/spanien/barcelona/forum/13708.aspx/spanien/barcelona/forum/13708.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-04-12 11:08
Tänk om Casillas hade spelat i Barca!
Då ha nog ingen här sagt annat än att han är nummer 1 i Spanien och i världen. Erkänn att Casilla är bäst i världen. Han är numero uno i Spanien. Han är kapten i landslaget. Bara hans lugn och ledarskap ger honom en stabilitet så få målvakter har idag. Att erkänna att Casillas är bäst är inte samma sak som att hävda att Valdes är dåligt. Tvärtom har Valdes idag vuxit till att bli en av världens bästa målvakter. Ingen kan ta de kvalitéerna från honom.
Barcelona Larsson1333
2011-04-12 11:00
Elbraco

Håller helt med dig, dumt att riskera onödiga kort och skador på viktiga spelare, plus att det är en perfekt chans för Fontas att få lite matchtid, så länge han får spela med Pique går allt kanon

Att jämföra Özil och Iniesta går inte, Özil kanske har bättre statistik, men enligt mig är Iniesta världens bästa mittfältare, något annat går inte att säga

Angående Casillas och Valdes så är det som någon sa igår, Casillas har vart en världsmålvakt i flera år nu och har på så sätt fått den titeln och erkännandet, Valdes har blivit riktigt bra de senaste 3 åren. Ska vi se till senaste 3 åren är det ju snarare så att Valdes har slutat med dom genomgående missarna som var typiskt för honom, menas Casillas har dragit till med ett par härliga. Nu säger jag inte att Valdes är felfri, men han har i stort sett tagit bort dom och blivit en riktigt härlig målvakt! Vem som är bäst går väl inte säga, madristas kommer alltid anse Casillas som bäst och vi cules kommer föredrar Valdes i många fall.
Barcelona Gourmet
2011-04-12 10:59
Åh gud! Det var den bästa inför jag någonsin läst! Strålande jobb Armin Samandi! Du är bäst alltså!
Saknar ord för denna detaljrikedom, den stämning du bygger upp! - NOT.

Barcelona el Maestro!
2011-04-12 10:58
[RealMadrid - R9 Ronaldo]:

Ja, Casilla är en bättre målvakt än Valdes. Helt klart enligt mig.
Även om Valdes har höjt sig rejäl under senare åren så har Casilla en mäktig historia att falla tillbaka på. Casilla har visat en bra kontinuitet på den högsta nivån under en längre tid. Den målvakt som jag tycker ligger närmast till Casilla är Buffon. Valdes tillhör dock enligt mig i topp 4.

Du kan inte jämföra Iniesta och Özil. Özil har spelat på den nivån som han spelar idag i en enda säsong än så länge. Vänta några år till innan du kan jämföra honom Don Iniesta.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-12 10:56
Lite roligt att pajasen Kaljic skriver att Valdés är "mindre intellektuell" i deras clasicoartikel. Han verkar ha glömt diverse Realspelares reaktioner efter senaste vinsten. Ramos som slår till två av sina landslagskamrater och annat moget uppförande från andra vittröjade. Hade Ramos varit engelsk hade han blivit avstängd från landslaget garanterat. Det här med att tänka först och tala sen är inget Realred sysslar med.
Denna introduktion har för övrigt clownen Drilon.
"Drilon Pollozhani - Ordens mästare. Skriver som bäst när känslorna är som hetast. En versatil och kunnig skribent med ett stort ordförråd."

Pinsam tystnad.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:50
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Haha vilken dubbelmoral? Kollar du inte på matcherna eller? Iniesta har varit bättre än Özil på planen. Valdés har varit bättre än Casillas på planen och i statistiken.
Konstiga människa.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:47
AndeD

Nu kom dubbelmoralen upp, som vanligt.
Valdes har bättre statistik = bättre än Iker.
Özil har bättre statistik = sämre än Iniesta.
Jag förstår inte logiken.
Detta leder ingen vart, hejdå!
Barcelona el Maestro!
2011-04-12 10:46
Madridsnacket börjar väl idag i deras presskonferens inför morgondagens match och den efter matchen. Barca har haft sin konferens igår. Ja, så länge Mourinho inte väljer att skicka ut sin assisterande tränare igen vilket jag har svårt at tro att han gör. Presskonferensen kommer att hållas i England och Mourinho kommer troligen att inte vilja missa möjligheter att stå i ramljuset. Han vill säkert göra lite extra reklam för sig i England.
Jag kan redan nu säga att jag tippar att Mourinho kommer att ta över som tränare i Man City, antingen i nästa säsong eller säsongen efter. Det är en hög odds på det.
Han är ju en legoknäckt som bekant som alltid är utefter egen vinnande i sin karriär.
Barcelona Myrran
2011-04-12 10:45
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Än en gång, argumenten håller för vad JAG vill bevisa. Att Valdes inte är en dålig målvakt som många få det till och att Barcas backlinje inte är ett "skämt". Beror helt på vad man utgår från. Att bevisa något så pass objektivt som vem som är bäst på sin position är bland det svåraste som finns. Alla har rätt till sin åsikt.

Dock tycker jag det är synd att många tar argument mot Valdes av att han gör mycket misstag. Va liksom 5 år sen det hände någorlunda ofta. Ska man gå på det så är Marcelo t.ex. en vänsterback med mycket mycket stora brister i defensiven. Är det sant i nuläget? Nej inte direkt va?

Sen vem som är bäst av Iker och Valdes. Det jag kan säga är att jag hellre har Valdes i Barca än Iker på grund av att han är grym 1 mot 1 och är väldigt alert på att gå ut och stoppa genomskärare utanför straffområdet. Även hans hjärta spelar ju in här. Iker kan säkerligen göra samma saker men han spelare just nu på ett annat sätt än Valdes.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:41
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Nej, men Valdés har varit bättre än Casillas denna säsongen. På planen och i statistiken.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:38
Myrran

Jag tycker att Iniesta är en bättre fotbolls spelare än Özil. Det tror jag alla är överrens om, lika så trodde jag att alla var överrens om att Iker är en bättre målvakt än Valdes också. Det jag försökte bevisa var att era argument inte håller.

AndreD

Återigen. Har Özil varit bättre än Iniesta denna säsong? Hans statistik säger ju det.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:37
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Nej vi påstår inte att Valdés är bättre för att han har bättre statistik. Vi påstår att han har varit bättre de tre senaste säsongerna, men att Casillas har en högre högstanivå, som han sällan visar upp.

Nej, jag visste inte att Özil var mittfältare. Jag trodde också att Casillas var anfallare och Messi mittback.
Barcelona Myrran
2011-04-12 10:34
Alltid lika kul att läsa diskussionerna här. Gick själv in med statistik igår i målvaktsdebatten. Den började ju med att denna mening kom upp:

"Jag får inte ihop mattematiken här? Enligt (vissa) Real fans har dom världens bästa försvar och även världens bästa målvakt och Barcelona har en riktigt kackig målvakt i Valdes, även backlinjen är ett skämt med en filmande Alves, en slö Pique och en "slut" Puyol.. Abidal är väl den enda som är "ok" enligt dom.."

Så försöker bevisa att Valdes inte alls är en dålig målvakt eller att våran backlinge är ett skämt. Detta uppfattas av alla att man försöker bevisa att Valdes är bättre än Iker. Tycker båda är på en lika bra nivå ungefär. Svårt att jämföra då det är två helt olika målvaktsroller som spelas. Valdes spelar med ett lag som har i snitt 70 % av boll men han spelar mycket mer som en "sweeper-keeper" än Iker.

Sen kommer det alltid vara så att culés tycker Barca spelarna är bäst och Maraängerna tycker Los Blancos spelare är bäst. Går inte att komma ifrån.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:33
Detta är enligt mig.
Ni påstår att Valdes är bättre för att han har bättre statistik, och jag visar fram information som säger att Özil är bättre än Iniesta om vi går efter samma kriterier.

Men det gäller inte när det är en Madrid spelare som har fördel antar jag, eller?
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:30
AndreD

Nu blev det pinsamt. Så du menar att Özil och Iniesta inte är samma spelartyper?
Ha-ha!

Du kanske har missat det men Mesut Özil är en mittfältare.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:28
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Varför jämför du inte Messi med Özil som spelar på samma positon?

Messi 29+17 = 46
Özil 6+10 = 16

Oj.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:25
AndreD

Vi kan jämföra Iniesta med Özil. Om du nu anser att det är bättre.
Iniesta gjort ett mer mål, fast Özil har gjort fler assist och har i och med det fler poäng än Iniesta. Är han bättre bara för att statistiken säger så?

Iniesta 7+3 = 10.
Özil 6+10 = 16.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:16
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Att du ens jämför Xavi och Özil som är två olika spelartyper. Özil spelar högre upp i banan och gör därför naturligt fler assist. Xavi är en spelmotor som för det mesta brukar spela fram de som gör assist, t.ex. Alves. Det är fan ett hån mot Xavi att jämföra han med Özil.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-12 10:08
Ska inte gå in på målvaktsdiskussionen. Men jag antar att Casillas tycker det är underbart och roligt att spela med Barcelona i landslaget.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-12 10:07
Possible line-up (vs Shakhtar): Valdes - Alves Pique Busquets Adriano - Xavi Mascherano Keita - Pedro Messi Villa

Tycker inte alls om den elvan. Alldeles för många ordinarie. Thiago, Fontas, Maxwell, Adriano och Afellay bör alla starta!

Adriano Fontás Pique Maxwell
Masch
Thiago Keita
Pedro Messi Afellay

Så hade jag ställt upp elvan eftersom Villa känns sliten och ofokuserad. Även Alves och Xavi borde bänkas, onödigt att slita ut Alves i en given match, samt Xavi som säkert kommer dra på sig en onödig småskada. Dessutom är det guld värt för Fontás och Thiago att få CL-erfarenhet på en jävlig arena.
Barcelona Barca4eva
2011-04-12 10:01
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Nu handlade det om målvaktsdiskussionen, därför tog man upp det.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 09:55
"Vilken målvakt har släppt in minst mål? Är det Iker eller Valdes?

Hahahaha, känn på den ni.."

Vem har gjort flest assist och mål utav Xavi och Özil?
Ska vi gå efter statistik på allt?
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 09:00
Gonzalez_Barca

Då har de antagligen fått ett kort upphävt. Som vanligt.
Barcelona Rambla~
2011-04-12 08:06
Madrid tiger? Ja det måste väl vara första gången i världshistorien de gör det. Varje säsong är det 4-5 spelare som är ute och jiddrar 1v före varje el clásico. Jag antar att när man har fått 2-6 och 0-5 i baken gör att man tappar lite av talförmågan.

För en gångs skull kan nu madridredaktionen här peka på att det är minsann från Barcelonas håll allt snack kommer från. Hallelujah!
Canaletes
2011-04-12 00:06
hahaha så sjukt roliga apm? är. Vet att dem flesta här inte förstår spanska eller katalanska men sjukt orligt dem gör med alal videos dem lägger till

Det här var en speciell dem gjorde efter 5-0 i El Clásico
Canaletes
2011-04-11 23:57
Fan man längtar bara ännu mer till matchen när man läser Puertan. Vilka hycklare dem flesta är där
Dem är mer kaxigare nu än dem 5 senaste gångerna vi har vunnit. sjuukt...


Länktips på Roncero. Kommer hända igen :)
Barcelona Myrran
2011-04-11 23:36
Andreas

Med inräknad säsong så har Real Madrid släppt in mindre mål än oss två gånger på tio år. 2002/2003 och 2007/2008. Även de åren som de hade bättre målskillnad än oss. Men men Valdes är säkerhetsrisk och vårat försvar skakigt och kommer alltid vara så.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-04-11 23:33
Andreas - V.V [Barney S]

Roligt också att deras huvudargument till att Valdés suger är att han inte tar emot så många skott på en hel säsong som Casillas, trots att han i ligan är den målvakt som har bäst räddningsprocent sett till antalet skott på sig.

Edit: Valdés gör 2,29 räddningar per match, Casillas gör 2,23. Otroligt liten skillnad men deras huvudargument faller ju bara där. :)

Edit 2: Valdés gör även 4 räddningar innan han släpper in ett mål, Casillas hinner bara göra 3 räddningar innan det rasslar till i nätet bakom honom. Återigen, små men märkningsvärda skillnader.


Föresten, jag frågade Barcastuff (på twitter) om Ramos var avstängd, enligt dom som har koll på det mesta så är Ramos _inte_ avstängd.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-11 23:23
Hahaha, till alla nötter i Puertan?

Vilken målvakt har släppt in minst mål? Är det Iker eller Valdes?

Hahahaha, känn på den ni..

Jag får inte ihop mattematiken här? Enligt (vissa) Real fans har dom världens bästa försvar och även världens bästa målvakt och Barcelona har en riktigt kackig målvakt i Valdes, även backlinjen är ett skämt med en filmande Alves, en slö Pique och en "slut" Puyol.. Abidal är väl den enda som är "ok" enligt dom..

Hur i helskotta kan då Valdes ha släppt in mindre mål? Detta är en ekvation JAG inte får ut, har faktiskt försökt i 2 år nu... hjälp mig?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-11 23:13
Barca08

Räkna med cirka 90€ (tror det låg på 87€ sist jag var där)
Alltså cirka 800 svenska kronor :)
Annons: