/spanien/barcelona/forum/13587.aspx/spanien/barcelona/forum/13587.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2011-04-21 19:17
Andres Iniesta Lujan#8

"Men det är målen som räknas, de gjorde dom de gjorde inte vi ..."

Jo precis och det var ju det jag menade med tur i en tidigare kommentar, man behöver tur och det hade dem och inte vi.

Men som sagt var det någon match som var Ok att förlora så var det cupen enligt mg, jag anser att Ligan och CL är viktigast.
barcarobin
2011-04-21 19:15
Tycker detta forum borde prata om dåliga domare, även vid vinst. som det pågås nu med, nu är det ju bara larvigt. Mer patetiskt.

Tyckte att igår gjorde han ett bra jobb tillät mycket spel också, lite kinkig i början dock.
Barcelona Frodo
2011-04-21 19:09
Hetfield

Jag kommer också ihåg domaren från Uzbekistan. Han var klockren. De spanska domarna försämrar tittarnas hälsa.
Barcelona Gabriel
2011-04-21 19:09
Hetfield

Äntligen håller vi med varandra om nånting. Dom spanska domarna är ett jävla skämt och ibland görs misstag som får en att undra om det ens går att göra sånna misstag eller om det ligger mer bakom det. Jag hade blivit super lycklig om det där hände, lär dock inte hända tyvärr.

Han vann den taktiska delen ja, men till en stor del pga att han och hans lag tilläts att spela smutsigt och över gränsen. Vad händer när en av våra spelare tar sig förbi en motståndare? En tackling kommer och inget kort utdelas. Vad kommer då att hända nästa gång? Samma spelare kan göra samma sak en gång till utan att behöva oroa sig för ett andra gula kort. Som jag sa, våra snabba och tekniska spelare ger oss inga fördelar om motståndarlagets spelare får tillåtelse till att sparka ner oss konstant. Det finns en domare för det, för att skippa rättvisa, men icke...

Mourinhos bölande ger frukt, är trött på det.
Andres Iniesta Lujan#8
2011-04-21 19:05
Blaugrana91

Vi var överlägset Madrid i själva spelet, första halvlek hade vi kontroll på själva spelet. Men det var Madrid som skapade dom farligaste chanserna. I andra halvlek dominerade vi spelet och hade ett tryck mot madrid. Lägg därtill dom chanser vi skapade.

Men det är målen som räknas, de gjorde dom de gjorde inte vi ...
Barcelona Hetfield
2011-04-21 19:04
Gabriel

Tyvärr så har man tydligen hittat domarna i frukost flingpaketet. Jag har alltid förespråkat att man ska ta in de bästa domarna från överallt i världen till spanska ligan, istället föratt ha en massa spanska muppar som inte kan skilja mellan höger och vänster. Ett tydligt exempel var i VM där en domare från Uzbekistan (tror jag) fick döma ett par matcher, och det var Collina klass på den mannen.
Lite mer utländska influenser!

Vi kan enas om att Mourinho är ett tråkigt svin, men hur man än vrider så vann han den taktiska delen igår (även om han spelade fult). Han man-man markerade alla mittfältare så att anfallarna blev isolerade, till och med Messi fick gå ner till mittcirkel föratt få bollen, lite a la Argentina med Maradona VM 2010.

Slutsats: Real Madrid förtjänade att vinna, men de förtjänar en bättre tränare än Mourinho. Han är ett svin.

Barcelona Gabriel
2011-04-21 18:59
barcarobin

Stora bokstäver, kommatecken, punkt och ny mening. Underlättar så mycket för alla samt att det ser mycket trevligare ut. Din sarkasm uppskattas!
Barcelona Blaugrana91
2011-04-21 18:59
Till dem som sa att Real hade fler skott....

" The game at Mestalla was incredibly tight in almost all senses: total shots (13 for Barça, 11 for Madrid)"

" When it came to passes, Barça, as usual were way ahead of their opponents. They made 816 good passes and Madrid made 289. Xavi made the most (135)."

Real gjorde alltså 289 lyckade passningar och vi 816...Hmm var det Real eller Stoke vi mötte igår? :)

Barcelona Gabriel
2011-04-21 18:54
Hetfield

Och när höll jag inte med dig om att Valdés är en bättre målvakt och ett säkrare val? Jag är väl också fullt medveten om det, men jag ville, trots det, ändå att Pinto skulle stå i mål då jag var övertygad om att han skulle kunna göra en bra match - vilket han också gjorde.

Men att säga, som Hombre gjorde, att det inte var en försvagning är helt felaktigt och det var det jag ville poängtera.

Nej, dom hade säkert inte vunnit om det inte vore för att Casillas spelade igår och storspelade som han gjorde och jag förstår din poäng men i så fall har det mer att göra med att han Casillas stod istället för Dudek och inte att Pinto stod istället för Valdés.

Sen sa jag också att om man vill spela en defensiv och tråkig fotboll som går ut på att utnyttja motståndarnas misstag och gå på kontringar så är det helt okej (även om jag, säger det igen, tycker att det är patetiskt för en klubb som Real Madrid att spela på det sättet). Vad jag däremot inte accepterar är när domarna inte sköter deras jobb. Nu handlar det faktiskt främst om att skydda spelarna, det är deras viktigaste uppgift före allt annat. Domaren igår, och domaren på Bernabéu i lördags misslyckades totalt med det där.
barcarobin
2011-04-21 18:51
ja valdes hade ju säkert gjort mål igår om vi hade haft han på plan...
Barcelona Hetfield
2011-04-21 18:51
Gabriel

Var det inte du som skyddade Pinto med kropp och själ? Det var därför vi började tjafsa lite :P Se, jag sa ju att det finns en säkerhet med Valdes som inte finns med Pinto.
Nej, jag skyller inte på Pinto, men man kan ju ställa frågan om Real Madrid hade vunnit om Dudek hade stått i målet med tanke på Casillas makalösa räddningar? Pedros lilla lobb/chipp från kanten hade gått in om Casillas inte hade touchat med fingerspetsarna.

Jag tänker aldrig skydda Mourinho då han är en vidrig och feg råtta, men man kan inte förvänta sig att han ska köra totalfotboll mot oss. Han försökte vinna mot oss genom att spela offensivt och han blev förnedrar.
Ja, det är inte vackert eller särskilt snyggt och långt ifrån vad Real Madrid står för, men han måste spela grisigt föratt vinna.
Jag tar det som en komplimang.
Barcelona Gabriel
2011-04-21 18:42
Hombre - Hala Raúl y Higuain

Som jag sa så handlar det inte om att ni spelar tufft, det är tillåtet att göra men ni spelade smutsigt, fult och över gränsen, självklart på Mourinhos order. Att ni inte får minst en spelare utvisad är ett under, men samtidigt inte eftersom det är del av Mourinhos plan innan matcherna - att manipulera domaren i matchen så att han ska kunna använda sig att sånna fula trick. Detta är ett tecken på underlägsenhet från hans sida. Vill man spela defensivt och förlita sig på motståndarnas misstag så är det väl också helt okej, även om jag tycker att det är ett patetiskt sätt för en klubb som Real Madrid att spela på, men att spela så äckligt och svinigt som ni gjorde igår utan att ha en domare som sätter stopp för det är bara rent ut sagt fel.

Sen måste jag säga att du är smart du haha. Pinto är ingen försvagning mot Valdes? Okej, vi säger så. Är det för att vissa inte ska kunna skylla ifrån förlusten på Pinto som du nämner det eller? För du kan inte på fullaste allvar mena det där? Jag har svårt att se det som en komplimang från din sida till Pinto helt enkelt. Pinto är helt okej med fötterna eftersom det där ingår som en del av spelet när man spelar som målvakt för oss, men han är inte i närheten av lika bra som Valdes är med fötterna och igår tappade vi många bollar pga att ni satte press på Pinto, medans Valdes hade löst det på ett bättre sätt.

Men nej, jag skyller inte ifrån förlusten på Pinto. Han gjorde en bra match. Men att säga att han är långt ifrån en försvagning gentemot Valdes är ett stort skäämt, och ja, vi påverkades av det.
barcarobin
2011-04-21 18:34
Hombre - Hala Raúl y Higuain
: grattis tills vinsten!, även om en sådan match skulle vara jämnare med 1 poäng vardera så blev det ju inte så, någon måste ju vinna grattis! 2 matcher kvar!.
Hombre - Hala Raúl y Higuain
2011-04-21 18:33
Vill även tillägga att Pinto är en riktigt bra målvakt och överraskande bra med fötterna med fötterna. Han storspelade verkligen och han visade sig vara långt ifrån en försvagning gentemot Valdés.
Hombre - Hala Raúl y Higuain
2011-04-21 18:31
Gabriel

Jag håller med om att Real Madrid spelade väldigt tufft och på gränsen till det otillåtna(ibland över). Men tycker ändå domaren var feg som blåste för varje närkamp, han blåste i princip sönder matchen. Ronaldo fick inte en enda frispark med sig igår, trots att han borde haft 4-5.

Real Madrid var klart det bättre laget i första halvlek, i andra halvlek var Barca det bättre laget även om Real hade några chanser att avgöra. I förlängningen tycker jag att Real Madrid låg på mer och gjorde målet rättvist.

Real Madrid kunde inte göra mål när dem var som bäst under matchen, Barca kunde inte avgöra när dem var som bäst under matchen. Förlängningen kom och Real Madrid avgjorde.

Real Madrids vinst var långt ifrån ologisk och orättvis.
barcarobin
2011-04-21 18:28
Hoppas fan ingen jävel klagat på pinto idag!.

Sedan barcas mål var offside inget och ens diskutera!. det var knappt, men solklart offisde sluta med bortförklaringar!.

det var jämt igår en match med 2 ansikten, så kan inte säga att det var rättvist med real vinst men så blev det sluta gnäll,
Barcelona Gabriel
2011-04-21 18:03
Ezequiel Garay #19

Nej det var han, jag uppmanar dig att titta på målet en gång till. Ser du inte att han är i linje med Arbeloa så skitsamma, då har vi ändå inget mer att diskutera om. Återigen, poängen med inlägget var inte att diskutera det målet. Jag släpper det här nu. Pedro var inte offside, håller du inte med så fine, jag bryr mig inte, men jag tänker inte ta en diskussion med dig om det då vi ändå inte kommer att enas.
Barcelona Barca4eva
2011-04-21 18:01
Ezequiel Garay #19

Knapp offside, om ens det...men det räckte för mig, det blev ändå bortdömt.

Blaugrana91

Nja, man förlorar hellre ligamatchen än den här om du tänker så. När det handlar om titlar är den här helt klart den minst viktiga.
Andres Iniesta Lujan#8
2011-04-21 18:00
Offside situationen är 50/50, svårbedömd situation för domaren.
Real Madrid RealMadridEver
2011-04-21 17:59
Blaugrana91 Vi var bättre första halvek ni andra och extra minuterna 30 var det ganska jämnt
Real Madrid Ezequiel Garay #19
2011-04-21 17:58
Gabriel han var ju offside? En halv meter typ...
Barcelona Blaugrana91
2011-04-21 17:57
Har redan kommit över matchen igår, visst vi vann inte men vi var sett över hela matchen bättre, visst dem var bättre än oss i första, men inte så överlägsna som vissa vill få det till. I andra halvlek var vi däremot helt överlägsna dem, vi spelade återigen ut dem och dem ska vara glada att Casillas hade en bra dag, annars hade vi vunnit med minst 1-0. Att dem sen får in ett mål på tur i förlängning säger mig inte ett dugg...Dem hade tur och vi hade det inte.

Anser jag att dem förtjänade vinsten? Nej.

Komiskt att dem även tappade bucklan som sen blev mosad av bussen, kanske var ett litet tecken på att bucklan var i fel händer så att säga...:)

Hade varit kul att vinna cupen, men enbart av den anledningen att vi hade kunnat vinna ännu en trippel, enligt mig var ändå Cupmatchen den som var mest ok att förlora (om man kan säga så?), hade vi förlorat ligamatchen hade det varit 5 poäng och hade kunnat bli nervöst, CL-matcherna kommer vara otroligt viktiga, men bara vi spelar som i andra halvlek så bör det inte vara några problem.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-21 17:55
Gabriel
Instämmer helt i ditt inlägg 17:18. Klockrent.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-04-21 17:52
"Arbeloa Ramos and Pepe should perhaps consider Kung Fu instead of football...clearly they have more talent in the former? sport. Kicking and stamping on people cuz you are inferior skill-wise? Shoving and picking on Messi because of his small size? Lol ya real brave men they are. "

Måste hålla med den här kommentaren.
Zaragoza Nina (Red.)
2011-04-21 17:50
Hej!

Jag vill bara fråga apropå det jag läste i er blogg; om Pep som vägrade skaka hand med Juan Carlos.
Var stod det att läsa?
Barcelona Hetfield
2011-04-21 17:47
Jag säger som artikeln: Jag är så glad att Mourinho inte tränar Barcelona. Han må vara ett geni och han må vinna titlar, men att ha honom som en ambassadör för en klubb är som att ha Hitlers ansikte för UNICEF eller Röda Korset.
Andres Iniesta Lujan#8
2011-04-21 17:47
Här borde Arbeloa blivit utvisad, de finns även en annan situation där han går in med dobbarna före rakt på adrianos lår.
Barcelona Frodo
2011-04-21 17:45
Gabriel

Klockrent inlägg!
Barcelona Gabriel
2011-04-21 17:41
Ezequiel Garay #19

Vadå vad menar jag? Kan det bli tydligare än hur jag skrev det, du verkar ju ha fattat också. Målet var korrekt. Kolla på reprisen på youtube eller något så ser du att Pedro står i linje med Arbeloa och alltså inte är offside.

Men syftet med mitt inlägg var inte att ta upp den situationen egentligen (men valde att göra det ändå), snarare att poängtera att Real Madrid tilläts att spela över gränsen mot oss och så länge som domarna tillåter sånt spel så blir det svårt att vinna, framför allt då vi varken kan eller kommer att försöka spela på samma sätt.
Barcelona Barca4eva
2011-04-21 17:39
Almer/skribent för Åtvidabergs FF

Tackar, 39:an tar man gärna ;-P
Annons: