/spanien/barcelona/forum/13883.aspx/spanien/barcelona/forum/13883.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Trippeln
2011-03-22 18:47
Skönt med Alves!
Barcelona Blaugrana91
2011-03-22 18:44
Härliga nyheter!! Jag var lite osäker på om det stämmde först, man vet ju aldrig med Sport men nu är det ju officiellt!! :D
Barcelona Mrfaariis
2011-03-22 18:42
Det står på Barcelonas hemsida att man har förlängt med Dani alves ! :D
Barcelona NoGo™
2011-03-22 18:41
Blaugrana91

Det har du rätt i, underbara nyheter!!

Edit: Står på El Mundo också!!
Barcelona Blaugrana91
2011-03-22 18:39
Om man går in på Sport nu och kollar högst upp på sidan står det:

Last Minute: Alves renewed until 2015
Barcelona NoGo™
2011-03-22 18:38
Andreas - V.V [Barney S]

Joseba Etxeberria hette han :)
Barcelona Hetfield
2011-03-22 18:38
Etxeberria. Kungen i Baskien.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-22 18:36
Vad hette han i Bilbao som spelade utan lön eller nja, han skänkte lönen till välgörenhet? (står still i huvudet just nu) ..

Mera sånt, true legend.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-03-22 18:20
Essienesque

Jag vet inte hur Alves tänker men jag tror de flesta i Barcelonas trupp, mycket på grund av att många är katalaner och har ett blårött hjärta, väljer lojaliteten för Barca mer än oljepengar från Manchester City. Messi hade väl antagligen kunnat gå vart han vill och tjänat hur mycket han vill och jag tror till och med Man C gav honom ett etbjudande någon gång att han själv fick bestämma lönen, men han älskar Barca så mycket att han inte skulle tänka sig gå någon annanstans.

Fotbollsvärlden har blvit riktigt pengakåt men det finns fortfarande många spelare som tänker med hjärtat istället för plånboken, vi får se hur Alves gör.
Barcelona Hetfield
2011-03-22 18:12
Rosell försöker bara förhindra dominoeffekten i laget, om man gör allt Alves säger så är det bara en tidsfråga innan nästa person kommer med krav.

Ja visst, Alves är otroligt viktig för oss, men ibland måste man stå för vissa principer. Jag håller fast vid att om han ska störa laget genom att tjura och kräva saker så är det bara att skicka iväg honom, svårare än så är det faktiskt inte. Vi får väl se hur det blir, jag tror nog att han stannar kvar.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-03-22 18:10
Sedan måste vi komma ihåg att lönen för spelarna är tacksamheten från klubbens sida. När Zlatan kom höjdes Messis kontrakt med flera miljoner. De vill försäkra sig om att Messi var nöjd och att han skulle känna sig som nummer ett. Hur tror ni det hade sett ut om Messi hade tjänat mindre än Zlatan?

Jag förstår Alves och han försöker inte göra sig omöjlig. Men han måste vara kvar. Ge honom det han kräver.
Barcelona Essienesque
2011-03-22 18:07
Haha, ni är roliga. Ja, lojalitet skulle jag göra mycket för men inte fan hade jag gett upp 4.5 miljoner euro per år för..... Ja, varför? Lojalitet fungerar inte om det inte är ömsesidigt, förväntar man sig att Alves ska ta mindre pengar, får man väl se till att det inte är hälften av vad någon annan bjuder.

I detta sammanhang är det Barcelona som är rika, oberoende av hur rik Alves är. Och vill man behålla världens bästa högerback får man se till att betala honom efter hans marknadsvärde. Roligt hur ni tror att resten av Barcas trupp hade spelat i Barca om de inte fått igenom sina lönekrav..(Valdés soppan, någon??)
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-03-22 18:06
Nu är det omöjligt att värva honom, men när vi hade chansen borde vi ha slagit till. Den perfekta ersättaren till Carles Puyol. Han har håret och allt!

Sen att han är teknisk och vågar gå framåt hade passat in perfekt hos oss.

Om Alves så bör vi ge honom det han vill ha. Tycker personligen att han är den bästa värvningen efter Ronaldinho de senaste decenniet. Vem kan göra det Alves gör i fotbollsvärlden? Spela alla matcher per säsong och springa upp och ner för kanterna i 90 minuter, passa in i kortpassningsspelet och längre crossbollar (även fall 1 av 10 går in)? Det finns ingen.

När han missade finalen 09 kändes det som att vi saknade ett organ, men Puyol vikarierade mer än väl. Han kan inte göra det mer.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-22 18:01
Essienesque

Tycker det säger mer om hur rika City är än hur snåla Barca är när shejklaget erbjuder nästan det dubbla. Skulle vilja höra något nytt om det här med att Barca hjälpte Alves att leta sponsorer. Där måste han kunna tjäna lite stålar...

Alves är 27 år och det är väl snittåldern för en spelares peak. Antingen ger man världens bästa ytterback pengarna han vill ha, eller så säljer man honom men då ska det fanimej dras in kosing alltså :P Eftersom det är City som vill ha honom skulle man väl kunna dra in 30 milj. +. Kommer inte ihåg exakt när hans kontrakt går ut men även om det bara är ett år kvar eller så ska man ändå kunna klämma ut rätt mycket för honom. Nu vet jag inte varför City vill ha Alves då de redan har Zabaleta som är rätt bra, men det är väl inte vårat problem.


edit: Luiz alltså...dräggel..världens bästa mittback om några år.
Barcelona Hetfield
2011-03-22 17:59
L.A.M

Du måste komma ihåg att han har en stor familj som han ska försörja för resten av livet och med tanke på hur kortvarig en fotbollsspelares karriär är så vill han nog tjäna så mycket pengar det går. Jag försvarar inte honom, jag har redan sagt att om han ska gapa för mycket så kan han sticka. I don't give a shit.

Heywood

Det där är nog water under the bridge, Luiz har gjort så pass stor succé att hans prislapp är nog astronomisk nu.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-03-22 17:57
Jag vet inte om man ska tro på det som står i medierna. Alves säger att han vill stanna, Zubi säger att de är nära en lösning. Samtidigt sa Alves att ett kontrakt inte är livsviktigt att skriva på nu och att diskussionerna kan fortsätta i sommar.

Vi får helt enkelt avvakta.

Borde vi inte värvat David Luiz?
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-03-22 17:56
Hetfield

Vad ska han tjäna pengar för? Han har ju redan pengar så det räcker för hans familj tills jorden går under, vafan spelar det för roll om han får €5 miljoner istället för 9?

PS: Vet att du inte försvarar honom. Mitt inlägg var mer för att hålla med dig om saken, bara så att du inte tror att det var riktat mot dig:)

Andreas - V.V [Barney S]

Co-sign.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-22 17:51
L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!

Jag tycker att det är så jävla löjligt.
Alves har redan tillräckligt med pengar för att försörja en sjukjäkla massa generationer, pengah*ror i mina ögon.

Varför kan inte alla spela för typ 10-20 miljoner kronor om året? Är inte DET mycket pengar för att sparka på en boll? Sjuk värld egentligen..

Det dör 30.000 barn i Afrika VARJE dag och Alves gnäller om 15 miljoner kronor mindre per år, stackarn..
Barcelona Hetfield
2011-03-22 17:51
Man kan ju inte sitta här och förvänta sig att Alves ska ha lojalitet för klubben, han petade Sevilla för att kunna vinna de stora titlarna och det har han gjort nu. Hans prioritet ligger väl i att tjäna så mycket pengar det bara går så att hans framtid är säkrad.

Jag gillar Alves som spelare, men som person har han aldrig varit en favorit. Om han ska börja gapa för mycket så get the f*ck out, han får väl ruttna i kalla England. Det finns gott om bra ytterbackar, sälj honom och casha in pengarna medan det går om han ska dryga.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-03-22 17:49
Essienesque

Ska jag vara helt ärlig så skulle jag nog valt Barcelona även om de bjudit hälften så lite som City. Nu är ju jag pro-Barca, men det skulle ändå inte vara något snack då Barcelona är det överlägset bästa laget i världen som varje år är med och kämpar i alla turneringar. City är ju inte ens säkra på att nå CL...

Sen så är ju fem miljoner inte direkt lite heller. Man får tänka på att det är euro vi snackar om vilket gör att han tjänar 50 miljoner kr per år vilket är vad de flesta skulle drömma om. Då spelar det nog inte så stor roll om han får mer då han redan kan köpa allt. Lucky guy...
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-03-22 17:45
Hehe, lite mer pengar som City erbjuder. Men har väl för mig att Barca erbjuder honom att få samma lön som Piqué, Puyol, Valdés och några till medan brassen kräver att få lika mycket som våra två spelgenier, Xavi och Iniesta. Om det nu stämmer så sjunker han fan i mina ögon, varför ska han ha lika mycket som tvåan och trean i världen som dessutom är grymt viktiga för vårt spel samt är egna produkter och ikoner.

Det konstiga är ju dock att ledningen & Alves alltid i intervjuer har varit positiva till situationen samt säkra på att det blir en förlängning. Alves får väl troligen göra ett val, vill han ha ännu mer sportsliga framgångar så gör han bäst i att stanna i Katalonien medan om han vill tjäna pengar innan han lägger av så går han ju till City. I ovh för sig tjänar han ju inte lite här heller så jag fattar inte vad han ska klaga på.

I slutändan förlorar både han själv och Barcelona på en separering. Vi förlorar världens bästa högerback som är omöjlig att ersätta medan han får gå till en klubb där han nog inte vinner lika mycket. Hoppas verkligen man kommer till en lösning, men kräver Alves för mycket pengar så kan han dra åt hel**te
Barcelona Essienesque
2011-03-22 17:41
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Han, som i att Alves är snål? Om uppgifterna stämmer är det snarare Barcelona som är snåla. Skulle inte ta emot 5 miljoner euro per år om City bjöd dubbla, hade du?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-22 17:34
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Blir så less, ge han pengarna han vill ha! Han behövs trots att 90 av 100 inlägg blir helt åt helvete ;)
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-22 17:34
.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-03-22 17:33
elbraco

Där ser man! En till som haft hormonproblem. Det är du, jag och Leo ;)
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-22 17:29
Barcelona offer Alves around 5M a year, while the player asks 6.5M. He has an offer from Manchester City of 9.5M. [el confidencial]
Fan att han ska vara så snål då!

Min historia är nog inte lika rolig som de flestas men men. Började intressera mig för fotboll senare än de flesta i min ålder (14-15års åldern kanske?) eftersom jag själv spelade olika sporter förutom fotboll. När jag väl började kolla så fastnade jag för Barcelona på grund av tre orsaker huvudsakligen. Ett, spelsättet. Barca spelade den roligaste fotbollen. 2, Puyol, som alltid varit min favorit och 3, jag har några gamla barcelonatröjor hemma. Vet inte hur jag fick dem, men det är en i barnstorlek med Kluivert på, och en med Rivaldo på ryggen. Dessa tröjor hänger numera på väggen.
Senare fick jag även veta att Messi har ett liknande hormonproblem som jag har (inte samma dock), men mitt gick att fixa rätt enkelt och från att vara kortast i skolan är jag nu 1.81 eller så. Knappast något som jag kände förde mig närmare Barca men en liten anekdot :P

Dessutom är det ju jävligt trendigt bland unga killar att hålla på Arsenal (som många av mina kompisar) så jag kände att jag fick ha ett annat lag, något som jag är glad över!
Barcelona Cataloniaboy- Anims Abidal!
2011-03-22 17:27
Egentligen är det sedan sommaren Pep tog över som jag har börjat följa laget ordentligt. Men redan under Rijkaards sista säsong i klubben började jag se lagets matcher, mycket på grund av att La Liga var den enda ligan som visades på gratisTV. Redan då fäste jag mig vid FC Barcelona, då de spelade den vackraste fotbollen, och då jag bara var 10 år, så var ju Ronaldinho den stora idolen, precis som för alla andra småkillar.

Förra året i februari var jag nere i Barcelona och såg matchen mot Málaga, och då fick jag uppleva det jag alltid har drömt om, gå rundvandring på Camp Nou och se en match på plats. Då förstod man varför klubben symboliserar sig själva med orden: "Mes qué un club". Även det är en anledning till varför Barcelona är längst inne i mitt hjärta.

Idag följer jag allt som händer kring klubben, och det med nöje!
Barcelona Gabriel
2011-03-22 17:07
Kul med alla dessa historier om hur man blev culé, tycker det ger något lite extra till forumet där man lär känna skribenterna lite mer och på så sätt också får lite mer insikt i varför och hur man började följa och älska laget. Skit kul, verkligen!

Tänkte därför också dela med mig av min egna historia. För min egna del så är det faktiskt så att jag uppfostrades med att hålla på Barça då jag är halv spansk och hela min spanska släkt är stenhårda Barça fanatikers. Min pappa har följt laget enda sen han var en liten pojke (minns att han först började hålla på laget eftersom han tyckte att klubbmärket var tufft) så han tog saker i egna händer och "tvingade" att titta på en liga match när Barça skulle spela, detta var säsongen 96/97 - Ronaldos enda säsong för Barcelona.

Var vid den här tiden 7 år gammal och hatade att titta på fotboll, däremot älskade jag att spela fotboll. Men min pappa sa något som fick allt att ändras; "kolla på den smala killen utan hår, han är riktigt bra", självklart pratade han om Ronaldo. Och som jag blev impad av honom, han gjorde så att fotboll blev roligt att kolla på och efter den matchen ville jag hedanefter alltid vara med pappa och titta på Barças matcher på helgerna - det blev lite av en "far-och son grej".

Vid det här laget var jag mer av en Ronaldo älskare än vad jag var Barça älskare, jag var ju fortfarande så liten. Men jag minns slutspurten av ligan den säsongen. Barça tappade ligan till Real Madrid som jag har för mig vann ligan på 1 poäng mer. Detta fick mig att börja gråta och samtidigt i samma veva hata Real Madrid (trots att jag då inte insåg att dem ens var rivaler).

Där har ni min historia. Sen den dan har min kärlek för klubben ökat konstant och jag är nu helt fast vid allt som laget och klubben gör. Spenderar oerhört mycket tid av mitt liv för att fokusera och tänka på FC Barcelona, precis som hela min familj och släkt. Ronaldo gick efter den säsongen till Inter och hela mitt liv förstördes. Men jag kunde trots det inte släppa Barcelona och jag fann snabbt en ny favorit i Rivaldo.

Med åren som går, går också alla stjärnor. Det har jag lärt mig, men kärleken för klubben består och det kommer den att göra för alltid.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-03-22 16:34
Här kommer min historia. Håll i er, för den är lång ...

Jag har alltid älskat fotboll. Både att kolla på men framförallt att spela själv. Som liten hade jag endast ett favoritlag - IF Elfsborg. Internationell fotboll var mer något stort och häftigt för mig. Det var inte samma passion inblandad där utan jag tyckte bara det var roligt att se matcher där alla stora stjärnor fanns. Som för de flesta barn i min ålder, antar jag.
Men någon gång 2005/2006 började jag kolla alltmer intensivt på just Barcelona. Precis som för många andra som började följa Barca vid denna tidpunkten var Ronaldinho en av de största anledningarna till detta. Och det gick bra för klubben. Sen kom Henke, vilket gjorde att Barca uppmärksammades än mer i svensk media... redan nu skulle jag vilja säga att Barca var mitt favoritlag ute i Europa. Jag menar, jag höll ju på dem oavsett vilka de mötte. Men jag följde dem inte direkt regelbundet utan det var först när Messi började slå igenom, runt början av 2007, som jag började kolla i tidningen när nästa Barcamatch var.

För vid denna tidpunkt (2006/2007) hade jag nämligen själv drabbats att problem med tillväxthormonerna. Min kropp tog inte åt sig den energi jag gav det, eller det fanns åtminstone ingen energi kvar åt att växa och gå upp i vikt. Detta ledde till att jag under ett par år tvingades sluta spela fotboll - tills läkarna kommit underfund med mina problem och jag börjat växa igen... detta var fruktansvärt för mig. Jag älskade ju fotboll!
Men i samma veva uppmärksammades Messis historia. Jag fick reda på att han också haft problem med tillväxthormoner som ung, men att han besegrade sjukdomen, började växa och nu hade han alltså nått hela vägen till Barcas A-lag. Laget jag började fatta tycke för...Jag blev intresserad av Messis bakgrund och tog reda på mer. Leo blev som en slags förebild för mig. Min inspiration.. sen dess har jag följt Barca regelbundet. Jag fick ganska snabbt uppleva två fantastiska resor.

1. Messis resa från skadebenägen jättetalang, till att bli bäst i världen och helt utomjordiskt bra.
2. Barcas resa från att stå i skuggan av Madrid till att vända på allt och vinna trippeln.

Så man skulle kunna säga att Ronnie och framförallt Messi är de två enskilda spelare som har hjälpt mig att bli Barcasupporter. Men ganska snart efter att jag började följa dem regelbundet fattade jag ett starkt tycke för klubben - dess historia, filosofi, värderingar, den fina fotbollen som spelas. Och så vidare.
Jag har under de år jag följt Barca fått uppleva både med och motgångar. Mest medgång. Men jag var med dem även under den svåra tiden när man slutade trea i ligan, och att få vara med om den fantastiska utvecklingen klubben har gjort efter det. Se hur man rest sig från alla problemen och blivit världens mest fruktade klubb. Se alla nya stjärnor födas. Att få uppleva två utskåpningar i el Clasico inom loppet av 2 år, efter att ha sett klubben förnedrats med 4-1 bara något år tidigare.. efter allt detta går det inte annat än älska klubben :)
Idag är jag fast. Kommer alltid att hålla på Barca. Kommer fortsätta köpa deras matchtröjor, åka ner och kolla på dem live. Glädjas med dem, sörja med dem. Det är härligt att ha ett favoritlag i Sverige och ett utanför. Bara jag slipper se dem mötas :P

EDIT: Och jag själv har tagit mig ut tillväxtproblemen, precis som Messi gjorde. Nu tillhör jag också ett A-lag i fotboll. Dessvärre spelar laget i div. 6, men jag blev å andra sidan 3cm längre än Messi!
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-22 16:28
Min första "fotbollströja" va hemmagjord. En vit t-shirt där jag själv skrev Ronaldos (den riktiga) namn.

Amen min broder! Gjorde själv samma sak..

Hahahaha, en rolig historia.

För jättemånga år sen på Öland, Böda Camp närmare bestämt såg jag en tröja i "boutiquen" där. Jag trodde bestämt att det var Spaniens matchtröja och jag blev helt galen, jag pantade burkar resterande 3 veckor av semestern där och frågade hela tiden föräldrarna om jag kunde göra saker för pengar, typ springa med en påse till sopkastet osv, springa till affärn osv och köpa dagens tidning etc etc..

Hur gammal kan jag ha varit? 8 år? Får fråga mina föräldrar senare..

Hur som haver hade jag då börjat heja på Barcelona (dock väldigt nyligen) och då hade jag inte så stor koll på lagen, man visste ju vilka United, Madrid, Barcelona och ett tiotal till lag var men inte mer.
Inte som dagens barn som vet vad Stoke och Birmingham är och är 7 år, typ min kompis lillebror .. (nördsamhälle det har blivit egentligen) :P

Hur som helst hade jag inte så mycket koll på landslag och jag hade bara flashbacks på sånt jag sett på tv och i tidningar.
Jag var 100% säke på att det var Spaniens matchtröja pga märket.
Jag jobbade och slet och fick äntligen ihop (500kr!) och köpte tröjan.
Jag vågade inte visa mina föräldrar vad jag lagt alla pengar på men senare när vi kom hem fick dom syn på den och frågade mig då.
Bla bla, sen säger Pappa - Min son, det där ÄR Tysklands matchtröja.

Haha, jag var förstörd i flera månader och pappa tyckte så synd om mig att han köpte mig en Spanien tröja till slut.

Tysklandströjan? Den har jag kvar än, inramad också. Är ju minnen i alla fall, hahaha..
Blev mer en historia om en Spanien tröja men Barcelona började jag heja på vid ungefär 7 års ålder, jag föll helt enkelt för både Spanien och Barcelona även om man inte var så jäklarns insatt vid den tiden.
På allvar började jag följa klubben vid 01 ungefär med spelare som Bonano, Kluivert, Xavi, Rivaldo, Gabri, Cocu, Overmars och vår käre Guardiola till exempel ;)
Min favoritspelare var Rivaldo.

Ursäkta för grötig text men ni kanske förstår ändå.
Annons: