/spanien/barcelona/forum/13826.aspx/spanien/barcelona/forum/13826.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-04-02 13:18
Tito vilanova blir nog inte huvudtränare för Barca efter Pep. Jag tror att han följer med Pep. De är tvilligssjälar. Det går inte att skilja åt dem,.
Barcelona el Maestro!
2011-04-02 13:12
Det skulle förvåna mig om Pep är kvar som tränare efter säsongen 2012, d.v.s. när hans kontrakt går ut.
Låt oss bara hoppas på att han hinner med att vinna ett par tunga titlar fram till dess.
Anledningen att han inte blir kvar är att han kommer att bränna ut sig om han fortsätter att vara tränare för Barça. Han är den som vet bäst om klubbens och fansen förväntningar på honom som tränare. Du ska vinna titlar i varje år och du ska spela vackert, o.s.v.
Med den arbetsinsats som han lägger ner i arbetet varje dag så går det helt enkelt inte att vara tränare för Barça i mer än 4-5 säsonger. Pep har familj och små barn som antagligen har lidit under hans tränartid.

Pep kan bli president istället. Ställer han upp för presidentposten i nästa mandatperiod då åker jag själv ner personligen och lägger in min röst för honom. Skulle han ställa upp så är det bäddat för honom. Det finns inget bättre alternativ än Pep för den posten. Han är en levande legend för klubben. Han känner klubben in och utan. Han är Barça förkroppsligad.

Det finns två alternativ som kan ersätta Pep.
1. Luis Enrique. Han är given.
2. Arsène Wenger. Han är enligt mig det första alternativet om Luis Enrique inte är redo för att ta befälet.
Det är två tränare som kan garantera en kontinuitet av den nuvarande filosofin spelmässigt(Peps/Cruyffs filosofi) och även när det gäller ”policyn” mot ungdomsverksamheten. .
De har dessutom faktiskt något eget att tillföra ytterligare. Nya dimensioner och ytterligare lite förfiningar. Det går alltid att förbättra sättet som Barça spelar om man har rätt tränare vid rodret.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-02 12:51
Såg nyss intervjun med Piqué från Informe Robinson (som någon här inne på forumet länkade till igår) och min favoritdel var nog när Piqué går in och berättar om sin relation med Puyol: "När han (Puyol) finns på planen har jag inget att säga till om. Jag försöker bestämma, men han tillåter mig inte" sa Piqué med ett leende på läpparna.

Dessutom berättade både Xavi och Cesc om den intima relationen de båda mittbackarna har även utanför fotbollsplanen. Puyi ska tydligen ha fått en nytändning och en ny syn på livet i och med Piqués återkomst till Barcelona. Det verkar vara en optimal symbios dessa två emellan. Puyol har föryngras och Piqué har fått utvecklats och mognat under kaptenens vingar.

Hoppas detta innebär att Puyol kan bibehålla sin höga nivå under de resterande åren i sitt kontrakt. Med tanke på att han är min favoritspelare genom tiderna har jag svårt att acceptera att han ska lägga skorna på hyllan om ett par år.
Barcelona Trippeln
2011-04-02 12:03
Bra video!
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 11:55
L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!

När han tar över Sporting kan han samtidigt få låna Bojan. Skulle vara bra för hans utveckling.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-02 11:50
addeh

Det är som du säger lite för tidigt än för att spekulera om tränare. Pep har väl inte sagt när han ska sluta, dock blir det väl ganska snart(1-2 år) och det är alltid kul att bara snacka. Lucho hoppas jag tar över något mittenlag i La Liga för att på sätt få lite erfarenhet tills han förhoppningsvis kan ta över efter Pep(hoppas det tar ett par år). Sporting skulle vara bra för honom tror jag.
Atlético addeh
2011-04-02 11:43
Pep har fortfarande inte sagt rakt ut att han lämnar tränarposten efter nästa säsong så enligt mig känns det alldeles för tidigt att börja spekulera i en efterträdare. Luis Enrique är absolut ett alternativ men som sagt, vem vet vart han befinner sig om ett par år.

Mycket kan avgöras ikväll. Seger och jag skulle vilja påstå att ligatiteln är så gott som säkrad.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 11:39
Vilket fotbolls dag/kväll vi kommer vara med om idag. Blir PL från ca 2 till 6. Sen blir det Real,Derbyt mellan Inter Milan och avslutar kvällen med en sjuukt viktig match Villarreal Away. Snart ska man dra med kompisen och tippa inför dagens matcher och köpa lite godsaker.
Barcelona Decinho
2011-04-02 11:08
Hetfield,

Med tanke på Luchos hängivelse och agerande för klubben så borde väl ingen hysa några tvivel om vilken klubb som ligger honom varmast om hjärtat?

Jag tänker främst då på citat som: "Nu har jag äntligen hittat hem", o.s.v när han nyss genomfört det förbjudna klubbbytet. Eller hans målgester på Bernabeu, där han visade upp de blåröda färgerna för hela publiken. Det finns exempel i massor. Det som är klart är i alla fall att Lucho är en helhjärtad culé (och Sportinguista, precis som Villa)!
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 11:01
Hetfield

Att han har spelat i Real Madrid gör bara honom mer till en Culé då han inte blev behandlad på rätt sätt där. Han och Etoo är nog de största Real hatarna vi haft i vår klubb pga av att dem spelat där och blivit orättvist behandlad.
Barcelona Hetfield
2011-04-02 10:58
Gabriel

Lucho har spelat för Real Madrid, är han en helhjärtad culé? Jag vill inte dissa en legend, men han spelade trots allt i Real Madrid från 91 till 96.

Men man ska väl ge personer en andra chans, han har tydligen visat vart han står i frågan om klubbval. Om man ska hårddra det så tillhör hans hjärta Sporting om inte annat (likt Villa).

Figeta

Jo, om valet kommer mellan Barcelona och Real Madrid så är han en culé, men många culés ser nog på sättet "Har du spelat för Real Madrid då är du infekterad, därför är du ingen culé".
Barcelona Decinho
2011-04-02 10:57
Vad tror ni om Afellays möjligheter att få spela innermittfältare tillsammans med Iniesta idag? Okej visst, jag inser att Pep aldrig kommer peta sin gullegris Keita i en match som denna. Men rent hypotetiskt sett, skulle Ibi klara av en innermittfältsroll mot ett lag av Villarreals kaliber? Vad tror ni?

Jag själv kan tycka att det skulle vara en intressant lösning på Xavis frånvaro och jag hoppas faktiskt Pep vågar ta chansningen. Även om jag vet att det aldrig kommer hända...
Barcelona Hetfield
2011-04-02 10:47
Frågan är om Lucho har tålamodet att vänta på Pep eller om han vid den tiden har tagit över ett lag eller storlag.

Mina kandidater till att ta över om (hoppas inte) Pep lämnar oss:
Leonardo
Villas Boas
Löw
Guidolin
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-02 10:09
Hoppas verkligen inte Pep lämnar snart, skulle såklart helst vilja att han stannade i flera år till. Bäst chans att få ta över efter honom har väl Lucho Enrique. Det kommer nog bli väldigt bra, han har visat i Barca B att han är en grym tränare som kan föra ett B-lag till toppen av andradivisionen, samt att han naturligtvis efter alla år hos oss kan vårt spel utan och innan. Han skulle vara den perfekta ersättaren.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-02 09:35
Den dagen Pep lämnar oss finns det två efterträdare jag kan tänka mig mer än alla andra:

1. Luis Enrique
2. Joakim Löw
Barcelona 100% AntiMadridista
2011-04-02 09:21
Vad skulle ni säga om Stoitchkov tog över Barca? Jag vill också att nån gammal Barca profil tar över tränarrollen.

Idag hoppas jag att dessa spelare får börja:

Valdes-Alves,Pique,Sergio,Adriano-Iniesta,Masken,Keita-Villa,Messi,Affelay (men Bojan kommer att starta)
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-02 08:47
Matchen idag blir extremt viktig och kommer troligen avgöra hela ligan. Vi har fem poängs försårång mot marängerna, tar vi tre nya på El Madrigal klarar nog inte Real att komma ikapp. De måsste då vinna El Clasico samt att vi tappar poäng en ytterliggare gång, och den enda svåra matchen vi har kvar är derbyt mot Espanyol, och möjligen borta mot Real Sociedad.

Förlorar vi så har Real chansen, som det också står i inför-rapporten, att vinna ligan på egen hand och behöver ingen hjälp från lag som möter oss då de kan vinna El Clasico, något som naturligtvis inte är omöjligt trots att vi har fem raka segrar, och leda tabellen.

Man måste naturligtvis också tänka på att Real har fyra tuffa bortamatcher kvar i Villarreal, Valencia, Athletic Bilbao och Sevilla innan man ska vinna ligan. Man måste troligen vinna alla de matcherna och jag är ganska säker på att så inte blir fallet. Men hur som helst så blir matchen idag viktig, då vi vid vinst tar ett oerhört kliv mot titeln men vid förlust verkligen släpper in Real Madrid i kampen på allvar.
Barcelona Gabriel
2011-04-02 04:13
Nej tack till Laudrup som tränare. Killen har fortfarande inte svarat ärligt på frågan om vilken klubb han hyser starkast känslor för mellan Barça och Real. Så nej tack, låt han ta över Real istället när dan som Mourinho lämnar kommer. Vill bara ha äkta culés i laget. Antingen det eller sånna som Rijkaard som varken hade något med oss eller med Real att göra med när han kom.

Lucho är mitt val om jag hade fått bestämma.

Wenger? Snälla få mig inte att spy!
Barcelona Cataloniaboy- Anims Abidal!
2011-04-02 01:44
Kul för Montoya och särskilt JDS att de kom med i matchtruppen. Det måste verkligen ge JDS en kick till självförtroendet, även fast han med största sannolikhet kommer att få sitta på läktaren.
Ibrahim Afellay #20
2011-04-02 01:31
Tycker ni Löw skulle passa bra till oss ?
Barcelona Cataloniaboy- Anims Abidal!
2011-04-02 01:22
addeh
"Vad är det som säger att Botía inte kan rubba Fontás & Bartra? Han har en mycket större dos av rutin än dem. Rent talangmässigt är han enligt mig inte heller så långt efter då jag tycker det är en fruktansvärt duktig försvarare."

Visst, rutin är alltid bra att ha, men bara för att Botía har fler La Liga-matcher på sitt CV än Bartra och Fontás, innebär inte det att Botía är en bättre försvarare än Fontás och Bartra. Visst är det en fördel med att köpa tillbaka Botía i sommar, då han har två raka säsonger bakom sig i La Liga, men jag anser fortfarande att Fontás och Bartra är mer talangfulla och är mer utvecklingsbara. Fontás tillhör redan nu A-laget, då Abidal är borta, men det är ju även redan klart att han kommer tillhöra A-truppen även nästa säsong, medan Bartra, som är två år yngre än Fontás, ska få någon ytterligare säsong med B-laget, för att sedan vara redo för A-laget. Det innebär att vi med största sannolikhet kommer ha följande mittbackar nästa säsong, då Milito säkerligen kommer lämna: Puyol, Piqué, Abidal, Fontás. Säg att Puyol lägger av om två tre säsonger, och då är Bartra den naturligge ersättaren till Puyi. Det finns alltså inte plats för Botía, som jag anser det.
Barcelona Barca Barca
2011-04-02 01:22
Figeta - Anims Abidal

Det lär nog bli så också. Men får han en förfrågan från klubbledningen och en garanti av Rosell att han får en ärlig chans så lär han nog tänka om. Men just nu leker ja mycket med tanken...Lucho är det hetaste alternativet. Sen kan namn som Laudrup, Hiddink, Koeman (eftersom han har spelat i klubben) antagligen dyka upp. Rosell var mycket för Koeman när han försökte övertala Laporta säsongen 03/04 att sparka Rijkaard under jul uppehållet.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 01:08
Barca Barca

Eftersom Pep helst vill fortsätta träna fotboll och ta nya utmaningar så kommer Tito följa med honom. Dem är ett riktigt bra team ihop.
Barcelona Barca Barca
2011-04-02 01:05
Figeta - Anims Abidal

Tito vilanova (Assisterande tränaren till Pep) skulle vara ett alternativ också. Mannen har följ Pep steg för steg i tre säsonger och kommer bli en fjärde innan pep lämnar. Eller va säger ni andra ?

Edit: Ja räknar med att Pep lämnar efter nästa säsong.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 00:59
Alex.K

Som du skriver så kan inte nästa tränare göra de bättre än vad Pep gjorde. Jag själv hoppas Pep fortsätter i flera år till så länge han har motivationen till de. Lucho är en kandidat jag tror skulle göra de bra och håller därför honom som favorit.

Men av alla så nämner du Wenger? haha snälla han är ett skämt. Frankrikes största pedofil som knappt vunnit något och nu är han på väg och våldta La Masia. Vilket äckel!!
Barcelona Barca4eva
2011-04-02 00:13
Fan är det med folk och reklam? Väntar de sig oskulder efter döden pga att en viss sida vill få views?
Barcelona Frodo
2011-04-02 00:12
1.70-ligan - Anims Abidal!

Abirey tog stundtals hand om hela backlinjen på egen hand. Vi får hoppas att Fontas får och tar chansen med båda händerna. Frågan är om Pep kommer att ge honom chansen före Milito. Enligt mig bör Fontas gå före. Förhoppningsvis kommer Puyol tillbaka så fort som möjligt för det börjar dra ihop sig nu.
Valencia Kiing1
2011-04-01 23:25
För er som inte kan följa morgondagens supermatch på TV, så kan ni göra det på länktips!
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-01 23:13
PedroRodriguez

Precis, det är det som är grejen! Med Abidal på planen saknade man inte direkt Puyol. För Abi var KUNG match efter match och täckte upp både på kanten och i mitten.. men nu när båda är borta är det plötsligt riktigt illa. Då ser det plötsligt väldigt tunt ut och backlinjen tappar oerhört i kvalité. Då börjar man plötsligt sakna Puyol... eller är det Abi man saknar mest?

Ljusglimten mitt i allt mörker på backfronten är dock att Fontas får världens chans nu. Om han tar den kan man se tillbaka på detta och säga "ur något ont kommer alltid något gott".
Hoppas han får chansen att visa det under våren. Det bör finnas utrymme för honom, även om Puyi snart är tillbaka! I enklare matcher åtminstone... jag menar, bredden är inte direkt överdriven.
Real Madrid Jaaakobsson
2011-04-01 23:07
Wenger ta över Barca? Skulle inte tro det, va? ;)
Annons: