättre spelare när han började spela på yttermittfältet. HUr är han då en perfekt vänsterback i dett system vi spelar?

JAG

Ytterst tveksamt att Puyol både hinner få sin alta medica och komma i form till el clasico. Han har inte ens blivit friskförklarad ännu och enligt uppgifter idag missar matchen mot Almeria och även returen mot Shakthar. Mycket tyder nog på att Puyol missar resten av säsongen.
Barcelona JAG
2011-04-08 15:37
Matchen mot Shaktar kunde slutat hur som helst. Jag visste att dem var bra men inte så här bra. Med lite otur kunde vi varit ute ur den här kvartsfinalen. Bara dem naivaste ser 5-1 resultatet som en utspelning.

Shaktar spelade mot Barça på det bästa sättet man ska spela mot vår spel. Rakt spel mot vår höga backlinije i synnerhet mot Alvés kant när han var kvar uppe på planen. Då blir det antingen eller i detta fallet förlorade dem men en vinst är hårfin i det här sammanhanget.

Förutsatt att vi går vidare kommer all vår säsong 2010/2011 ligga i matcherna mot Madrid, utan tvekan! El Classicó nästa lördag kan inte bara döda ligan utan även ge en avgörande psykologiskt övertag för finalen i cupen par dagar senare vilket i sin tur leder till CL-El Classicós.

Valdés:

Kul att du är tillbaka. Kan inte annat än att instämma oron över Mourinhos plan på Messi men även Xaví eller Iniesta. Kan han låta sig själv förudmjukas mot Barça igen?

Valdés räddade oss mot Villarreal, mot Shaktar hade vi marginalerna med oss.
För att låta våra drömmar bli sanna måste vi få återfå vår capten Puyol. Det vet Pep om. Busquets hänger inte med som innerback, trots att vi är tacksamma med en spelare som honom. Villarreal & Shaktar hade många likheter, båda spelade bollar bakom vår backlinije och vi hade problem gång på gång.

Vi har formen, vi har självförtroendet, vi har hungern och viljan. Vi behöver bara Puyol tillbaka! För just nu är det en i Madrid som gnider sina händer iaf .....
Annons: