/spanien/barcelona/forum/14019.aspx/spanien/barcelona/forum/14019.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona barca_joe
2011-03-11 00:14
Problemet med Keita för mig är att han slängs in då de leder med 3-0 ibland. Fan in med Thiago som har en jätteljus framtid för sig och låt han utvecklas
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-03-11 00:13
Kommentatorsfältet är nu stängt. Herregud, vilket kaos.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-11 00:11
addeh/

Alla spelare har väl formsvackor? Inget märkligt med det. Att han fick mer speltid under hösten än vanligt berodde säkerligen på att han deltog under hela försäsongen samt att han inte spelade i VM, vilket gjorde att han var i bättre fysiskt skikt än många av de andra i inledningen av säsongen.
Atlético addeh
2011-03-11 00:08
el Flaco

Hur bra var Keita i höstas då? Han gjorde riktigt bra ifrån sig vid ett par tillfällen, inte mycket mer. I flera andra matcher såg han dessutom väldigt nonchalant ut, mer än vanligt det vill säga, då han alltid känns lite loj i sitt sätt att spela.
Barcelonistas
2011-03-11 00:05
Pedro leon haha vem annars, inte första gången pajasen använder mitt nick och skriver smörja.

Blaugrana91

Lol nu har han skrivit med ditt nick med...
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-11 00:04
I de två senaste tuffa bortamatcherna i ligan svarade Keite både för en grym framspelning som ledde till Messis inledande mål mot Mallorca och gjorde matchens enda mål mot Zaragoza. Ett mål som innebar tre poäng. Poäng som kan visa sig vara oerhört viktiga när säsongen dras mot sitt slut.

I mina ögon finns det lite att klaga på Keites insatser när han bidrar med en ny dimension och dessutom klivet fram och tagit ansvar när vi har haft ett par nyckelspelare borta. han klev fram som framspelare mot Mallorca och mot Zaragoza agerade han matchvinnare á la Messi. Vad mer kan man begära?
Barcelona Blaugrana91
2011-03-10 23:59
Ehh vad tusan är det frågan om i kommentarfältet till krönikan? Massa haters som använder andras nickname också...
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
2011-03-10 23:58
Rambla

Det är inte så att Nolito är 16 år och har all tid i världen på sig, han är trots allt 24 år. Det är make it or break it läge för honom, han satsar väl på en bra framtid.

Barcelonito

JAG tycker att han får oförtjänt mycket speltid när han inte bidrar med mycket mer än spring i benen.
Vilka djupledslöpningar då? Om du har tittat på när han har spelat så går han sällan på djupledslöpningar längre och att han kan nicka är useless då vi inte ens slår hörnor längre utan kör med kortpassningsvarianten hela tiden och vi kör inte heller med inlägg från kanterna.

Om Pep vill slänga in Keita föratt stänga en match så ser jag inte hur Mascherano kan göra det sämre om det bara innebär att springa och pressa spelare.
Det är inte heller så att Keita är en talang som kommer att utvecklats, han kommer att försvinna inom en snar framtid anyways.

Återigen, jag har ingenting emot Keita som person, men jag är otroligt allergisk mot att Pep slänger in honom hela tiden.
Och ja, de har en speciell relation med varandra och jag vågar gå så långt att Pep favoriserar Keita utifrån hans personlighet.

Men föratt sammanfatta det jag tycker:
Vill man stänga en match: Mascherano
Vill man göra mål: Afellay/Bojan.
Du får gärna förklara för mig vad Keita gör som ingen annan kan göra, då kommer jag att acceptera det.
Barcelona Rambla~
2011-03-10 23:57
Varför lägger ni inte bara ner diskussionen om Keite? Det är Pep som anser att han förtjänar speltiden han får, oavsett vad alla andra tycker. Ibland känns det som om vissa är irriterade att han spelar på bekostnad av andra spelare som de personligen gillar mer och har som större favoriter i laget än just Keite.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-10 23:49
Löjlig argument om hans relation till Pep. Inte för att det förtjänar att bli besvarad men jag ska ändå ge det ett försök.

Keitas speltid beror endast på att han förtjänar den tiden. Hur många mittfältare i dagens Barca är kraftiga och jobbar i det tysta samtidigt som de erbjuder djupledsspel i anfallet och har en förmåga att faktiskt kunna sätta dit bollarna?

Vad är det exakt som gör att han inte förtjänar så mycket speltid? Förklara för mig som om jag vore en 10:åring, vad är det som gör att Keita inte förtjänar den tiden, rent fotbollsmässigt och inte relationsmässigt och utan att bry sig om hans tvättning och dammsugaregenskaper.
Barcelona Rambla~
2011-03-10 23:49
En maräng så klart. Ni borde kunna lista ut vilken. :P
Barcelona Barca4eva
2011-03-10 23:48
Barcelonistas

Märkte det =p Det är inte första gången det sker, vem fan kan det vara?
Barcelonistas
2011-03-10 23:44
Vill bara säga att det är någon som använder mitt nick på krönikan ""Are you watching wenger?" och skriver massa skit.

Ville bara skriva de här så ni inte tror de jag.
Atlético addeh
2011-03-10 23:40
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Bojan var betydligt bättre än Keita förra säsongen, ändå fick den sistnämnde mest speltid i höstas. Bojan har inte fått i närheten av så många chanser som Keita fått den här säsongen. Och ja, maliern var verkligen inte bra i höstas.

"Du är orolig över Thiagos utveckling men vill se anfallsreserver komma in istället för Keita? Det går inte ihop."

Det jag menar är att om Pep fortsätter byta in Keita först i varje match kommer Thiago knappt nå någon speltid alls, vilket skulle hämma hans utveckling.

Sedan tror jag inte riktigt på det där "är han tillräckligt bra får han speltid". Det är något speciellt mellan Pep och Keita, typ en "tvätta mina kläder så får du speltid"-relation. Som jag sa fick han oförtjänt mycket speltid i höstas, då var dock inte Thiago med i bilden och Keita den enda mittfältaren som fanns att tillgå, men jag hoppas inte samma sak upprepas nästa säsong.
Barcelona Rambla~
2011-03-10 23:37
Hetfield

Nolito vill ju helst vara kvar i Barcelona men antagligen har han inte blivit lovad någon speltid och får säkert ett kontrakt likt Jeffren. Alltså en ganska så låg lön. Problemet är att Nolito och liknande spelare blir lockade av dessa PL-klubbar trots att de inte har där att göra. Det var likadant med han Xisco som gick till Newcastle. Precis som Rochina nu gick till Blackburn. De kommer att föra en ganska så anonym tillvaro i dessa PL-klubbar och sen komma tillbaka om några säsonger utan att knappt fått någon speltid.
Atlético addeh
2011-03-10 23:36
Hyder

Håller med dig till fullo angående sista stycket. Allt det andra du skrev också för den delen, men jag tänkte bortse från det nu.

Sevilla borde, om de får bättre ordning på defensiven och kanske en ny tränare, bli att räkna med nästa säsong. Med ett mittfält bestående av Navas, Medel, Rakitic & Perotti kan de skapa oro för vilket lag som helst. Anfallarna har alltid hållit hög klass.

Villarreal bör klara av att behålla sina spelare till nästa säsong då de just nu har en biljett till Champions League-spel. Dessutom går det bra för laget i Europa League och en fin placering i den turneringen skulle bara göra saken bättre. Bredden för deras del finns i den egna akademin som är helt fantastisk. Wakaso, till vardags i Villarreal B, startade mot Leverkusen idag och utnämndes enligt många till matchens bästa spelare. Det är bara galet.

Valencia som du nämnde har jag också varit inne på har ett intressant lag just nu. Med Rami till nästa säsong och en ny högerback, vilket lär behövas då Miguel kommer försvinna och Ricardo Costa används centralt, kan laget bli att räkna med på allvar. Sedan gäller det även att få igång Soldado. Ett topplag lyckas aldrig fullt ut om de inte har en målskytt av rang.

Atlético har väl som vanligt inför nästa säsong ett hyperintressant spelarmaterial men hamnar strax under toppskiktet.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-10 23:34
addeh

Vilka menar du med våra anfallsreserver? Du tycker att Keita var dålig, då måste du tycka att Bojan har varit helt jävla värdelös. Det är ju dubbelmoral om du vill att Bojan spelar isåfall.

Dessutom måste du förstå att när Keita byts in istället för en anfallare så är det Pep som vill ha något mer defensivt lag. Lite mer kraft men fortfarande bollskickligt med Iniesta på plan till vänster.

Du är orolig över Thiagos utveckling men vill se anfallsreserver komma in istället för Keita? Det går inte ihop.

Så länge Pep känner att han har stor användning av Keita så bör vi vara nöjda med att han är i klubben. Thiagos utveckling har ingenting med Keita att göra. Är han tillräckligt bra så får han speltid, precis som Busi och Pedro fick.
Atlético addeh
2011-03-10 23:27
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Nu var ditt inlägg riktat till Hetfield, men jag känner att jag måste yttra mig i frågan. Alltså Keita är bra, han är en nyttig spelare att han i truppen, lite annorlunda gentemot resten. Men i ärlighetens namn får han lite oförtjänt mycket speltid. Maliern har spelat näst flest matcher den här säsongen, bara Pedro har spelat fler.

Det jag tycker är mest irriterande är att Keita ofta slängs in på en anfallares bekostnad och istället Iniesta flyttas ut på kanten. Dessutom blir han i stort sett alltid inbyten före anfallsreserverna, vilket jag inte heller gillar.

Keita får gärna stanna nästa säsong, bara han inte hämmar Thiagos utveckling om får spela i princip varje match utan att alltid göra sig förtjänt av det. På sistone har Keita spelat väldigt bra, men i höstas var han påtagligt dålig och till och med nonchalant ibland.
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
2011-03-10 23:27
Hyder

Well duh captain obvious :P

Jag vet ärligt talat inte vad Keita gör för Pep föratt få så mycket speltid gentemot resten av bänkspelarna. Tvättar kläder? Putsar hans bil? Stryker hans skjortor? Sitter barnvakt?

I don't know.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-10 23:26
Överläkare Helmer,

Haha, underbar läsning. Tack.

Han bevisar väl att det inte var ett "misstag" eller "skandal" som många vill kalla det, att utse honom till världens bästa spelare. Nu köar alla de människorna för att hylla honom vecka efter vecka, stormatch efter stormatch.
Barcelona Hyder
2011-03-10 23:23
Hetfield- Abidal > Chuck Norris

Förstår självklart att du är ironisk med att Pep skulle sätta Keita som vänsterback.

Fick ha inte spela där i CL-finalen mot United kommer han aldrig att få göra det permanent i Barça-tröjan. Jag är beredd att offra en ko om så skulle ske.
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
2011-03-10 23:22
Rambla

Nu är det förvisso skithögarnas skithög i form av Patrik Sjögren som har skrivit artikeln, men det verkar som att Liverpool vill ha Nolito.

Barcelonito

Jag har ingenting emot Keita, han får gärna stanna kvar (ok, gärna var att ta i), men han får snuskigt mycket med speltid jämfört med andra som förtjänar det.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-10 23:22
Haha Rio Ferdinand är för skön, kolla vad han har sagt om Messi!
Spanien Överläkare Helmer,
2011-03-10 23:21
Messi har den här säsongen spelat 39 tävlingsmatcher och gjort 45 mål och 20 assist. Det ger ett snitt på 1.66 poäng per match, vilket är helt oöverträffat i fotbollsvärlden. Det kan vara värt att notera att Daniel Sedin, som leder NHL:s poängliga, i snitt producerar 1.23 poäng per match. Sveriges gamla förbundskapten Laban Arnesson sa en gång att man får gå på hockey om man vill se mål; det gäller inte när Leo Messi spelar. Faktum är att Messis poäng skulle räcka för en topp-tio placering i bandyallsvenskans(!) poängliga. Sjukt. Snart är det bara handboll och basket kvar..
Barcelona Hyder
2011-03-10 23:20
En annan sak som är självskriven i högsta grad är annars att Serie A inte har någonting att sätta emot La liga i dagsläget. Varken i underhållningsvärde eller kvalité.

Milan är inte ens bättre än "precis under toppen-lagen i PL. Dem hade med största sannolikhet körts över av både Dortmund och Valencia. Dem leder Serie A.

Att Napoli inte prioriterade EL är lite väl naivt. Dem försökte ju verkligen vinna över Villareal. Det spanska laget var för bra och för starkt, svårare än så behöver det inte vara.

Det är synd att Valencia åkte ut mot Schalke. Dem har ett bra lag. Får dem jobba vidare med samma trupp samtidigt som Rami och någon till kommer inför nästa säsong blir dem ännu farligare. Dem drog trots allt jämnt med PL:s nummer ett. Ännu ett bevis på att det är Barcelona och Real Madrid som är så mycket bättre och inte att resterande lag är så mycket sämre än toppen.

Inter är på gång igen men har ett uselt utgngsläge mot Bayern, Napoli är utslagna. Ett sämre lag än Roma får man leta efter. Juventus är värre än Atl.Madrid. Lazio är bra men har inte bevisat tillräckligt på senare år.

Om vi tittar på vilka intressanta projekt som drivs i de spanska klubbarna så finns det många potentiella klasslag inför framtiden. Sevilla kommer med största sannolikhet komma tillbaka till den stora scenen inom något år med det lag man har byggt upp nu. Villareal kan etablera sig om man får behålla nyckelspelare. Atl.Madrid har materialet och kanske kan göra som Tottenham; äntligen ta sig över tröskeln och prestera jämnt. Valencia är redan ett otroligt lag. Racing kan byggas upp med de pengar man har nu. Malága likaså om man håller sig kvar i högsta ligan.
Atlético addeh
2011-03-10 23:16
Rambla

Just fan, aja då sprack hela alltet. Fast det vore väl fint om man i en Nolito-övergång kunde diskutera Coentrão också.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-10 23:16
Hetfield

Hur många gånger ska Keita bevisa att du har helt fel uppfattning om honom? Inte för att det är speciellt viktigt vad du tycker om en specifik spelare, men hittills har han inte gjort någon besviken i Barcatröjan. Tvärtom så har han vid flera tillfällen varit avgörande för att vinna matcher. För mig får han gärna stanna ett par år till.
Barcelona Rambla~
2011-03-10 23:15
Hetfield

Liverpoo? Varför tror du det? Skulle vara så typiskt PL-klubbar som hela tiden ska sko sig på gratisvärvningar.
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
2011-03-10 23:12
addeh

Om kontraktet går ut så är det omöjligt att få pengar :P
Dessutom så lär Nolito gå till Liverpool, inte Benfica.

Men jag hoppas att Coentrao kommer till oss. Kom igen Zubi, do your job! Det vore typiskt om Pep skulle komma med en feeling som "Nej, vi klarar oss utan en vänsterback, vi spelar med Keita där!"
Barcelona Hyder
2011-03-10 23:12
En spelare utan kontrakt är ingen spelare vi kan förhandla med andra klubbar om. Han får gå vart han vill eller skriva på ett nytt kontrakt. Det så jag uppfattar det i alla fall.
Annons: