/spanien/barcelona/forum/14071.aspx/spanien/barcelona/forum/14071.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-06-18 17:38
Enligt SPORT kommer Alexis Sanchez att flyga till Barcelona på måndag.
Barcelona emilio___
2011-06-18 17:32
Bojan ska till roma jag visste det. Det var någon här som sa att pep skulle sagt det direkt själv till bojan om han hade velat bli av med honom!! När jag sa att sanchez och rossi va tydliga signaler på att bojan skulle lämna. Hahha ja hade rätt,,yes:D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Afellay_20
2011-06-18 17:18
splear barca futsal idag eller? i så fall vilken kanal visar?
Hetfield
2011-06-18 16:49
Bojan verkar vara hyfsat nära att gå till Roma nu. Sabatini ska tydligen göra klart med Barcelona inom ett par dagar.
Hetfield
2011-06-18 16:42
Förövrigt så gjorde Totti fler mål än Sveriges lilla gullegris i form av Zlatan.

Cigge

Bojan har i stort sett noll konkurrens i Roma, han kommer att få ordentligt med speltid. Dessutom så blir han tränad av en tränare som tror på honom.
Barcelona Criff -Llourinho
2011-06-18 16:14
34 är väl annars perfekt ålder för att gå till Milan, så gammal är väl Totti ändå inte ;)
Barcelona Blaugrana91
2011-06-18 15:55
Sport skriver att Barca är intresserade av värva Sakho, men bara om dem misslyckas med att värva Thiago Silva (Att tidningarna ens skriver om det fortfarande...). Värt att notera är att Gazetta dello Sport är källan.

Thiago Silva kommer ju såklart inte hit, så Sakho vore nog en ganska bra värvning skulle jag tro, frågan är vad han skulle kosta?
Barcelona Jonken
2011-06-18 15:48
F_C_B

Kul att läsa för Rivaldo är och kommer alltid vara den bästa spelaren för mig också :) Jag var i Grekland i början 2000 och fick då en Barcelona tröja med Rivaldo nummer 11 på ryggen. Han var anledningen att jag började hålla på Barcelona och sen dess har jag alltid haft nummer 11 i innebandy och fotboll :P. Synd dock att du inte fick vara med och träffa honom när du var i Milano. Det hade varit stort att träffa den mannen haha :)
Cigge
2011-06-18 15:44
Hetfield

Vore det inte bättre om han var given från start, även om det skulle gå lite trögare? Den tiden får han inte på sig i Roma. För Bojans egen del bör han gå till en spansk klubb för att hitta glädjen igen, även om han har potential att spela i en klubb som Roma. Roma vet man aldrig vart man har, likt Newcastle. Roma övervärderar också sina egna spelare, precis som Newcastle. Jag tror att en mindre klubb i en lugn miljö hade passat Bojan till en början. Sedan kan han lämna för större uppgifter om han känner sig redo för det. Jag tror i vilket fall att Bojan inte är något för er framöver.
Barcelona Barca4eva
2011-06-18 15:16
barcarobin

Du måste vara 10-12 år som inte förstår att han snackar om "fotbollsålder".
Barcelona Frodo
2011-06-18 14:52
Thiago: "I want to rectify yesterday's statements, I didn't choose the right words." [rac1]

Thiago: "Barça is my home, here I grew up, here I want to triumph. That's my dream. I didn't want to upset the fans." [rac1]

Thiago: "Of course it's not pleasant to hear you might be sold, but I don't have any bad words for the club." [rac1]

Katalansk media beter sig som skithögar mot sina egna spelare från akademin. Nu har Thiago, Jeffren, Bojan och Montoya sagt hur de inte gillar att deras namn konstant används i media. Hur orkar man ständigt hitta på saker om att ens egna spelare ska ingå en bytesaffärer eller bli sålda? Jag tror knappast att klubben läcker sånt här då den här ledningen försöker göra allt i det tysta.
barcarobin
2011-06-18 14:45
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9: antar att du måste vara 10-12 år om du kallar Totti gammal. 34 år är han, inte alls gammalt kanske över 50+ är mer realistiskt att kalla någon gammal^^
Hetfield
2011-06-18 14:39
elbraco

Varken Menez eller Vucinic spelar centralt, så det är inget Bojan behöver oroa sig för eller konkurrera med. Båda spelar som yttrar.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-18 14:32
Låna ut Bojan till Roma. Totti är gammal, Vucinic på väg bort (?), och Menez är väl offensiv mittfältare oftast? När Bojan är i form kan han lätt konkurrera med dessa herrar om en startplats.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-18 14:30
Rambla & el Flaco

Klart han har rätt att vara nervös men killen kan ju knappt slå en pass rätt. Är man så pass bra att man kan starta i Herculés måste han ju veta om det, annars är det något med självförtroendet. Han måste kunna prestera oavsett om en annan människa står och skriker på dig eller inte.

Förhoppningsvis var det väl andra faktorer som spelade in. I början var han rätt kass men de första tio minutrarna kanske man inte ska förvänta sig stordåd eller drömmål direkt. Han lyckades ju rätt bra i slutet av videon, när de andra spelarna började heja på honom.
Barcelona F_C_B
2011-06-18 14:25
Rambla~

Tårarna bara rinner när jag ser det målet. Rivaldo är för mig ALLT. För mig är han världens bästa spelare utan tvekan. Helt sjukt hur svag jag är för den människan.

Kommer ihåg när jag var på plats i Milano den här säsongen för att se Milanoderbyt. Jag skulle då träffa två vänner som anlände i Milano en dag innan. Det första dom säger gissa vilken spelare som vi träffade på hotellet? Jag svarar vem, och dom säger Rivaldo och visar mig en bild på honom som dom har tagit tillsammans. Mina knän kunde inte hålla längre, jag ville gråta, gråta av ilska av att jag inte var på plats. Att man befinner sig i samma stad och så nära en spelare som betyder så mycket för mig, men samtidigt så långt ifrån.

Rivaldo, världens bästa spelare någonsin, iallafall för mig!
Barcelona Barcadinho.
2011-06-18 14:21
Spelstilen i Serie A kan event passa bra för Bojan. Lite långsammare tempo, hans teknik kan räcka där. Det kommer inte att krävas av honom så mycket annat arbete som press på boll, vilket kan göra att man orkar bättre när chanserna dyker upp. I den här ligan räcker det ofta med att anfallare gör mål, då är alla nöjda. Annat hårt arbete rankas mindre.
Lucho kommer förmodligen att ge honom förtroende, för att börja med.
Det är också bra att Bojan behåller och vara i en någorlunda stor klubb med lite krav och press från olika håll. Han behöver utveckla sig på den här saken också. Att klara sig höga krav som dock är mindre än hos oss.

Klubben Roma är kanske en rörig klubb, men med en ny ägare och tränare så kan man hoppas på en ny och bättre organisation. Jag träffade förresten nyss en bekant till mig på en fest som kommer från Roma. Han är förstås mer insatt i klubben och vi snackade om fotboll hela kvällen. Han säger att han tror på ett långsiktigt projekt. Han tror inte på stora saker redan på en gång från Lucho och den nya ägaren. Det kommer att dröja tills man bygger en stabil grund för att verkligen kunna slås om tunga titlar. Tycker att det är en intressant åsikt, så därför tar jag upp den.

Frågan är förstås om median, aägaren och publiken kommer att orka. Och det är det som är den stora risken för Bojan. Att en tränare tar med ”sin spelare” till en ny klubb är alltid en risk. Vad händer med Bojan om Lucho får spark efter en medioker säsong. Lucho kan tom få spark tidigare än så, ifall starten i ligan går åt pipan. Kan lika gärna sluta som för GDS när Juande Ramos tog honom ”med sig” till England från Spanien. Juande försvann fort från Tottenham och det påverkade Dos Santos framtid.

Men man måste ibland ta små risker i livet. Bojan lever för bekvämt med sin svaga status i Barca. Han behöver kanske ta en risk för att komma vidare . Man kan alltid återvända, om det går bra. Jag skulle ta chansen i Roma om jag var Bojan...
Hetfield
2011-06-18 14:13
Förhandlingarna om Sanchez verkar vara på full gång, det är mycket snack mellan klubbarna.
Hetfield
2011-06-18 14:08
Cigge

Hur fick du Roma till att bli Newcastle? Till skillnad från Newcastle så spelar Roma ute i Europa varje år och har slutat 2:a de senaste åren.

Vucinic och Menez hänger löst, jag skulle tippa på att en av de ryker. Borriello är skit, dessutom så spelar varken Menez eller Vucinic som centrala anfallare, båda används som yttrar. Den enda Bojan har att konkurrera med är Borriello och kanske Okaka (om han stannar).
barcarobin
2011-06-18 13:38
Skulle gärna se Boja i DIF :D lugn trygg mijlö kommer garanterat vara med i första 11 an hela tiden. :D
Cigge
2011-06-18 13:27
Angående Bojan så tror jag att det är helt fel klubb att komma till om man behöver regelbunde spetid i en lugn klubb. Roma är Premier Leagues Newcastle. Har spelarmaterial, men framförallt löner som borde räcka till europaspel säsong efter säsong. Inte nog med det så finns Vucinic, Totti, Boriello och Menez i truppen. Det är inga spelare som jag tror Bojan bänkar det första han gör.

Jag skulle vilja säga att Bojan bör gå till en klubb i en lugn miljö där han får vara stjärnan för ett tag och hitta sitt rätta jag igen. Vad sägs om Mallorca?
Barcelona el Flaco
2011-06-18 13:22
Det målet kan man aldrig få nog av. Vilket episkt ögonblick! En annan detalj kring den matchen är att det var Guardiolas sista ligaframträdande för Barça, men under presskonferensen efteråt sa Pep att allt fokus borde gå till Rivaldo för hans insats och mål mot Valencia. Lika ödmjuk som vanligt.
Barcelona Rambla~
2011-06-18 13:12
Igår var det 10 år sen Rivaldos klassiska chilena mot Valencia. Fifan, jag kommer aldrig att glömma det målet. Inte heller Gasparts galna firande på hedersläktaren. Fuck återhållsamhet och artighet när man sitter tillsammans med motståndarens president i det ögonblicket. Där släpptes alla hämningar och galenskap tog över. :D
Barcelona el Flaco
2011-06-18 13:07
elbraco/

När en yngling får debutera spelar det ingen roll om det är i en storklubb som Barça eller Madrid, eller i en liten mindre förening som Herculés. Det mänskliga psyket och nerverna fungerar nog likadant i alla scenarion. I mitt tycke var Kikos nervositet och ångestpanik förstårligt. Fotbollspelare är trots allt mänskliga.

Rufete, vilken kung han var i det ögonblicket. "Que le den por culo al partido".
Barcelona Rambla~
2011-06-18 13:03
elbraco

Vadå? Har du en galen tränare som hela tiden försöker lägga sig i varje rörelse du gör på planen i en match där du debuterar i, är det kanske inte så konstigt att man till slut blir nervös? Speciellt när du är så ung och inte har spelat på den nivån förut.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-18 12:58
Heywood

Jaha, det är det som händer :P såg videon i förrgår men fattade inte riktigt varför dom stod och skrek på han. Trodde han höll på att få en ångestattack eller något. Stort av Rufete anyhow!

Sen vet jag inte vad jag tycker om att killen höll på att kissa på sig av nervositet när han debuterar för ett lag som Hercules...?
Barcelona Rambla~
2011-06-18 12:55
Heywood

Hehe, jag har läst och sett det klippet förut. Rufete, vilken kung och karaktär. Det är just sådana spelare som är så viktiga att ha i ett lag. Ber tränaren hålla käften, haha. Stackars Kiko blev ju bara mer nervös när tränaren Vigo (inte Viktor som felaktigt skrev tidigare, mindes inte riktigt hans namn) hela tiden gapade på honom vid minsta lilla misstag.
Canzo
2011-06-18 12:45
Rambla

Ok, då kommer han förmodligen användas som ytter i A laget mao?

Om han har lik spelstil som Pedro så kan det ju vara en kanonvärvning om han lyckas anpassa sig och göra bra ifrån sig.

Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-18 12:40
Hmm... intressant spelare. Det är ju spelare som dessa som Guardiola lyckas få in i spelsystemet och förvandla de till något bra.

Skillnad är det på överbetalda spelare. :-)

Sid Lowe skrev ju om Kiko i sin ligasummering. Han länkade det här klippet. Killen var så nervös när han fick hoppa in i en match och gjorde enkla misstag. Tränaren skrek på honom och gav honom sällan ro. Då stiger Francisco Rufete från avbytarbänken och kommer till hans hjälp.

Här är Sid Lowes text om det;

"Teenager Kiko Femenía was making his First Division debut for Hércules and things were not going well – easy passes went astray, he could not control the ball and his manager, Esteban Vigo, was screaming and swearing at him from the touchline. Anxiety gripped and the kid was going to pieces, when team-mate and proper mate Francisco Rufete stepped in, warning his coach off, telling him to leave Femenía on the pitch with a no-nonsense "fuck the match", and spending the rest of the game prowling the touchline shouting encouragement and reminding him to breathe."
Barcelona Rambla~
2011-06-18 12:21
Canzo

Han spelar som yttermittfältare eller ytter beroende på vilket spelsystem som används. Han beskrivs som en spelartyp som påminner mycket om hur Pedro var när han slog igenom av förre tränaren som Kiko debuterade för i ligan.
Annons: