/spanien/barcelona/forum/13857.aspx/spanien/barcelona/forum/13857.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 21:41
DM1982

Det kanske inte märks just nu, men jag har definitivt inte glömt det. Har , fram tills i våras, ständigt försvarat Gabi och någonstans trott/hoppats att han skulle komma tillbaka till gammalt gott slag. Men dessvärre blir han nog aldrig mer den back han en gång var. Synd att skadorna kom i vägen, annars hade han förmodligen varit en viktig kugge i vårt lag. Det är svårt att tro nu, men för några år sedan var han oå väg att peta självaste Carles Puyol. Sedan började skadorna...
Barcelona Blaugrana91
2011-08-04 21:41
1.70-ligan

Det är Marca som kommit med det där citatet. Jag inväntar samma svar från Sport och MD innan jag litar till 100% på det.

Decinho

Hehe sedär jag var inte den enda som tänkt den tanken alltså. ;)

Barcelona DM1982
2011-08-04 21:39
Måste bara säga att när Milito var som bäst, dvs innan skadan, var han utan tvekan en av de bästa mittbackarna i världen. Väldigt lugn och passningssäker men tyvärr försvann allt det efter skadan då han mer var en säkerhetsrisk. Känns som många glömmer bort att det var en bra spelare en gång i tiden.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 21:33
Guardiola: "To replace Milito, we count on the guys from the B-team. We have more than enough options there.

... då så! Tack Pep
Barcelona Decinho
2011-08-04 21:30
Nu när en mittbacksvärvning ser allt mer aktuell ut så förstår jag att många grämer sig över att vi inte värvade Botía när vår återköpsklausul gällde. Men vad jag inte förstår är varför alla bortser från möjligheten att vi värvar Botía trots att vår klausul inte är aktiverad längre.

Vi skulle fortfarande kunna förhandla fram en "vanlig" övergång med Sporting. Visst, det kommer bli lite dyrare än vad det skulle blivit för två månader sedan, men Alberto skulle fortfarande bli billigare än de andra alternativen som nämns. Och ärligt talat, är inte Botía faktiskt det bästa alternativet rent sportsligt av de mittbackar som sägs vara aktuella? Jag hoppas i alla fall att Pep fortfarande har katalanen i tankarna!

Edit: Det verkar som Blaugrana91 och jag hade exakt samma tankebanor vid samma tillfälle. Spooky... :D
Barcelona Blaugrana91
2011-08-04 21:23
Jag ville liksom flera andra här att Botia skulle köpas in.
Han är ung och riktigt bra och han hade kostat oss knappt €2 Miljoner? Varför köpte man inte honom? Var det för att man trodde Milito skulle stanna? Eller var det för att man inte kunde erbjuda Botia den speltid han behöver? Mycket möjligt.

Detta låter säkert som ett dumt förslag, men jag tycker klubben borde köpa honom nu, strunt i om vi kan köpa honom billigt nästa sommar, köp honom nu.

Sporting vet säkert att Barca med all säkerhet kommer utnyttja återköpsklasulen nästa år och dem vet därmed att dem kommer få lite pengar för honom om dem väljer att sälja honom då.
Därför skulle väl Barca nu kunna lägga ett bud på typ €5-6 Miljoner? Då skulle ju Sporting få in mer pengar än om man skulle vänta ett år med att sälja honom.

Ett dumt förslag för oss rent ekonomiskt ja.

Andra alternativ som nämnts är ju Sakho och Vertonghen och dessa är ju betydligt dyrare.
Barcelona II Barça II
2011-08-04 21:21
1.70-ligan

Ja Milito gjorde ingen glad när han fick spela. Men tror du att Fontas eller Batra skulle göra det bättre? De har aldrig spelat mot spelare som Ronaldo, Mata osv.

Jag är väldigt tveksam.

Jag hoppas man värvar någon rutinerad back. Någon som vi kan slänga in utan att vara oroliga. Batra och Fontas kan få spela i cdr eller när vi leder med stora siffror.

Sen så tycker jag inte att Masken ska spela mittback, han kanske gör det bra, men han är så mycket bättre i mittfället.

Det är min åsikt.
Atlético addeh
2011-08-04 21:13
1.70

Jag ser helt ärligt ingen mening alls med att ens behålla Keita om Cesc värvas. Det vore helt obegripligt att behålla honom och försöka skola om honom till en pivoté. Då hade man lika gärna kunnat satsa på Jonathan dos Santos, använda Xavi mer i den rollen, eller gett Romeu chansen.

Kommer Fábregas - bort med Keita.

---

Måste även passa på att hylla Jeffren. Vilken fantastisk person. Han gav verkligen sitt allt för att lyckas i Barça, trots alla skador så kämpade han alltid på och behöll hoppet. Jag hoppas han tar sig långt.

Grande Jeffrito!
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-08-04 21:05
Nu lämnar Milito också. Nu måste en mittback komma.

Blaugrana91 postade det före.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 21:05
Barca

Ja, det borde vara givet. Ta lite på nästa års budget då för en back måste vi fanimej ha! Samtidigt blev inte backlingen direkt sämre nu när Milito stack. Han spelade ändå inga viktiga matcher och de matcher han hade fått kan lika gärna Bartra få. Men jag vill inte ha Mascherano för mycket i backlinjen. Gillade han där med, men älskar han som DM. Pep är rent ut sagt korkad om han slutar använda honom där till förmån för Keita - eller till förmån för att Cesc ska få plats, beroende hur man nu ser på det.

Jag klagar inte Om Cesc köps in så länge en back också ansluter. Då är truppen grymt bra. Botia hade varit bästa lösningen, nu får man hoppas på en betydligt dyrare back som heter Sakho eller Vertonghen.
Barcelona Blaugrana91
2011-08-04 21:03
Barca bekräftar på hemsidan att Milito lämnar.
Barcelona II Barça II
2011-08-04 20:59
Jag hoppas verkligen en back köps in ifall Milito lämnar. Vi ska spela fler matcher iår än förra året.

Jag har svårt och tro på att en spelare från B-laget skulle klara av att spela mot svårare motstånd. Trots att Milito var dålig så hade han trots allt rutin.

Medtanke på Puyols skador anser jag som sagt att det är väldigt viktigt att, en back, vänster eller mittback köps in.

Börjar bli smått orolig inför nästa säsong.

Edit: Vackert brev av Jeffren önskar han all lycka!
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-04 20:55
Alex. K

tack. man kan inte vara rättvis mot alla.
Barcelona Blaugrana91
2011-08-04 20:52
barcetia - BENVINGUT ALEXIS!

Haha jaha. ;)
Barcelona Abbe.
2011-08-04 20:51
Edit: Dubbelpost.
Barcelona Abbe.
2011-08-04 20:51
Edit: Insåg nu hur långt efter jag var :-).
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 20:50
addeh

Det får vi innerligt hoppas. Så länge Busqets är tillgänglig får han gärna spela mittback - annars inte. Keita bör inte spela pivote mer än i absoluta nödfall och det är väl inget fel om han lär sig hantera den positionen med. Men bara han aldrig får för Mascherano när det väl kommer till kritan!

För mig känns det dock nästan omöjligt att Pep endast köper Cesc i sommar. Då har vi breddat truppen med EN spelare, uppflyttade B-lagsspelarna inräknade. Det är inte ens värt att kalla " en bredare trupp" som Pep efterlyste.
Varför köptes inte Botia?!
Atlético addeh
2011-08-04 20:45
1.70

Skulle Busquets vara borta en match tror jag Pep hade valt Mascherano utan att blinka. Det finns trots allt andra alternativ i Abidal och Fontás som mittbackar om Piqué eller Puyol skulle saknas. Jag tror inte vi behöver oroa oss särskilt för det.

Fast det klart, Pep har ju favoriserat Keita förr. Som pitovté är han verkligen usel.

Står fast vid att maliern bör väck om Fábregas värvas.
Real Madrid Alex.K
2011-08-04 20:36
elbraco - Bojan y Thiago

Skön generalisering där.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 20:36
Men är Pep så dum att han använder en av världens bästa defensiva mitttfältare som mittbacksreserv och istället låter även Keita spela på fel postion för att få plats med Cesc? Två klara försvagningar för att få en spelare. Vill inte Pep förstärka i sommar?
Atlético addeh
2011-08-04 20:31
Official: Barcelona announce that Argentinean centre-back Gabriel Milito (30) can leave the club on a free transfer

Då var det helt klart i alla fall. Skönt att bli av med en så stor lönecheck, synd att bli av med Messis bästa vän och en pappa i omklädningsrummet.
Atlético addeh
2011-08-04 20:31
Kan mycket väl bli så som många av er varit inne på, att Mascherano kommer agera mittback mestadels den kommande säsongen och att Keita kommer vara backup som pivoté. Detta för att slippa värva mittback och istället kunna värva Cesc.

Tiden får utvisa hur det blir, men det känns inte helt långsökt.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 20:29
Mojito

Håller med dig, varför köpte man inte Botia? Okej att Mascherano är bra som mittback, men det är så jävla mycket slöseri med resurser så det finns inte. Han är en av världens bästa DM och det är där jag vill ha han. Spelar Keita/JDS där när Busquets saknas är det en klar försämring jämfört med Mascherano. Då hade det både varit bättre och billigare att köpa hem Botia för 2 milj än att ha en 20-miljoners världsklass mittfältare som reserv i backlinjen. Sjukt om det är hur Pep resonerar.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-04 20:25
Haha menade att ditt inlägg till Madridistan var klockrent!
Barcelona Blaugrana91
2011-08-04 20:24
1.70-ligan

Jag tror nog att en ersättare kommer köpas in om Milito nu lämnar.
Pep har väld aldrig sagt att man inte kollar efter försvarare? Det är väl egentligen bara media som sagt det?

barcetia - BENVINGUT ALEXIS!

?

Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-08-04 20:22
1.70-ligan

Jaha, då har Barca €3,5 miljoner mindre på lönekontot.

Lite synd att klubben inte valde att köpa tillbaka Botia, då hade backlinjen sett helt okej ut. Nu ser det mer och mer ut som att mascherano kommer få agera ännu mer mittback i stället.
Tur då att dos Santos är kvar och kan agera back-up till Busquets om det uppstår behov på den positionen. Och Cesc - om han nu kommer.

Förresten, det känns lite som deadline i morgon, lottningen till CL sker då, och kort efter det är det registrering av CL-spelare som i så fall blir cup-tied vid en övergång till annan klubb.
Ungefär som med Chryg, men nu snackar vi inte 25, utan 40 mille för spelaren.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 20:09
Esteban Andrada (Lanus): "If it's Barça, you don't even think about it – you head to the airport and wait for your flight." [fifa.com]

Skön kille. Hoppas han kommer, om inte i år så nästa år..
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-04 20:07
Milito är KLAR (nästan) för Independiente, enligt SPORT. Står inget om Barca får någon ersättning för spelaren men slipper betala hans lön. Nu hoppas jag bara han ersätts, annars är det ofattbart och kan kunde lika gärna ha stannat :P
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-04 20:02
Blaugrana91

Lägg din kind vid skärmen så ska du få en e-puss.
Barcelona B-Guden
2011-08-04 19:51
elbraco - Bojan y Thiago

Har fotbolls fansen det i sverige då ? Slår ner spelarna till och med.
Annons: