/spanien/barcelona/forum/13782.aspx/spanien/barcelona/forum/13782.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-04-05 15:37
Hetfield

Nej, man behöver ingen dribbelgud á la Ronaldinho på vänsterkanten, men det vore ultimat. Någon extrem grovjobbare behövs heller inte, det har vi redan på andra kanten i form av Pedro. Personligen skulle jag vilja se en mer teknisk spelare på vänsterkanten, som naturligtvis också måste jobba hårt och delta i presspelet, men det är Pedro på andra flanken som kommer ta det allra grövsta jobbet.

"Jag vet att du vill ha "Napoli-Cavani" men honom kommer du inte få så länge Messí bär Barcelonatröjan."

Hyder sammanfattade allt väldigt bra med den meningen.

Håller för övrigt med 1.70-ligan, trampa aldrig på Anders Svensson, snubben är legendar.
,Sami
2011-04-05 15:27
addeh
På tal om Neymar. Jag vet att det är Aftonbladet men ändå. Kolla länk.
Barcelona Hyder - Anims Abidal
2011-04-05 15:26
Hetfield

Som du säger YouTube är ingen bra referensmall. Det är som att påstå att Drenthe är nya Carlos.

Det jag inte förstår är varför du vill ha en spelare som inte är fullt kompatibel för ett ytterplats för så mycket pengar. Jag vet att du vill ha "Napoli-Cavani" men honom kommer du inte få så länge Messí bär Barcelonatröjan.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-05 15:18
Hetfield

"Jag tycker inte heller att Cesc är en prioritet den här säsongen (men jag vill ha honom i laget), därför vore Cavani perfekt."

Menar du att man skulle köpa Cavani redan i sommar? Som reserv då eller vad?

Och hörru, klanka inte ned på Taco-Anders teknik och bollbehandlig ;)
Hunting Bears
2011-04-05 15:15
Soriano är så vitt jag vet typ 24 år till den som frågade.
Barcelona Hetfield
2011-04-05 15:14
Hyder & addeh

Priset är relevant, likaså med Cesc. Alla vet att jag vill ha Cesc och Cavani, men inom rimliga gränser. Cesc ska inte kosta mer än 40 miljoner, och Cavani ska inte kosta mer än 30 miljoner, annars ska vi satsa på billigare alternativ.

Svaret på frågan är: Ja.
Jag tycker att han skulle vara perfekt som ytter.

Återigen, Barcelona behöver ingen teknisk dribbelgubbe på vänsterkanten, de behöver ha en grovjobbare som dessutom är målfarlig = Cavani.
Håller ni med om det?
Dessutom så tycker jag att Delafoue är alldeles för lat och passiv föratt bli en grovjobbare.

elbraco

Positionerna är inte etsade i sten, Barcelonas "thing" är ju att alla spelarna rör sig och byter positioner ofta. Poängen var att han kan utmana och han kan erbjuda distansskott vilket är nästintill obefintligt. Vika in, skjut.
Simple as that s*it!
Atlético addeh
2011-04-05 15:11
Gaah, Muñiz Fernández har blivit tillkallad visselpipan för att döma el Clásico. Var inte första april i fredags?
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-05 15:07
Hetfield

No offense, men sen när ska en kantspelare i Barcelona försöka avsluta från 30 meter? :P

edit: co-signar addeh om Eto'o delen.
Atlético addeh
2011-04-05 15:07
Hetfield

Att Cavani har bra bollbehandling råder inga tvivel om, men att han skulle vara någon dribbler som på en kant skulle vara livsfarlig varje gång han fick bollen köper jag inte. För det är exakt det jag eftersöker. Förhoppningsvis håller Villa i tre säsonger till så att Deulofeu kan ta över rakt av sedan. Är han lika briljant då som han idag är i Juvenil A har vi fått det jag eftersöker - en teknisk och utmanande ytterforward som dessutom har ett ruggigt sinne för mål.

"Jag har sagt det och säger det igen, han är en yngre kopia av Eto'o fast bättre huvudspel."

Sedan Eto'o försvann har Pep ändrat spelsystemet och då vi numera inte spelar med en central anfallare har jag svårt att tro att ens kameruanen själv skulle tagit plats i dagens Barça. För att göra det ännu tydligare; du säger att Cavani är en yngre version av Eto'o, fine, det köper jag. Men då vi inte eftersöker någon anfallare som liknar Eto'o då vi numera inte spelar med en central anfallare, känns en Cavani-värvning ganska ologisk. Förstår du vad jag menar?

Argumentet att en en spelare liknar Eto'o i spelstil gör honom knappast mer intressant för det.

Sami

Neymar är en oerhört intressant spelare som jag är helt övertygad om skulle passat in prima i Barcelona.
Barcelona Hyder - Anims Abidal
2011-04-05 15:06
Hetfield

Återigen, Cavani och Villa har inte samma egenskaper. Jag säger absolut inte emot mig själv. Villa har en teknik och kvickhet med bollen som inte Cavani besitter. Många anfallare har bra teknik inklusive uruguayanen men det betyder inte att man helt plötsligt kan spela som ytter. Villa kunde ta steget till att bli permanent på kanten på grund av att har en exepetienellt (underline-a det ordet) bra teknik för att vara en stor målskytt.

Om vi tar det kort och koncist:

Tycker du att Cavani är en bra kantspelare? Ja/nej?

Tycker du att man ska slänga iväg 50-60 milj euro på Cavani som inte är ett säkert kort hur mycket du än vrider och vänder på det när man har spelare som Bojan och ett blivande (förmodligen) ess i Gerard Deulofeu? Det en hel sommars fasta transferbudget vi pratar om här.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-05 15:06
Cavani är enligt mig en spelare man ska ha längs fram. Lavezzi är oftast längre bak i plan och det är bland annat därför jag tycker han gör sig bättre på våran flank än vad Cavani hade gjort. Cavani = klinisk målskytt. En klinisk målskytt är inte direkt vad som är optimalt på kanten i min åsikt, hellre någon som kan utmana, som inte springer direkt på mål, som kan assistera etc etc.

Cavanis är mer en utpräglad striker än vad Lavezzi är, och jag vill hellre ha den där släpande, kreativa krigarn (tänk Tevez) där ute. Edinson är en grym spelare men inte typen som gör sin gubbe och slår en avgörande pass, däremot ser jag att Lavezzi är det.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-05 15:05
Sen var det ju det här med priset också. Jag tycker inte det är nödvändigt att köpa Cavani för 400 miljoner när vi har spelare som kan bli minst lika bra i akademin. Samma sak med Cesc. När man har en sådan grym akademi Barcelona har ska man bara köpa in stjärnor när man verkligen behöver, vi behöver inte Cavani just nu och vi kommer troligen inte behöva honom om ett par år heller. Enda positionerna jag skulle kunna tänka mig att vi köper på just nu är vänsterbacken och en ytter/center(men då ska han vara tänkt som reserv och kosta max €10 miljoner).
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-05 15:00
Dåliga nyheter, backslicket ska dömma El Clasico. Gulingar kommer hagla som aldrig förr...
Barcelona Hetfield
2011-04-05 14:59
Nu är inte youtube världens bästa referens men titta på 0:18 målet där han gör allt själv, dribblar och avslutar med distansskott. Det är smakprov på vad han kan göra, så att vifta bort honom som kantspelare är som att säga: "Messi är snabb och bra på att utmana, därför ska han spela på kanten!".

Hans prislapp lär hamna på 30 miljoner i slutändan.

Barcelona Barcamannen
2011-04-05 14:59
Ni borde nog glömma Cavani. Om Napoli ens vill släppa honom, kan jag lova att det kommer kosta, ordentligt. 50m € skulle jag tippa på. Är vi villiga att betala det?
Barcelona Hetfield
2011-04-05 14:52
Hyder & addeh

Ni får ju Cavani att framstå som Anders Svensson, hans teknik och bollbehandling tillhör bland det bästa (anfallare).

Dessutom så säger du emot dig själv när du säger att Cavani inte skulle kunna klara av kantspelet föratt sedan säga att Villa kan göra både och. Varför skulle Cavani inte göra det? Villa har mer eller mindre alltid varit en cen. striker, det är i landslaget som han debuterade som en ytter i och med Del Bosque spelade utan Torres.

Cavani har tekniken och snabbheten föratt klara av en ytterposition, om Villa kan anpassa sig så kan Cavani.
Dessutom, titta på en Napoli match och titta på hans rörelsemönster så ser ni hur makalös det är. Jag har sett honom live och det är helt galet, han rör sig konstant och är på hugget i 90 minuter.
Jag har sagt det och säger det igen, han är en yngre kopia av Eto'o fast bättre huvudspel.

Det ni måste komma ihåg är att vänsterkanten behöver ha en grovjobbare, det skulle aldrig funka med en "Ronaldinho" typ som dribblar och ska trixa på kanten. Det finns en poäng med att både Henry och Villa har blivit grovjobbare, och det är föratt Messi och Co ska få utrymme.
Det är bland annat därför Cavani är perfekt, det är en ettrig jävel som springer tills han blöder.

Barcelona om ett par år:

Cavani-Messi-Pedro
---Iniesta (Thiago)---Xavi (Cesc)
----Busquets (X)-----
Barcelona Barcamannen
2011-04-05 14:52
addeh
Vår ronnie är ju messi.
Däremot håller jag med om att en mer teknisk striker.
Hur gammal är Soriano?
Kan han vara värd att ta upp om ett par år?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-05 14:52
Jaaa, det är ju CL idag.

Awesome! Jag som inte visste vad jag skulle göra ikväll :D
,Sami
2011-04-05 14:49
addeh
Vad sägs om Neymar:)
Hunting Bears
2011-04-05 14:45
Ronaldo kommer spela idag.
Atlético addeh
2011-04-05 14:43
Hetfield

Grejen är att jag vill se en mer tekniskt spelare på Villas position i framtiden som hela tiden kan utmana sin motståndare. I den aspekten håller inte Cavani riktigt klassen, enligt mig.

Jag saknar en Ronaldinho ute till vänster, så enkelt är det.
Barcelona Hyder - Anims Abidal
2011-04-05 14:43
Hetfield

Om du läser mitt inlägg igen så säger jag klart och tydligt att Villa är bättre formad som spelare för att spela på en kant. Han har en bättre teknik, kvickare i fötterna och bättre på att transportera bollen än Cavani. Precis som Addeh säger så håller inte ditt argument om att Cavani spelar på kanten i landslaget. Faktum kvarstår ju faktiskt att Cavani är en (i alla fall denna säsong) en målskytt av yppersta rang samt en spelare som hugger på allt. En sådan spelare ska spela i mitten, inte på en kant (om man inte som Villa klarar av både och). Att han är ung och kan lära sig säger väll mer om hur komplicerat ett eventuellt köp skulle vara i och med anpassningsbiten än någonting annat. Dessutom att han skulle kosta mer än vad Villa gjorde får mig att bli avskräckt då kan man hitta en mycket bättre kantspelare tillika målskytt när Guaje trappar ner. Det är jag säker på. Om nu inte Bojan eller Delofeu står beredde på något sätt.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-05 14:41
När Villa slutar ska Deulofeu ta över, inget snack om saken. Killen har helt klart potential att bli en nyckelspelare som vänsteranfallare i Barcelona och vi bör satsa på honom. Sedan är Cavani inte heller någon ytter. Han är ju ganska lång och stark och gör väl ganska många nickmål? Hoppas han får stanna i Napoli och att inget annat storlag snappar upp honom dock, för killen kan bli hur bra som helst, dock passar han inte in i Barca.

Sen vet man ju inte vad som händer med Deulofeu. Bojan var ju även han en jättetalang som skulle bli världens bäste efter sin första säsong, men han är nu snart 21 år och har fortafarande inte fått sitt stora genombrott och många vill ha bort honom. Man vet inte vad som händer med en kille som endast är 17, dock kan man ju säga att det ser hyfsat ljust ut för Gerard i alla fall.
Barcelona Hetfield
2011-04-05 14:34
addeh

Jag tror att Cavani är så pass bra och intelligent att han kan spela varsomhelst och han kommer att göra ett bra jobb. Glöm inte bort att han är ung, så han är all tid i världen på sig att utvecklas och anpassa sig.
Jag tycker inte heller att Cesc är en prioritet den här säsongen (men jag vill ha honom i laget), därför vore Cavani perfekt.

Han har gjort 4 hat-trick den här säsongen i ett lag som Napoli (underbart lag, men inget topplag i Europa), det är bara imponerande.
,Sami
2011-04-05 14:25
Carvalho och Pepe mot Crouch idag. Roligt att titta på. Crouch är så jävla lång!
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-05 14:18
elbraco

Ronaldo kommer att spela. Den enda Madrid saknar är Benzema.. Tottenham däremot saknar ett par spelare
Atlético addeh
2011-04-05 14:17
Hetfield

Jag förmodar att du vill ha den Cavani som spelar i Napoli, inte den Cavani som spelade i VM. Med Uruguay håller han ofta till på en kant, där han absolut inte är dålig, men heller inte som allra vassast. Nu ska jag inte säga emot dig då jag tycker Cavani är en helt makalös spelare och jag inte skulle tacka nej till att se honom i blårött nästa säsong, men jag vågar ändå inte tro på att han är ultimat för vårt spelsystem.

Lavezzi är för övrigt som en lite sämre version av Pedro. Han sliter extremt mycket, assisterar till många mål, men gör dessvärre inte så många själv.
Barcelona Hetfield
2011-04-05 14:08
Hyder

Nej, det argumentet håller inte. Man skulle väl kunna säga samma sak om Villa, han är betydligt bättre centralt än på kanten där han slöser energi på defensivt arbete.
Om man ska följa det du säger så är det väl dumt att köpa Villa till att börja med om en spelare inte kan anpassa sig till en roll.

Cavani har som sagt spelat som kantspelare i VM och gjorde bra ifrån sig, så varför skulle han inte kunna göra det i Barcelona? Han har allt som krävs, och han är dessutom snabbare än Villa, kanske inte kvickare, men snabbare.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-05 13:51
Hyder

Precis. Samma kan man säga om Eto'o i Inter. Han gör sig mycket bättre i mitten.

Tottenham har ändå en bra chans när Real saknar diverse ordinarie spelare, speciellt fejk-Ronaldo då.
Barcelona a L b
2011-04-05 13:44
Hur många är det som tror på ett kryss idag mellan Madrid och Tottenham?
Annons: