/spanien/barcelona/forum/13905.aspx/spanien/barcelona/forum/13905.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Hunting Bears
2011-03-19 01:00
Okej.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:59
Jag ville bara höra din åsikt om varför du rankar honom så högt.
Hunting Bears
2011-03-19 00:56
Varför ska jag då svara?
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:56
Hunting Bears

Jag frågar dig ju, jag vet redan allt om Pep...
Hunting Bears
2011-03-19 00:54
Messidinho_10

Kan du få göra, men orkar inte ge dig ett svar då du kan gå och läsa på lite istället själv.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:54
Hunting Bears

Får man fråga varför höjer du Pep Guardiola till skyarna?
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-19 00:46
Frodo

OM han går i vanlig skola så tycker jag det bra. Nu vet inte jag något om Deulofeus personlighet men det ska inte daltas för mycket med talangerna genom privatundervisning osv ;)

Hunting Bears
Håller med dig om det du skriver. Jag vet att en av anledningarna till att Messi kom till just Barcelona var att han hade kusiner i Katalonien, men huruvida länge de har bott där och hur mycket "katalonism" de har i sig har jag ingen aning om.

Poängen är att jag tror att Messi känner till historian och i princip känner sig som en katalan, men samtidigt har han sagt att inget gör honom argare än när folk ifrågasätter hans argentinskhet genom att säga att han är mer katalan än argentinare. Det i samband med att Guardiola mer är en "folkets man" än vad Messi gör att jag också håller Guardiola större än Messi för FC Barcelona.
Jag är säker på att Messi hade sagt samma sak.

Däremot tror jag att Messi kommer vara Barcelonas bäste och störste fotbollsspelare (med betoning på spelare - inte person. Men vem vet? Tiden får utvisa...) genom tiderna när han lägger skorna på hyllan men det är en annan sak.
Barcelona Frodo
2011-03-19 00:42
addeh - iAnims Abidal!

Jag stör mig också på det. Deulofeu är ju klockrent så man får hoppas på att killen tar sitt förnuft till fånga.
Hunting Bears
2011-03-19 00:41
Cruyff håller jag ju personligen som den störste av dom alla i Barcelonas historia tillsammans med Pep. Så jag gör ingen direkt distinktion mellan katalan/icke katalan. Men å andra sidan är Cruyff ett undnatag snarare. I generella termer tar jag för givet att katalaner föredrar att se katalaner, men så är det med alla klubbar. Inget nytt under solen.
Barcelona true_barca_fan
2011-03-19 00:39
Det brukade alltid komma inför artikel före varje match. Har redaktionen glömt det den här vecka?
Atlético addeh - iAnims Abidal!
2011-03-19 00:38
Frodo

Enda nackdelen med Deulofeu är att han har Gerard på tröjan. Kan inte släppa det, så fruktansvärt fult. Varför ska spelare med läckra efternamn ha förnamnen på ryggen? Gaah!
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:38
För att vara tydlig: jag skrev inte att utländska spelare var lika mycket värda som våra egna produkter, ordet var legender. Men om vissa härinne betraktar Stoichkov, Cruyff, Messi m.m som mindre värda pga av deras nationalitet är det givetvis fritt fram.
Barcelona Frodo
2011-03-19 00:35
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Hehe, Deulofeu hade tydligen en mattelektion när han fick beskedet. När han kom sent drev några av spelarna med honom. Jag tror att han bor hemma precis som Xavi gjorde och därmed kanske också går i en vanlig skola. Det går bra för killen just nu. Stjärna i Juvenil A och redan debuterat med b-laget. Tränat med a-laget och ses som en av de största talangerna i La Masia. Sponsorkontrakt som ger honom 150 000 euro per år. Förhoppningsvis håller han fötterna på jorden.
Hunting Bears
2011-03-19 00:33
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Exakt. Och så länge dessa spelare ger 100% för laget i sin strävan efter framgång så har jag inga invändningar. Den enes glöd kan komma från sin kärlek till klubben och stoltheten i att vara katalan. Den andres glöd kan komma från mer individuella aspekter såsom att vinna titlar, gå till historian etc. Båda är fullgoda anledningar till att ge 100% för ett lag. Men det är en skillnad mellan dom som spelar för sin klubb i sitt hjärta och de som sträva efter titlar.

Att påstå något annat är direkt löjeväckande. Detta gick dock lite utanför diskussionen Pep vs Messi som jag kan garantera båda två brinner för klubben. Men det är svårt för Messi att ta in den katalanska identiteten när han är argentinare och hans släkt är argentinare/italienare.

Tja, Real verkar ju ha gett upp Castillan helt och litar på att de välmående spanska bankerna köper in dom lite godis varje sommar. Också en idé för att bedriva en klubb.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-19 00:30
"Många spelare som kommit till Barcelona vill vinna titlar, I can't blame them."

Bästa exemplet är väl Zlatan som sa rent ut att han ville gå till den klubb som hade störst chans att vinna CL. Inte så att han kom till Barcelona för att käka tapas och lyssna på Peps seny snack, obviously....

"Det är väl samma för vilken klubb som helst, en egen produkt kommer fansen alltid ta till sig i högre grad. Han är ju av samma skrot och korn som de som är på läktaren. "

Och där är anledningen till varför jag äcklas över att många maränger ser C-Ron som ersättaren till Raul. Fyfaan alltså.
Hunting Bears
2011-03-19 00:27
Det är väl samma för vilken klubb som helst, en egen produkt kommer fansen alltid ta till sig i högre grad. Han är ju av samma skrot och korn som de som är på läktaren. Förstår inte problematiken eller det kontroversiella i detta. Trodde detta var helt uppenbart och fullt logiskt.
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:26
LOTG

Givetvis så kan utländska spelare ha enormt värde i klubben (Cruyff, Rivaldo, Koeman, Ronaldinho osv.) men jag (det är bara vad jag tycker) att de katalanska spelarna har ett högre värde och status. Rätt eller fel är subjektivt. Det handlar inte om främlingsfientlighet, det handlar bara om att det är så det funkar. Det är så överallt.

Nu var diskussionen vem man skulle välja mellan Guardiola och Messi, och jag valde då Guardiola föratt han är betydligt större för laget, både nu och då.

Hunting Bears
2011-03-19 00:25
Handlar inte för fem öre om att man saknar respekt för icke-katalaner. Bara att dom bedömds på andra grunder. Jag ser det som fullt naturligt. Många spelare som kommit till Barcelona vill vinna titlar, I can't blame them. Andra är hör för att det är den klubben de höll på som barnsben.

Ta Eto'o t.ex, jag ifrågasatte aldrig hans vilja att vinna, men hans vilja att vinna kom fråm andra delar av hans hjärta än katalanerna förmodar jag. Han sa ju själv att Mallorca var klubben i hans hjärta i Europa och jag förstår honom.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-19 00:25
Hunting Bears

Nej antar inte det men tror inte heller B-laget sitter och pluggar i en klass för sig :P kontrasten blir rätt stor när han sitter och pluggar som en vanlig Svensson (eller Jesus Maria eller vadfan det nu är i Spanien) för att sedan samma dag bli uppkallad till FC Barcelonas A-lag. Tror inte han sitter o grinar över att plugget är jobbigt direkt :P
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:22
Hetfield - Hunting Bears

Om inte utländska spelare (legender) har samma värde, hur tror ni att sånna som ni värderar utländska fans? Har vi något värde alls?Knappast. Återigen hyllar jag Barcelonas mes que un club-filosofi men att förneka all koppling till utlandet är bara för mycket. Utlandet har hjälpt till att bygga själva fotbollsklubben minst lika mycket som lokalbefolkningen. Ska inte dra ut på det hela med att lista utländska profiler genom klubbens historia som gjort oss till vad vi är ens. Respekterar givetvis er åsikt också. Go´natt.
Barcelona Criff
2011-03-19 00:22
och VI har tur med domarna? Jo Tjena!
Hunting Bears
2011-03-19 00:19
Messidinho_10

Nej det är nog rätt lugnt, jag har varit cule sen 00 ungefär. Och varför i helvete bryr du dig om när andra blev supportrar? Är du så jävla osäker på dig själv att du måste ifrågasätta andras tankar kring klubben? Varför fan bryr du dig om när någon annan började hålla på klubben?

Du agerar närmast schizofrent här på forumet. Du säger å ena sidan att vi inte ska tjafsa om detta, samtidigt var det du som började kalla mig medgångssuporter. Sen lyckas du ändå insinuera att jag är det i samma mening som du menar på att vi ska sluta tjafsa.

Sluta tro att du är sån jävla underground-cule.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:17
Hunting Bears

Ähh orka tjaffsa om detta nu, vi tar det efter Messi lägger skorna på hyllan. Om du nu inte har hunnit byta lag dvs..
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:15
LOTG

Klurig fråga.
Nej, det må vara konstigt, men jag håller Puyol, Xavi, Valdes, Busquets osv. i ett helt annat fack än resten.
Messi är en legend, men Guardiola kommer alltid att vara större.
Hunting Bears
2011-03-19 00:15
LOTG - Cruijff #9

Jag personligen vill inte sätta som svensk i Göteborg och säga att Messi är större då jag inte har en aning hur viktigt det är med att vara katalan.

Katalaner anser generellt inte det vad jag förstått.
Iniesta och Messi må vara undantag men generellt så nej. Dom ses på två olika sätt, katalanerna bedömds som katalaner och alla andra som en annan grupp spelare.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-19 00:14
Hunting Bears

Så sant, men tycker vi lägger ner den här diskussionen nu. Det är en väldigt obehaglig fråga jag inte vill svara på och hoppas verkligen det inte händer någon liknande!
--------------------------------------

Över till matchen imorgon. Har faktiskt inte känt nerver inför en liga match som denna på väldigt länge. Varför? jo för att det bara är 5p ner till Real och man vet aldrig vart man har Getafe. Dem kan tända till från ingenstans och speciellt mot topplagen som vi sett flera gånger tidigare. Vi har även haft lite problem med truppen när det gäller skador och Abidals operation. Vi får heller inte glömma att vi tappade poäng mot Sevilla. Även ifall det var en tuff match och att vi hade haft ett tufft spelschema så vet man inte hur det påverkas spelarna.
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:13
Hetfield

Varken Hunting Bears eller ditt inlägg svarar på frågan? Anser du inte att utländska spelare kan ha samma värde som våra egna katalanfödda produkter?
Hunting Bears
2011-03-19 00:11
Messidinho_10

0/10.

Läste du ens inlägget eller? Det är svårt att ta dig på allvar när ditt namn är Messidinho_10 och du så fort någon har en bättre argumenterad åsikt än din egen tar till begreppet medgångsfans.

Din attityd och ditt namn får mig att vilja tro exakt det om dig men jag bryr mig inte ett skit om när du blev fan då det inte rör mig i ryggen.

Men din nivå här är fan skrämmande låg.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:10
Hunting Bears

Men snälla medgångsfans eller?? Messi kom till Barca som 13åring, känner du inte till det? Klart som fan att han vet vad det innebär han är förfan växt upp i Barcelona.
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:09
LOTG

Främlingsfientlig? Take it down a notch will you?

Messi kommer aldrig anamma sig kulturen och historien som Pep har i blodet. Messi är en bättre spelare än Guardiola någonsin var, men Guardiola kommer alltid vara större i Barcelona. Jag tycker att Hunting Bears sammanfattar det bra, så jag hänvisar till det han skrev.

Så jag sammanfattar väl: Kommer det till valet mellan Pep och Messi så hade jag valt Pep utan att blinka. Jag gillar Messi, jag är tacksam för allt han har gjort och att vi har en spelare som Messi i laget.
Annons: