/spanien/barcelona/forum/1358.aspx/spanien/barcelona/forum/1358.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 17:28
Jag drömmer om Verratti precis som de flesta här, men undrar en sak; Hur F*n ska lyckas övertala PSG att sälja? Det enda jag kan tänka mig är att vi utnyttjar deras stora intresse i Neymar, typ "1 miljard plus Verratti och Neymar är er" Hade gjort det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 17:05
Katalano

Ja, precis som dig har jag eftersträvat det. Det vi tyvärr sakteliga måste tvingas inse är att vi inte kommer att ha Pep Guardiola som tränare, mer än att han på sin höjd återvänder några år efter att ha varit ute och äventyrat i Europa ett bra tag. Vi måste förlika oss med att spelet inte kommer att se så perfekt ut som det gjorde under hans år, och att vi då måste fortsätta att hitta den rätta balansen som leder till titlar. 14-15-säsongen hittade vi enligt mig just den optimala balansen, men vi har som du säger från och med den säsongen övergått i att passa mest för passandets skull, tex mellan målvakt och mittbackar, och inte använt det som ett vapen för att vinna matcher. Jag trodde faktiskt Lucho var det nästbästa som hade hänt oss efter Pep och har försvarat han i princip hela tiden, men börjar sakta att också tvivla på hans förmågor. Jag vill dock vänta och se hur denna säsong utvecklar sig innan jag ens börjar tänka tanken att byta tränare. Den första frågan man alltid bör ställa sig vid byte av tränare är om vi kan få någon som vi har stor anledning att tro ska vara betydligt bättre, och i mening finns det i nuläget inga sådana alternativ tillgängliga.
Barcelona Katalano
2016-11-07 17:00
@L.A.M Nr 10:


Jag hoppas du har rätt och jag tycker att du har en bra poäng. men samtidigt har vi kvar Busquets och Iniesta och nog tycker jag att de ska klara av att rulla upp de flesta mittfält med en inte helt usel 3e mittfältare som bollplank. Jag tycker också att vi under Luchos första tid hade en sån där härlig balans mellan bolltrollandet och kontringsspel som jag eftersökt innan Luchos ankomst. Sedan har det övergått till allt mindre bolltrollande och det är av just denna anledning jag tror det är Lucho som ligger bakom förändringen.
Barcelona neymar JR
2016-11-07 16:54
Tror faktiskt det är bra när lucho får det varmt om röven, han ska känna pressen för då piskar han truppen. Han har varit för självsäker senaste tiden, men nu kom pressen då kommer hans inställning fram.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-07 16:47
Man anpassar spelidén efter spelarna, en veratti hade gett oss betydlig mer kontroll på bollen även om man vill behålla det snabbare spelet. Tvivlar på att lucho vill ge bort bollen så enkelt som det sker nu. Igår såg jag hans frustration när felbesluten kom, han vill absolut inte bli av med bollen. Vi ledde med 2-1 och Neymar dribblar och vinner inkast, han springer efter bollen och försöker nå Suarez men misslyckas totalt. Lucho blev galet förbannad och Sevilla fick anfalla. Han påminner mig allt för mycket om ancelotti och vill ha alla nöjda/glada men det är dags att sätta ner foten och låsa flertal spelare. Dom har för mycket frihet stundtals, ologiskt men ändå logiskt haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 16:44
Katalano

Förstår vad du menar. Lösningen är emellertid inte att bara köpa spelare som klarar av Luchos spelstil. Det hade snarare varit bättre att då värva in spelare som kompenserar för bristerna i vårt spelsystem. En av mina poänger var dessutom att vår tydliga försämring i just denna aspekt kanske inte varit så mycket Luchos fel som många tycker, utan att vi helt enkelt inte har samma uppsättning som förut. Där är naturligtvis den största förändringen att Xavi inte längre spelar för oss, och då kan en lösning vara att hämta in en spelare som är väldigt lik honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 16:39
Angående matchen igår så är det viktigt att komma ihåg vilka vi möter och vilken arena vi spelar på. Sevilla går alltså om oss vid seger, det är en riktig toppmatch vi spelar och det på bortaplan inför Spaniens kanske bästa supportrar. Det betyder inte att det inte finns kritik att rikta mot prestationen. Däremot ska man heller inte bortse från att vi faktiskt reser oss i andra halvlek och gör det stundtals riktigt riktigt bra. För att summera denna rätt så svåra vecka så får den ett klart godkänt betyg. Hade jag fått välja vilken av dessa matcher som skulle vinnas hade jag alla dagar i veckan valt den från igår. Vi vinner med största sannolikhet fortfarande gruppen samtidigt som vi flåsar Real i nacken där de vita hittills haft ett något enklare schema än vad vi har haft. Klarar vi av Real Sociedad på Anoeta kan vi tom i bästa fall ligga etta inför El Clasico, vilket hade varit otroligt skönt. Kontentan är i alla fall att vi trots väldigt mycket klagomål resultatmässigt gör en helt okej första fjärdedel av säsongen.
Barcelona Katalano
2016-11-07 16:35
L.A.M Nr 10

För 2-3 år sedan hade de varit självklart att gå efter Veratti pga hans förmåga att styra spelet och kunna ta rollen som spelmotor, en roll vi egentligen saknar idag. Jag har skrivit tidigare om hur mycket jag skulle älska en värvning av Veratti, men så som Lucho förändrat vårt spel så är jag inte säker på att han är ute efter en sådan spelartyp som Veratti. Det innebär att Lucho har en ambition om att bli mer spelförande igen och vad jag sett så har utvecklingen sedan han tagit över gått åt motsatt håll.

Min poäng är att om Lucho inte är ute efter ett mer spelförande mittfält så är det onödigt att värva veratti eftersom det finns andra mittfältare som skulle kunna göra det jobb som Lucho eftersöker bättre. men som sagt, jag hoppas verkligen på Veratti och att vi återgår till ett mer spelförande mittfält.
Barcelona messiooooxavii
2016-11-07 16:34
@baaarcaa:


Du har bott i Barcelona i 2 HELA MÅNADER och det är först nu du ska kolla på dem live.
Hade det varit jag hade jag inte missat en träning ens , för att inte snacka om Match,

Anyways, Lycka till =)

Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 16:25
Det finns en spelare som jag på riktigt anser skulle höja vår startelva. Egentligen en viss spelartyp, men Marco Verratti är den mittfältare jag tycker skulle passa perfekt som Xavis något sena ersättare. Lion24 talar om Denis och Coutinho men för mig är det attackerande mittfältare, som sårar motståndarna genom sina spetskvaliteer. Det finns få mittfältare som Verratti, där hans blotta närvaro på planen inger ett lugn och en stabilitet jag anser att vi i nuläget saknar. Detbetyder inte att jag inte tror på Denis Suarez(vilket jag gör) eller ser fördelar i ett potentiellt köp av Coutinho(vilket jag också gör).

Faktum är dock som så att vi visserligen står med en grym mittfältsuppsättning men samtidigt en uppsättning där de flesta av spelarna enligt mig ingår i samma typ av mittfältare. Åtminstone sett till vilken roll de ska ha i Barcelona. Då bortser jag som ni kanske förstår från Busquets då han ingår i en egen kategori. Men Rakitic, Iniesta, Rafinha och Denis ska alla enligt mig i en perfekt mittfältskonstellation anta rollen som den mest offensiva i trion. Iniesta kan förvisso spela djupare ner, men det är inte optimalt. För mig hänger allting ihop. Mycket av kritiken mot Lucho touchar problematiken kring att vi inte dominerar mittfältet längre. Lösningen, i alla fall en del av den, måste i så fall vara att hitta en spelare som är så lik Xavi som möjligt. Verratti är då för mig det givna köpet. Med Iniesta som ofta befinner sig i sjukstugan och de andra mer offensiva typerna kommer vi inte att nå tillbaka till samma sjuka nivå vi tidigare haft. Oavsett om Lucho ör en grym tränare eller om han har enorma brister.
Barcelona Cule4life
2016-11-07 16:17
När Pique är tillbaka så går det inte att peta Umtiti lr Macherano. Alltså tycker jag att Macherano tar hand om högerbacken. Tror han hade dominerat där. Roberto behöver chilla ett tag det ser ut som att pressen blivit för stor för honom.
Barcelona baaarcaa
2016-11-07 15:21
Skriver nästan aldrig här men läser forumet varje dag. Hursomhelst tänkte jag bara dela med mig av min lycka av att jag efter att ha bott i Barcelona i över två månader nu äntligen ska få uppleva Barca-Malaga på fina Camp Nou. Tröjan är sen igår köpt och förväntningarna växer för varje dag Jag har nästan varje ledig helg tagit metron ut till Camp nou för att promenera runt arenan medan jag tänkt på alla stora spelare som befunnits där och alla magiska händelser som har skett på platsen. Kände att jag ville dela med mig av min glädje till er som förstår kärleken till sporten och Barca. Hoppas ni har en bra dag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-11-07 15:07
De senaste dagarna har det skrivits en del om Coutinho och om/hur bra han hade passat i Barcelona. För mig är det extremt synd att man ska lägga minst 40-50+ miljoner när man har en extremt talangfull mittfältare i Denis Suarez. Denis och Coutinho är ändå inte så olika, dom är ganska lika i spelstilen och jag tycker att det är fruktansvärt onödigt att lägga så mycket pengar på Iniestas arvtagare när vi har en som i stort sett är gratis. Är Denis på samma nivå som Coutinho nu? Absolut inte, men bara om Denis får självförtroende och regelbunden speltid med en någorlunda bra taktik där han inte ska behöva alibispela, så tror jag att han kommer kunna nå den nivå Coutinho har nu. Iniesta räcker fortfarande mycket väl och jag hoppas man värmer upp Denis inför Iniestas roll.

Angående Digne så måste man vara försiktig och tänka på att det här är hans första halvår i klubben. Jag hade önskat att ha kvar Grimaldo istället för att köpa Digne men när Digne är här så måste man ge nya spelare tid. Många är alldeles för snabba med att bedöma spelare. Vet Digne innebörden av att spela på en kokhett arena med fantastiska fotbollsspelare? Eller på bortaplan mot Man City för FC Barcelona? Såna här saker tar tid att ta in. Man måste alltid vara försiktig med nya spelare då det inte handlar om att bara hoppa in och göra jobbet, speciellt inte på extremt svårspelade arenor. Efter ett tag börjar man lära sig lagen i ligan, arenorna, Barcas ambitioner och spelsätt och mycket mycket mer som man måste få in.

Till Paco, jag var en av de största kritikerna för en värvning av Paco. Nu är Paco en representant för FC Barcelona och jag kommer stötta honom alla dagar i veckan så länge han beter sig professionellt. Digne värvningen var ändå ganska logisk, för du kan byta ut Alba utan rabalder och kaos. Men jag fattar fortfarande inte varför man väljer att lägga ut så mycket pengar på en spelare som ska vänta på att startspelaren (Suarez) ska ta ett 5:e gult kort för att få spela. Att de flesta här inne inte fattade det heller gjorde mig chockad. Man måste alltid läsa av situationen innan man gör en bedömning och 30+ miljoner för en som knappt får spela och får vänta på att spela ska skada sig eller bli avstängda för att spela är helt ofattbart. Det här handlar ingenting om fotbollsspelaren Paco, då jag vet vad jag får av honom då han är en gammal klassisk 9:a som har försvunnit ut lite. En Inzaghi eller van Nistelrooy med andra ord, dagens 9:or har mer ansvar och mer uppgifter än tidigare. Allt handlar om logiken och i detta köp så fanns det ingen logik alls.
Barcelona FC Tiki-Taka
2016-11-07 14:57
Samuel Umtiti has the same dribbles (5) in the Liga 16/17 as Madrid's winger Cristiano Ronaldo, while playing 150 minutes less. (Source 433 Barca)

Lool! Vilken lyckad värvning, av Barca.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-11-07 14:21
Jag var väldigt kritisk i halvtid igår och kritiserade spelet vi visade upp. I andra halvlek visade laget att de kan vinna som ett lag. Även om Messi och Suarez gjorde målen var detta en lagvinst. I andra halvlek ger samtliga spelare allt och pressar och kämpar för att vinna matchen. Otroligt roligt att se! Dock ska det se ut såhär hela tiden och inte bara när det krisar.

För mig lyckas vi vända tack vare Denis Suarez. Han tog sig an Iniestas roll och drev förbi sin spelare flera gånger vilket förstörde Sevillas presspel och efter att han gjort det ett antal gånger så tröttande dem. Enligt mitt tycke ska han spela när Iniesta är borta, han har dem egenskaperna som behövs på mittfältet. Han behöver bli starkare i kroppen men det han visade upp igår i andra halvlek var magiskt och jag vill se mer av det!
Barcelona neymar JR
2016-11-07 14:18
Digne kom in i det hela bra men det har avtagit nu (verkligheten slår till?). Han var ok igår, mot city bedrövlig däremot. Men han är helt okej som back up för Alba. Vår ytterbackar bidrar inte så mycket längre, spelar ingen roll hur mycket dom löper dom får inte passningen vid överlappningar. Endast Messi och busken som använder ytterbackarna. City första halvlek och Sevilla vår bästa fotboll 2016, vi spelade som ett lag bägge gångerna. SN måste börja involvera laget betydligt oftare och inte enbart söka Messi direkt. Messi kommer att få bollen förr eller senare under anfallet. Men spela för Guds skull runt bollen istället för en dribbling eller söka messi direkt. Rakitic har börjat visa missnöje och står helt på Kroatiens sida. Han tar avslut från ett bra läge igår, direkt börjar Suarez gnälla. Tyvärr slutar inte det där utan det fortsätter nästkommande minuter. Det är bedrövlig attityd så kom inte hit och rättfärdiga det beteende med att han är "vinnarskalle".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-07 14:12
@El Pistolero #9:


Märkte det också. Men jag förstod vad han kom ifrån.
Han sa detta i första halvleken och minnet från Man City matchen plus Sevillas först halvlek låg bakom dessa ord.

Minns att jag reagerade och tänkte. Ok, vet du inte att Alba går före honom. Är det nånting jag har märkt med Digne så är det hans speed. Han hamnar oftast bakom när han möter kvicka spelare. Han ser tung ut i stegen. När man tänker efter är det fortfarande hans första säsong. Om Alba kommer tillbaka så kommer Digne skärpa till sig mer.

Konkurrens är bra för laget. Det enda ställe jag är orolig för är vår HB positionen. Vem ska konkurrera med S.Roberto nu?

Vem?

Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 14:02
Märkte igår när jag kolla matchen på Viaplay att Martin Åslund (Barçafan) tycker Digne är väldigt medioker. Ofta kritik riktat mot honom, tycker ni den är befogad? Så dålig var han väl inte igår...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-07 14:00
Någon som märkte att Neymar såg ledsen ut när Messi och Suarez gjorde mål igår???

Visst han gick och kramade dem men han var helt annanstans i tankarna.

Är det för att Lucho skällde ut dem? Någon annan som märkte det?

Ni som kritiserar Neymar. Om man bortser de första min av matchen så tycker jag att han bidrog med lika mycket som Umtitti, Masken, Dennis Messi. Visst jag blev också galen när han missar såna lätta chanser.

Men som kille kämpar och krigar! Snälla, lått oss var ärliga och hylla hela laget som gav os det vi ville se i andra halvleken stället att hela tiden försöka hitta negativa saker. Säger inte att Neymar var bäst igår men han han gav fan allt och lite lik Suarez.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 13:47
På tal om högerbackar, MD skriver att Aurier har erbjudits till Barça men vi tacka nej pga hans disciplinära problem. Bra där!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 13:45
[QUOTE=Bosketts]Påfågeln Kan bara instämma. Cancelo är väl marginellt bättre än Vidal, inte mer. Ser mycket hellre än Montoya-comeback. Men allra helst vill jag att Palencia ska få chansen. Helt gratis och vi håller det inom La Masia. [/QUOTE] Lucho vet inte ens vem Palencia är, noll träningar med A-laget medan denna mediokra Nili får hans plats.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-07 13:26
El Pistolen Jag trodde att du skulle kritisera Lucho för att han spelade 4-4-2 igår. Med Neymar för långt ner på plan som en yttermittfältare. Klart att det finns bättre yttermittfältare, som klarar defensiven bättre än Neymar. Men tveksam om ens Ardan är den som klarar det. Ardan faller och täcker yta(alibi spelar). Du saknar ju pressspel. På offensiv planhalva måste vi få tappa boll i mellan åt, då i form av Neymar och Messi. Däremot Rakitic och Busquets som tappar boll och passar fel ideligen på felställen är förödande.
Barcelona Bosketts
2016-11-07 13:12
Påfågeln

Kan bara instämma. Cancelo är väl marginellt bättre än Vidal, inte mer. Ser mycket hellre än Montoya-comeback.

Men allra helst vill jag att Palencia ska få chansen. Helt gratis och vi håller det inom La Masia.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-07 13:10
Krööf

Snarare tvärtom?
Mascherano var överallt och städade upp igår och även i dem senaste matcherna. Tycker Roberto får ta ansvar för sitt eget spel.
Har sagt det tidigare. Roberto har inte fysiken och generna att löpa långa sträckor upp och ned på kanten. Har alltid gillat Roberto som en central spelare. Smart spelare i press och understöd. Bra passningsfot och teknik.
Men som det är nu är både han och Digne som skapar otrygghet ilaget.
På grund av att båda är rädda för att inte räcka till och hamnar på mellanhand.
Barcelona påfågeln
2016-11-07 12:31
Ni som vill ha Cancelo värvad till högerback - har ni missat att Montoya har petat honom på högerbacken i Valencia? Han fick spela sist för att man flyttade över Montoya till vänster pga skador, och har fått spela en del som ytter, men jag menar att Cancelo knappast är bättre än Aleix Vidal, och minst lika dålig defensivt.

Sergi Roberto är klart bättre, och jag skulle gärna plocka tillbaka Montoya om han gör det bra i Valencia över en eller två säsonger, vi vet att han funkar någorlunda i Barcas system redan, gjorde det bland annat rätt bra i spanska cupfinalen 2012.
Barcelona neymar JR
2016-11-07 12:25
Igår var första gången man fick se lucho flippa ut på Suarez och Neymar. Inte en dag försent, du är tränaren du bestämmer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 12:18
[QUOTE=Turisten]Hoppades in i det sista att Suarez inte skulle ta det gula. Men men... :) Rätt säkert att Neymar tar ett gult mot Malaga och missar Sociedad då, antar jag? [/QUOTE] Bryr mig inte så speciellt mycket om Neymar är avstängd eller inte, ja det har gått så långt. Hur många bolltapp hade han igår? Neymar är som bäst när han spelar enkelt men han gör det så sällan och dessutom backar han inte hem som han ska heller, OFTA efter hans egna bolltapp! Arda Turan spelar ständigt enkelt och backar alltid hem som han ska, Just därför vi spelat bättre med Arda kontra Neymar denna säsong. Lucho får ta honom i örat!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-11-07 10:40
Härlig vinst igår!!! Så viktigt!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-11-07 10:35
När vi bedömer Sergi Robertos insatser de två senaste matcherna mot svårt motstånd, bör vi heller inte glömma bort att Piqué inte funnits vid han sida och ingivit honom en känsla av trygghet; som han sannolikt fortfarande saknar i sin nya roll. Och visserligen gjorde Mascherano en kanonmatch igår, men det är knappast spelartypen vars spelstil gör att man invaggas i en känsla av att om man missar en brytning/passning, så finns någon som täcker upp bakom. Snarare tvärtom.
Barcelona Smogen
2016-11-07 10:05
[QUOTE=Turisten]Hoppades in i det sista att Suarez inte skulle ta det gula. Men men... :) Rätt säkert att Neymar tar ett gult mot Malaga och missar Sociedad då, antar jag? [/QUOTE ] Sociedad borta på Anoeta? Det är ju fasen (på allvar) svåraren Real hemma. Och jag säger inte att Real hemma inte är en tuff match det är bara det att Anoeta....huuu. Vi har inte vunnit där på 10 år!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: