/spanien/barcelona/forum/13618.aspx/spanien/barcelona/forum/13618.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelunatic
2011-04-18 20:05
Barcelona Giggity
2011-04-18 20:04
vet inte om detta har länkats innan, men en ganska skön analys av Di Stefano
barcarobin
2011-04-18 20:01
: Guti Haz. Mi Amor<3 du är ju totalt okunnig, kan inte påstå att Guti utvecklades med sin ålder. det där är ju totalrt nonsens
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:57

att spelare utvecklas med ålder är ju också fullt normalt.. Han spådes ju redan då en stor framtid. Sen så har ju Iniesta varit ordinarie sedan 2004 enligt mig..
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-04-18 19:56
Guti Haz

Är du Zlatan förklädd i Pim-Pam tröja?

Du framstår som djupt okunnig och totalt felinformerad när du kommer med påståenden om att Pep är en dålig tränare.

Du tar fram spelarköp som misslyckats som en anledning till att man skulle vara en sämre tränare för det.
Då måste ju Real vara världens sämsta klubb om det ska vara en måttstock på hur duktig man är.

Spelar Barca verkligen likadant som för 5 år sedan?
Spelar man ff utan pivote? Nej
Spelar man ff med en striker som nr 9? Nej
Har man cirka 10% mer bollinnehav i matcherna nu än innan? Ja
Beror detta på att man tagit fram mer spelskickliga backar? Ja
Släpper man in lika mycekt mål nu som för 5 år sedan? Nej
Beror detta på att någon (Pep?) utvecklat försvarsspelet med ett högre presspel? Ja

Fundera också över valet av Pep som tränare när det gäller med satsningen på la Masia, symboliken i detta val samt den legendstatus han har i klubben och du kanske inser att man i Barca tänker lite mer långsiktigt än, ja, t ex Real.

Men du har rätt, Pep har inte hittat på denna spelidé, men han har förädlat den till nära nog perfektion. Han har tagit bra till bäst, och kan du inte få in detta i din lilla (förmodar jag) hjärna så kan jag bara tycka synd om dig.

Hur går det föresten för Guti i Turkiet? Fler nattklubbsbesök än assist va?
barcarobin
2011-04-18 19:48
Innan pep så var ju t ex inesta långt ifrån så bra som han är nu. Han var ju inte ordinarie under Franks era!
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:43
Blaugrana91


Så, ett riktigt svar. Finally!

Håller med helt att spelare som Messi och Iniesta har blivit bättre. Och att dem utvecklat hela 1-(max 2)-touch-spelet otroligt. Där hade jag absolut fel, tänkte inte på det alls.

Men det du skrev om värvningarna så verkar det vara du som är helt lost, tyvärr..


Real Madrid Los mejores
2011-04-18 19:40
Hetfield

Har inte snackat skit om Barcelona. Dock tycker jag det var dumt av Messi, likt det Ramos gjorde på Messi. Jag var fett arg för det Ramos gjorde, osportsligt och omoraliskt och allt vad det heter.

Sen vill jag inte få Real Madrid att framstå som någon gud, men är det möjligt att man som madridista ska kunna lida av mindervärdeskomplex i denna fråga? njaa..

Aja, väl mött!!
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:39
Barcelona Blaugrana91
2011-04-18 19:37
Guti Haz. Mi Amor<3

Du är ju totalt lost....

Pep har gjort detta Barcelona till ett av världens bästa lag genom tiderna, Spaniens bästa klubb och den klubb som idag spelar vackrast fotboll. Och den klubb som Real aldrig någonsin kommer kunna mäta sig med!

Sen hur kan du säga att ingen tränare har misslyckats i Barca? Säsongen innan Pep tog över kom Barca på 3e plats...Men det kanske du tycker är bra?

Gällande Peps arbetate med detta Barca:

Det första Pep gjorde var att sälja överflödiga spelare som inte längre tillförde något i kubben, sedan valde han att satsa mer på La Masia, jag menar hur många kände till spelare som Pedro, Busquets, Bojan mfl innan? Pep gav dessa chansen och titta vart dem är idag! Samtliga spelar i världens bästa lag och två av dem är startspelare i Spanska landslaget som vann VM!
Med Pep har vi dessutom fått ut ännu mer av världens 3 bästa spelare, Messi, Iniesta och Xavi och speciellt Messi har utveckltas enormt under Peps era och blivit något av ett "monster" på plan.

Pep har dessutom vidarutvecklat Barcas Tiki-Taka, om du jämför Barca spelmässigt för ett par år sedan så är vi just nu många klasser bättre och det beror som sagt dels på just Pep.

Gällande hans värvningar, ja visst han har gjort en del onödgia värvningar, men också en hel del bra. Samtliga värvningar som gjorts denna säsongen har t.ex. varit lysande och att du kritiserar samtliga av dessa visar hur otroligt okunnig du är.

Mascherano har varit lysande, Villa har gjort en hel del mål men framförallt gjort vårt spel så otroligt mycket bättre, Adriano har blviit bättre och bättre och Afellay har gjort det bra den korta tid han varit här.

Så gör oss alla en tjänst och knip igen när du inte har någon aning om vad du snackar om!
Barcelona Hetfield
2011-04-18 19:36
Los mejores

Hmm, du kommer in i Barcelona forumet och klankar ner på laget. Vem har mindervärdeskomplex?

Jag har aldrig gått in i puertan och snackat dynga, tack och lov för det.
Nåja, nog om det. Väl mött.
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:36
Hetfield


Vad var fel?

Nä visst, Pep förändrade Barcelona helt. Zlatan var världens bästa spelare, det syntes inte bara. Chygrynskiy plockade allt där bak. Mascherano springer 16000m/match och vinner allt på mitten.. Nää, jag hade kanske inte fel ändå?

Finns det Bara Sekt-medlemmar här eller? Ingen som kan svara objektivt?
Real Madrid Los mejores
2011-04-18 19:34
"Sen är ju Real Madrid en allmän osympatisk klubb, så det är väl inte så förvånade om artiklar är negativa".

Naaw, mindervärdeskomplex och dylikt förekommer allt för mycket nu för tiden, hur kan man stoppa det egentligen?
Barcelona Maykii
2011-04-18 19:33
Guti Haz. Mi Amor<3

Borde inte var några problem för dig att träna Barcelona då? hur gammal är du?
Om mourinho skulle träna barca, mycket tveksam, du kan ingenting om fotboll. Om en tränare lyckas med bedriften att kunna motivera sina spelare ännu mer, då är man en dåligt enligt dig eller?????
Atlético addeh
2011-04-18 19:32
Hehe, Bojan bjuder på sig själv i länktips. :P

Guti Haz. Mi Amor<3

Du är verkligen en troll. Pep en dålig tränare? Den dåliga trend på två år utan titlar bröts när han tog över som tränare då Barcelona vann trippeln. Och nej, jag kan garantera att det inte hade varit samma sak med någon annan som tränare. Det är exempelvis sedan Pep tog över som Messi börjat spela i sin nya position centralt i planen.
LOTG - Daniel Alves da Silva
2011-04-18 19:30
Lite OT men häftig reklamfilm inför kommande möte mot ärkerivalen i länktips.
Barcelona Hetfield
2011-04-18 19:29
Guti Haz.

No offense, men det var ett tag sen jag läste en sådan dum och felinformerad text. Gå igenom Barcelonas spelhistorik så ser du Peps storhet, annars förstår jag att du är okunnig inom området.

Det är svårare att spela vackert och vinna än att parkera spelarbussen och hoppas på 1-0.
Barcelona Sano97
2011-04-18 19:28
Men håll käften jävla real supporter asså man får ont i huvudet på grund av ert jävla skitsnack och ja ja ni tror verkligen Messi bombar en gammal dam i läktaren och så ska ni alltid försvara eran jävla ronaldo som sitter och runkar med mourinho alla kvällar så håll käften jag får ont i huvudet!
Real Madrid Los mejores
2011-04-18 19:28
Måste hålla med barcarobin. Det har blivit någon slags modetrend att förtränga hur mycket Pep egentligen gjort för Barcelona. Han är inte lika bra som Mourinho i mitt tycke, men han är fortfarande en klass tränare.

Han har höjt moralen i Barca, och framförallt fått fart på Xavi som i fleras ögon tidigare framstod som en rejäl medelmåtta. 6 titlar på en säsong borde tala sitt tydliga språk, nuff said..
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:27
Värdelös var väl att ta i kanske, men om du tittar på hans situation objektivt så kan du kanske förstå vad jag menar? Eller du kanske inte kan något om fotboll?

Han är värdelös i den benämningen att det spelar ingen roll om han hade varit där eller inte. Barca hade varit bäst ändå, spelar lixom ingen roll om ni hade haft Emery, Pep, Mour, eller Rafa. Barcelona hade fortfarande varit lika bra..

Visst, självklart är han en bra tränare, men kanske lirar på en några nivåer över den han egentligen besitter. Tror tex. inte att han hade lyckats med något annat lag..
Barcelona Barca Barca
2011-04-18 19:26
Los mejores

Det handlar inte om hur hårt han puttade, utan hur vidrigt han beteer sig på plan. Hade ja kostat 1 miljard hade jag iaf försökt o vara bäst på allt, både på plan och beteendet och inte bara gå runt o spänna magen när jag gör mål så tidningar ska skriva om att ja gör 3000 sit ups eller va det var.

Ännu en gång, messis beteende var sjukt fult.
Barcelona Hetfield
2011-04-18 19:25
Los mejores

Jag skiter väl i vad aftonbladet skriver, om jag vill få nyheter så läser jag de spanska tidningarna.

Jag tycker inte att Fränden är attraktiv, men folk kan tycka det. Det var därför hon var med i VM-studion, kvinnan kan inte ens prata ordentligt utan att börja mumla.

Nej, sen Zlatan lämnade oss så har artiklarna handlat om hur illa Pep är osv. Sen är ju Real Madrid en allmän osympatisk klubb, så det är väl inte så förvånade om artiklar är negativa. Svårt att hitta något sympatiskt med Real Madrid, kanske Casillas.
barcarobin
2011-04-18 19:20
Guti Haz. Mi Amor<3
om du tycker Pep är värdelös ja.. då varkeb vet eller kan du inget om fotboll.
Barcelona Blaugrana91
2011-04-18 19:20
mofasa!real!

Vem har sagt att ni ska spela som oss? Finns inget lag som kan spela som Barca.

Däremot att spela som ni gjorde mot oss på er hemmaplan är patetsikt att se, att som hemmalag krypa ihop och spela som ett bottenlag... jag skulle skämmas om jag vore Realsupporter...
Det var tydligt att Reals taktik var försvara med i stort sett hela laget och försöka utnyttja dem få misstag Barca gör och hoppas sen att få in ett mål på tur via hörna eller liknande, är det en taktik ni Realfans känner er stolta över?

Dessutom finns det andra sätt att spela mot Barca som kan störa oss, kolla på Shaktar t.ex. på Camp Nou blev det iof 5-1 till oss men Shaktar störde oss mer än vad något annat lag gjort denna säsong, dem var t.ex. 100 ggr bättre än er och dem spealde inte som ett fegt bottenlag likt er...
Real Madrid Los mejores
2011-04-18 19:18
Nej, dock har jag missat kritiken mot Messi och hans psykrbryt. Om de inte fått plats kunde de ju annars tagit bort the breaking news om att Ronaldo spottade på gräset.

Du är ju inte alltid sen med att dela ut "troll" dissar, en sådan måste jag ge Fränden. Hur man kan finna Fränden hyfsat attraktiv är en gåta jag förmodligen kommer att få gå runt och grubbla på under hela mitt liv. Då är jag ändå medveten om att detta är en subjektiv åsikt..

Så du tycker aftonbladet är opartiska i snacket mellan Real Madrid - Barcelona?

Barca Barca

Lol, det där är ju ingenting mannen.. Det där är en vanlig reaktion, Puyol var i vägen bara. Men att skjuta bollen på en civil gammal dam är fan att sjunka lågt. CR puttade ju inte ens Carles hårt.
Barcelona Barca Barca
2011-04-18 19:17
Los mejores

Sluta vara enögd o partiskt. Det var inte så länge sen aftonbladet gick på minan om att Barca spelarna har dopat sig. Konstigt att det blir så mycket anklagelser och konstiga uttalanden sen Mourinho satte sin fot i Madrid.

Och det Messi gjorde var extremt respektlöst. Men Cristiano är inte långt ifrån det beteendet Messi hade i senaste el classicot (länktips). Ska Puyol spotta Cristiano i ansiktet ?
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:17
Vill inte starta något världskrig här inne, men en debatt kanske. Något jag har tänkt på ett tag är Pep som tränare, att han rent ut sagt är värdelös.


Guardiola som tränare, jag menar att Barcas koncept sitter så långt ner i ungdomsåren. Alla lagen från 5år och uppåt kör med samma spelstil. Barcelona har haft flera tränare de senaste 7 åren, men ingen har misslyckats. Tror att det handlar mer om speliden som redan finns i barca-spelarnas huvud än dem egenskaperna som tränarna bärt på.

Guardiola har i stort sätt bara låtit spelarna som spelade innan han kom spelat som dem gjorde, just innan han kom. Han har enligt Zlatan lekt Shakespeare i omklädningsrummet, utan att lyckats. Spelmässigt så är Barca likadant idag som för 5 år sedan.

Sedan kommer värvningarna, det absolut viktigaste/största en tränare kan göra för att påverka lagets förmåga. Där man ska hitta en spelare som är skräddarsydd för det laget man har.

Köpet av Maxwell, visst han ingick i Zlatan affären. Men man ska inte slänga pengar i sjön bara för att se om dem flyter. En bra uppbackning till Abidal, absolut men han har inte leverarat alls som dem kraven folk hade på han.

Först kom Chygrynskiy: En mittback som spådes en stor framtid, plockades till Barcelona för över 240 m. kr. Vi vet ju alla hur det gick för honom, 1 säsong sen värvades han tillbaka till Shahktar för 100 m.kr.

Värvningen av Zlatan var det många som diskuterade, en targetspelare i världens bäst spelande lag, 1+3 blir inte 2. Det borde Pep ha vetat, att sedan betala 450 m.kr PLUS deras bästa spelare Etoò, för Samuel var just det med sina 30 mål i La Liga. Enligt många (där bland mig själv) Borde det nästan ha varit tvärtom. Etoo var världens bästa anfallare, strax före Villa som också kommer hamna på denna listan.

David Villa, världens bästa anfallare under sina sista säsonger på Mestalla. Enligt mig den enda spelaren som varit i närheten av samma kliniska avslut som Ronaldo (Nazario de Lima) hade under sin storhetstid. Villa ligger i toppen av skytteligan men har inte åstakommit någonting. Han har sprungit runt som en vilsen höna på kanten. Rent katastrofalt om ni frågar mig och sätta en anfallare av den kalibern på kanten i stället för centralt.

Mascherano, hade han gått som fri transfer så hade jag förstått att den kan vara en bra uppbackning. Men att betala över 200 m. kr för en spelare vars karriär bara gått rakt ner, som inte har några egentliga tekniska egenskaper är bara rent galenskap!

Det är endå läggligt att ta med Affelay här, han har inte direkt presenterat sig själv på riktigt ännu. Men av det han visat så kommer han inte bli mycket bättre än Jesper Blomqvist come-back i Hammarby...


Adriano tror jag dock kan komma undan med hedern i behåll, det är inte riktigt min typ av spelare men han kan lyckas. Barcelona är ju trots att bäst på att ta fram spelare med en udda spelstil till världsspelare som Pedro, Bosquets.

Jag kan inte se varför Guardiola skall hyllas, alla stora beslut han tar har ju varit åt helvete. Han har ju inte ens en egen spelide, han har ju bara glassat på den som var innan han kom.

Det är precis som om att han tog jobbet bara för att sittplatsen han fick på bänken var lite bättre än den platsen han blev tilldelad på sitt säsongskort.


Var vänlig mot-argumentera mig om jag har fel.
Barcelona Hetfield
2011-04-18 19:10
Los mejores

Har du missat allt skit aftonbladet har skrivit om Barcelona sen deras gullegris Zlatan fick lämna oss? Nej, just det.

Vem bryr sig om Fränden, hon är bara anställd föratt hon är "hyfsat" attraktiv och kan tala spanska. Det kallas för könskvotering.
Real Madrid Los mejores
2011-04-18 19:08
Var lite källkritiska gott folk, tror inte allt på vad som skrivs i katalansk press när det har en negativ invändning mot Real Madrid och vice versa.

Hetfield

Ja, men inte ens du kan förneka att Barcelona är ett lag hela Sverige gullar med. Det är bara inse. Dock börjar grenen att knäckas, folk börjar inse hur saker och ting egentligen ligger till. Folk komme ur sina skal och lyssnar inte längre på Fränden och hennes skit gäng. För inte fan är ni mer ödmjuka än Real Madrid eller någon annan klubb? det är så folk försöker få det att låta.

Fast vet aftonbladet, det vet väl säkerligen som 50% av alla Barca fans inte ens vad "mes que un club" står för.
Real Madrid mofasa!real!
2011-04-18 18:50
Ja våran ledning är lite dumma ibland, sparkar tränare 24/7 , jag tror personligt om vi hade haft capello kvar hade vi spelat mycket bättre, samma sak med pellergrini.
Men faktum är att Real madrid är vidare i Cl och Cupen. När hände det senast med dessa tränare, om real ger chansen till mourinho 1 år till, så tror jag på starkt på att det blir ett bättre real offensivt.

Ni måste tänka på att finns inget lag i världen som har den bollskicklighet ni har i mitten. Xavi - busquet - Iniesta är helt underbara i mitten, de trollar fram och tillbaka. Jag tror knappast helt ärligt att ni hade spelat så här bra med andra spelare där i mitten. även om anfallarna heter messi,villa,pedro osv.

Raderar man ut i mitten, så blir det oerhört jobbigt för er att spela, så klart ni kommer ha chanser, men knappast lika mycket som ni är vana med. Och det måste ni medge?

Vill ni att real ska spela som er måste real byta mittfält, real spelar ej på samma sätt, har ej spelarna i mitten för det. förut hade man det med zidane - makele osv nu har vi ej det. Finns bara få spelare som kan spela det spel som ni gör,
En trio utav fabregas/schweinsteiger - DM - xabi hade kunnat ge ett spelande mitt. Då blir det offensivt nog.

Men just nu är det bara naivt av real att spela så mot er. Snälla om ni hade fått i er 2-6 , 5- 0 genom att man spelar så, när man ej har spelarna till det så, så tror jag inte heller ni hade spelat på samma sätt.

Ursäkta för ett långt inlägg och stavfel om det finns.
Annons: