/spanien/barcelona/forum/1399.aspx/spanien/barcelona/forum/1399.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Amo.38
2016-10-28 14:01
Kröjff Den allmänna uppfattningen är att han sålde en enda tavla, men det är en halvsanning han bytte ofta bort sina verk mot andra grejer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-28 13:49
LennyRomario

Vackert så det räcker och blir över, så jag har inget att tillägga. Jo, en sak. Är det någon härinne som vet hur många tavlor Vincent van Gogh sålde under sin livstid?
Barcelona Katalano
2016-10-28 13:42
@Los Andres:
Inte för att Iniesta70 behöver någon som svarar i hans läge, men du bör läsa igenom hans inlägg mer noggrant innan du svarar, alternativt jobba på läsförståelsen. Detta är anledningen till att jag väljer att svara, då detta irriterar mig lite överlag när folk svarar på andra skribenter utan att faktiskt försöka förstå inlägget först. Iniesta70 menar inte att Arda ska spela istället för Neymar, han poängterar helt enkelt hur dåligt mått statistik är när man utvärderar en spelares insatser. Det är bristfälligt, kan vinklas efter intresse och ger ingen som helst bild av hur bra en spelare varit i matcherna i övrigt. Tyvärr är det statistik som många tar upp som argument till varför vissa spelare gjort bra ifrån sig. För övrigt så skriver han klart och tydligt: "Jag tycker inte man ska bänka Neymar (...)" Edit: Det står i reglerna på forumet att one-liners inte är tillåtet och ditt inlägg är definitionen av detta enligt mitt tycke. Försök att bidra med något i diskussionerna istället.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-28 13:30
"Playing like they do, Real Madrid nor anyone else can stop them. It is almost impossible," he told Canal Plus France. "When their team play like that have been, regardless if [Lionel] Messi or [Zlatan] Ibrahimovic plays, Barca are the best team in Europe. "I hope and pray that players like [Andres] Iniesta cannot play against Madrid." -Zidane Blickar Tillbaka mot 2009 el classico haha... men det ser ut som Zidane får sin önskan uppfylld ingen Iniesta nästa el classico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-28 13:27
Arda är dessutom småskadad och kommer knappast spela istället för Neymar. För övrigt måste jag säga att allt gnäll på Neymar börjar bli löjligt. Visst jag håller med om att behöver jobba med sin inställning, men han är trots allt fortfarande ganska ung så finns tid. Sen förstår jag inte heller varför man kritiserar hans insatser, möjligt att han bör göra lite mer mål men han bidrar med så mycket annat. Bland annat hans kreativitet som i sin tur leder till målchanser. Jag köper resonemanget om att han har ännu mer att ge, men som sagt han är ung och är i mitt tycke näst bäst i världen efter Messi. Säg mig någon annan spelare som hade gjort det bättre hos oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Los Andres
2016-10-28 13:08
Logiken när man vill starta med Arda istället för Neymar... Facepalm!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-28 08:58
Statistiken ljuger väl egentligen aldrig...men den kan vara missvisande. Jag skrev att jag tyckte Neymar gjort en dålig match mot Gijon borta trots två mål. Och jag tycker fortfarande att han insats var dålig om man ser till de hela 90 minuterna.två gjorda mål när det återstår cirka 10 minuter mot ett reducerat Gijon som även gjorde två offensiva byten , minuter senare åker en defensiv spelare ut. 4 av assistern kom väl också mot Celtic , vilket är grymt bra gjort , men då är det 4 assist fördelat på 10 matcher och 4 mål fördelat på 10 matcher. Jag tycker inte man ska bänka Neymar men Arda har nog också hyfsad statistik om man har lust att kolla upp hans speltid och hur mycket han fick utträtatt under den tiden i form av statistik. En sak är säker , Ardas attityd har i allafall varit bättre gentemot både motspelare , medspelare och bortafans.... Sen skiter jag i Om Neymar har klippkort på nån närliggande hamburgerkedja , Men för den lönen förväntar jag mig mer både på plan och utanför , det är trots allt Barca som är hans arbetsgivare.
Barcelona LennyRomario
2016-10-28 08:22
Barcelonito. Jag tror det som skiljer dig och mig är talande för det som skiljer många här på forumet. Nyckelordet är tror, så jag kan vara fel ute. Du tycks vara en pragmatiker snarare än en romantiker. Du vill se den effektivaste fotbollen. Den som ger störst chans att vinna matcher, och i förlängningen titlar. Du tycks bygga dina argument på statistik snarare än känslor. Han och han har gjort så många mål och så många ass - alltså har han gjort det bra. Du tycks kräva titlar. Du nämner att andra kräver titlar OCH vackert spel från 2008. Det tror jag du säger för att titlar är så viktiga för dig att du inte riktigt är med på att det finns folk som sätter det vackra främst, och titlarna är sekundära. Två sätt att se världen, två sätt att se fotbollen. Jag ser Neymar och tänker: "jag gillar inte vad jag ser! Han uppför sig illa, är dumdryg, filmar. Jag gillar honom inte." Jag ser vår fotboll och tänker (men inte alltid) "jag gillar inte vad jag ser". Jag ser oss anpassa oss och spela rakare, effektivare och tänker "jag gillar det inte". Lucho vs Pep. Mou vs Wenger. Simeone vs Sampaoli. Capello vs Zeman. Bilardo vs Menotti. En gammal "kamp" som ständigt pågår. Pragmatiker vs Romantiker. Anpassningsbar vs Ideolog. Det bör dock sägas att din inställning till livet gör dig till en trolig kandidat att sitta och prata fotboll med dina juristkollegor, medan jag antaligen får sitta och romantisera de vackra stunderna ytterligare, i sällskap med Ronny och Yngve på centrums allra mest utslitna bänk.
Barcelona Gabriel
2016-10-28 07:41
Barcelonito Förlåt men hela ditt försvarsinlägg är faktiskt rätt så missvisande utifrån de argument du använder dig utav. Du väljer att fokusera dig på hela grejen med hamburgaren och även om det just var det som drog igång diskussionen så har både jag, men även personer som "Kröjff" och "Neymar JR" förklarat att det egentligen inte alls handlar om det, utan snarare om andra saker. Saker som att han ständigt får en specialbehandling av klubben, att han får dra till Brasilien titt som tätt i princip när han vill etc. Sen kritiseras han också för hans alltjämt tråkiga attityd på fotbollsplanen där han mer ofta än sällan gnäller och tjafsar med domarna och bråkar med motståndarspelarna, så även med medspelare som Rafinha. Det är mer dessa saker man ska diskutera när man tar upp ämnet i fråga, och vill man försvara Neymar så får man göra det gällande dessa punkter snarare än faktumet att han tryckte i sig en hamburgare. Jag vet att det var jag som la upp nyheten om Neymar och hamburgaren här inne, men jag har också sedan dess vid flera tillfällen skrivit andra inlägg där jag försökt förklara vart problemet för min egen del verkligen ligger. Försök att förstå att det inte handlar om hamburgaren ens, utan det handlar mer om att Neymar verkar sitta i en sådan maktposition i våran klubb att han i princip kan göra vad han vill och komma undan med det utan att det blir några som helat konsekvenser. Jag gillar inte att läsa att Neymar åker iväg till Brasilien mitt under en säsong bara för att han mår bra av det. Jag gillar inte att behöva se på när Neymar bråkar med egna medspelare när de enbart försöker lugna ner honom och ta bort honom från situationen. Jag gillar inte att se när Neymar ständigt tjafsar med motståndarspelare hela tiden, eller tjafsar med domarna. Men Neymar verkar vara en person som går igång på bråk och tjafs och kanske tom trivs när det är som bökigast och bråkigast. Med det sagt ska jag även säga att jag absolut inte har någonting emot Neymar, tvärtom. Jag var överlycklig när vi köpte honom, det är bara att gå tillbaka till dagen det hände här på forumet och läsa inläggen jag skrev. Jag var också en av de som tyckte det var rent ut sagt pinsamt att inte vilja köpa Neymar eftersom vi då redan hade Deulofeu som många hellre ville satsa på. Jag har försvarat Neymar flera gånger under årens gång. Men just nu förtjänar han kritik för flera saker och jag vill gärna se en förändring och en förbättring från hans sida. Jag kommer att fira lika mycket när Neymar frälser oss under matcherna som jag gör när Messi gör det. Men man måste också kunna få kritisera en spelare, även en sådan Superstar som Neymar utan att det blir kaos här inne. Ditt hela inlägg läggs upp kring hamburgaren och därför vinklar du det helt till din fördel i diskussionen. Men försök att förstå att det inte handlar om att han år en hamburgare, utan mer om andra saker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
2016-10-28 03:02
Barcelonito ... Vilket klockrent inlägg! Amen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-27 23:47
Matchen Zlatan avgjorde, Busi åkte ut med 30 min kvar, precis efter ledningsmålet. Tror inte han har fått rött kort sen dess.
Barcelona CarlesPuyol5
2016-10-27 23:41
Barcelonita, Jag googlade men jag hittar inte när busquets fick rött mot real madrid. Kan du bifoga länk?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-27 23:36
6 mål och 8 assist på 11 matcher är Neymars facit hittills efter ett par långa säsonger och somrar för honom. Han är Brasilien överlägsen bästa offensiva spelare sett till spel och stats. Och precis som när det gäller Lucho, vem föreslår ni istället för Neymar på kanten? Helt ok stats för 11 matcher va?

Lägg fram fakta och var saklig. Jag vet att det inte är bra att äta onyttigt som fotbollsspelare, thats a fact, jag håller med där. Men när ni kritiserar och föreslår försäljning utifrån en bild på Neymar och en hamburgare så börjar man ju undra om ni bör ta några stora beslut alls i er egen vardag.

När Busi var 21-22 och fick ett onödigt rött kort under el Clasico skrev jag här inne att Pep borde ta honom i örat för att han satte laget i skiten under el clasico. Någon här inne svarade med att det vore det värsta en bra ledare kunde göra. Busquets fick spela resterande av säsongens matcher också och resten är historia. Jag lärde mig en läxa. Idag är jag själv ledare över en stor verksamhet och förstår pedagogik och ledarskap bättre.

Kan ni garantera att nästa unga spelare inte kommer att göra misstag? Inte äta en enda hamburgare i sitt 24-åriga liv? Tror ni att piska är bästa sättet att leda unga människor med? Ni verkar ju vara unga själva, gillar ni när era lärare/ chefer kommer med piska för varenda liten grej? Eller lyssnar ni helst på era favoritlärare?

Neymar har fortfarande ett par år på sig att utvecklas, Messi och Suarez är i den åldern då de ska vara som bäst och det är väl bara att tacka och ta emot att Neymar kan hitta på sin egen magi på kanten så länge. Ni verkar hetsa mer över att kunna skryta om världens bästa spelare än att tänka på hur spelare utvecklas, vilka stadier de befinner sig i och när de ska leverera resultat som mest.

I mitt tycke helt orealistiska krav och förväntningar här inne både på laget och individerna inom det. Det ska vara trippel varje år, men bara om vi spelar som vi gjorde 2008, han ska samtidigt sälja 3-4 oönskade spelare och flytta upp 4 juniorer, tränaren ska få fotbollsvärldens 3 största stjärnor att spela harmoniskt ihop samtidigt som han ska "sätta ner foten" så fort de äter en hamburgare, spelarna får inte göra något alls, om de gör det så ska det helst vara liggandes med syrgas på. Sen till match plockar vi ut dem från sina förpackningar och ställer dem på plan.


Barcelona El FenómenoR9
2016-10-27 23:02
Jävlar.. ståpäls fick jag ! Grande Eto'o
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-27 22:08
Äsch, det där med Ronaldos uttalande om att han hade önskat att hans kända mål mot Compostela hellre skett när han hade på sig en Madrid tröja kliar mig inte alls. För även om Ronaldo faktiskt var den som fick mig att fastna för Barcelona som klubb när det begav sig som en liten pojke, relativt ointresserad av att kolla på fotboll alls, så har han med årens gång allt eftersom fallit långt ner på listan och är inte ens med på en topp 10 placering gällande all time favourites som spelat hos oss. Ronaldo med sin enda, dock makalösa säsong hos oss är långt ifrån att vara den bästa brassen som representerat oss. Romario, Rivaldo och Ronaldinho går alla före "den riktiga Ronaldo". Däremot så skulle man kunna påstå utan att vara allt för långt ifrån sanningen att Ronaldos egna bästa prime-period kom under just hans enda säsong i Barcelona. Efter det kom skadorna, den ökade vikten, och den förlorade accelerationen. Och som spelare i Real Madrid var han aldrig i närheten av den spelaren han vari Barcelona. Visst, en makalös avslutare som även satt på en fantastisk teknik, men han kunde inte utnyttja det på samma sätt som gjorde honom till världens bästa spelare som 19 åring efter hans säsong i Barcelona. Och bara för att jämföra med hans rival som anfallare i Katalonien under samma tidsperiod så hade jag aldrig velat ändra på historien så att vi köpte tillbaka Ronaldo istället för Samuel Eto'o. Aldrig, nunca, never. Med det sagt är jag glad att det blev som det blev. Med andra ord, att Barcelonas Ronaldo blev madridista och Real Madrids Eto'o blev culé. För om något uttalande sved så var det inte Ronaldos mål gällande compostela. Utan snarare Eto'os i länktips. Och just ja, jag glömde att tilläga. Med Eto'o vann vi: - 3 liga titlar - 2 champions league titlar - 1 copa del rey titel - 2 spanska supercups titlar - 2 europeiska supercups titlar - 1 FIFA club world cup titel Med Ronaldo vann Real Madrid: - 2 ligatitlar (även om han inte var direkt involverad i deras vinst 06/07 då han bänkades första halvan av Capello för att sedan flytta till Milan i Jan 07. Så egentligen kan man säga 1 ligatitel även om han tydligen tilldelats medalj) - 1 spansk supercups titel - 1 FIFA club world cup titel Samuel Eto'o, crack!
Barcelona Junta Dimision
2016-10-27 22:04
@ Xaviesta:

Dessutom tvingades han bort från klubben eftersom dåvarande ledningen med Nuñez i spetsen, accepterade ett bud som var för bra för att tacka nej till i deras ögon. Så det är inte så konstigt att han har lite sur eftersmak sett till hur han såldes.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-27 21:11
Gillade det här citatet "At the same time, FC Barcelona publicly condemns Mr. Tebas as the President of the LFP and the Club hereby fully withdraws its confidence in him from this moment forth."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-27 21:09
I länktips har vi klubbens uttalande mot Tebas och La Ligas tävlingskomitte. Sport skriver att det nu är "krig" mellan Barca och La Liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2016-10-27 21:02
Kanske är så att alla här inne redan vet varför vi kallas "Culés" men jag visste det inte fram tills nu iaf. Artikeln är dessvärre (för de som inte talar spanska) på spanska då jag inte kunde hitta någon med den bilden som förklarar smeknamnet. Om ni vill kan ni googla det på engelska och ni hittar artiklar, dock som sagt utan den talande bilden. Hur som helst så kallas vi "Culés" eftersom när Barca spelade sina matcher på tidigt 1900-tal så satte sig folket som inte fick plats inne på arenan på den mur som omringade arenan. Som det syns på bilden så "hänger" rumporna (culers på katalanska) utanför muren och detta var en rolig syn för de förbipasserande. Därav vårt smeknamn som supportrar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-27 20:57
FC Barcelona launched a complaint against La Liga president Javier Tebas to CAS for his irresponsible comments on Barça players. Bra av klubben, även om inget säkert händer så är det bra att vi markerar mot smutsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2016-10-27 20:47
Tråkigt att se att nivån här inne har sjunkit igen efter att ha varit på uppgång för några veckor sedan. Försök att fokusera på rätt saker, visst hör det till klubben vad spelarna gör på sin fritid/semester eftersom dom i slutändan är Barcelonaspelare. Men det kanske inte är så himla viktigt ändå, vad dom äter osv. En annan stor bidragande orsak till den sänkta nivån här inne tycker jag är att folk tycks ha svårt att förstå att andra tycker annorlunda och därmed inte kan respektera det. Jag säger inte att det inte ska existera mothugg/diskussioner men dom kan väl hållas på en rimlig nivå, vi håller ju trots allt på samma lag, eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-27 20:24
Bollinnehavet

Försökte byta ämne för 12 timmar sen....exat samma funderingar som du tog upp om Paco.
Undrade också om kanske Marlon skulle kunna få lite speltid.

Ingen visade nåt som helst intresse .....bara ....ja , du vet vad ...
Jo,tror DM82 också funderade lite över Marlon...men annat av intresse tog över..tills du tog upp det igen .
Hoppas på mer intresse av annat än det senaste ämnet som debatterats het ,
Eller debatt är väl synd att kalla det.

Men som sagt va : jag hoppas också på Paco!!
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-27 20:24
Spärr på alla Neymar hatare!
Barcelona MessiLionel
2016-10-27 20:22
@Ribohn Fan:

Snälla spärr på den här tönten tack.
Barcelona Bollinnehavet
2016-10-27 19:28
Så fort nivån på forumet sjunker lite vilket jag tycker att den har gjort i och med Neymars tvåsidiga hamburgardiskussion så kommer det även in inlägg om att Neymar säkerligen är en tjej och ett helt "oprovocerat" inlägg om att sälja sopan Rakitic till Real Madrid. Tyvärr verkar det som att vissa folk är ute efter att sänka nivån än mer så fort man ser tendenser till det. Jag vill inte kalla er för troll även om iaf Ribohn's inlägg är väldigt trolliknande typ 9 av 10 gånger, men det är ett väldigt märkligt sätt att uttrycka sig om den egna klubbens spelare och det borde vara fog nog för en varning och en raderad kommentar. Och varför hela tiden blanda in Real? Fan släpp dom för en gång skull.

Så för att själv bidraga med något annat än gnäll på folk som gnäller så hoppas jag verkligen att Paco får starta och spela hela matchen mot Granada, som vi bör kunna slå på hemmaplan utan Suarez. Det hade varit riktigt skönt för honom och klubben om han kan komma igång lite med sitt målskytte, jag tyckte han såg riktigt vass ut senast jag såg honom. Och Suarez är dessutom bara ett kort från avstängning så han bör vila så han inte blir avstängd borta mot Sevilla för den lär han behövas. Det finns stor risk att just den matchen blir årets jävligaste i ligan. Sevilla borta skrämmer mig faktiskt och det är inte ofta man känner så som Barca-supporter :)
Barcelona Xaviesta
2016-10-27 19:08
Varför spy? Killen gjorde en enda säsong i vår tröja och flyttade likt Zlatan gör idag från klubb till klubb under sin karriär, delvis pga skador och men kanske mestadels för pengar. Men trogen någon särskild klubb var han aldrig även om han anses vara den största i deras första Galacticosupplaga och sedermera tillhörde dom i 5 eller 6 säsonger, skiter i vilket. Så att han pratar gott om Real kliar mig inte fel någonstans alls och jag tycker inte att det framkallar spyor av nämnvärd kaliber. Fan va all gör hönor av varenda fjäder som kastas upp på tapeten lately. Medias effektiva sätt att servera nyheter för oss idag är så oerhört skickligt iscensatt att svineriet går obemärkt hem på ett alldels utmärkt sätt. Kan ni sätta er ner lugnt i båten lite då och då också ? Det är ni som får forumet att vingla hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-27 18:48
Nu måste vi se till att sälja våran största alibi spelare någon sin. Den största anledning till att vi inte kan spela tiki-taka längre. Han filosofi är att synas så lite som möjligt, trampa luft när han springer, så att det ser ut som han kämpar. Teknik och löpsteg som Håkan Mild. Sälj Rakitic till Real bland dem andra alibi spelarna.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-27 18:48
Ronaldo (Ex-FCB,RM) on his goal against Compostela for Barca: "It was a beautiful goal but I would have liked to score it wearing RM shirt." [Canal Plus] Spydde nyss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-27 18:34
Får försöka byta samtalsämne då när forumet ser ut som det gör.

Ooooh, det gör ju ont! Har en känsla av att vi kommer att göra en Arsenal om det fortsätter så i denna säsong. I början av säsongen var det en skada varannan vecka. Nu är fan, var tredje dag. Have bad feeling about this season :-((..

Anyways läste nyss att Barca har anmält La Liga's presiden till Cas.

FC Barcelona launched a complaint against La Liga president Javier Tebas to CAS for his irresponsible comments on Barça players..

Vad kan Cas göra? Är det inte F.Peres kompisar som bestämmer där också?
Barcelona Andresito
2016-10-27 17:52
[QUOTE=Coach Pep.]Jag trodde det bara var tjejer som höll på med sånt. Å andra sidan har jag inte förstått om Neymar är kille eller tjej. Det är nog därför Reafansen gillar honom. Knappast ett gott tecken om man säger så. [/QUOTE] Haha, troll of the year award goes to..
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: