/spanien/barcelona/forum/1355.aspx/spanien/barcelona/forum/1355.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-25 14:35
Gabriel Wow! Du fick verkligen med alla punkter om Luchos tränargärning i Barca, positiva som negativa och jag håller med dig om allt du skrev. Barcelonito Jag vill klargöra att jag inte hatar Lucho och jag tycker inte han är en dålig tränare. Vad jag däremot tycker har jag redan framfört, dvs att han spelar en fotboll jag inte alls gillar. Sen undrar jag vad du menar med att du ska komma tillbaka till mig efter säsongen? Tror du jag vill att Barça ska ha en katastrofsäsong? Hell no! Bara för jag småspyr lite då o då över fotbollen vi spelar så hoppas jag mer än allt annat att vi vinner trippeln och piskar alla i vår väg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2016-10-25 14:29
Förstår inte hur Arda Turan kan ha minst röster av alla i pollen om vem som skall ersätta Iniesta.

Denis Suarez har varit för pojkig och Andre Gomes har inte tagit för sig tillräckligt för att få vårt förtroende ännu, anser jag.

Turan har redan gjort fem mål och fyra assist (visserligen mestadels när han spelat på Neymars position) och har högst passningsprocent av samtliga spelare (utav de som spelat mest). Dessutom: Endast messi, neymar och Sergi Roberto (!) har mer "Key passes per game".

Han har dessutom sprungit näst mest av ALLA den här säsongen.

Jag tror på honom före Denis och Andre Gomes åtminstone. Även om även jag föredrar honom på en kant.
Barcelona Kröjff
2016-10-25 14:24
Andresito

Ja, om alla vore som jag, så skulle sättet att uttrycka sig aldrig överskugga själva uppsåtet och syftet med ett inlägg. Och vad kanske "värre" är, ingen skulle kunna stava till Cruijff....
Barcelona Iniesta70
2016-10-25 14:24
Gabriel
Bra inlägg. Har själv luftat min åsikt i själva frågan så jag ska inte kommentera ditt inlägg mer förutom att du la fram det ruskigt bra .
Oavsett " läger " så är det svårt att säga emot , allt handlar ju om smak i slutänden.

Gabriel och Andresito

Jag var den som blev tillrättavisad .....och jag har för mig att jag tog det bra.
Så ..move on ...ni båda har säkert bättre inlägg att fila på :)
Barcelona Gabriel
2016-10-25 13:51
Andresito Du har missuppfattat mig, jag är inte alls bitter, men jag kan känna att du kanske la fokus på fel sak istället för att ge ge svar till inlägget jag skrev. Det var inte mycket till svar jag fick, det var mer typ att antingen så fixar Lucho spelet till våren och då är han grym eller så ser det ut som det nu gör resten av säsongen och då är det ett bevis på att han levt på MSN. Sedan är det verkligen en minimal sak det här med att stava namnen rätt när jag skrev det som jag skrev. Okej om jag hade skrivit Busquets med två styckna "t" eller något sånt, men det kändes bara lite överdrivet just i det här sammanhanget. Men jag ska väl erkänna att namnstavningar inte diretkt är något jag prioriterar när det kommer till mitt gedigna intresse gällande den här klubben. Nu släpper vi det här tycker jag. Ska försöka stava alla spelarnas namn rätt från och med nu, du har mitt ord.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-25 13:41
Kan någon förklara hur i helvetet Griezmann blev årets spelare i la liga framför Suarez som bokstavligen sköt oss till liga segern förra våren??? Och det här med la liga world player är det nån slags B kopia utav årets spelare eller....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-10-25 13:39
Gabriel

Oj! Känner en viss bitterhet över ditt inlägg så jag måste förklara mig trots den rejäla OTn. Det var inte min mening att göra dig upprörd. På samma sätt som misstagen med mellanrum/kommatecken var systematiskt så är ditt användande av é även det systematiskt. Känner ändå att man bör skriva rätt namn på spelarna man följer dag in och dag ut. Och vi fungerar ju som så att så länge ingen säger till så tror man att man gör rätt. But hey, nu kan du både stava namn och skriva fantastiska inlägg, you're complete. Ville absolut inte ta fokus ifrån ditt inlägg som jag både uppskattar och till stor del håller med dig om.

Förstår att du ville ge igen med mitt felaktiga ordval. Tycker dock att det är en liten skillnad då nästintill samtliga inlägg härinne innehåller fel när det gäller svenskan. Tänk om vi alla vore som Kröjff :)
Barcelona Gabriel
2016-10-25 13:35
Katalano Tack, precis det jag menar. Jag ville aldrig försöka leka språk-polis här inne, utan det var mer utav välmening som jag talade om för skribenten ifråga att det kan bli jobbigt att läsa inlägg där det inte är ett mellanrum efter kommatecken. Det blir helt enkelt ett för stort fel när det skrivs på det sättet gång på gång. Men att uppmärksamma att jag skrivit Busquets och Luis Enrique med ett é i deras namn känns bara väldigt tråkigt och oförtjänt den tid jag tog mig till att faktiskt skriva det inlägget. Det gör också att man tappar lusten till att lägga ner sin egna tid och bidra. Lite synd kan tyckas, men men.
Barcelona Katalano
2016-10-25 13:23
Väldigt bra inlägg Gabriel. Innan det gå överstyr med kommentarer om språkbruk så är ju inte detta ett forum där perfekt svenska krävs på något sett, även om det finns vissa krav på att exempelvis skriva med punkter, med stor bokstav i början av meningar osv. Låt Mod besluta om vad som är OK och inte. Däremot om någon skribent skriver på ett sätt som blir jobbigt att läsa av olika anledningar så tycker jag att man gör helt rätt i att poängtera detta för skribenten, på det som Gabriel gjorde en gång och efter det fått ironiska pikar emot sig så fort man finner ett löjligt språkfel i hans inlägg. Fokusera på rätt saker för att hålla en god stämning istället. Fokusera på innehållet i inläggen och inte språkbruket. Detta är min åsikt och jag är säker på att de flesta håller med.
Barcelona Gabriel
2016-10-25 12:52
Andresito Nej, det hade dem inte nu när jag kollade, det stämmer. Bra, då vet jag det. Sen är det förvisso en rätt så stor skillnad mellan att inte använda mellanrum efter varje kommatecken som skrivs till att skriva Busquets och Enrique med ett "é", but hey, det kanske bara är jag. Men tack hur som helst för din rättning, jag får väl helt enkelt se till att jag vet hur alla spelarna stavas från och med nu nästa gång jag ger mig på ett långt och genomtänkt inlägg så att fokus kan läggas fullt ut på det. Och när vi ändå är inne på spåret så är jag nästan helt säker på att det inte heter "övertygad av hans tränarförmåga" utan snarare "övertygad om hans tränarförmåga", men jag har haft fel innan så don't shoot me if I'm wrong, men det låter lite konstigt bara. Väl mött!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-10-25 12:41
Gabriel Vill minnas att du rättade en skribent för ett tag sedan. Så jag tänkte ge dig en vänskaplig rättning: varken Busquets eller Enrique har något é i sina namn :) Bra och ambitiöst inlägg. Personligen känner jag att Lucho ska bedömas efter denna säsongen. Hans första säsong var bra både spel- och titelmässigt. Andra säsongen var bra titelmässigt men dåligt på planen. Frågan är nu om dessa saker varit tillfälligheter eller om Lucho helt enkelt har börjat tappa gnistan i Barcelona. Vi har onekligen börjat denna säsong högst mediokert, vilket vi dock även gjorde under trippelsäsongen. Nu är det upp till Mister att åtgärda det taktiska, om han besitter den förmågan. Lyckas han fixa spelet till våren så är jag övertygad av hans tränarförmåga. Lyckas han inte så är det MSN som ska ha mest beröm för våra framgångar under Lucho-eran. Jag kräver ingen trippel. Men med truppen vi har bör vi klara av att hålla oss fräscha i samtliga turneringar. Det är upp till Lucho att rotera med måtta så att spelarna både håller sig fräscha men även håller intensiteten uppe inför svårare matcher. I believe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-25 12:13
Gabriel

Hoppas du kan ursäkta mig för sättet att uttrycka min Stora uppskattning: Bravo!!
Barcelona Gabriel
2016-10-25 11:57
(Fortsättning på förra inlägget) De dåliga sakerna: - Han har fått Barcelona att gå ifrån sin egna spelmodell och därmed fått Barcelona att se ut som vilket annat lag som helst. - Han har fått två bärande fotbollsspelare som Iniesta och Busquéts att ofta se ut som alibi-spelare. - Han har infört en lägre försvarslinje och försvarmetod där man backar hem med laget istället för att pressa och återerövra bollen snabbt. - Han har förlitat sig alldeles för mycket på MSN där resterande spelare snarare agerar städhjälp istället för att involvera dem mer i anfallsspelet. - Han har tillåtit särbehandlingar av vissa spelare som Neymar, som tar varje tillfälle han har till att resa hem till Brasilien, mitt under pågående säsong. - Han har fått intensiteten att minska under matcherna och spelarna att jobba mindre hårt. +/- - Han har värvat in spelare som Luis Suarez, Rakitic och Umtiti men han har också värvat in spelare som Mathieu, Thomas Vermaelen och Aleix Vidal. Sedan är det svårt att veta exakt vilka av dessa spelare som Lucho egentligen bär ansvaret för, men det är trots allt en tränares uppgift att i slutändan förmedla till sin sportchef att han accepterar och godkänner en viss värvning. Jag har förmodligen glömt något, men det här är åtminstone min uppfattning gällande Lucho. Så med det sagt är det klart att han har stått för både bra och dåliga saker. Rent personligen så gillar jag framför allt inte att man valt att släppa på aggressiviteten gällande återerövring av boll med ett bra press spel i förmån till att sänka sin försvarslinje. Detta går självklart hand i hand med att Luis Enriqué vill bjuda in motståndarna på vår planhalva för att sedan snabbt kontra mot dem, så det är absolut ett val och ett genomtänkt beslut som han har tagit. Men jag är helt enkelt inte ett fan av den typen av fotboll. Jag är inte emot att kontra och utnyttja även det som ett anfallsvapen, men då ska det snarare vara en knapp man trycker på emellanåt för att växla och variera sättet man anfaller på mer än att det ser ut som vår matchplan. Den typen av fotboll kan jag aldrig förknippa med Barcelona, det är för enkelt och för simpelt och det var inte det som fick mig att förälska mig i den här klubben (även om det självklart också fanns osportsliga grunder som medförde att jag förälskades i klubben som helhet, men som tyvärr även de är som en skugga av sitt forna jag idag). Jag anser också att Lucho lyckades blanda vår gamla fotboll med hans idag "nya" fotboll gällande presspel, bollinnehav och kontringar otroligt bra under den första säsongen när vi vann trippeln, men sedan dess har det bara fallit över till att bli ett mer och mer rakare spel för varje match som går. Vissa tycker självklart att det här är underhållande men det är inte för intet som att det just är culés som kritiserar det här. Barcelona är förmodligen det enda laget i världen som sätter sådana krav på sättet man ska spela sina matcher på. Personligen så ser jag tyvärr inte fram emot matcherna på samma sätt som jag gjorde tidigare. Jag vet redan vad som kommer att hända. Jag vet att jag inte kommer att få äran att bevittna ett helt fantastiskt väggspel/triangelspel eller positionsbyten som får motståndarna att sätta fällben på sig själva. Jag vet att bollen kommer att komma till Messi, jag vet att Messi kommer att försöka sig på sin diagonala passning till Neymar eller Alba. Jag vet att Neymar kommer att dribbla och misslyckas lika många gånger som han lyckas och jag vet att Suarez gör mål 80% av alla matcher han spelar. Det är en simpel fotboll och oavsett vad Luis Enriqué vinner med oss som tränare så kan jag inte stå bakom den här utvecklingen. Det var mina tankar kring Lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-25 11:52
När man som culé klagar på Luis Enriqué så har jag svårt att inbilla mig att grunderna för ens klagomål ligger i vad han har uträttat rent resultatmässigt i Barcelona sedan han kom. Det är klart att det är ett väldigt bra facit att vinna trippeln första året som tränare för att nästa år vinna dubbeln i form av ligan och cupen. Ingen motsäger sig det, inte jag och inte heller någon annan som kritiserar honom. Och det är också dessa argument som tas upp utav de som försvarar honom, att han vunnit otroligt mycket sedan han anlände, samtidigt som man väldigt gärna vill de paralleller och göra jämförelser med Tata Martino som misslyckades fatalt, både i det spelmässiga men likväl så också rent resultatmässigt efter en säsong där han inte vann en enda titel. Men bara för att återgå lite till Tata ett tag och minnas tillbaka. Hur mycket bättre var egentligen Barcelona förra säsongen om man ska jämföra med Tatas Barcelona? Och det är en fråga jag vill att man funderar rejält noga på innan man bara skrattar bort frågan som ren nonsens. För det första så är det otroligt små marginaler i fotboll, och med det sagt så hade Tata Martinos, precis likt Luchos Barcelona förra säsongen, även han chansen att vinna 2 titlar i hans enda säsong som tränare. I den avgörande matchen på Camp Nou mot Atletico så borde faktiskt Barcelona ha vunnit och blivit mästare i ligan, för man gjorde det avgörande målet helt regelrätt men det dömdes felaktigt bort för offside. Där kunde Tata ha blivit ligamästare med Barcelona. Och i finalen mot Real Madrid spelade man utan en skadad Piqué, som förvisso inte befann sig i ett lika bra stadie i hans karriär rent spelmässigt som han gör nu, men som fortfarande var vår viktigaste försvarare. Den matchen slutade 2-1 till Real Madrid efter ett solomål av Bale och ett misstag av Bartra som förgäves försökte komma ikapp. Och tar man minnet än längre in i matchen så kan man också komma ihåg att Neymar var en stolpe in från att kvittera i förlängningen och ta det hela till straffsparkar, och där kunde det ha slutat hur som helst. Nu blev det stolpe ut istället och Real Madrid vann finalen, samtidigt som Barcelonas korrekta mål mot Atletico dömdes bort för offside och Atletico slutade som ligamästare på Camp Nou framför våra egna fans. Med det sagt, rent resultatmässigt är det små marginaler och även Tatas Barcelona kunde ha vunnit titlar i slutet av säsongen trots det usla spelet. Man ska också veta med sig att Tata inte hade Luis Suarez i sitt lag som Lucho har. Och Neymar gjorde alltjämt sin första säsong i Europa och för oss, och hade ännu inte helt hunnit sätta ner sina fötter i Spanien ordentligt för att skaffa sig ett bra fotfäste och kunna leverera sin bästa fotboll. Allt det hände säsongen därpå under Lucho. Så nog har Lucho också ett rejält bättre material än vad Tata hade till att kunna ta alla dessa titlar han alltjämt hyllas för. Och bara för att det inte ska bli några missförstånd. Det här tar jag varken upp för att föra fram att Tata faktiskt inte var så dålig som många säger, för han var helt usel som tränare. Och jag tar inte heller upp det för att försöka minimera Luis Enriqués resultat sedan han kom. Jag tar upp det för att motbevisa logiken att han ska vara någon magiker som frälst Barcelona med hans resultat sedan han kom, samtidigt som jag gärna vill försöka visa en del att det oftast är små marginaler i slutändan som faller avgörandet, och i dessa marginaler så är det i också alltid spelarna som får bära ansvaret, inte tränaren, då det faktiskt är upp till spelarna att göra jobbet. Spelarna gjorde inte jobbet under Tata, men de har gjort det under Lucho. Nuff' said! Med det sagt är det självklart också upp till en tränare att få spelarna att känna sig bekväma och hjälpa till med att få spelarna att spela sin bästa fotboll. Här tar jämförelserna mellan Tata och Lucho slut, för är det något Lucho har gjort bra som Tata misslyckades fatalt med så är det att som tränare ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt till att kunna skaffa sig de bästa resultaten rent titelmässsigt via sina spelare. Exempelvis så fick Tata världens bästa spelare att se ut som en medioker lirare som helt tappat passionen för sporten, medans Luis Enriqué verkade se till så att Messis gnista tändes upp igen, och det rejält. Och huruvida det är Luchos bedrift som bär huvudansvaret till Messis "rebirth" är egentligen ointressant och inte alls väsentligt, faktum kvarstår att Lucho på ett eller annat sätt, direkt eller indirekt, sett till så att Messi njuter av fotbollen igen. Det ska han ha cred för. Och det samma kan egentligen sägas om Piqué som under Luchos ledarskap spelat sin bästa fotboll i karriären och som just nu är världens bästa mittback. Piqué har under Luis Enriqué växt ut till en gigant i försvaret och till den ledaren man alltid hade förhoppningar om att han kunde bli, men som innan verkade som miles away. Andra bullar var det med Tito och Tata som tränare, då skreks det att man skulle sälja Piqué och jag var förmodligen en av de som gapade allra högst. Så självklart har inte Lucho gjort allt dåligt i klubben, jag tror inte att någon kritiker försöker förmedla den åsikten. Man kan också ta upp Sergi Robertos totala förändring, något som Lucho faktiskt själv bär helt ansvaret för. Jag kan aldrig tidigare minnas en spelare som genomgått en sådan total förändring som Sergi Roberto under Lucho och det är faktiskt helt och hållet vår tränares bedrift. Man hade egentligen kunnat fortsätta med punkter av bra och dåliga saker som Lucho gjort i klubben, vilket faktiskt gör det hela mer intressant istället för att försöka ta ställning antingen som hyllare eller som kritiker. Sen är även det en subjektivitet i sig och får tolkas som enbart personliga synpunkter men jag ska ändå försöka ha med i åtanke allt som jag har läst gällande Lucho här inne, både bra och dåliga saker. Så om man skulle göra en lista med de bra kontra de dåliga sakerna så skulle det förmodligen se ut så här: De bra sakerna: - Han har vunnit trippeln under sin första säsong. - Han har vunnit dubbeln under sin andra säsong. - Han har fått Messi och Piqué att spela deras bästa fotboll igen. - Han har förstärkt oss rejält när det kommer till de fasta situationerna, både defensivt samt offensivt. - Han har fått Barcelona att bli mer oförutsägbara när det kommer till sättet man anfaller på. - Han har fått Barcelona att kunna spela kontringsfotboll, helt otänkbart innan Lucho. - Han har transformerat en vanlig fotbollsspelare som Sergi Roberto till att bli en av de mest pålitliga högerbackarna i fotbollseuropa. - Han hanterade målvaktssituationen mellan Bravo och ter Stegen på ett fenomenalt sätt. Sedan vem man föredrar mellan de båda spelar ingen roll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2016-10-25 11:51
[QUOTE=Dûssel]Att du inte ser hur snuskigt bra Ronaldo vart genom sin karriär är ju ett bevis på att du inte att ett jota om fotboll och låter ditt hat påverka vad du tycker. Att Messi Alltid vart bättre säger jag inget om men inte fan är det konstigt att Ronaldo jämförts med Messi då dessa 2 haft lekstuga i fotbollsvärlden i flera år. Ta av dig barcelona glasögonen. [/QUOTE] 1. Kan vi inte avsluta den här diskussionen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dûssel
2016-10-25 11:20
@Shanghai:

Att du inte ser hur snuskigt bra Ronaldo vart genom sin karriär är ju ett bevis på att du inte att ett jota om fotboll och låter ditt hat påverka vad du tycker.
Att Messi Alltid vart bättre säger jag inget om men inte fan är det konstigt att Ronaldo jämförts med Messi då dessa 2 haft lekstuga i fotbollsvärlden i flera år.
Ta av dig barcelona glasögonen.
Barcelona Iniesta70
2016-10-25 08:06
Barcelonito//Lucho Enrique 21

Att vi skulle ha förnedrat City , resultatmässigt , ja , spelmässigt , inte därifrån jag satt.
Det är precis det vi är oense om.
Innan Fernadhino halkade och Bravos utvisning såg City absolut inte förnedrade ut .
Sen fick dom spela med en man mindre i nästan en halvlek , i underläge ....
Och Messi i stor form....

Men allt det här är ju en smaksak , jag gillar det inte och tycker att speciellt Iniesta hamnar för långt ner och våra anfall känns korta och chansaktiga.
Laget hinner inte upp och det blir långt mellan lagdelarna , det gillar inte jag.
Håll laget kort och upp med backlinjen 25 meter till.

Annars formulerar du dig bra och har en hel del poäng.
Självklart förstår jag också att utan vissa spelare och med skador och dylikt så kan det knacka .
Barcelona LennyRomario
2016-10-25 07:57
"(Jag) har svårt att se någon tydlig och taktisk strategi som till exempel hos Norrköping när de vann guld. Jag ser mer ett gäng väldigt bra MFF-spelare som löser situationen efterhand."

Tom Prahl om Malmö FF, men kunde lika gärna varit jag om Barcelona.
Barcelona Iniesta70
2016-10-25 06:58
Om jag kritiserar Lucho eller nån annan spelare i Barca eller har en annan åsikt om underhållningsvärdet på en match så betyder inte det att jag hatar nån av dom .
Jag hatar INTE Lucho ! Men jag kanske inte är överrens med han just nu.
Ta bort den tonen från forumet , tack!
Barcelona Los Andres
2016-10-25 06:36
Barcelonito Tummen upp för dig! Du gav alla Lucho-hatare ett bra svar där. Vissa förstår nog inte hur fotbollen fungerar dessa dagar. Det är en färskvara, man måste hänga med annars riskerar man att falla tillbaka helt och hållet. Jag tycker personligen att Lucho är den perfekta tränaren för denna trupp. Han kan hantera sitt material så som han vill, tro det eller ej. Säg mig någon tränare som inte skulle förlora sig på Messi, Suarez OCH Neymar i sitt lag? Låter bara dumt när vissa klagar på det. Njut av denna period istället, nästa kanske vi vinner ligan 1/7 år (läs Real Madrid)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-25 01:39
"Är du inte tillräckligt bra ska du inte ha jobbet. Angående Busquets så förstår jag faktiskt inte varför Lucho använder honom när någon speldum snabb workhorse som Kanté. Gillar du att vi inte har något organiserat presspel längre när vi förlorar boll? För jag tycker allt det där är hemskt." Ja, det är verkligen att skjuta från höften. Pistolero Du har fortfarande inte förklarat varför Busquets varit den nästbästa spelaren i Barca de 2 senaste säsongerna, du påstår tvärtom. Kan hans roll ha ändrats så drastiskt över en säsong att han förväntas vara Kante den här säsongen? Att han slår felpassning kan inte Lucho direkt dirigera från sidan, för att det är i princip det han gör fel just nu, dålig koncentration. Jag tycker att Busquets alltid haft en tendens att göra saker svårt för sig så fort han är som bäst. Han kommer alltid tillbaka. Peps sista säsong och framåt har laget saknat djupledsspel, även om det gick jättebra första halvåret med Tito. Lucho har köpt rätt, äntligen köpt in en värdig mittback, håller på strukturera laget som om han verkligen brydde sig om det. Han är inte sån som köper Pogba för Rakitic som mourinho, Ancelotti eller vilken annan utomstående tränare hade gjort. Istället köper han 5 spelare för bänken. För att vi alla gnällde på bredden förra året. Och därför har det betydelse att han har varit kapten och tränat B-laget med tanke på att du skriver: "Sen, vad har det för betydelse om en spelare varit kapten och tränat B-laget?". Det har stor betydelse. Lucho kan vara världens sämsta tränare för vilket annat lag som helst men i Barca levererar han ordentligt. Att du sitter och kallar honom medioker med tanke på en trippel och en dubbel på 2 säsonger är bara skrattretande. Det har gått 9 matcher, knackig säsong med skador hittills. Ändå har vi gått vidare i CL överlägset efter att ha förnedrat City och är bara 2 poäng från Madrid som kommer tappa poäng när som. Men Messi är bättre än på länge och jag vet att jag får möjligheten att återkomma till dig i slutet av säsongen. För övrigt tycker jag att tjatet om underhållningsvärdet i Barcas spel är riktigt överdriven. Hela världen dreglar när Iniesta och MSN sätter igång, vad är det jag har missat? Hylla guldgenerationen Pep hade, hylla Pep och gå vidare. Det här laget kommer också att ändras förr eller senare, alla upplagor av Barca är olika. Sorry att förstöra det för er, men livet går vidare liksom. Nya spelare och det är deras sätt att spela med varandra på. Min poäng: Nästa tränare kommer inte heller ge er Peps Barca tillbaka. Och ingen kan garantera bättre resultat än vad Lucho uppnått hittills. Är jag helt ute och cyklar?
Barcelona Iniesta70
2016-10-24 23:14
El Pistolero skjuter från höften!
Bra sammanfattat , tycker din analys av Busques var strålande :)

Nu får vi ju också smaka på hur framtiden kommer se ut på mittfältet utan Iniesta ett par månader .
Tack och lov att det är Granada vi möter och hemma också , då kan man ju spela in typ Rafhina och rotera lite .....hmm ...så tänkte jag innan Alaves också .....


Nej , nu jäv...förväntar jag mig en kross!!!!
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-24 22:26
[QUOTE=Barcelonito / Lucho Enrique 21]Såhär skrev du: El Pistolero #9 skrev följande: Angående Busquets "usla form" så är det inte honom det är fel på, utan Luchos system. Jag står fast vid att det är samma Busquets som det alltid varit bara att han spelar i ett spelsystem där han har problem, samma gäller vissa andra spelare i laget. Busquets med Lopetegui - Värdsklass o bäst i Spanska landslaget, Busquets med Lucho - Dålig. Vårt kollektiva spel är åt helvete. Busquets bolltapp är för att han inte har några passningsalternativ. Folk blir upprörda här över att jag gnäller på Lucho men så som det har sett ut denna säsongen så är kritiken befogad. Ser faktiskt inte hur vi ska kunna ta ligan i år mot ett Atletico som spelar mycket bättre som ett lag och har kryddat laget med spelare som kan göra grejer på egen hand. Hoppet är väl hos Messi, I guess. Här är mitt svar till den kommentaren: Barcelonito / Lucho Enrique 21 skrev: Busquets har gjort sina bästa säsonger under Lucho, speciellt förra säsongen. Varför är vissa här så jävla envisa med att ge Lucho skit för allt? Det är väl klart att ni någon gång får rätt när ni varje match missunnar tränaren vinster, det går inte att vinna alla matcher. Men ni som säger att individuella prestationer har gett oss en trippen och en dubbel kan inte ett skit om fotboll. Vi har haft 3-4 tränare som har låst fast våra kreativa spelare långt ut på kanten och raderade bort djupledsspelet ur Barcas ideologi, åtminstone för er som tror att Barca alltid spelat som vi gjorde under Pep under 2 säsonger av klubbens över 100 år gamla historia. Att spela med 3 centrala anfallare större delen av matchen hade vi behövt även med Henry, Etoo, Messi men också när Zlatan och Villa var med. Villa låstes också ut på kanten. Lucho har gjort mer positiva ändringar än negativa. Jag underar vem ni hellre vill ska leda klubben än en gammal kapten som tränat B-laget och redan vunnit 5 tunga titlar? Busquets dålig under Lucho? För några dåliga matcher nu? Vilket skämt! Sluta ge er på Lucho, om ni gör det så gör det med någon sanningshalt och riktig analys. Sprid inte bullshit! Börjar bli jävligt tröttsamt detta... [/QUOTE] Really? Så vi har haft 3-4 tränare som låst fast våra kreativa spelare på kanterna och inte haft något djupledspel? Jag måste ha sett i syne för under Peps tid var kantspelet väldigt bra och djupledspelet magnifikt, så även under Tito fram till hans sjukdom. Sen ja... Under Tata Martino var spelet under all kritik men det var också en jävla amatör till tränare som till o med lyckades med konsten att göra Messi mindre delaktig i vårt spel. Allt efter Tata skulle blivit en uppgradering oavsett, en horribel tränare. Sen, vad har det för betydelse om en spelare varit kapten och tränat B-laget? Är du inte tillräckligt bra ska du inte ha jobbet, kvittar vilka meriter det är som spelare för klubben. Koeman älskar jag, en legend för oss, vill jag ha honom som tränare för oss? Absolut inte. Jag gillar inte hans fotboll, det är inte vad jag tycker Barça ska spela. Aldrig i Barça som tränare för min del. Angående Busquets så förstår jag faktiskt inte varför Lucho använder honom när någon speldum snabb workhorse som Kanté hade passat bättre på Luchos mittfält, som han använder för att försvara stora ytor - täcka upp för anfallare o ytterbackar. Busquets som är väldigt långsam men otroligt teknisk o spelintelligent passar inte in i hans fotboll. Gillar du att vi inte använder vårt mittfält för att skapa chanser? Att Busquets o Iniesta används som "städare" snarare än att skapa. Gillar du att vi inte har något organiserat presspel längre när vi förlorar boll? Att backlinjen ofta är djup istället för hög där vi satsar på kontringar? För jag tycker allt det där är hemskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-24 22:05
Barcelona neymar JR
2016-10-24 21:43
Det är jävligt svårt att spela en underhållande och samtidigt kontrollerad passnings fotboll när MSN endast söker varandra. Dom spelar en chansartad fotboll som ska gå fort, t om Messi har anpassat sig efter MSN. Det säger en hel del om dagens Barcelona. Visst det ser bra ut när alla i MSN är i form men när det inte går vägen ser det vilset ut. Då är det speciellt Neymar och Suarez som drar ner på spelkvaliteten något enormt. Enkel åtgärd; börja spela enkel fotboll! Antingen börjar vi spela som ett lag och där TRÄNAREN bestämmer eller så kommer det att fortsätta se ut så här. Dock så är problemet än större, Messi får både laget och MSN att se bra ut. Han drar all last nu offensiv väg. Frågan är om trippeln 14/15 hade varit möjlig utan xavi?! Tror hans roll den säsongen underskattas/glöms bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-10-24 21:08
@Blaugrana91:
Payet är där välförtjänt tycker jag ändå, hade en otrolig säsong i West Ham och var tillsammans med Griezmann bäst i det franska landslaget i EM. Ramos är väl ändå acceptabel sett till Champions League och att han gjorde mål i finalen. Koke kan väl diskuteras, men jag antar att de värderar Champion's League väldigt högt helt enkelt. Pique borde dock definitivt fått vara med i topp 30.
Barcelona Gabriel
2016-10-24 20:47
@LennyRomario:
Tyvärr så håller jag med dig om i princip allt. Tycker ändå att det såg bra ut under Luchos första säsong, men sedan dess har det bara gått neråt. Bara för att förklara, när Messi gjorde 1-0 mot City efter att Fernandinho halkade var det mer ett "jubel" av irritation. Med det sagt, jag var knappt glad, inte på det sättet som man egentligen firar ett mål i en Champions League match mot en tung motståndare. Det var mer, okej vi gjorde mål, men vi suger, vad fan är det här jag ser? Saknar Xavi något enormt mycket. Den mannen var unik, han ensam hade kunnat ändra hela spelidéen. Gud vet att jag uppskattar och älskar Rakitic, aldrig ska någon tvivla på det, men han står också för den rakare och mer gladiatoriska fotbollen som Lucho predikar, än Xavis bolltekniska ögonhäpnande konst. Sen är det, precis som du och många andra själva är inne på inte bara en förklaring som går att lägga på spelarna i laget utan faktiskt på tränaren. Luis Enriqué gillar helt enkelt en snabbare och rakare fotboll. Det finns inget svart eller vitt här, MSN är otroligt starka och visst vore det konstigt att inte bygga laget efter dem och istället spela en bollinnehavsfotboll. Men med det sagt, så hade man kunnat tycka att det skulle kunna gå att blanda det hela mycket bättre, vissa tycker förvisso att vi redan gör det. Själv är jag inne på att vi för varje dag som går släpper mer och mer av våran spelidée. Och precis som du själv säger, vi spelar som vilket annat lag som helst nu. Jag njuter inte heller lika mycket av att se oss spela längre. Njuter mest bara av att se Messi spela. Vad ska hända den dagen han slutar?
Barcelona Blaugrana91
2016-10-24 20:34
[QUOTE=MessiLionel]Att Rakitic och Pique inte är med bland 30 nominerade till Ballon D'or är för mig en gåta. [/QUOTE] Lägg till Busquets, samtidigt är spelare som Ramos, Koke, Payet med.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2016-10-24 20:15
@Smogen:
Antingen har personen ändra eller så missade du den, för den tas upp. nvm, mdawg hade visst redan skrivit.
Barcelona Mdawg
2016-10-24 20:02
@Smogen:


"21:47 No free-kick Valencia for offside Suarez (Barcelona)
Wrong decision"
Annons: