/spanien/barcelona/forum/13786.aspx/spanien/barcelona/forum/13786.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messidinho_10
2011-04-04 18:06
PedroRodriguez

Jo klart han skulle peta vem som helst Abidal också. Ja det var uppe på sport.es för några veckor som sagt. Hänger du inte med i svängarna eller?
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-04-04 17:56
E du dum eller han är sjuk som vänsterytter men inte vänsterback:S
PedroRodriguez
2011-04-04 17:56
Messidinho_10

OK. Vi tar detta en gång till:

1: Maxwell och Adriano är inga startspelare vid full trupp.
2: Källa?
Barcelona Messidinho_10
2011-04-04 17:54
PedroRodriguez

Han sa det för några veckor. Klart som fan att Bale skulle peta Maxwell och Adriano.
PedroRodriguez
2011-04-04 17:51
Messidinho_10

Nog för att han är en extraordinär spelare men han har inget i Barcelona att göra. Finns ingen möjlighet för honom att roffa åt sig en startplats här.

När har Rosell sagt det?
Barcelona Messidinho_10
2011-04-04 17:48
Vamos Blaugrana

Vad snackar du om, han är världens bästa?? Jag säger som Rosell go for him!!
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-04-04 17:43
Messidinho_10 //
Bale är fan ens inte bra som vänster back
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 17:42
Cigge

Rijkaard la grunden? De två sista åren för honom i Barca var under all kritik och vi vann inte någonting. Pep tog över ett lag med stora namn, men där många var mätta, slutkörda eller bara blivit sämre. Pep fick i stort sett börja om helt. Xavi och Iniesta hade tidigare setts som bra mittfältare, men säsongen 08-09 blommade de ut till världsspelare. Även Messi fick sitt absoluta genombrott, är det en tillfällighet att alla blommade ut samtidigt? Jag kan rabbla upp många exempel men det har redan Hetfield gjort, och som jag sagt tidigare orkar jag egentligen inte slösa tid på självklara grejer.
Barcelona Messidinho_10
2011-04-04 17:41
Någon mer än jag som är sugen på Bale?? Tänk er Bale och Alves på varsin kant fyfan det hade varit rena rama autobahn !!
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 17:35
Mourinho har gjort det igen. Ska han verkligen kommentera om att Barca spelar dåligt när han är allmänt sedd som den mest tråkige coachen i världen och med tanke på hur spelet såg ut i senaste El Clasico, men även matcherna mot Inter där vi stundtals spelade ut ett parkerat flygplan. Jag råder honom att för en gångs skull koncentrera sig på sitt eget lag då Reals fans inte skulle bli så glada för ännu ett titellöst år.
Barcelona Hetfield
2011-04-04 17:30
Cigge

Jag kan förstå att en utomstående inte ser Peps briljans, men jag ska väl ta och underlätta. När vi spelade med Rijkaard så var Messi en klassisk ytter som var förankrad på en kant, och idag spelar han i klassiska 10 rollen a la Totti, titta hur bra det är.

Han plockade upp två spelare som ingen pratade om i Busquets och Pedro, varav båda är startspelare och rätt så givna i landslaget. Rijkaards två nyckelspelare i Deco och Ronaldinho försvann så Pep fick börja om från början. Ja, jag kan fortsätta att ge exempel i ett par timmar till. Sen är inte Pep fläckfri, hans köp har varit allt annat än klockrena.

Det Pep gjorde var också att stänga till försvaret, vi spelar mycket stabilare nu tack vare att hela laget spelar som ett lag osv.
Rijkaard lade aldrig grunden, vill man vara petig så grundade Rijkaard hans spel på Cruyffs filosofi som Pep kom och perfekterade, så att Rijkaard har serverat allt för Pep är skitsnack.
Ett klockrent exempel på en tränares betydelse är väl Mourinho, hur bra har han varit i Real Madrid jämfört med Pellegrini och Capello?

En tränares uppgift, förutom att hålla på med takikten, är att kunna motivera spelarna trots vinster (likt Ferguson), du kommer aldrig hitta en Barcelona spelare som inte springer och kämpar även om personen är i en svacka (Villa).
Det är bara att säga Grande Pep.
Cigge
2011-04-04 17:20
Hetfield

Nej, han fick det inte serverat på ett silverfat, men jobbet som Rijkaard gjorde underlättade väl om något?

Den stora justeringen Pep gjorde var att spela med en renodlad defensiv mittfältare, vilket jag även funderade på länge hur Rijkaard kunde spela med tre kreatörer centralt och ingen som täckte upp bakom.

Rijkaard lade grunden, men Pep har utvecklat den.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 17:20
Det är bara dumma personer som påstår sådant. Pep är den mest framgångsrika tränaren de senaste åren och har gjort ett lag med mättnad, bra spelare men ingen bra spelidé osv, till det överlägset bästa i världen. Jg skulle kunna räkna upp 100 förändringar han gjort som gjort Barca mycket bättre men det orkar jag inte göra nu för jag vill inte slösa tid på sådana självklara saker.

Han kanske inte är den allra bästa tränaren(vilket för övrigt är väldigt svårt att utse) men han är den absolut bäste för FC Barcelona och ingen hade ens varit i närheten av att ha tagit lika många titlar med laget som han har gjort. Visst har vi grymma spelare och de har gjort en del de också, men kolla bara på Real, City, Chelsea med flera som också har fantastiska trupper, men ingen av dem ligger etta i sin serie.

Vi har fanstastiska spelare, men hur bra Messi, Xavi, Iniesta etc än är så är det Pep som är den viktigaste i laget och har varit det de senaste tre åren. Det tror jag och hoppas alla andra culés kan hålla med om.
Barcelona Gonzalez_Barca - Anims Abidal
2011-04-04 16:49
B-guden

Det jag älskar är när supportrarna kommer med dessa arument;
valdes suger för han har bra backlinje
Pique puyol suger för dom ha busquets som håller i bollen
Busquets suger för han har xavi och inpeta bredvid sig, de två är också överskattade för de har världens bästa spelare att passa till, men vänta han suger också för han är inget utan xavi.
Pep suger som tränare för han har dessa grymma spelare till ditt förfogande.

Ta bort avundsjukan och byt ut suger til bäst så har vi sanningen :)

Ber om ursäkt för stavmisstag, skriver från mobilen..
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-04 16:46
HAHA LOL att Iniesta får barn 9 månader efter VM-finalen!!
Barcelona B-Guden
2011-04-04 16:29
Hetfield

Det kommer alltid finnas idioter som bara tror det är att ställa upp världens bästa spelare så vinner dom.
Det är bara kolla spelare som Thiago Fontas, Busquet Pedro, mf Inga spelare som var stjärnor men kunde spelet helt och därför spelar det inte sån stor roll eftersom alla vet sin uppgift.
Pep slängde iväg Deco och Ronaldinho mot alla odds. Yaya fick inte speltid och alla andra supportrar säger att vi gjort bort oss och inte kan ett piss om fotboll

Alla våra spelare är överskattade, ändå har vi vunnit 8-9 ? titlar på och har chansen på 3 till i år.

Säger bara en sak kolla Madrid har spelare av världsklass men vinner inget.
Dom har inte tagit tid på sig värvat 5 nya spelare varje år, ny tränare, Ny spelide.
Hur ska dom kunna få ett riktigt spel `?

Pep har gjort Pedro och Busquet till världspelare han har fått Messis onödiga dribblingar att reultera i nåt bättre eftersom han får komma in mer centralt och nu spelar han som en falsk 9a
Barcelona Hetfield
2011-04-04 15:52
Jag tittade på Euro Talk där Jonas Esbjörnsson (Expressen, Spanien expert) sa att Pep aldrig har förlorat kampen om bollinnehavet sen han började träna, och att Barcelona har efter Peps första år bara ökat i bollinnehav år efter år.

Sen så sitter dumma personer och påstår att Pep har fått allting serverat på ett silverfat.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-04 15:21
Danielle

Så här är det om du har köpt biljetter från Barcelonas hemsida :)

Du tar tunnelbanan till Palau Reial =) (Den gröna linjen mot Zona Universitaria)
Sen knatar du bara raka vägen ner mot Camp Nou och när du kommer ner till vägen där du har Camp Nou till vänster, träningsfotbollsplaner till höger och rakt fram ishall + shoppen osv..

Där går du vänster tills du kommer till biljettluckorna.
Det är ALDRIG KÖ då dom har flertalet luckor uppe..

Dom som det är kö till är folk som SKA köpa biljetter (INTE hämta ut).
Hämta biljetterna på dagen så slipper du oroa dig för det på kvällen, bara ett tips.

Du går enkelt fram till luckan, kastar upp pass och visa kortet du betalade med och vips så har du biljetten i handen.

Trevlig resa!
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 14:38
Att Shakhtar har försäsong måste väl ändå bara vr positiva för oss? Då vi har spelat två matcher i veckan ganska mycket de senste månaderna har alltså ukrinarna inte haft några riktiga tävlingsmatcher, låter ju fantastiskt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-04 14:33
Tror att det är Shakhtar som ska vara mest oroliga och anpassa sig. Sen är deras försäsong bara positiv för Barcas del. Pep har ändå 8 CL-matcher att titta tillbaka på som Shakhtar har spelat.

Laget vet nog att om de vinner stort imorgon så lättas schemat något eftersom ligan i princip är avgjord. Det gynnar laget att vara opressade i en månad som alla förväntade sig skulle bli ett helvete, fram till 2 dagar sen.
Barcelona Rambla~
2011-04-04 14:30
För det första var det inga dopinganklagelser mot Barcelona och Valencia. Det var illa dolda antydningar. Det sades att dessa klubbar har användt sig av tveksamma läkare.

Journalisten som släppte nyheten sa sig ha fått upplysningar från källor inom Real Madrids organisation/ledning. Det har även ryktats om att Perez personligen har bett förbundet att ha hårdare dopingkontroller mot Valencia och Barcelona. Huruvida detta är sant låter jag vara osagt.
Hombre - Go[al]nzalo Es Un Rey!
2011-04-04 14:28
Hur bra koll har ni på era motståndare Shaktar?

Tror ni Pep och co vet var dem har dem när ukrainarna har "försäsong" nu?
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 14:26
elbraco

Jag är inte den med mest koll. Men jag tror det var radiostationen som kom ut med "nyheten", och rykten sa att Real var källan. Senare tror jag till och med radiokanalen erkände att de fått "information" från Real samt bad om ursäkt, vilket jag även tror Madridklubben fick göra.

Som sagt så kan jag inte så mycket om det här och jag skulle mycket väl kunna ha fel.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-04 14:16
Förresten, kan någon sammanfatta lite kort vad Reals roll var i dopningsanklagelserna? Trodde det bara var radiostationen som var skyldig...

Hade varit roligt om anmälningen leder till att någon gräver upp lite skit om Real.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-04 14:14
L.A.M Nr 10

Skulle tro att han kommer spela, men det baserar jag på hur pigg han såg ut när han hoppade in mot Villarreal. Om han hade känningar eller en lättare skada efter matchen vet jag inte.

Nästa match är mot Almería och inte Real som tippningssaken säger :P
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-04 14:13
Matchen spelas på onsdag och Messi återhämtar sig efter en mindre skada som inte sätter stopp för spel. Det är bara försiktighetsåtgärd.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 14:11
Heywood

Tycker det är grymt av Rosell när han går så där hårt mot Perez. Det där riktigt allvarliga anklagelser när det inte finns någon som helst sanning eller bevis för det, hoppas Real Madrid som klubb kan få lite böter för det och även radiokanalen(?) som kom ut med det till omvärlden.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-04 14:09
Finns det någon risk att Messi missr matchen på tisdag? Han hade väl lite småkänningar och började därför på bänken mot Villarreal ch han tränade idag på gymmet. Eftersom matchen är imorgon eller onsdag, är inte riktigt säker på vilken dag, så kanske han kommer missa. Om inte så kommer han i alla fall inte med sin bästa form till Camp Nou och det bådar inte gott då jag helst ser att laget tar en seger med marginal för att inte ha press på sig inför den tuffa matchen i Ukraina senare.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-04 13:42
Angående dopningsskandelerna har Florentino Perez ringt upp Rosell för att vädja till honom att lägga ner anmälningen. Rosell verkar vara fast bestämd att skydda klubbens image och blir intressant om han lyssnar till Perez råd eller inte.

Kan vi ana att Perez är lite rädd för vad som kan komma upp under rättegången? :-)

Precis som Rambla säger så tränade inte Abidal likt de övriga. Han hälsade på och visade sitt moraliska stöd. Jag tror att Busquets kan klara av att vikariera som mittback tills Puyol kommer tillbaka. Mascherano som har varit fenomenal i de matcherna som har spelat ska vi inte vara oroliga över.
Barcelona Rambla~
2011-04-04 13:32
Tränar och tränar när det gäller Abidal. Det är nog mer att han vill lufta benen lite och få en dos motion. Stackaren har ju legat i en sjuksäng ett bra tag tills för någon vecka sedan. Han vill nog också vara med sina kamrater ute på träningsplanen. Jag tror inte det finns någon som helst press på att honom att han ska vara tillbaks redan den här säsongen utan han kommer att ta det försiktigt steg för steg.
Annons: