/spanien/barcelona/forum/13631.aspx/spanien/barcelona/forum/13631.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Cape
2011-04-18 14:27
el Maestro!

Dagen innan match så är det förhoppningar på att någon i Real ska kliva fram och krossa knäskålarna på Messi, några dagar efteråt så är det helt sjukt hur Messi bara kunde med att skjuta en boll mot publiken. Så man får ta det med en nypa salt :P
Barcelona Trippeln
2011-04-18 14:25
mofasa!real!

Förmodligen kommer Real Madrid skämma ut sig igen med sin avskyvärda taktik, han kommer förmodligen spela med minst 10 försvarare som i lördags och då måste Barca se till att höja tempot i passningsspelet.

Jag är övertygad att Barca spelade lugnt och utan tempo i lördags på direktiv av pep att inte ta ut sig då matchen var betydelselös.

Som sagt,mer tempo,snabbare passningsspel, inte bli irriterad eller frustrerad när hela Real Madrids lag försöker sparka ner en och vara fokuserad.

Gör Barca 1-0 målet första 20-30 minutrarna då är matchen vunnen, då måste Real tvingas att spela med 6 försvarare istället för 10 och då kan Barca kontra in 2-3 mål och förnedra Mourinho.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-18 14:23
Andrés Montes är en legendar. Han har myntat många klassiska smeknamn som Humphrey Bogart (Xavi) och Tiburón (Puyol). Montes var sannerligen unik, man kommer aldrig få uppleva en ny kommentator som han.
Barcelona el Maestro!
2011-04-18 14:23
"Vet inte om du försöker försvara honom men jag tror verkligen inte att han tänker så dumt, av alla sätt som man kan få ett gult kort på vem väljer att skjuta en åskådare i ansiktet..."

Konstigt att man ska få en moralpredikan från en maräng, när Real Madrid är känd för att vinna matcher till varje pris och spelare som gör övergrepsliknande saker på plan.

Jag försvarar inte Messis agerande i sig men var avsikten att få träffa en åskådare i ansiktet, tror du? Det tror jag inte att Messis avsikt var det. Syn om den åskådaren. Om någon ska ha den avsikten är Messi den sista.

Ingen idé att fortsätta den diskussionen. Den leder ingen vart.
Real Madrid "Arbeloa y Albiol" - Los Gemelos
2011-04-18 14:22
Hej! lite off topic men men..

Vart har lameG tagit vägen? Han som alltid kom med grymma argument, en av de som jag respektera mest i Les Rambles.
Barcelona Cape
2011-04-18 14:11
Enligt wikipedia så var det Andres Montes (journalist) som under VM 2006 gjorde uttrycket tiki-taka känt, men förmodligen så fanns det redan innan dess? I fotbollskretsar?

Ed: Montes är i sin tur känd för sin användning av just slang :)
Real Madrid mofasa!real!
2011-04-18 14:10
Hej på er alla, har ni några nyheter om laget.

Har pep några nya tankar, formationer, skador och vad tycker ni hur man ska spela mot real. Vad tycker ni pep ska göra om matchen kommer bli som den i helgen. Hur är det i media osv ?

ha det bra sålänge
Mesudine Zizil
2011-04-18 14:10
"Messi var nog utefter att få sitt femte gula kort(om jag inte har fel så har han 4 gula nu). Han tacklade också Ramos på andra kanten en gång vilket kunde ge honom ett gullt kort. Hade han fått ett gult kort i den situationen så tror jag inte att han hade sparkat bort bollen som han gjorde."

Vet inte om du försöker försvara honom men jag tror verkligen inte att han tänker så dumt, av alla sätt som man kan få ett gult kort på vem väljer att skjuta en åskådare i ansiktet.
Real Madrid geegiii - Iker el Dios
2011-04-18 14:09
Barcelonistas //

Haha, du sätter verkligen standarden här :)

Adios Culos!
Barcelona Visca Barca-Messi#10
2011-04-18 14:08
geegiii - Iker el Dios

Jag tycker inte Pepe har rätten att kalla Messi för galen när han själv har gjort massa dumma saker.

Barcelonistas

Vilka är det man inte får kalla för idiot? Är det bara personer som skriver här inne eller gäller även det spelare och sånt i andra lag?
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 14:08
geegiii - Iker el Dios

Lugna ned dig nu ;P We get your point and agree.
Barcelonistas
2011-04-18 14:02
Geegiii

Du får diskutera va du vill men kalla inte andra för idiot.
Real Madrid geegiii - Iker el Dios
2011-04-18 13:59
Cape //

Självklart ser jag ironin i att det var just "el Loco" som sa till Messi

".så är det nog ingen här inne som tyckte att det var "fel" gjort av Pepe."

Det är just det ******* Halavi påstod i sitt tidigare inlägg, därav min reaktion.

Barcelonistas //

Har du någonsin bidragit till en givande (menar inte att min är det nu) diskussion i det här forumet? Tvivlar starkt på det.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-04-18 13:58
el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"

Självklart, jag håller med dig. Rijkaards arbete ska inte förglömmas.
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 13:57
Nu när ligan är som den är så bör väl Afellay få mycket speltid, det ser jag fram emot...vill verkligen se vad han verkligen går för och om han verkligen är en framtidssatsning.
Barcelona Cape
2011-04-18 13:56
geegiii - Iker el Dios

Vare sig Pepe gjorde det för att "stå upp för sin publik" eller för att han helt enkelt tyckte det var förjävligt gjort av Messi så är det nog ingen här inne som tyckte att det var "fel" gjort av Pepe. Att det sen blir komiskt i efterhand tror jag att du har förstått.

Appropå komiskt.. här sitter vi och diskuterar en, enligt mig, väldigt irrelevant situation i ett 90 minuter långt el clasico med tre till framöver.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-18 13:54
Abbe/

Co-sign att Michels skrev the blueprint, men Frank Rijkaard borde också nämnas i listan på Barçatränare som har bidragit med nya koncept in i systemet. Han lyckades införa pragmatiska idéer och ett defensivt tänkande samtidigt som han alltid bibehöll den offensiva fotbollen som alltid varit vårt adelsmärke.
Barcelona el Maestro!
2011-04-18 13:54
Messi var nog utefter att få sitt femte gula kort(om jag inte har fel så har han 4 gula nu). Han tacklade också Ramos på andra kanten en gång vilket kunde ge honom ett gullt kort. Hade han fått ett gult kort i den situationen så tror jag inte att han hade sparkat bort bollen som han gjorde.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-04-18 13:53
Om vi nu lägger allt annat åt sidan och koncentrerar oss på något som är viktigare än allt annat, livet.

Olubayo Adefemi tappade kontrollen över sin bil och dog. Han blev endast 25 år gammal. 3 A-landskamper hade han på meritlistan.

Mina tankar går till hans familj och hans flickvän, som skulle ha blivit hans fru.
Real Madrid Los mejores
2011-04-18 13:51
el Flaco

Alferdos uttalande är snevinklat, i vanlig ordning är det på detta vis i Spanien. Marca, sport, AS och allt vad de heter är efterblivna och så jävla partiska så att man tröttnar.. Klar dem inte är nöjda då vi alltid stått för en offensiv fotboll, det är ju det vi egentligen står för. Men lugna dig bara, Madrid är inte på topp just nu. Vi måste avläsa situationen och handla därifrån läget är, och detta är den enda nyckeln. Fakta är det du, de 5 senste gångerna har tydligt visar prov på just detta.

Xavis uttalanden om Mourinho, Real Madrid, Cristiano Ronaldo och allt som inte har med Barcelona o göra är alltid negativa. Klart som fan han beundras av vinnarmentaliteten i Madrid då den är unik, men Cristiano tex beundras av ert passningsspel. Gör det honom till ett minde hatobjekt hos er? naturligtvis inte.

Min åsikt är klar, Xavi förstör bara för sig själv.
Barcelonistas
2011-04-18 13:51
Geegii

Mannen kolla dina inlägg det är du som är helt borta, förövrigt är det ingen ide kalla andra för idiot när du själv är en!!!

Sen är Pepe helt fel jävel att säga till Messi, då han har gjort saker som är 100 gr värre.
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 13:51
geegiii - Iker el Dios

Du har ju rätt till en viss del men lägg av med personangreppen nu.
Real Madrid Shac81
2011-04-18 13:51
addeh

Du är nog inte den första culen som antyder att Keita är olycksgubben i Barca. Matchen i lördags har keita inte något med resultat o göra tycker jag. Tycker många av er skyller på keita så fort inget går er väg. Min bror som är cule tycker precis som er. Keita får oftast orättvis kritik ifrån er anser jag. Jag som Madridista fruktar keita för han är en spelare som spelar med hjärta och ger allt på plan. En spelare som inte viker ner sig. Jag skulle bli oerhört glad om Barca gjorde sig av med honom. Och skulle bli galen av glädje om han satte på sig den vita vackra tröjan därefter( något som jag tror aldrig kommer o ske dock).
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-18 13:50
addeh/

Det må kanske stämma att betydelsen i de bägge matcherna inte har mycket gemensamt med tanke på att vi har en åttapoängs försprång i ligan och har allt ännu i våra händer. Men jag kunde inte undvika att störa mig på att vi gav bort initiativet på Bernabéu, framför allt när vi var en man mer.

Hehe, visst att du skulle plocka fram Keite-kortet när jag nämnde Arsenalmatchen. Jag tyckte själv det var fel att plocka bort Villa och sätta in en mer defensiv spelare på Emirates, men mot Madrid var det inte exakt samma sak eftersom Pep då byte ut Puyol och satte in Keite. Det som hände var ett positionsbyte för Busquets. Det var knappast så att vi var färre spelare i den offensiva positionerna,.
Real Madrid geegiii - Iker el Dios
2011-04-18 13:50
Cape //

Ja, det var ironiskt att det var just Pepe som sa till honom, det köper jag. Men idioten Halavi påstår att det var "fel" gjort av Pepe att tillrättvisa Messi, pga sin tidigare hisotira, vilket jag tycker är en riktigt korkad logik. Självklart har han rätt att tillrättvisa någon när denna gör fel, oavsett bagage?
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 13:48
Det är ju ganska komiskt att maränger kommer in hit för att diskutera varenda jäkla ämne man tar upp...hur fan ser det ut i Puertan?
Barcelona Cape
2011-04-18 13:46
geegiii - Iker el Dios

Om jag sätter mig in i Messis situation, just skjutit ut en boll mot publiken/reklamskyltarna och Pepe därefter, genom att peka på sitt huvud med fingret, menar på att jag är galen... Förstår du vad jag menar?
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-18 13:46
Los mejores(

Uttala sig negativt om Madrid? Oftast när Xavi har nämnt Real Madrid har han hyllat den vita klubben för sin vinnarmentalitet och förmåga att aldrig ge upp. Xavi har flera gånger sagt att han skulle vilja att culés bytar bort sin rädda attityd, den här känslan att allt kommer gå åt helvete, mot det självförtroende Madrid brukar visa upp, även när ni är flera poäng bakom oss i serien.

Att Xavi sen inte är särskilt förtjust i eran sätt att spela fotboll är en annan sak. Han är långt ifrån ensam att tycka det. Eran egen hederspresident verkar ha samma intryck.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-04-18 13:45
Rinus Michels, som tränade Barça på 70-talet, sägs vara upphovsmannen till totalfotbollen. Han tog spelsystemet med sig till Barcelona, Cruyff modifiera det på sitt sätt och idag har Guardiola modifierat det på sitt sätt.
Barcelona Hetfield
2011-04-18 13:45
Los mejores

Det börjar bli tröttsamt då det enda du gör är att hacka på Barcelonas spelare, först var det Iniesta, sen Puyol och nu Xavi.
Det finns en utmärkt plats där ni kan säga att Messi är dopad osv. och det kallas för puertan.

När har Xavi snackat skit om Real Madrid som klubb? Han sa bara att Real Madrid spelar en ultratråkig och defensiv fotboll, vilket till och med Guti och Di Stefano har bekräftat.

Hur mycket Xavi än må gnälla så har han mer moral i det han skiter ut varje morgon än vad 90 % av spelarna i Real Madrid har. Fact.
Annons: