/spanien/barcelona/forum/14000.aspx/spanien/barcelona/forum/14000.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Smajic - La Bota Mágica
2011-07-05 16:39
barcetia och Thiago - Next No.1

Tycka vad man vill men det är så systemet fungerar i de flesta fotbollsklubbar, likaså i Barcelona. Den spelare som varit i klubben längst är den som är kapten. Nu har Casillas varit där längst, följt av Ramos och därefter Marcelo/Gago/Higuain som värvades in samtidigt och med tanke på att Gago ej lirar lika frekvent som Pipa och Marcelo så står valet mellan de 2 och där passar Marcelo helt enkelt bättre in.

Alonso är också ett alternativ då han är en ledargestalt som saknar motstycke men han har bara varit i klubben i 2 säsonger.

Dessutom är det dumt att kalla Marcelo för en idiot då han betett sig exemplariskt på senare tid och lagt bakom sig dumheterna och provokationerna (läs Cata Diaz-incidenten). Föregående säsong betedde sig alla spelare i truppen i princip fläckfritt bortsett från filmningar på olika håll och debaclet under de fyra klassikerna. Mourinhos disciplin har satt sina spår.

Så vad är felet med och ha världens kanske bästa vänsterback som tredjekapten?
Real Madrid Alex.K
2011-07-05 16:37
Blaugrana91

Japp, vi har 7 miljarder i skulder.
Barcelona barcetia
2011-07-05 16:35
addeh

Städgumman heter Pepe. 4-2-3-1 i enkla matcher. Casillas; Ramos,Pepe, Carvalho, Marcelo; Sahin, Orange Xavi; di Maria, Özil, Cristiano; Higuain

sen i de svåra matcherna(mest El Clasicos); Casillas; Arbeloa, Ramos, Carvalho, Coentraõ; Pepe, Sahin, Xabi; di Maria, Higgy, Cristiano

det tror jag på iallafall.


Shanghai

Det var väl det han sa?
Barcelona Shanghai - Angelina Jolie
2011-07-05 16:26
addeh

Agüero spelar som en anfallare eller släpande forward har jag för mig. Han kan även spela på kanten om man spelar 4-3-3.
Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-05 16:26
Inter kan bli av med deras ligatiteln som de fick 2006, nya hemligheter och anklagelser när det gäller Inter.

Barcelona Shanghai - Angelina Jolie
2011-07-05 16:23
Westinho

Sant, Det räcker bara med Xavi Hernandez.

Blaugrana91

Jag gjorde slash. Alltså möjliga värvningar Neymar/di Maria eller Agüero/Benzema.

Barcelona Larsson1333
2011-07-05 16:22
Kan jämföra Real som klubb med en pizza typ : För mycket av det goda blir inte bra helt enkelt, räcker med ett par utstickande ingredienser( stjärnspelare ), behöver inte lägga dom på hög Säger det mesta om den klubben, vem fan värvar en bänkspelare för 300. Visst vi kanske värvar sanchez för 350, men vi snackar ändå en jäkla skillnad på storlek av trupp och konkurrans
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2011-07-05 16:21
Shanghai

Hur nås man ens av tanken att skriva Agüero/Benzema? Som om valet av spjutspets vore svårt om man hade dem att välja på. Du har uppenbarligen sett alldeles för lite av El Kun min vän. Med rätt omgivning kommer han också få sitt rätta erkännande inom en snar framtid. Han är tveklöst en av världens skarpaste anfallare och en av få i världen som på egen hand kan avgöra matcher och stå för det där lilla extra.

När jag tänker igenom det du skrev kan det också vara så att du menade att Kun skulle spelat om han värvades, i annat fall Benzema. Ber om ursäkt om det var så du menade. Higuain lär dock gå före Karim han också.

För övrigt kan jag garantera att Alonso och Sahin inte kommer spela så mycket tillsammans. Tänk på att Mourinho leder laget. En städgumma på mittfältet är ett måste, ta bara en titt tillbaka på hans föregående lagbyggen.

Jag kan som flera andra varit inne på tycka det är konstigt att Madrid fortsätter värva så mycket och så dyrt. Förra säsongen värvade man flera unga spelare, varför inte satsa på dem och tänka långsiktigt istället för att varje år pumpa in nya spelare. Pérez måste verkligen vara desperat.
Barcelona Blaugrana91
2011-07-05 16:18
Nämen ser man på, platsklubben är igång på allvar...Dem har redan en hyffsad ung vänsterback i Marcelo och nu väljer man att lägga €30 Miljoner på ännu än?? Hur tänker man där? Tänker man ens överhuvdtaget?

Folk säger alltid att Man City är det största köplaget, det är en stor lögn, kolla på äckel Real då..

Något jag funderar över är hur dem har råd?
Svaret är ganska enkelt:

Läste nämligen för ett tag sen i Italiensk media att Real tagit ett banklån på €45 Miljoner för värvningar, haha...
Jag trodde Real hade så mycket pengar? Nej självklart inte. Det är dem Spanska bankernas pengar....

Har även läst att Real har drygt €700 Miljoner i skulder, alltså nästan 7 miljarder kr. Jäfmör det med vår skuld som är på €364 Miljoner.

Det är lite underligt, Real går ofta med vinst, trots det verkar deras skulder öka till astronomiska belopp. Barca gick €21 Miljoner back, men ändå har vi lyckats sänka våra skulder med ungefär €50 Miljoner på mindre än ett år.

Shanghai - Angelina Jolie

Ursäkta mig, men du tror väl inte på allvar att Real kommer värva både Neymar och Aguero? Är ganska säker på att ingen av dem går dit.

Atlético addeh
2011-07-05 16:16
Hetfield

Jag har både läst och hört vad Sid Lowe sade om den saken, men faktum kvarstår att det kan dröja väldigt länge innan Cesc & Thiago kommer kunna bilda mittfältspar. Iniesta är bara 27 år, vi vet inte hur länge till han kommer hålla på.

Ingen vet samtidigt hur det kommer se ut i framtiden. Kanske kommer Thiago och Cesc blir ordinarie direkt när Xavi lägger av, och Don Andrés flyttar upp som ytterforward. Kanske kommer Messi om några år, när han tappat lite av sin snabbhet, går ned som mittfältare och tar över Xavis roll. Skulle det sistnämnda bli verklighet försvinner helt plötsligt La Pulgas fria roll och då kanske det återigen finns plats för en klassisk striker (Dongou exempelvis) i laget.

Det enda vi kan göra är att sitta här och spekulera, diskutera, och drömma. Så länge vi fortsätter prestera en vacker fotboll så bryr jag mig faktiskt inte vilka som spelar eller vart dem gör det.
Barcelona barcetia
2011-07-05 16:12
Xaviesta och MVP slaktar allt de kan komma med. Dock kommer Sahin + Xabis långbollar bli farliga för kontringar!

HEtfield

Och vad ska man göra med Iniesta?...
Barcelona westinho - Sergio #16
2011-07-05 16:07
Shanghai

Vi har Xaviniesta, Messi. Enough said.
Barcelona Shanghai - Angelina Jolie
2011-07-05 16:03
DM1982

De har över 28 spelare (?) så är de fortfarande ute efter 2-3 spelare till. Precis man uppskattar La Masia så mycket mer.
Barcelona DM1982
2011-07-05 15:58
Shanghai - Angelina Jolie

Att köpa ihop ett lag som Real gör är redan där ett fail. Återigen köper Real in ett gäng legoknektar för att vinna något, det får mig att uppskatta Barcelonas ungdomsverksamhet så mycket mer.
Barcelona Shanghai - Angelina Jolie
2011-07-05 15:53
Ramos - Pepe - Carvalho - Coentrao

Alonso - Sahin

Neymar/di Maria - Özil - Ronaldo

Agüero/Benzema

Riktigt starkt lag kommer de att ha. Blir väl att vi laddar våra batterier ordentligt inför säsong. För i år kommer Real vara starkare än någonsin, men jag hoppas att det blir fail.
Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-05 15:51
addeh

Jag tycker att du ska läsa det Sid Lowe skrev om hela Cesc affären. Tanken är att Cesc ska vara en del av laget och att han och Thiago ska få bygga upp en vänskap och samarbete. Det är de som är framtiden, det är väl bra att man har så pass bra framtidspar. Så länge inte Keita tar för mycket plats så ska båda få gott om speltid.
Barcelona DM1982
2011-07-05 15:50
Ärligt, det Fabregas gjorde under VM kan väl inte få någon att bli imponerad? Han brände frilägen, passade fel och utmärkte sig inte alls. Jag säger inte att det är en dålig spelare men det var verkligen inte ett bra VM av honom. Visst slog han en passning som ledde till ett mål men det bör man kunna begära av en spelare som ryktas till Barcelona för 400 miljoner. Barcelona är inte en social verksamhet som har devisen "Alla kan spela fotboll" utan, för tillfället, världens bästa klubb med mycket höga krav på sina spelare.

Fabregas kommer passa in fint i laget om han kommer men VM i Sydafrika är inte något att lyfta fram om man vill visa Fabregas förträfflighet.

Han får gärna stanna kvar i London men det ser onekligen ut som om han kommer till Barcelona. Det bästa vore om han väntade ett år.
Atlético addeh
2011-07-05 15:49
Hetfield

Jag hoppas åtminstone Thiago får samma chans som övriga att visa vad han går för. Får han bara det är jag inte ett dugg orolig.

Det du bör vara orolig för är att Fábregas kanske aldrig blir en startspelare och då har vi lagt lite för mycket pengar i onödan. Bänkspelare värda så mycket pengar känns lite överdrivet.
Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-05 15:44
addeh

Oroa dig inte för Thiago. Det du ska vara orolig för är om Keita får spela lika många matcher.
Thiago - Next no.1
2011-07-05 15:43
Smajic - La Bota Magica Hur länge har han varit i klubben? 5år? Väldigt lustigt som sagt. Skulle inte förvåna mig om Mou tar ifrån Casillas kaptensbindeln och ger den till Ramos eller Alonso.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2011-07-05 15:39
Hetfield

Värvas han hoppas jag naturligtvis han kommer göra det bra. Förmodligen är jag mest bitter över att hans ankomst kan hämma Thiagos utveckling. Det är inte frågan är att Fábregas inte är bra, han är fantastisk, det är mer att jag är övertygad om att diamanten Thiago kommer bli ännu bättre och jag tror det bästa för framtiden vore om Cesc inte anländer.

Frodo

Jag räknar Canales som anfallare men han är också en i mängden som kan spela på mittfältspositionerna. Överbefolkat?
Barcelona barcetia
2011-07-05 15:38
Frodo

Mitt fel, jag använde en mellanhandsssida som hade tolkat Youngcules fel. Du har rätt.

Thiago - Next no.1

"For me and every Brazilian, the most important thing in football is the national team. I want all my players to feel exactly that. We went through a period where we tolerated, unofficially, [athletes] refusing call-ups, sending their apologies. If I start to let things like that go at the start of my work, it is not going to finish well," he told SporTV.
Anledningen till att Marcelo inte kom med i Copa America var inte för att han spelat dåligt men för att han är en trög idiot.

addeh

Tack.

Smajic

Väldigt lustigt. Hur kan man ha en sådan idiot som tredjekapten?
Barcelona El Messias
2011-07-05 15:37
Vet någon när spel schemat 11/12 kommer ut?
Real Madrid Smajic - La Bota Mágica
2011-07-05 15:33
addeh

Lustigt? Ramos är vice kapten, Marcelo är tredjekapten.
Barcelona Shanghai - Angelina Jolie
2011-07-05 15:33
En bild säger mer än tusen ord.
Thiago - Next no.1
2011-07-05 15:33
Shanghai - Angelima Jolie På hans profil står det att han är född 1987, alltså är han 24 - alt 23
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2011-07-05 15:33
addeh

Du glömde talangen Canales som de är på väg att förstöra.

Att Marcelo är tredjekapten säger allt man behöver veta om den klubben. Det ryktas om att Mou nu vill ta Casillas kaptensbindel för att ge den till Alonso eller Ramos.
Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-05 15:32
addeh

Du lär väl vända kappan efter vinden så fort Cesc gör ett par bra matcher i Barcelona ;)

Det vänder snabbt i fotbollsvärlden.
Atlético addeh
2011-07-05 15:31
Herregud, det var ingen assist utöver det vanliga. Cesc var bra när han kom in, absolut, men han brände även ett friläge.

Sluta måla upp honom som någon fotbollsgud.
Barcelona Abbe. - Gràcies Equip!
2011-07-05 15:28
Coentrao alltså klar för marängerna. Jag förstår mig inte på deras värvningsplan. Marcelo gjorde sin bästa säsong förra året och var lysande (det måste man erkänna) och så värvar man in en ny vänsterback för mängder med stålar. Helt obegripligt.
Annons: