/spanien/barcelona/forum/13543.aspx/spanien/barcelona/forum/13543.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-24 11:54
www.svenskafans.com

Visst, Guardiola är en kass värvare, Rosell å andra sidan är det inte. (Nu var det Laporta som tog hit Villa men ändå). Titta bara på Adriano som har utvecklats till en duktig ytterback. Mascherano värvades hit och enligt mig är bättre här än han var i Liverpool.

Jag tycker också Ibra individuellt är bättre än Villa, men för ett lag som Barca och många andra är Villa bättre. Har man Ibra i sitt lag krävs det att man bygger laget runt honom som Inter gjorde, och det går inte att vinna CL med bara en viktig spelare, kolla bara på Milan.

Att säga att Villa, som gör ett grymt defensivt jobb samtidigt som han gjort 17-18 mål i ligan, är en floppvärvning är fan bara korkat. Det roliga är att det bara är maränger som kommer hit och påstår det. Antar att det är roligare att peka på andras värvningar istället för att titta på sina egna misslyckade miljarvärvningar.
Let me do the same:

Benzema, 35 m euro. 19 mål på 55 matcher (kollar statistik på wikipedia så räkna med något fel). knappast bra för en naturlig striker?
Canales, 5 m euro. Knappt fått spela.
Di Maria 25+11 m euro. 6 mål på 32 matcher. Ytter, precis som Villa.
Kaká 68.5 m euro. skadad + kass.
Pedro Leon, 10 m euro. Som en vaktmästare med jävligt bra lön.

Jämför det med Villa som kostade 40 m euro och som har gjort typ 18 mål på 31 matcher eller vad det är, på en ytterposition där han gör ett defensivt jobb dessutom.
Barcelona Myrran
2011-04-24 11:43
svenskafasn.com...

Nu va väl ändå frågan om vem som passa bäst för Barca mellan Zlatan och Villa. Och det är en icke-diskussion. Det är ett givet svar på den frågan. Givetvis är Villa.

Eto'o fick väl gå från Barca pga. sina uttalande som inte va helt politiskt korrekta. Inte va det så att han va för dålig för Barca. Sen spelade Eto'o centralt 98 % av tiden medans Villa får vara ute på en kant ursprungligen 85 % av anfallen. Om någon kommer ihåg hur Eto'o spelade när han blev utskickad på en kant i Barca och jämföra det med Villa i dagsläget så tycker jag faktiskt Villa gör sig bättre på kanten. Sen vem som är bäst mellan Eto'o och Villa i mitten är grymt svårt att säga då de kriga om skytteledning varje säsnong typ mot varandra...
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-24 11:42
svenskafan.com

Vad snackar du om? Du tycker Etoo är överlägset bästa alternativet för Barca, samtidigt som du tycker det är givet att Ibrahimovic är bättre än Villa?

Om du frågar mig är Villa den som uträttat kanske mest i sina karriär av dessa tre herrar. Nåja, på klubblagsnivå är Etóo före, men fortfarande - David Villa levererar alltid, vart han än spelar. Så kommer han även göra i Barca. Jag håller med om att Etóo var fantastisk i Barca och ja, jag skulle vilja att man sket i Ibra och höll kvar honom.. MEN nu är det som det är och jag tror Villa är den som kan ge oss det vi saknat ända sedan Etóos dagar. Jag tror han kan bli minst lika bra i Barca med tiden. Och det menar jag.
Barcelona Hetfield
2011-04-24 11:36
20 år senare i Real Madrid...

Wenger: No no, I just need 1 more year then we will win everything.
Real Madrid www.svenskafans.com
2011-04-24 11:36
Jag jämför inte Zlatan - som givetvis är en betydligt duktigare spelare än David Villa individuellt - med Villa, utan diskuterar Guardiola som värvnings-coach. Jag tycker att Guardiola saknar fingertoppskänsla i värvningssammanhang - allt annat är ignorant att påstå - och att Eto´o var, och kommer alltid att vara, det bästa alternativet för Barcelona.

Jämförelsen Zlatan Ibrahimovic vs David Villa är en icke-diskussion. Det är ett givet svar på den frågan. Givetvis är Ibrahimovic.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-24 11:31
Hahah, snälla låt detta rykte vara sant!
Barcelona Hetfield
2011-04-24 11:22
Det vissa ignoranta personer måste förstå är att vare sig David Villa gör mål eller inte så bidrar han med så mycket mer än vad Zlatan gjorde, det är alla journalister överens om.
Var han en bra värvning med tanke på priset och åldern? Nja. Jag tycker att 40 miljoner för en spelare som är på toppen är överpris, men vi behövde en kortsiktig spelare.

Villa är en lagspelare, han vet att hans del i laget är att vara just en DEL av laget, inte vara herren på täppan som Zlatan ville vara. Om Zlatan hade haft en bättre attityd och bättre psyke så hade han platsat i Barcelona, men tyvärr så var han en egoistisk douchebag.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-04-24 11:20
Haha fan vad roligt av Marca att inte uppdatera skytteligan än bara för att Messi leder med ett mål.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-24 11:09
Med tanke på hur vår form ser ut och hur skadeläget är i truppen, måste vi nog göra vår livs match mot Madrid för att slå ut dem...vårt startelva är någorlunda stark på pappret (om än sliten). Det är bara vänsterbacksplatsen som är rejält försvagad. Om Puyol inte är redo har vi ännu större problem dock...

Men det västa är inte startelvan utan bänken. Efter alla skador som drabbat oss på sistone, vad har vi att sätta in? Inte mycket. Madrid kommer ha Higuain, Kaka, Adebayor m.fl. på bänken! Jag tror inte vi orkar stå emot den andravåg som kommer komma när Mou slänger in några av dessa spelare.
Champions League kunde inte komma mindre lägligt..
Real Madrid Gheorghe Hagi
2011-04-24 10:46
Se vad Erik Niva och Simon Bank säger om saken i Laul Talking ang. David Villa. De tycker som jag.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-24 10:26
Gheorghe Hagi

Tycker inte man kan skylla Pep för värvningen av Villa. Ärligt talat, vem trodde inte på förhand att det skulle bli en braksuccé?
Och så jäkla dålig som du vill få honom till har han definitivt inte varit. Sett över hela året måste han fortfarande ses som en lyckad värvning. Han har levererat i stora matcher och, när han var i form, varit en del av den giftigaste anfallstrion barca kanske någonsin har haft. Visst, hans senaste två månader har varit riktigt under isen, men nu kanske svackan är över när han äntligen fick göra mål igen. Oavsett, jag är säker på att han tillslut hittar tillbaka till formen. Och då kommer han fortsätta ösa in mål för Barca.

Vi ska heller inte glömma att han även under sin måltorka fortfarande gjort oerhört mycket nyttigt arbete för laget. Han kämpar alltid på planen, vilket man faktiskt inte kunde säga om varken Etoo eller Ibra alltid.

Summa summarum: Villa är inte alls någon fiaskovärvning. Han ligger trea i skytteligan, TROTS två månader utan att hitta målet. Det säger en del om hans övriga säsong. Och förresten, man dömer inte en värvning efter första året. Man får summera ihop alla år han gjort för klubben först. Då kommer februari-april 2011 bara vara en litet parentes. Först den dagen Villa lämnar Barca om ett par år kan man avgöra om värvningen varit bra eller dålig....

Och på tal om det - trots den form han hade i vintras - jag tror inte vi har fått se det bästa av honom än, då det första året alltid är svårt. Ta en titt på er egen Benzema så förstår du vad jag pratar om.
PedroRodriguez
2011-04-24 10:24
Gheorghe Hagi

Absolut ingen floppvärvning. Villa bidrar med så mycket mer än Zlatan gjorde. Han har väl varit lite rostig nu på sistone och behövt en GPS för att hitta målet men han är så mycket nyttigare än Ibrahimovic. Hans arbetskapacitet är otrolig, till skillnad från Zlatan. I Barcelona funkar det inte att lattja på plan, du ska delta i presspelet och springa arslet av dig. Villa är ingen dålig värvning.
Barcelona Myrran
2011-04-24 10:23
Det är ju ett sätt att kolla på det med David Villa. Ne han har väl inte levt upp till förväntningarna målmässigt. Sen hade jag inte förväntat mig att Messi skulle göra 50+ mål denna säsongen heller. Jämnar väl ut sig där.

Sen så har ju spelet blivit ett par snäpp vassare med Villa på plan jämfört när Zlatan stod där ute på gräset. Är fortfarande en lagsport och Villa har väl dragit in 20+ mål denna säsongen vilket jag är nöjd med när han bidrar till spelet på det sättet han gör. Vet att Zlatan gjorde också mål men spelet va ju krampaktigt så jag vet inte vad när han va på plan. Förutom i början då när han ville bevisa något, sen tröttna han på att röra sig.

Skulle Eto'o varit kvar vet jag inte om Pep skulle varit tränare längre. Även om jag är ett fan av Eto'o så har jag hellre Pep som tränare än att ha någon annan där med Eto'o som forward.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-04-24 10:22
Fattar verkligen hur folk kan se David Villa som en dålig värvning. Han har deltagit i spelet på ett sätt Zlatan aldrig skulle kunna göra. När Zlatan enligt folk var bra på hösten gjorde han nästan enbart mål, i spelet stod han mest bara stilla på topp och glodde när Messi och co lekte. Zlatan är och förblir en floppvärvning. Villa däremot har varit grymt bra i spelet och på ett förvånansvärt bra sätt anpassat sig till vänsterkanten. Att han gjort 18 ligamål gör honom dessutom inte sämre, Ibra gjorde bara 16 totalt på hela säsongen.
Real Madrid Nullitet
2011-04-24 10:08
Jag ser verkligen vad du menar. David Villas kräftgång har inte fått något massmedialt utrymme i Sverige överhuvudtaget. Undrar varför.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-24 10:05
Det är så mycket konstigheter i din text så jag fattar fan ingenting.
Real Madrid Gheorghe Hagi
2011-04-24 09:59
Fernando Torres, Edin Dzeko mfl i all ära, men för mig - trots ett mål igår - är värvningen av David Villa något av det grövsta. Det är inte vackert.

Jag ser ett - på alla plan - uselt Inter mot Lazio och får en klump i halsen. Planens gigant, Samuel Eto´o, var vår. 2009.

David Villa får chansen på ett sätt som Ibrahimovic aldrig fick men lever - precis som sin svenske föregångare - inte upp till förväntningarna.

Summa summarum: åker vi ur Champions League så kommer vi minnas David Villa som en fruktansvärd värvning, och Guardiola går till historien som världshistoriens sämsta värvare.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-24 03:10
AndreD - Anims Abidal!

Hahaha good one.

Iniesta lujan

Hade helst vilja ha Masken mer centralt , men jag insåg inte att det var så pass illa med Max.

:/

Real Madrid nickeG
2011-04-24 03:07
Tamme B:

Om ingen skulle bry sig om sådana grova stavfel skulle vi snart inte ha något skrivspråk kvar. Och tro mig, mina klubbfärger har inget med detta att göra. Jag blir lika upprörd när en Real Madrid-skribent, eller vilken annan skribent som helst här på SvenskaFans använder språket på ett felaktigt sätt. SvenskaFans vill ofta profilera sig som ett trovärdigt alternativ till den etablerade tidningsjournalistiken. På många sätt håller jag med om detta, men när det gäller språkbehandlingen ställs det alldeles för svaga krav på de som bidrar med texter till sidan. Se inte detta som kritik riktad mot just dig (har bara läst just detta blogginlägg från din sida), utan som en allmän kritik mot de som skriver här på SvenskaFans.

PS. Om man är osäker på en stavning tar det cirka fem sekunder att kolla upp den på google.

DS.
Barcelona Tamme (red)
2011-04-24 02:32
nickeG,

Rätt. Även en culé kan ha stavfel :-)

Ändra stavfelet < Inte ändra stavfelet.
Barcelona Blaugrana91
2011-04-24 02:20
-Solari-
Chilla lite nu...
Kom inte in här och gapa på mig, jag är väl medveten om att Barca haft år utan framgångar.

Men nu diskuterade vi ju det här med att Pep ofta vill ha en tunnare trupp till sitt förfogande, och det har han haft under sin tid som tränare i Barca och trots det har Barca vunnit tiltar varje år. Fattar du vad jag menar? Eller ska jag förklara ännu tydligare?...

Och Ja, jag anser att det finns mediokra spelare i Real, något konstigt med det eller?
Real Madrid nickeG
2011-04-24 02:15
Tamme B: Sett till > Sätt till
Real Madrid -Solari-
2011-04-24 02:11
Blugrana91
Hur enögd ska man vara eller=? vadå ni har vunnit år efter år har du precis börjat heja på barca? cl finalen mot arsenal hade ni bara 2 egna spelare på plan och det var valdes och pyuol och 2år i rad efter det förlorade ni ligan och kom trean då eran tränare blev utbytt och Pep tog över.Kallar du RM s bänka spelare för mediokra? de skulle fan gå in i vilken start 11 som helst så sluta skämma ut dig och väx upp kolla upp dina enögda ord innan du postar de.
Barcelona Rambla~
2011-04-24 02:09
"Barcelona har den här säsongen haft turen att inte ha någon nyckelspelare skadade."

Puyol skadad sen januari. Abidal fick blixopereras för en tumör. Adriano, som kanske varit bäste försvare sen ett par veckor tillbaka åket på en jobbig muskelbristning i CdR-finalen. Inga viktiga spelare skadade? Är du på riktigt eller?

"Det handlar inte om köpelag utan en sund värvningspolitik där man stärker på dem platser där man behöver förstärkning."

Nej, utan det handlar om en tränare som har en annan arbetsmetodik. Han vill ha en liten och tight grupp där alla känner sig delaktiga. Han vill inte som vissa andra tränare ha cracks sittandes på bänken vecka ut och vecka in utan att knappt få speltid. Vad som är bäst är upp till var och en bestämma. Peps filosofi har ju fungerat hyfsat de tidigare säsongerna.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-24 01:06
Nyss hemkommen, har dock sett matchen med ett par kompisar. Ganska tam insats, men tre blytunga poäng. SKÖNT att Villas måltorka nu är över, men desto tråkigare med fler skador. Någon som vet mer om hur det står till med Maxwell och Milito? Jeffren, byttes han ut i halvtid utan att han hade känningar eller?

Det finns mycket som ska förbättras tills man möter Real, men jag tror inte matchen idag spelar någon roll inför det som komma skall. Ändå starkt att vinna mot Osasuna med "B-laget" och kunna vila nyckelspelare, trots alla skadebekymmer vi har. Nu ska det mycket till om inte ligaguldet hamnar på Camp Nou :)

Rent spontant känns det som att CL får bli lite som det blir nu, med tanke på alla skador.. Adriano och framförallt Abidal kommer saknas enormt! Men visst kan vi gå vidare! Även om förutsättningarna hade kunnat vara bättre. Hursomhelst, inatt sover man ändå gott - Barca tog ju ett stort kliv närmare den, enligt mig, viktigaste titeln. Den som man krigat för ända sedan augusti förra året.. :)
Barcelona Barca4eva
2011-04-24 01:05
H.Alavi - Magico!

"Stark i boxen, värdelös utanför."

Ouch ;-p

Förövrigt håller jag med...man skulle behöva lite fler rutinerade spelare på bänken.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-04-24 01:00
Blaugrana91

Jo men samtidigt är det en risk att försöka ta sig igenom en hel säsong med en tunn trupp som denna. Skadorna var frånvarande tills tumören på Abidal upptäcktes, då föll spelare efter spelare.

Vi såg idag hur det kan se ut utan Messi, Xavi, Iniesta m.m. på plan. Alla behöver inte vara cracks, nästan så att jag saknar Gudjohnsen. Nästan.

Men jag hoppas att Puyi är tillgänglig på onsdag och att vi kan satsa på startelvan fullt ut och inte behöver bevittna ett Keite-inhopp om vi skulle behöva näta. Det enda anledningen till att Pep sänder in Keite i match efter match måste vara för att han är en stark huvudspelare, ingenting annat. Stark i boxen, värdelös utanför.
Hombre - Hala A.F Di Maria y G.G Higuain
2011-04-24 00:44
H.Alavi - Magico!

Barcelona har den här säsongen haft turen att inte ha någon nyckelspelare skadade. Dessutom så är det exakt samma sex spelare(Mittfältarna + anfallarna) som ni startade säsongen med som även nu startar. Tycker att det är starkt att alla spelare har varit i bra form hela säsongen, det brukar annars vara några dippar. Men nu när VIlla och Pedro är lite urform så har ni inga spelare som kan konkurrera ut dem. Konkurrens gör spelare bättre och mer motiverade, även laget vinner på det. Men när Villa konkurrerar med Bojan, ja då kan inte Villa höja sig själv när han är ur form utan att laget ska behöva lida för det.

Det handlar inte om köpelag utan en sund värvningspolitik där man stärker på dem platser där man behöver förstärkning.
Barcelona Blaugrana91
2011-04-24 00:42
Hombre - Hala A.F Di Maria y G.G Higuain

Är du här idag igen?...Inget bättre för dig? :)

H.Alavi - Magico!

Förstår vad du menar, och visst kan hålla med om att vi bör bredda på truppen lite mer inför nästa säsong så vi blir ännu bättre, men man bör ändå inte döma ut det spelarmaterialet vi har, då vi lyckats riktigt bra denna säsong trots en lite mindre trupp.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-04-24 00:35
Blaugrana91

Nej, även om jag ville så kommer FCB aldrig bli någon klubb som handlar in 20 spelare på en sommar. Det var inte det jag menade utan Barcelona måste köpa in 2-3 bänkspelare som kan hoppa in och ändra en matchbild. Vi hade den typen i Henrik Larsson. Idag har Barcelona inte det.

Annons: