/spanien/barcelona/forum/1395.aspx/spanien/barcelona/forum/1395.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Reymar
2016-11-01 19:39
Hade gärna sett att man vilar Rakitic inför den viktigare matchen mot Sevilla och istället spelade Rafinha som varit i form. Kan se framför mig hur vi tappar bollinnehav blir sönderpressade och passar runt i eget straffområde. Vi kommer möta ett supertaggat City som kommer in med mer motivation och då slår motivation klass alla dagar i veckan.
Barcelona FCB_Messi
2016-11-01 19:37
Gött mos Exakt den elvan jag ville se
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-11-01 19:31
Barca line-up vs City: Ter Stegen, Roberto, Umtiti, Mascherano, Digne, Gomes, Busquets, Rakitic, Messi, Suarez, Neymar #fcblive
Barcelona I.Cuenca
2016-11-01 19:08
[QUOTE=Barca4life98]Alltså nu får vissa ta och ge sig. Gillar ni inte Lucho så sluta följa laget om vi spelar så "tråkigt" och "anti-Barca". Så mycket bullshit ibland. Fotbollen utvecklas och det måste vi också göra. Barcelona fanns innan Pep och finns efter också... [/QUOTE] Bra!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-11-01 18:54
Blaugrana91 Jag orkar inte göra en stor utläggning i detalj såhär inpå en match men enkelt förklarat så använde Pep kontinuerligt 6-8 egna produkter. Det kan man göra när man har en vision och en spelidé som man vill ha utfört genom att använda sig av rätt komponenter och ingjuta självförtroende i spelarna. Då håller man även lönekostnaderna nere. Men när man har en visionlös ledning och sedan anställer Lucho som huvudtränare, en man vars avsaknad av spelidé är så transparent som det kan bli, så måste man förlita sig på i köpta stjärnspelare som kan utföra jobbet och få oss att konkurrera på den absoluta sportsliga toppen av fotbollsberget. Sammanfattningen är att personligen ser jag hellre ett vackert spel som manifesterar visionen som tränaren har med mestadels egna produkter istället för att ha nästan uteslutande inköpta spelare som ska leda oss till titlarna. Med det sagt så har vi ändå (äntligen) börjat använda lite egna produkter igen i Denis, Rafinha och Sergi Roberto osv. Små sportsliga framsteg på sistone när det kommer till värvningar och A-lags speltid för våra unga egna, men helhetsbilden kommer alltid att lämna en bitter avsmak i mångas mun härinne. Bara att acceptera för er som ställt er i "oppositionen". Alla tycker olika och det är helt ok. Nu ska det bli dags att mangla Pep ikväll i hans nya hemmaborg med ett vapen som har hans eget fingeravtryck all over it. Oh, the irony ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-01 18:27
Most Champions League goals against english teams: - Messi 16 - Cristiano 9 - Rivaldo, Eto'o, Muller 8 - Raul 7 - Kluivert, Figo, Benzema 6 Mind the gap.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2016-11-01 18:13
Under Peps dagar var jag ibland så pass uttråkad med alla passningar, sidledspassningar, att jag var nära att slita av mitt hår. Jag glömmer dock inte att vi oftast spelade bländade tiki taka fotboll och motståndarna var helt försvarslösa. Med det sagt så gillar jag Luchos variation, ibland kan vi helt enkelt kontra in mål vilket behövs i vissa matcher. Pep är bra på sitt sätt och en tränare i mitt hjärta och lika så Luis Enrique.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-01 17:39
[QUOTE=Barca4life98]Alltså nu får vissa ta och ge sig. Gillar ni inte Lucho så sluta följa laget om vi spelar så "tråkigt" och "anti-Barca". Så mycket bullshit ibland. Fotbollen utvecklas och det måste vi också göra. Barcelona fanns innan Pep och finns efter också... [/QUOTE] Håller med, sen självklart finns det alltid saker att förbättra, men jag tycker kritiken mot Enrique är överdriven, precis som att jag tycker kritiken mot ledningen är lika överdriven den. Man anklagar Bartomeu för att sälja ut klubben men förväntar sig samtidigt att ha stjärnor som Messi, Neymar och Suarez etc. i laget, om klubben inte har råd med lönerna går ni kritiker in och täcker upp underskottet undrar jag ? :) Slutligen ang. vårt sätt att spela, man måste förstå att truppen vi har idag ser lite annorlunda ut, idag har vi fler spelartyper som passar in i en mer rakare fotboll, dessutom är det ju knappast så att vi har övergett Barca-modellen helt utan man har försökt utveckla den med nya idéer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-11-01 16:44
BREAKING NEWS: - Bolivia punished for fielding ineligible player - Chile and Peru awarded 3-0 wins over BOL - Argentina down to 6th place https://t.co/RoZR5zUhAB Går bra för Argentina nu...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-01 16:19
Alltså nu får vissa ta och ge sig. Gillar ni inte Lucho så sluta följa laget om vi spelar så "tråkigt" och "anti-Barca". Så mycket bullshit ibland. Fotbollen utvecklas och det måste vi också göra. Barcelona fanns innan Pep och finns efter också...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona shalit
2016-11-01 16:09
[QUOTE=Junta Dimision]Vilken Williams? [/QUOTE] Hoppas inte han syftar på Williams som skämde ut sig på Bernabeu för två veckor sedan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2016-11-01 16:01
@El Pistolero #9:


Det är bara Lucho som kan bli utklassad taktiskt och vinna med 4 0

gå lägg dig jävla mört
Barcelona neymar JR
2016-11-01 15:02
Gärna*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-01 15:01
Japp tar igen 4-0 igen med tur :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-01 14:36
Känslan är fan inte bra inför ikväll.... Vi får hoppas vi har flyt igen som senast mot de, för en sak är säker, Lucho kommer bli utklassad taktiskt igen. Något annat skulle förvåna mig något enormt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-01 11:48
Vill börja med att berömma redaktionen som varje måndag lägger upp La Setmana Blaugrana, är alltid intressant läsning. Men i gårdagens artikel blev jag fundersam över en viss del. Man skriver om händelsen där Tebas kritiserade Barca spelarna och Bartomeu och klubben svarade med att ifrågasätta hans kommentarer samt ta ärendet till CAS. I artikeln skrivs att det Bartomeus och klubbens agerande inte gör saken bättre. På vilket sätt är det dåligt att klubben markerar mot Tebas? Det var väl snarare på tiden att vi satte ner foten en gång för alla och visade att det här inte är okej, jag menar det här är knappast första gången förbundet trampar på klubben. MD:s läsare är inne på samma spår som mig, över 90% hade röstat för att klubbens agerande mot Tebas var bra. Dessutom vill jag minnas att Bartomeu har fått kritik tidigare att han inte försvar klubben, men i det här fallet är det uppenbarligen också fel...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-01 10:45
Är absolut inte för videogranskning under matcherna, redan nu uppmärksammas själva spelet i matcherna för lite. Än värre hade det blivit med videogranskning. Dock så måste dom sätta bestraffningar efter matcher i praktik. Allt från filmningar, fysisk/muntliga påhopp ska bestraffas rejält. Nolltolerans mot maskning hade varit något...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-01 09:49
Barcadinho Ja just det så var det ju. Jag tycker som dig att rätt ska vara rätt. Det är extra viktigt vid röda kort, straffsituationer, offsidemål etc. Det är bara vid såna situationer det behövs videogranskning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-11-01 07:19
Det är redan beslutat av Fifa. Man testar lite nu för att köra igång 2017 med några utvalda ligor. Serie A har beslutat själv och vara med.
Tränare kommer inte kunna utmana domslut som i hockey.
Videodomaren kommer ha direkt kontakt med huvuddomaren men sistnämnda kommer kunna pausa matchen för extra granskning.

Det är tjusigt med den männskliga faktorn tycker många, men jag tycker att gränsen har nått. Rätt ska vara rätt när det gäller mål, straff, röttkort. Vi lämnar resten rill domarens egna direkta beslut.

Dock en stor fara ! Vi är många som är oroliga att domarpauser kommer utnyttjas för reklam. Det går en ny gräns.
Barcelona neymar JR
2016-11-01 06:34
Det enda jag vet är att Sevilla matchen kommer vara betydligt jobbare fysiskt&mentalt. City matchen oroar mig inte alls men Sevilla matchen får mig att kallsvettas redan. Nu har vi bra fördelar i gruppen och redan 4-0 mot city, att vi ska läxa upp engelsmännen givetvis. Men inte riktigt samma känsla, matchen mot Sevilla känns som veckans höjdpunkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-11-01 00:08
@neymar JR:
Mer prestige? Nej. Däremot är den såklart viktigare för säsongen. En förlust mot City och en förstaplats lär ändå vara enkel att fixa men en förlust mot Sevilla när bortamatch mot Sociedad och match mot Real närmar sig hade inte varit bra alls. Blir ett riktigt bra 'test' imorgon. Guardiolas statistik på bortaplan i CL-sammanhang är inte så imponerande men det är en helt annan grej på hemmaplan.
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-10-31 23:51
Alltså, Sevillamatchen är viktigare. Betydligt mer avgörande för vår säsong. Hamnar vi 4-5 poäng efter Real inför El Clasico är det inte alls bra, det säger sig självt. Fixar vi kryss mot City är gruppsegern i praktiken fixad, förlorar vi är det naturligtvis inte bra men heller inte hela världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-10-31 22:51
papillon Ja så är det ju, syftade mer på vad som händer med matchklockan om man ett mål döms bort. Skruvar man tillbaka klockan efter firandet etc? Hoppas hur som helst att det införs i fotboll också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-31 22:44
Är det bara jag som ser matchen mot Sevilla som mer prestige full än den mot city? Hade varit helt ok med rafinha och någon mer ändring i startelvan mot city. Sevilla matchen däremot kommer bli ett helevte
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-10-31 22:36
Shanghai

"Världens överlägset bästa högerback just nu". Sluta drick Red Bull...
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona papillon
2016-10-31 22:32
Barca4life98

Inte svårare än att man pausar klockan?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Iniesta70
2016-10-31 22:12
Lion24

Nja, jag hoppas ju inte att Barcas spel i framtiden ska bli synonymt med hjälpmedel för trötta barn , eller vuxna heller för den delen:)

Då rekommenderar jag i så fall Man United under Mourinho :)

Vi får väl hoppas att vi aldrig behöver diskutera dagens ämne igen , utan att problemet ska bli att hitta passande adjektiv att beskriva ett bländande Barca spel som gör att allt adrenalin håller oss vakna istället:)
Vi hörs!
Barcelona Barca4life98
2016-10-31 22:10
Angående den intressanta diskussionen om domare. Vad tycker ni om att domarna ska kunna ta till videogranskning mitt i matchen, som i ishockey? Tränarna får 1 utmaning per match där dom får utmana ett domslut (Offside vid mål, hands som leder till straff etc.) som domaren måste kolla på när bollen är död. Får man rätt så får man behålla sin utmaning får man fel så är utmaningen borta. Det funkar grymt bra i ishockey (NHL), problemet med detta i fotbollen blir väl hur man ska göra med klockan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-31 22:06
Junta

Det var min IPhone som ville skriva Williams, skulle vara Willian.
Barcelona Lion24
2016-10-31 21:59
Iniesta70

Sanna mina ord, jag är ingen som ''accepterar'' såna insatser så lätt. Jag är en som lägger extremt stor vikt vid disciplin, intensitet, energi, aggressivitet och professionalism. Däremot har jag blivit van vid FC Barcelona 2016 att göra halvbra insatser. Lucho sa efter första matchen mot City att det är extremt krävande att förbereda en match mot Pep, och jag förstår det. Så jag kan tänka mig att han ville få matchen färdigspelad med tre poäng så att han kan förbereda inför matchen mot City. Tycker jag att det är rätt? Absolut inte. Men vi har en tränare som ibland tänker mer på matchen som ska spelas nästa än matchen som ska spelas imorgon.

Annars är jag precis likadan som du. Jag ställer extremt höga krav och har förmodligen varit en av de som varit mest högljutt angående det skeva spelet vi har spelet hela 2016. Men har man en mer prestigefull match som väntar om tre dagar på bortaplan med resor inräknat så kan jag förstå att en ''säker'' hemma match inte är lika spännande, även om den är viktigare men Granada hemma känns ''säker'', det gör inte Peps City borta. Därför ''ursäktade'' jag prestationen, men då ställs det dubbla krav inför morgondagens match, i och med prestationen i lördags.

Annars var det fantastisk läsning. Jag bara njöt när jag läste ditt inlägg. Du får väl skänka iväg en bil som gåva så att du får plats och parkera :). Även om jag också har ett ''normalt'' arbete med familj så har vi det inte lika fullt upp som ni verkar ha det. Men jag lärde mig en fantastisk grej från ditt inlägg. Min grabb på tre år har lite svårt och sova ibland. Efter att ha läst ditt inlägg så har jag fått en fantastisk idé och det är att sätta på ett oinspirerat Barca så att han får en god sömn, det funkar ju för dig i alla fall. Eller så kan jag spela in matchen mot Granada och spara den för evigt ifall Barca vaknar och väcker min son :).
Annons: