/spanien/barcelona/forum/1357.aspx/spanien/barcelona/forum/1357.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-16 00:12
Pratto på topp!
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-16 00:11
Utan Aguero igen!
Barcelona neymar JR
2016-11-16 00:10
Hur startar Argentina? Vågat man hoppas på att man slipper se higuain och DI Maria?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2016-11-16 00:07
Hmmm blir spännande se hur Argentina klarar sig inatt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-11-15 23:47
papillon busquets ; )
Barcelona papillon
2016-11-15 23:17
Vem tog över kaptensbindeln efter att Silva gått ut?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Rambla~
2016-11-15 22:34
Ett B-betonat Spanien, grattis England ni lyckades till slut. Vi vet alla hur det kommer gå när det väl gäller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-15 22:32
Kan han byta ut Busquets från den här superviktiga matchen, VM-final som engelsmännen tycks tro detta är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-11-15 22:30
Jag vet inte om jag ska sitta och bli plågad av Argentinas spel eller ska jag skippa? Blir svårt att skippa då man älskar Messi såpass mycket att även om han spelar med paralyserade spelare.

Jag tittar för din skull idag Leo!
Barcelona neymar JR
2016-11-15 22:19
Övertygande kommer det nog inte bli...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-11-15 22:09
Spaniens försvar alltså herregud...

uppesittarkväll ikväll där vi tillsammans hejar fram Messi till en övertygande seger.

Får jag med mig några bröder?

Deulofeu och kompany är ju redan klara för em denna kvällen ; )
Tiki-Taka
2016-11-15 22:08
För mig skulle man tagit chansen i sommar och sålt Turan till Asien samt Mathieu till besiktas! En rejäl chans att casha in gick upp i rök! Sen tycker jag att Digne och Paco var två onödiga värvningar som bidrar med noll! Istället för att slänga ut 46 miljoner euro så kunde man istället satsat på Munir och Grimaldo....gratis!!! Lucho tabbar sig igen!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-11-15 22:06
'
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-15 22:05
Vilket mål från vardy
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2016-11-15 22:04
Bosketts

Ville bara säga att jag håller med Iniesta70 här. Det fanns en tid då jag tyckte att det bästa med att se Barcelona var Iniestas inhopp. Han var så jäkla bra och jag förstod inte hur det kom sig att han inte fick starta, eller varför han ens var kvar när han så uppenbart kunde vara den stora stjärnan i ett annat lag. Värt att komma ihåg för dem som börjat ifrågasätta den lille vampyren.
Barcelona Reymar
2016-11-15 22:00
Busquets har varit riktigt bra hittills och blir hyllad av dom engelska experterna i studion. Varför kan han inte spela såhär för Barca? Inget kladd, spelar enkelt och läser av allt. I Barca ser han vilsen ut.
Barcelona Blaugrana91
2016-11-15 21:43
MD går ut med informationen att klubben imorgon kommer presentera den nya tröjsponsorn och Qatar Airways är helt uteslutet. Enligt MD kommer det bli ett asiatiskt företag, vi kan alltså även utesluta Amazon och Ebay. Lär med andra ord bli Huawei, Alibaba (??) eller Rakuten. Av dessa hoppas jag på Huawei, mest välkänt av dessa och vi kan ju inte ha Alibaba på tröjan då behåller jag hellre Qatar Airways som trots är ett av världens bästa flygbolag. Blir även intressant att se summan, förväntar mig ca. €70M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-11-15 21:20
Azpilicueta kör med tröjan ordentligt nerstoppad i byxorna.. Fint att se att det fortfarande finns spelare som har lite klass.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona neymar JR
2016-11-15 21:08
Va i helvete gör reina och Aduriz i spanska truppen? Ska dom inte börja tänka långsiktigt och skippa att ta med pensionärer som troligtvis inte ens kommer vara tillgängliga 2018
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-15 20:56
Bosketts

Där ser man ...:)
Jag älskade Iniestas inhopp!

Ja, när två "soffexperter" kan ha så fel om två såna spelare så kanske det inte alltid är så enkelt för Lucho och styrelsen...:)
Barcelona neymar JR
2016-11-15 20:40
Huawei, Chinese technology firm, can be the candidate to be Barca's shirt sponsor. Club will announce new sponsor in coming days. [L'Espor] Busken var ju dominant från match minut 1 i sin första match, sedan dess har han varit fantastisk. Enbart den här säsongen som han har varit mindre bra, rätt sjukt när man tänker på det. Man brukar nämna Messis hög nivå i många år, men glömmer att busken har haft en fantastisk nivå sedan hans debut. Värva coutinho är ju något typiskt denna ledningen, vi har fulltäckning på just den spelplatsen. Denis, iniesta, gomes och rafinha och ändå värva en till, vi är redan nu överbefolkade på mittfältet. Det ser man redan vid spelarna prestationer där dom inte får hitta en matchrytm pga all existerande rotation som behövs för att hålla alla nöjda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-11-15 20:27
Iniesta70

Haha jasså? Tyckte Busquets dominerade från dag ett. Minns hur imponerad jag blev över att han i sin första match från start (typ) lirade med sån pondus i en CL-semi...

Men, som sagt, jag fattade inte mycket när Iniesta började göra sina valpiga inhopp i den guldiga tröjan i storlek XL för en herrans massa år sedan heller...
Barcelona Iniesta70
2016-11-15 20:11
Angående tålamod med talanger.....
Jag vet inte hur många gånger jag slet mitt hår och "idiot förklarade " pep , när han envisades med att lira Busques match efter match.
Jag fattade absolut inget! Trodde Pep drev med oss ....
Där ser man hur fel man jan ha hemma i soffan....Men mitt tålamod har blivit större:)
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-15 20:03
Spanien U21 vidare till slutspel med nöd och näppe.
Märkligt att denna årgång, med en otroligt namn kunnig trupp inte kan prestera bättre. Hoppas det släpper till sommarens slutspel.
Barcelona Iniesta70
2016-11-15 19:52
Angående La Masia Kan det vara så att Barcas referenser har hamnat lite snett? Att Lucho och styrelsen inte ser skogen för alla träden om ni förstår vad jag menar? LE och styrelsen kanske har ett gäng talanger med enorm potential framför ögonen men de ser ingen Messi , Iniesta eller Pique. Och då höjs blicken och dom söker på annat håll? Att LE och styrelsen kanske måste förstå att de spelarna med dom extrema kvalitéerna troligtvis inte dimper ner från La Masia , utan att man måste vara realistiskt. Kolla på Roberto , han har ju slitit i ex antal år för att komma dit han är i dag. Och då blev det som högerback....? Tror nog att både Lucho och styrelsen måste prioritera om , det kommer att ta tid att få en startspelare från La Masia. Tycker att man slog knut på sig själv med tex Gomes köpet och Paco köpet. Men nu är dom här och för tex Paco så tror åtminstone jag att vi har ett litet triumfkort i ärmen ju längre säsongen lider. Sen har jag för mig att det är nån form av storsatsning av La Masia med en utveckling av det sociala bland annat , men jag kan ha läst fel. Nåja, jag tycker att det få va slutköpt på ett tag.
Barcelona Bosketts
2016-11-15 19:38
Jag har alltid tänkt att Luchos strategi kring att plocka upp spelare som Nili och Gumbau före talanger som Palencia och Alena varit att ge dem senare två erfarenheten av att dominera och leda ett lag framåt. Att Palencia får vara kapten och väldigt viktig för B-laget kanske ger honom mer än att sitta på bänken och vänta på att Roberto ska smälla en hälsena, menar jag.

Det är vad inbillar mig åtminstone.

Men den tesen spricker ju så fort spelaren i fråga blir ersatt av ett nyförvärv utifrån. Vi har fortfarande rejält med talanger i de egna leden. Betydligt fler än i konkurrenternas lag. Men att valla in dem i A-laget är något vi måste bli betydligt bättre på.
Barcelona Lion24
2016-11-15 19:16
Pengar är en stor fråga. Men allt handlar inte om pengar. Du får en helt annan sorts lojalitet med en spelare från den egna leden än om man köper en spelare. Egentligen är det extremt sorglig utveckling när man väljer att betala såna summor för Andre Gomes istället för att utveckla Samper. För Gomes är ju ändå inte startspelare, hade inte den speltiden han får gjort nytta för Samper? Med all respekt för Andre, han är en duktig spelare, men man ser verkligen en tydlig trend inom klubben. Skulle man gå för Coutinho istället på bekostnad för Denis så skulle jag bli extremt besviken.

Andre Gomes drömmer/drömde säkerligen om att representera klubben, men han gjorde väl det sen några år tillbaka. Samper har klubben i blodet. Sen kan man inte ge spelare från egna leden chansen bara för att de är från just egna leden. Spelaren i fråga måste besitta potential och Samper har en extrem stor potential. Som sagt, man får en helt annan lojalitet gentemot klubben om man har en ''nära'' spelare.
Barcelona Bosketts
2016-11-15 19:12
Reymar Visst är det så. Jag tycker generellt att Luis Enrique får alltför mycket skit kastat på sig här inne (vi får inte glömma tålamodet han hade med Sergi Roberto). Men när det kommer till arbetet med juniorer har han många övermän. Sen ska man väl påpeka att ingen är skickligare än Pep när det kommer till skola in talanger, även om det då och då också skickades in spelare som saknade Barcatalangen (läs: Jeffren, Muniesa etc.)
Barcelona Reymar
2016-11-15 19:01
Bosketts

"Det är precis det här tankesättet som får mig något grinig över hur klubben sköts för tillfället. Vad är vitsen med att kriga sig upp via juniorlag och B-lag för att sedan, när man är redo för A-laget, lånas ut till någon skitklubbs bänk medan klubben värvar en marginellt bättre och något äldre spelare utifrån för ett mindre lands statsbudget?"

Svaret till den frågan stavas: Luis Enrique. Vi har en tränare som skiter i La Masia och vägrar att använda spelare som har potential och kan göra en någorlunda nytta till förmån för spelare som inte har den potentialen att bryta sig in A laget, exempelvis flyttar han upp Nili istället för Palencia och samma visa förra säsongen med Gumbau istället för Samper.

Med den gamla goda tiden gissar jag på att du menar Peps tid där det verkligen satsades på La masia men även under Rijkaard. För hade Pep fortfarande tränat Barca så hade spelare som Thiago, Grimaldo, Adama, Samper inte bara varit i A-laget utan även utvecklats till superstjärnor.
Barcelona Bosketts
2016-11-15 18:21
Lion24 + Tridente

Precis. Min poäng är alltså inte huruvida Coutinho skulle ta en plats eller inte. Han petar nog merparten av våra mittfältare i dagsläget. Men precis som Lion24 är inne på, varför ska vi slänga upp en halv miljard eller så när vi redan har ett makalöst talangfullt mittfält som dessutom är helt gratis att använda sig av?

Coutinho är också två år äldre än exempelvis Denis (och ett år äldre än Rafinha och Gomes om jag inte minns fel). Värvar vi honom betyder det att någon av dessa herrar inte får spela och vi tappar därför en talang som ligger i stöpet att bli minst lika bra som Coutinho en vacker dag.

Det är precis det här tankesättet som får mig något grinig över hur klubben sköts för tillfället. Vad är vitsen med att kriga sig upp via juniorlag och B-lag för att sedan, när man är redo för A-laget, lånas ut till någon skitklubbs bänk medan klubben värvar en marginellt bättre och något äldre spelare utifrån för ett mindre lands statsbudget?

På den gamla goda tiden hade spelare som Samper, Palencia och Munir fått den speltid som nu Paco, Gomes och Digne får. Inget ont om dessa spelare i sig, men de står helt klart i vägen för våra talangers utveckling. Talanger som inte kostar en jäkla krona att plocka upp och som har spelsystemet inpräntat i ryggmärgen.
Annons: