/spanien/barcelona/forum/1372.aspx/spanien/barcelona/forum/1372.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-09 20:37
Vi kommer nog aldrig ha en skadefri trupp denna säsong. Umtiti skada sig på träning nu med Frankrike, återvänder till Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-09 20:35
Skit också, Umtiti är skadad enligt Sport....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-11-09 20:30
@Vlom:
Det har gått 3 månader och Paco anslöt på deadline day. Killen har ju inte ens haft en försäsong med oss, hans tid kommer. Vi får hoppas att han tar chansen nästa vecka mot Malaga.
Barcelona Barcadinho.
2016-11-09 20:24
Tikitaka är det svåraste sättet att spela fotboll. Många vill men få lyckas.
Du behöver 11 spelare (målvakt med) plus flera på bänken med extrem passning o bollmottagning skicklighet.
Tikitakan är kanske inte lika fysiskt krävande jämfört med spel med mycket löpningar, men det är mer krävande vad det gäller koncentration. Det är alltså mer psykiskt krävande.
Dessutom behöver du uppfostra om spelare medföda med andra instinkter, t ex såna som gillar driva fram boll med sin fart. Vissa spelare är mer vana med det och deras fysiska egenskaper passar bättre till det. Din uppgift är att göra om dem till en annan typ av spelare. Det är kanske vad Zlatan menade med " Ni köpte ferrari mennkör som en Fiat".

Jag kan intyga med mina egna erfarenheter från ungdoms fotboll. Det räcker med tre fyra som inte behärskar pass o motttagning tillräckligt så faller hela systemmet. Vi hade för några år sen ett rikitgt skickligt U16 lag i föreningen. Forwarden var den snabbaste i hela distrikten o högeryttern hade teknsika brister med han var ruskigt snabb o stark. De två hade mycket bra samarbete. Mittfältet hade dock bra teknik o de kunde rulla boll bra. Men så fort bollen hamnade hos de två ovannämnda så belv spelet ruskigt rakt. Vi hade inte mycket o välja. Vi fick inte det spelet vi ville men vi fyllde skåpet med massa pokaler.

Det är samma på senior nivå. Skälvmord att inte anpassa spelet till materialet,,tycker jag.

Guardiola hade tur! Han hade Messi, bästa spelare nånsin på trånga ytor.
Utan honom inga mål. Bara onödiga passningar a la handsbollsfotboll.
Fuerza
2016-11-09 20:23
@DM1982:


Spännande. Han fick 7 sekunder att ta på sig en söndersliten sko.
Vlom
2016-11-09 20:17
@El Pistolero #9:


Därför att Paco är helt enkelt inte tillräckligt bra nog att avlasta Suárez, inte ens när uruguayanen befinner sig i en svag form är det värt att ge Paco mer speltid.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-09 17:50
Iniesta70

Helt rätt!
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 17:46
Ribohn fan

Gillar inte heller det här med att ändra taktik mot olika motstånd , jag förstår din poäng.
Vi är ju Barca !
De andra ska ju anpassa sig efter oss.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-09 17:22
Vad är tiki-taka egentligen! Barcas filosofi har länge varit att till den mån det går, kontrolla matcherna med bollinnehav. Söka sig fram till bästa läge att avluta på. Tappar vi boll ska man så fort som möjligt vinna tillbaks bollen, med press och understöd. Taktiken var likadan hemma som borta, mot topplag som bottenlag. Kruxet är att finns motståndare också, som vill annat. Jag kan tycka att så har vi spelat fram till i år. Dem två tidigare säsongerna, pratar många om att vi har släppt våran spelidé. Det håller jag inte med om. Skillnaden tycker jag är att vi fick in Neymar och Suarez i laget. Nu fick vi tre anfaller som hotar en backlinje det gör att vi kommer till avslut oftare än tidigare. Med tidigare spelare som Pedro och Sanzes i laget som har svårt att komma förbi sin spelare gör att man nästan alltid måste vända hem och hålla bollen inom laget. Vill höll ändå strategin att kontrollera med bollinnehav och snabb åter erövring. Samma strategi blev det för Pep i Bayern, med Robben och Ribbery på kanterna. Nu den här säsongen så har Lucho börjat att laborera med laget. Jag tycker han ändrar spelstil efter vilka han spelar emot och om det är hemma eller borta. Och när vi möter bättre lag som pressar högt och som försöker ha eget bollinnehav. Då vill Lucho falla med laget, så ytorna blir större för att ställa om på MSN, som försöker ligga kvar högt i banan. Bollinnehav är inte prioriterad. Tyvärr är det så att den taktiken har varit lyckad. Bara andra halvlek mot Man.City efter misstagen vi har förlorat med den taktiken. Det är med lag som ställer bussen. Då vi har bollinnehav och kortlag, som vi har förlorat. Därför tror jag Lucho kommer att gå på den taktiken så länge det går bra. Jag är inte förtjust!
Barcelona FCB_Messi
2016-11-09 17:02
Här är messis sko situation . Visst tar det tid för Messi att knyta skon, men tro fan att det gör det när hela skon är sönder. När Messi märker det så ställer han sig upp och promenerar mot bänken för att få en ny sko , och domaren kommer fram till Messi och ger honom gult kort. Spanska domare i ett nötskal... https://youtu.be/aHULeCbMaQA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-11-09 16:48
@DM1982:


Hur var det med den situationen. Gick skon sönder eller behövde han snöra om den? På sätt och vis så var hela den situationen väldigt märklig. Det förvånar mig inte ett dugg att den avslogs dock, inte ens om skon i fråga gick sönder. Med tanke på vilka som fattar besluten om sådant, jag menar Mourinho fick inte ens någon avstängning efter att ha petat Tito i ögat.
Barcelona DM1982
2016-11-09 16:40
Överklagan på Messis gula kort mot Sevilla avslogs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 12:12
Katalano

Ja eftersom jag troligtvis inte får tiki takan tillbaka så sikta jag in mig på det näst bästa:)
Ja, och det är väl lite det jag väntar på den här säsongen.Esset i rockärmen , vad har Lucho för plan?
Finns det nåt ess i ärmen?
Barcelona Katalano
2016-11-09 11:59
Iniesta70

Bra inlägg med fokus på presspelet. Detta är självklart en väldigt viktigt och något som vi varit riktigt dåliga på på slutet. Undrar varför Lucho har gått ifrån denna press, om det beror på Messi och Neymar ellernågot annat.

Tänk om Lucho har presspelet som ett ess i rockärmen, som någon han kan ta fram som ett vapen när vi har de mest viktiga matcherna framöver. Jag skulle bli otroligt förvånad om så var fallet en också sjukt imponerad. Våra motståndare förbereder för en match utifrån den fotboll vi spelat denna säsong och möter ett helt annat Barca som jagar som en vargflock och dessutom kan koppla in mittfältet mer i spelet som en bieffekt av att vi vinner bollen högt upp och har rättvända mittfältare som du skriver. En intressant tanke om än väldigt långsökt från min sida.
Barcelona Kröjff
2016-11-09 10:59
Roligt att se intressanta diskussioner ta fart. Men ni får ursäkta, för i skrivande stund befinner jag mig i ett smärre chocktillstånd och det här är inte rätt forum att skriva varför. Men jag hoppas och tror alla tänkande människor förstår vad jag menar. Alltså, ingen ny infarkt utan mycket värre än så, världsligt sett. Och dessutom är det viktiga ju inte att just jag kommer till tals, utan att culés av olika slag kliver ur respektive skyttegravar och börjar "prata" med varandra på ett civiliserat sätt. Vem vet, det visar sig kanske att vi rentav har ett och annat att lära av varandra. Och i så mening har ju dagen börjat bra, men i övrigt, är jag som sagt helt förstummad...
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 10:20
Jag tror att Luchos önskan alltid har varit en blandning av tiki taka och kontring , som under trippel året.
Sen försvann den vassaste , viktigaste , tryggaste komponenten , Xavi.
Även om han inte var ordinarie så fanns han där , på bänken , på plan , på träning.
Sen har vi ju inte bara tappat kontrollen på mitten.
En annan aspekt är ju att vinna tillbaka bollen fortast möjligt , den stenhårda synkade pressen , att ha kvar spelarna på motståndarens planhalva , den är nästan lika viktig.
Skribenten använder sig av frasen " a pack of wolfs" , vilket jag själv har eftersökt , vargflocken!
Hålla laget kompakt , synkat press spel där alla visar samma inställning som mot Sevilla under andra halvlek.
Där krävs det mer av Luchos taktiska kunnande och kunnande att både motivera spelarna och få dom att förstå sina roller , och att alla är med på det tåget.

Att tiki takan inte funkar , att Lucho inte riktigt litar på sitt mittfält , att vi inte har spelarmaterialet eller vilka teorier vi nu har , eller ursäkter för att inte kunna dominera mittfältet spelar ju egentligen ingen roll när det kommer till att erövra bollen snabbast möjligt.
Det ska man ju kunna göra tillsammans som lag oavsett tekniska kvaliteter , eller hur smart man är på plan...eller ?
Det blir också lättare att ha bollen och kontrollera matcher om motståndarna inte får chansen att enkelt dutta sig igenom tre sargade lagdelarna som inte håller ihop .
Tror vi har mycket vunnet om vi kan få tillbaka ett annat av våra signum , press spelet.
Generationen med Xavi som kejsare på mitten börjar ju ebba ut , Iniesta är ju mer och mer skadad.
Förr så kunde ju Iniesta koncentrera sitt försvarsspel genom en hög press , nu ser man honom alltför ofta täcka yta utanför eget straffområde , blir mycket löpa utan boll.
Iniesta är ju som bäst sista tredjedelen på motståndarnas planhalva inte som nån som ska hjälpa Alba och Busques täck yta eller gör brytningar vid egen hörnflagga.
Upp med laget och backlinjen , håll laget kompakt , kort mellan lagdelarna.
Börja pressa som förr , "like a pack of wolfs"
Då kanske vi får tillbaka lite av vår identitet.

Pedro , där hade ni en som kunde / kan pressa som en VARG!
Suarez är också ett djur där framme!
Kan man få Messi att jobba som mot Sevilla hela tiden ja , då lär han dra med sig hela laget!
Där tycker jag Lucho ska lägga krutet.
Vi kommer vinna bollen snabbare , högre upp , vi kommer ha bollen mer , vi kommer ha mittfältare med bollen rättvända.
Det bästa av allt...motståndarna kommer ha den mindre och ha låååångt till mål.
Barcelona Bosketts
2016-11-09 10:02
@Iniesta70:


Haha! Det var snällt sagt. Glad att jag lyckas få upp dina ögon för Rafinha och Denis.

Jag tror att det många glömmer, i synnerhet när man håller på Barcelona, är att fotboll tar tid. I de allra flesta fall. Att bli en fotbollsspelare som presterar på den allra högsta av nivåer match efter match är inget man gör som 20-24-åring, normalt sett. Alla är inte Messi, menar jag.

Det man istället får titta på är POTENTIAL. När Roberto klev in för ett par år sedan var han oerhört valpig och nervös i sitt spel. Men potentialen fanns där. Det såg man om man har en gnutta fotbollskunnande i sig. Klivet, speluppfattningen och inställningen fanns där. Och ett par år senare så är han en gjuten startspelare.

MEN, fotboll går också fort. Formen kommer och går. Ena dagen kan en spelare vara bäst i världen, outstanding, för att andra dagen se ut som en B-lagsspelare från Espanyol... Även där får man inte glömma vad spelaren KAN göra, och HAR gjort. Det är väl där någonstans Roberto befinner sig nu. Han har presterat länge, men de senaste matcherna tyder på att han är påväg in i en formsänkning..

Sen ser jag honom främst som mittfältare, även om han gjort det oerhört bra som vikarierande högerback. Anledningen till att jag satte honom på mittfältet i min framtida elva är för att vi kan komma att sakna den där medfödda katalanska mittfältstryggheten. Den luckan skulle en spelare som Roberto kunna fylla. Liksom Samper.

Det som oroar mig är Luchos ovilja att låta dessa talanger få visa upp sin potential. Visst är spelare som Alena och Palencia oerhört spännande, men vi kommer ju aldrig att få se deras potential i A-laget om de inte får chansen!

Summa summarum: Det som krävs är tålamod. Individuell form kommer och går, och om en 21-årig spelare inte går in och dominerar betyder det inte att han ska skickas iväg första bästa fönster.

Iniesta, Xavi, Puyol, Valdes etc., var alla valpiga och svajiga i början. Men se var det hela slutade...
Barcelona Katalano
2016-11-09 08:55
Kröjff

Bra initiativ.

Jag tycker att det blir fel att säga att Luchos koncept kommit till vägs ände med tanke på att fotbollen vi spelat varje år sedan Lucho kom har sett olika ut. Första säsongen så spelade vi en fantastisk fotboll med just den balans som jag eftersökt innan hans ankomst, en balans mellan bolltrollande på mittfältet och kontringsspel. Vi var livsfarliga då. Men därefter har vi succesivt spelat en allt mer rak fotboll och desto mindre kontroll från mittfältet. Som någon öppnade mina ögon för någon dag sedan så kan det bero på att vi helt enkelt saknar en Xavi typ och att vi inte klarar av att lira en sådan fotboll längre. Xavi spelade ju under Luchos första säsong med oss.

Frågan är om Lucho medvetet gått ifrån den fotbollen vi spelade 14-15 eller om han väntat på rätt läge att värva in en spelmotor, som Veratti, och att tanken är att gå tillbaka till den fotboll vi spelade 14-15. Jag tror inte att den fotbollen nått någon ände, men den fotboll vi spelar idag däremot kan ha nått vägs ände eftersom den är så lätt att läsa av. Vi spelar runt i backlinjen och söker sedan Messi och Neymar så fort som möjligt.

Min tidigare kritik mot Lucho för att ha gått för långt ifrån tiki taka har alltså svalnat en del sedan andra här inne öppnat mina vyer, vilket också är syftet med denna diskussion från dig Kröjff.

Jag hoppas på en värvning av Veratti efter denna säsong och att vi kan återgå till en blandning mellan Tiki Taka där vi kontrollerar bollen från mittfältet och med inslag av vassa kontringar. Som vi spelade Luchos första säsong helt enkelt.
Barcelona Illusionista
2016-11-09 08:17
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Jag har ingen aning vem som gjort den men den var verkligen bra gjord. Om man känner igen kommentatorerna och får bild av exakt när de säger det som sägs i videon så passar allt in perfekt.
Barcelona wallmannen
2016-11-09 00:25
Det var en del intressanta synpunkter av artikelförfattaren. Speciellt det där med att Lucho vill att laget ska jobba vertikalt. Som andra också har påpekat tycker jag att laget blir fööör långt i vissa matcher. Det märks tydligt när Barca är fokuserade, då känns man mer kompakt som lag.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Kröjff
2016-11-08 22:22
Min första reflektion när jag läste den artikel som jag bifogade länktips i mitt förra inlägg och som inleddes med att begreppet "Tiki Taka" ursprungligen beskriver ett meningslöst passande (typ "bolltrillande"), var att det måste ha varit just den gamla innebörden som Pep G åsyftade när han vid ett tillfälle påstod sig avsky Tiki Taka, under sin tid som tränare i Tyskland. För den Tiki Taka som sedan dess blivit intimt förknippad med Peps "filosofi", var allt annat än något meningslöst bolltrillande spelarna emellan.Tvärtom var det en ytterst utstuderad tillika genomtänkt spelmodell, baserad på intrikat passningsspel utifrån ett tillslag. Och allt som oftast utförd i form av s k trianglar, som syftade till att alltid erbjuda bollmottagaren minst två passningsalternativ, innan nya positioner och ytor intogs, som i sin tur tillförsäkrade en kontinuerlig rörelse. Syftet handlade i hög grad om att få motståndarna att förr eller senare begå det misstag, som man i handbollskretsar har fått för vana att kalla räknefel. Eller så har jag kanske inte fattat någonting. Ty matematik har aldrig varit min starka sida, utan snarare den svagaste av dem alla. Syftet med detta inlägg är hur som helst att försöka få igång en diskussion, som den aktuella artikeln inbjuder till. D v s om man är det minsta intresserad av att förstå Barcelonas sätt att spela fotboll, vad som skiljer det idag från "förut" och varför det har förändrats så märkbart, på relativt kort tid. Och varför Enriques trippelvinnande koncept precis som Pep Guardiolas tidigare, nu delvis tycks ha nått vägs ände. Och det vore ju upplyftande om vi för en gång skull alla kunde inrikta oss på att åtminstone försöka finna den största gemensamma nämnaren forummedlemmar emellan, istället för leta minsta lilla fel hos varandra i en prestigefylld polemik, som bara brukar bidra till en viss bitterhet hos somliga. En bra början kan vara att läsa den aktuella artikeln för den som eventuellt inte ansett det vara mödan värt att göra så, eftersom det var just jag som rekommenderade densamma. Ty den är inte "antilucho" om nu någon trodde det. Den tar inte ställning, utan reflekterar runt varför utvecklingen kommit att se ut som den gör. Och den slutar med en fundering istället för ett färdigt svar. Den lämnar med andra ord utrymme för en diskussion, som i bästa fall kanske kan lära oss något nytt, om det vi redan trodde oss veta med all säkerhet. Men med det sagt, så analyser i all ära, fotboll går visserligen ut på att göra mål och vinna. Men vi bör inte glömma bort att det också rör sig om underhållning . Ibland är det helt enkelt så att åsikter går isär, för att vi inte gillar samma saker. Och då är det inte längre en fråga om rätt eller fel, utan rör sig snarare om det vi brukar kalla för tycke och smak. Länktipset är detsamma som förut, så ni som läst artikeln kan redan innehållet.
Barcelona yeezus
2016-11-08 21:58
Vet inte om någon har nämnt det men Toni Kroos blir borta i 2-3 månader och missar således El Clasico mot oss
Barcelona Blaugrana91
2016-11-08 21:47
[QUOTE=El Pistolero #9]Neymar's new contract will allow him to earn €16M without variables. Barcelona will receive dividends from his marketing gains. [sport] De najs. [/QUOTE] Mycket bra av klubben att utnyttja Neymars kommersiella status, må vara så Real jobbar men det är rätt väg att gå i det här läget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-08 21:01
El Pistolero Paco borde ju åtminstone fått speltid mot Granada...det hade ju trots allt kunnat sluta med en avstängning för Suarez . Nu blev det ju ingen avstängning , men man kan ju aldrig riktig lita på Suarez. Vem , vet Paco kanske hade blixtrat till och dragit din en balja , det om nåt hade betytt mycket för Paco och hans fortsatta äventyr . Nu lär han ju få spela mot Malaga...inte i matchform...dåligt självförtroende....tyngd av press....nåja, jag tror på grabben. Räknar med islossning för både honom och laget....men vänta nu...efter landslags uppehåll....puh ! Har rabblat den frasen ett par gånger nu....Alaves....Nej! Nu jäklar ska jag inte ha några negativa tankar! Nu tror jag det vänder spelmässigt...eller jag menar , jag ska inte ha några förhoppningar ...eh. Nja , nu tar vi dom... Eller ... Låter jag velig? Obeslutsam? Som jag inte vet vilken fot jag ska stå på? Prova kolla på Barca i 90 min denna säsong! :)
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-08 20:42
Neymar's new contract will allow him to earn €16M without variables. Barcelona will receive dividends from his marketing gains. [sport] De najs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-08 19:56
Angående D Suarez så var jag väldigt skeptisk i början.
När han fick chansen från start så kändes det som han spelade med hela världens tyng över sina axlar , tänkte för mycket , bolltapp , felbeslut , ja inget gick hans väg , förutom raka vägen till bänken.

Sen fick jag upp ögonen av hans potential under några inhopp i matcher som redan var avgjorda eller vi inte kunde va sämre i .
När det inte fanns "något att förlora" fick jag se hans rätta jag. Lite klassiskt "skit samma" mentalitet , då klev han ur junior skorna .
Ungefär som mot Sevilla. Hopplös i första. Blivande startman i andra.
Man måste se det lite ur deras perspektiv .
Att få en andra chans i klubben , man kostar dyra pengar , nytt spelsystem , världsstjärnor på samma planhalva.
Att våga dribbla istället för att passa Messi .
Att våga byta kant till en framstormande Roberto istället för att passa Neymar som står och viftar vilt.
Att våga tro att man faktiskt är värd tröjan man bär.....

Nu är det upp till Lucho att visa förtroende , att våga låta D Suarez vara blek nån match utan att börjat tokrotera så alla snart har spelat på mittfältet förutom materialaren och Lucho himself.
För att D Suarez kommer ha dippar , det kan ni lita på !

Sergio Roberto har ju folk börjat tvivla på igen.
Har ni intel lärt er nåt från förra gången ni tvivlade på honom?
Han är skolad som mittfältare sen barnsben .
Han har spelat en handfull matcher som högerback.
Han spelar på den högsta nivån som finns inom sin idrott , som högerback i Barcelona!
Är han en fullt utvecklad världshögerback? Nix, inte än...
Han lär sig mycket av de matcher han spelat , de misstag han gjort ...det hör till.

Tänk på hur backlinjen sett ut under denna säsong , olika , halvtaskig , svajig.
Och där sliter han upp och ner...i ett disharmoniskt Barca som inte hittat sin rätta identitet...och ni förväntar er stordåd varje match. Kom igen!

Tålamod med dessa ynglingar...tålamod så kommer det betala sig.
Barcelona Iniesta70
2016-11-08 19:23
Bosketts

Gillar var du placerat Roberto i din framtida elva:)

Är även nyfiken på din åsikt av den gångna , turbulenta veckan som varit.
Med tanke på var du placerar Roberto i framtiden och baserat på dina tidigare
Inlägg som jag läst här på forumet så är jag innerligt nyfiken på din åsikt.

Mina förhoppningar är stora , men känn ingen press.....

Vet att du skrev några kloka ord under nån "debatt" angående Maskens vara eller icke vara , du nämnde även ett par visdomens ord när jag var skeptisk till både Rafinha och D Suarez framtid i klubben....och ju mer jag ser dessa grabbar
Ju klokare verkar dina ord.

Men som sagt var , känn ingen press ...men jag är nyfiken.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-08 16:50
[QUOTE=Fuerza]Man köper inte anfallare för så mycket pengar när man har Suarez. Vore bättre att satsa halva beloppet på en erfaren spelare som inte behöver känna pressen. Alcacer är knappast en komplett spelare och han har förmodligen ingen framtid i klubben om två-tre säsonger. [/QUOTE] Jo man kan göra det om man har en plan för det, men hittills känns det som pengar kastade i sjön. Alcacer är en bra spelare, dock kan han inte få 10 min att spela varannan vecka. T ex kunde han blivit inbytt mot Sevilla på slutet, mot City på slutet men icke...
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-11-08 16:28
@El Pistolero #9:


Man köper inte anfallare för så mycket pengar när man har Suarez. Vore bättre att satsa halva beloppet på en erfaren spelare som inte behöver känna pressen. Alcacer är knappast en komplett spelare och han har förmodligen ingen framtid i klubben om två-tre säsonger.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-08 16:22
@Illusionista:


Hehehehe Den var riktig bra!

Hehehehe, vem gjorde den?
Annons: