/spanien/barcelona/forum/1413.aspx/spanien/barcelona/forum/1413.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-10-24 21:43
Det är jävligt svårt att spela en underhållande och samtidigt kontrollerad passnings fotboll när MSN endast söker varandra. Dom spelar en chansartad fotboll som ska gå fort, t om Messi har anpassat sig efter MSN. Det säger en hel del om dagens Barcelona. Visst det ser bra ut när alla i MSN är i form men när det inte går vägen ser det vilset ut. Då är det speciellt Neymar och Suarez som drar ner på spelkvaliteten något enormt. Enkel åtgärd; börja spela enkel fotboll! Antingen börjar vi spela som ett lag och där TRÄNAREN bestämmer eller så kommer det att fortsätta se ut så här. Dock så är problemet än större, Messi får både laget och MSN att se bra ut. Han drar all last nu offensiv väg. Frågan är om trippeln 14/15 hade varit möjlig utan xavi?! Tror hans roll den säsongen underskattas/glöms bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-10-24 21:08
@Blaugrana91:
Payet är där välförtjänt tycker jag ändå, hade en otrolig säsong i West Ham och var tillsammans med Griezmann bäst i det franska landslaget i EM. Ramos är väl ändå acceptabel sett till Champions League och att han gjorde mål i finalen. Koke kan väl diskuteras, men jag antar att de värderar Champion's League väldigt högt helt enkelt. Pique borde dock definitivt fått vara med i topp 30.
Barcelona Gabriel
2016-10-24 20:47
@LennyRomario:
Tyvärr så håller jag med dig om i princip allt. Tycker ändå att det såg bra ut under Luchos första säsong, men sedan dess har det bara gått neråt. Bara för att förklara, när Messi gjorde 1-0 mot City efter att Fernandinho halkade var det mer ett "jubel" av irritation. Med det sagt, jag var knappt glad, inte på det sättet som man egentligen firar ett mål i en Champions League match mot en tung motståndare. Det var mer, okej vi gjorde mål, men vi suger, vad fan är det här jag ser? Saknar Xavi något enormt mycket. Den mannen var unik, han ensam hade kunnat ändra hela spelidéen. Gud vet att jag uppskattar och älskar Rakitic, aldrig ska någon tvivla på det, men han står också för den rakare och mer gladiatoriska fotbollen som Lucho predikar, än Xavis bolltekniska ögonhäpnande konst. Sen är det, precis som du och många andra själva är inne på inte bara en förklaring som går att lägga på spelarna i laget utan faktiskt på tränaren. Luis Enriqué gillar helt enkelt en snabbare och rakare fotboll. Det finns inget svart eller vitt här, MSN är otroligt starka och visst vore det konstigt att inte bygga laget efter dem och istället spela en bollinnehavsfotboll. Men med det sagt, så hade man kunnat tycka att det skulle kunna gå att blanda det hela mycket bättre, vissa tycker förvisso att vi redan gör det. Själv är jag inne på att vi för varje dag som går släpper mer och mer av våran spelidée. Och precis som du själv säger, vi spelar som vilket annat lag som helst nu. Jag njuter inte heller lika mycket av att se oss spela längre. Njuter mest bara av att se Messi spela. Vad ska hända den dagen han slutar?
Barcelona Blaugrana91
2016-10-24 20:34
[QUOTE=MessiLionel]Att Rakitic och Pique inte är med bland 30 nominerade till Ballon D'or är för mig en gåta. [/QUOTE] Lägg till Busquets, samtidigt är spelare som Ramos, Koke, Payet med.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2016-10-24 20:15
@Smogen:
Antingen har personen ändra eller så missade du den, för den tas upp. nvm, mdawg hade visst redan skrivit.
Barcelona Mdawg
2016-10-24 20:02
@Smogen:


"21:47 No free-kick Valencia for offside Suarez (Barcelona)
Wrong decision"
Barcelona Smogen
2016-10-24 19:57
[QUOTE=Mdawg]För dem som inte har koll på detta: En ny grupp har skapats för att analysera matcherna denna säsong och dess felaktiga domslut i matcherna för de 2 stora i Spanien. Det kommer sammanfattas i slutet av säsongen. Blir mycket intressant att följa detta! Man ser redan nu en ganska tydlig trend. Eller hur? [/QUOTE] Han tar inte ens med den tveksamma offside som Suarez står i vid Messi 1-0 mål. Den här killen är nog väldigt PRO Barca. Synd för det hade inte behövts vinklas, resultatet hade blivit samma ändå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-24 19:49
LennyRomario
Jag håller med dig.
Jag är självklart tacksam och tycker det är kul att vinna titlar , men jag saknar det mer bollhållande/ kombinationerna på mittfältet.

Det är ju ganska uppenbart att bolltrillandet både i och utanför eget straffområde bygger på att ge vår trio mer ytor genom ett snabbt pass genom mittfältet eller en långboll på djupet.

Det är ju svårt att kritisera resultaten Lucho givit oss , tja , det kan man ju helt enkelt inte .

Men jag för min del saknar det kollektiva bollvinnandet på motståndarnas plan halva.
När man pressade grymt aggressivt och tryckte ner motståndarnas spelare i sitt eget straffområde så deras forward fick 75 meter till vårt mål .
Nu så kan vi ju släppa till allt för många målchanser mot mediokert motstånd ,
Förr så kanske de lagen fick ihop två halvchanser under en match och flaxade till sig en hörna tack vare nåt långskott som touchade en Barca spelare.

Nu släpper vi in två mål mot Alaves och Betis på hemmaplan!

Som sagt det är svårt att kritisera resultaten , men däremot så måste man ju få ha en åsikt om hur de kom till.

Och i mitt tycke så skulle jag gärna spela mer the old way , men kanske avsaknaden av Xavi är större än vi trott , men det är väl ändå inte omöjligt. ?
Barcelona MessiLionel
2016-10-24 19:27
Att Rakitic och Pique inte är med bland 30 nominerade till Ballon D'or är för mig en gåta.
Barcelona LennyRomario
2016-10-24 19:21
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Det behövs inga analyser för att konstatera att Lucho gjort mer negativa än positiva förändringar. Det är ju bara att gå till sig själv - är ens hälften av matcherna njutbara? Nej. Kan jag tänka mig att missa en match utan att ens se den i efterhand? Absolut! Där har du din analys. Mer behövs inte. Och jag lär ju inte vara den ende, med tanke på att inte ens tripplar och dubblar räddar honom från kritik? Men å andra sidan är inte du den enda som gillar ändringarna Lucho gjort. Det finns massor med folk som gillar snabba omställningar på tre storstjärnor på topp. Men det behöver inte analyseras. Antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Och jag tillhör dem som inte gillar det. Jag tror och tycker att Lucho är en medioker tränare som förvandlat Barcelona till ett mediokert lag. Vi är precis som vilka som helst, förutom att vi har en trio där framme som ingen annan kan matcha.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-24 18:27
@El Pistolero #9:
Såhär skrev du: El Pistolero #9 skrev följande: Angående Busquets "usla form" så är det inte honom det är fel på, utan Luchos system. Jag står fast vid att det är samma Busquets som det alltid varit bara att han spelar i ett spelsystem där han har problem, samma gäller vissa andra spelare i laget. Busquets med Lopetegui - Värdsklass o bäst i Spanska landslaget, Busquets med Lucho - Dålig. Vårt kollektiva spel är åt helvete. Busquets bolltapp är för att han inte har några passningsalternativ. Folk blir upprörda här över att jag gnäller på Lucho men så som det har sett ut denna säsongen så är kritiken befogad. Ser faktiskt inte hur vi ska kunna ta ligan i år mot ett Atletico som spelar mycket bättre som ett lag och har kryddat laget med spelare som kan göra grejer på egen hand. Hoppet är väl hos Messi, I guess. Här är mitt svar till den kommentaren: Barcelonito / Lucho Enrique 21 skrev: Busquets har gjort sina bästa säsonger under Lucho, speciellt förra säsongen. Varför är vissa här så jävla envisa med att ge Lucho skit för allt? Det är väl klart att ni någon gång får rätt när ni varje match missunnar tränaren vinster, det går inte att vinna alla matcher. Men ni som säger att individuella prestationer har gett oss en trippen och en dubbel kan inte ett skit om fotboll. Vi har haft 3-4 tränare som har låst fast våra kreativa spelare långt ut på kanten och raderade bort djupledsspelet ur Barcas ideologi, åtminstone för er som tror att Barca alltid spelat som vi gjorde under Pep under 2 säsonger av klubbens över 100 år gamla historia. Att spela med 3 centrala anfallare större delen av matchen hade vi behövt även med Henry, Etoo, Messi men också när Zlatan och Villa var med. Villa låstes också ut på kanten. Lucho har gjort mer positiva ändringar än negativa. Jag underar vem ni hellre vill ska leda klubben än en gammal kapten som tränat B-laget och redan vunnit 5 tunga titlar? Busquets dålig under Lucho? För några dåliga matcher nu? Vilket skämt! Sluta ge er på Lucho, om ni gör det så gör det med någon sanningshalt och riktig analys. Sprid inte bullshit! Börjar bli jävligt tröttsamt detta...
Barcelona Mdawg
2016-10-24 18:21
Katalano

Det var en snabb slutsats. Har du granskat materialet? Det finns ju där att gå igenom själv.. Själv har jag kollat igenom match för match och ser faktiskt ingenting felaktigt i deras analyser.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-10-24 18:15
@Shanghai:


Tycker ändå de flesta nu för tiden har fattat att Messi är på en helt annan nivå. Men Ronaldo i sin peak var faktiskt en spelare som var farlig i 1 mot 1 kombinerat med en galen slutprodukt. Man får väl ändå säga att slutprodukt är väldigt viktigt för en forward och det har nästan är efter år varit Messi och Ronaldo som har producerat galna siffror i både ligan och CL så man behöver inte alltid nedvärdera andra spelare. Med det sagt har Ronaldo tappat mycket nu för tiden men det är naturligt. Kan tänka mig att det sliter mycket på kroppen när man har varit med på den högsta nivån så länge.

Man ser ju hur jävla mycket kritik Messi får ibland när han inte pressar utan att tänka på att han kanske inte klarar av att spela med samma intensitet match efter längre.
Barcelona Gabriel
2016-10-24 17:49
Shanghai

Att Messi är den bästa fotbollsspelaren genom tiderna är åtminstone för mig en solklarhet, men den största sportsmannen någonsin är i alla fall för mig Muhammad Ali.
Barcelona Shanghai
2016-10-24 17:36
Jag sade det för längesen och säger det igen. Att jämför en rutten gammal spelare i Cristiano mot tidernas bästa sportsman genom tiderna är ett hån och går emot en del saker. Hade jag varit president eller kung skulle jag instifta en ny lag att den som kommer med ett sådant jämförande får böter och om det upprepas igen av samma individ låser man personen bakom galler i 1 månad. Att Cristiano alltid jämförts med bästa sportsmannen genom tiderna är tack vare hans varumärke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-24 16:47
@Mdawg:


Den/de som analyserar matcherna kanske inte är neutrala. Jag väljer därför att inte lägga någon som helst vikt åt vad analytikern/a anser om olika situationer.
Barcelona Mdawg
2016-10-24 15:51
För dem som inte har koll på detta: En ny grupp har skapats för att analysera matcherna denna säsong och dess felaktiga domslut i matcherna för de 2 stora i Spanien. Det kommer sammanfattas i slutet av säsongen. Blir mycket intressant att följa detta! Man ser redan nu en ganska tydlig trend. Eller hur?
Barcelona B-Guden
2016-10-24 14:54
Nån som vet vart man kan kolla förra årets alla match resultat i alla omgångar i la liga?
Barcelona B-Guden
2016-10-24 14:54
Nån som vet vart man kan kolla förra årets alla match resultat i alla omgångar i la liga?
Barcelona Gabriel
2016-10-24 14:42
Fuerza True, idag är det väl förmodligen lika viktigt att ha mest följare på Instagram som det är att prestera bra på fotbollsplanen...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-24 13:40
Palencia was included as a last-minute replacement for first team defender Aleix Vidal, who is suffering from discomfort #fcbblive Bästa spelaren i Barça B skulle egentligen inte fått vara med imorn....
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-10-24 13:38
@Gabriel:


Han är inte aktiv på sociala medier heller. Hur kunde du glömma det?
Fuerza
2016-10-24 13:34
Däremot skall detta utmynna i gult kort (och därmed rött kort). Det är fullt naturligt enligt fysikens lagar att man tappar balansen och fotfästet när man får en SMEKNING på armen av Busquets. O__o
Fuerza
2016-10-24 13:33
@shalit:


Jo, men Mallenco "såg inte". Har bifogat en bättre vinkel.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-24 12:57
@shalit:


Han är den nya Xabi Alonso.
Han spelade likdant när han var i A.Madrid..
Barcelona shalit
2016-10-24 12:45
Borde inte detta ha varit rött kort?
Barcelona shalit
2016-10-24 12:45
Barcelona neymar JR
2016-10-24 12:42
Jisses vad bra Messi är den här säsongen, känns som att han lagt i den sista växeln. Han visar verkligen inte motståndarna någon nåd alls, kommer bli ytterligare en monstersäsong för hans del. Han har klivit in mer centralt och vips så ökar hans målskörd igen. Undviker han skador så kommer det bli ett nytt målrekord för hans del, ja om Neymar kan börja spela igen. Nu är det dags att resterande växlar upp, bara Roberto, Pique & umtiti som är på en jämn och bra nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-24 12:31
Busquets är fortfarande världens bästa defensiva mittfältare, dock bara i spanska landslaget numera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona shalit
2016-10-24 12:19
Jag diggar Busquets, men helt ärligt har han inte varit på topp den senaste tiden. Har inte sett listan men rent spontant känns det som att det inte är någon skandal direkt att han inte är med det här året.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: