/spanien/barcelona/forum/13622.aspx/spanien/barcelona/forum/13622.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-19 10:43
När folk säger att Barcelona är mer skyddade, vilket jag kan hålla med om, och använda argumentet för när Busquets och Valdés tog gula kort för att bli avstängda så tycker jag att det hela är knäppt.

I fotbollshistorien har tusentals spelare tagit taktiska gula kort och det har inte diskuterats mer än att de har varit smart av spelarna. Det här är väl första gången som två spelare drar på sig RÖDA kort?
Barcelona Myrran
2011-04-19 10:30
Iniestas varning var solklart medveten tagen. Inget snack om saken. Dock ska man ju tänka på att den togs runt 60 minuten, han ställde sig inte 1 meter ifrån bollen han stod typ 5-6 meter ifrån bollen och domaren reagerade på det. Sen kunde ju Iniesta typ stå kvar efter varningen och frisparken slogs ändå. Kändes inte som han backa en meter.

Att stänga av han för detta är ju så löjligt så det inte är sant då Realspelarna enbart fick böter av att ta två stycken taktiska varningar i 90+ minuten vid samma situation efter en vissellek av Mou-Dudek-Iker. Det va väl detta spelarna blev bötfällda för, deras vissellek och inte varningarna?

Sen som Rambla säger. Finns inget i regelverket som säger att man inte får ta medvetna varningar. Tror inte ens det nämns något om en medveten varning. Så länge man tar en "lugn" varning som typ Iniesta eller Valdes gjorde så har jag inget att klaga på. Inte ska man behöva tackla sönder någon eller förstöra spelet för att få en varning?
Barcelona Rambla~
2011-04-19 10:18
Till att börja med kan ju Uefa ändra sitt regelverk där det klart och tydligt står att man inte får ta "medvetna" varningar. Det finns väl inget sådant idag? Alltså skulle heller inte Madrids spelare ha blivit straffade hur tydliga de än var. Hur kan man straffas för något när det man straffas för inte ens är förbjudet?
Barcelona DM1982
2011-04-19 09:12
Jag är inte ett dugg orolig över att Iniesta skulle stängas av. För det första så var det inte speciellt uppenbart att han tog ett medvetet gult kort, han stod cirka fem meter från bollen när frisparken skulle slås. Om han hade ställt sig en meter från bollen hade det varit uppenbart, inte nu. För det andra så fick Reals spelare bara böter och då tog de två kort medvetet. UEFA kan inte straffa Barcelona hårdare då de har visat vad praxis är.

Slutligen så tror jag inte att UEFA väljer ett sådant drastiskt beslut på sådana tunna indicier, det måste mer till. De kommer inte vilja påverka balansen i laget i ett sådant här läge, det står för mycket på spel även för UEFA.

Så Iniesta kommer inte bli avstängd, det är jag helt säker på.

Däremot så kan det bli böter och det bara för att visa att de inte går någons ärende.
Barcelona Cobain
2011-04-19 08:37
Om Iniesta på officiella..
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-04-19 06:38
Hur kan dom möjligtvis veta att kortet var medvetet? Stängs han av så är det skandal
Barcelona El Messias
2011-04-19 03:31
Hej alla cules,Jag är ny här men jag har läst här sedan 2005 så äntligen nu har jag fixat mitt konto här

Visca Barcas
El Vampiro
2011-04-19 03:13
Det står på Eurosport också att Iniesta kan stängas av och domen kommer på onsdag.
Barcelona God is a five letter word - Messi
2011-04-19 03:08
Vamos Blaugrana:

Ja, men dem ska kanske stänga av Iniesta för att han medvetet drog på sig gula för att missa returmötet mot Shaktar. Därför jag undrar om detta är rykten eller om det verkligen kommer vara så. Står på Goal.com för den delen.
El Vampiro
2011-04-19 03:05
Tips! :) Ni som har iPhone/iPod/iPad ladda hem Svenskafans appen från AppStore. V
Barcelona Frodo
2011-04-19 02:58
Hunting Bears

Det finns en hel del hardcore maränger som inte är nöjda med deras Stoke-taktik. Kloakfolket från puertan bör du inte se som riktiga maränger. Drömvärvningar och Ronaldos senaste kroppsvaxning är det viktiga för stackarna. Att deras klubb går ner i fosterställning med 7 defensiva utespelare är inget som berör dem. Vissa journalister i AS och Marca har varit lite smått kritiska vilket även Guti och di Stefano varit.
Hunting Bears
2011-04-19 02:36
Det är något som är allvarligt fel med Real Madrid om man ser ett 1-1 resultat mot ett relativt omotiverat Barcelona som en vinst. Att världens största klubb som Real Madrid faktiskt är köper ett 1-1 resultat på det sättet är för mig helt jävla bisarrt.

När gick dom från att vara den största klubben till att agera som vilken annan skitklubb i La Liga som helst? Att spela med 7 defensiva spelare på sin egen hemmaplan är ett kvitto om något på hur jävla överlägsna Barcelona är just nu i Spansk fotboll.

De riktiga marängerna borde fan rulla i sin grav (för dom verkar fan döda) om dom hade sett agerandet Real Madrid med Mourinho indoktrinetat de sista åren.

Det är väl den ultimata komplimangen till Barcelona dock. Inte ens världens största klubb kan ställa upp med en konkret spelidé och en önskan om att styra spelet mot oss utan förlitar sig på kontringar och våra egna misstag.

Tackar för den komplimangen dock Real Madrid. Hatten av för ert tydliga erkännande av oss som enda riktiga storklubb i Spanien.

Nu ska jag inte ta ut något i förskott då jag vet att resultat i slutändan slår en spelidé men att inte ens ha en konkret spelidé till att nå potentiella vinster är för mig ett under.

Att spela kontringsfotboll är respektabelt om man är en klubb som Napoli som har en uppenbar spetskompetens i sin trio där fram men att förespråka kontringsfotboll med spelare som Kaka, Özil, Ronaldo, Benzema, Di Maria(usel i mina ögon) och Xabi Alonso(världens mest överskattade spelare?) är bara sinnesjukt.
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-04-19 02:25
Han ´blev avstängd i borta matchen emot shaktar så nej det stämmer inte han kan medverka mot real
Barcelona God is a five letter word - Messi
2011-04-19 02:11
Läste precis nyheten om att Iniesta kanske missar första semifinal-matchen mot Real pga det gula kortet mot Shaktar? Snälla informera mig någon om detta är sant eller bara rykten
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-19 01:30
Personen Messi och Iniesta slår ingår i truppens Scouting grupp. Det är också samma person som efter 5-0 vinsten bara tittade på Ronaldo och skrek på honom, haha.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-19 01:14
Helvete nu har man 3 post på raken, sorry about that.
Men Pique är bara för skön.

Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-19 01:07
Nu är det Iniesta som slår till samma kille som fick en tidigare.
Kan inte vara skönt att sitta där bakom hehe
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-19 01:00
Hetfield

Ja exakt, hur kan man inte tycka om karln som visar med kroppspråket samt sitt spel att älskar livet i Barca dressen.

Fick legend status efter matchen mot Sevilla, han har varit bland de bästa iår och matchen mot Sevilla var en fröjd att skåda.

Hoppas det inte var så allvarligt med Puyi, han behövs framöver även om vi har en bra ersättare i Masken

Angående personen Messi slår till, verkar det vara någon jargong mellan spelarna att slå till en. Man har ju ändå sett flera klipp där de slår till varandra lite lätt.
Pep slår till Abi som sedan försöker slå Pep på träning.

Barnsligt men kul att se att de kan ha kul =)
Barcelona Hetfield
2011-04-19 00:59
Helt OT, men vem är det Messi slår till här? Jag hoppas att de är tighta, annars var det helt onödigt.
Barcelona Hetfield
2011-04-19 00:57
Abidal nickrensning mot Sevilla (?) tog honom från en spelare jag diggar till en av mina favoriter. Han slängde sig föratt rensa bollen, trots att det finns en stor chans att man kan bli stampad i ansiktet.

Oroa er inte för Puyol, han ville nog inte riskera, därför han gick av i lördags.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-19 00:53
Här ser ni när Abidal ger Messi en saftig lavett :)
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-19 00:34
Barca4eva

Jag hyser sån kärlek för spelare som offrar sig för laget, Abi och Puy är just sånna spelare som gör allt för laget. Halvskadad går han in för att han behövs och gör det bra till skadan förekom, han offrar sig för laget och ska ha eloge för det.

Abi var en liten av en favorit innan "pass med huvudet liggandes" men höjdes så mycket det bara kan efter det.

Viktigt med spelare som visar hjärta, vi har turen att ha mer än 1 utan flera vilket är ett måste idag!
Barcelona Barca4eva
2011-04-19 00:29
Ride_The_Big_One(6)

Det enda negativa med Puyol i lördags var att han fick mindre känningar under matchen, annars spelade han riktigt bra! Hoppas att det går bra för honom så att hinner tillbaka till finalen eller CL-semin nästa vecka.

Det är dock härligt att Mascherano är tillgänglig för spel nu.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-19 00:28
I England sitter det surgubbar som Wenger som inte tar skit och tog åt sig av hans pajaskommentarer. Och Mourinho har aldrig vågat öppna käften om Sir. Alex, för då skulle han ta emot en kommentar han sent kommer glömma. Han har försökt med Pep men eftersom han totalignorerar honom så tycker han det är pinsamt och lägger krafterna på domarna osv.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-19 00:26
Tycker vi ska snacka om Abi och Puy som tränar lätt.
Det sades att Abi inte skulle spela mer denna säsong, alla har vi sett klippet när Abi besöker laget under en träning, såg så sugen ut på att gå in och träna med resterande.

Puy har även han varit saknad, även om han inte är lika bra så betyder han oerhört mycket för spelarna och laget generellt.

Barcelona Hetfield
2011-04-19 00:23
Problemet är ju att i Spanien så accepteras inte Mourinhos svinfasoner, men hans utspel och psykologiska krig funkade utmärkt i PL där han tränare en klubb utan historik.

Han uppskattades inte ens i Italien där många tränare kritiserade hans arrogans och utspel.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-19 00:23
Det är bara upp till Barcaspelarna att se till att Mourinho får sparken efter säsongen. Vinn CL, CdR och ligan, så har vi slagit Madrid i alla 3 turneringar, förnedrat dom med 5-0 hemma och inte förlorat en enda clasico av fem.

Det är historiska förluster som kommer att förfölja Mourinhos karriär så länge han håller på med fotboll. När han har pensionerat sig så lär han drömma mardrömmar om den här säsongen.

Som sagt, upp till Barcelona att tysta idioten en gång för alla.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-04-19 00:21
Om Ramos och Alonso fick bara en match måste det ske mirakel för att Iniesta ska missa en match till, han har ju redan missat en match.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-19 00:21
Jag bara hoppas att han inte får ut något utav hans pajasfasoner...Att Barca inte påverkas negativt inför cupfinalen pga att detta, att Iniesta slipper avstänging, och att domarna inte låter sig omedvetet påverkas av allt som Mourinho har kört som ett mantra i pressen.
Fyfan om man ska kunna vinna något på att bete sig illa.

Godnatt på er!
Barcelona Blaugrana91
2011-04-19 00:16
Mourinho är ett svin, t.o.m folk i Spanien verkar ju ha börjat tröttna på honom, kolla bara både Marca och AS verkar inte ens tåla honom längre...

Mourinho och hans taktik är en skam för fotbollen och hans taktik kommer göra att Real Madrid snart kommer vara en skam för Spansk fotboll.

Ska bli intressant att se om han får vara kvar i Real , har Real som klubb sjunkit till Mourinhos nivå i hopp att vinna något och därmed behåller honom? Samtidigt som dem då riskerar att beskrivas som en skam för Spansk fotboll.

Blir intressant att följa...
Annons: