/spanien/barcelona/forum/1348.aspx/spanien/barcelona/forum/1348.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-11-15 21:08
Va i helvete gör reina och Aduriz i spanska truppen? Ska dom inte börja tänka långsiktigt och skippa att ta med pensionärer som troligtvis inte ens kommer vara tillgängliga 2018
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-15 20:56
Bosketts

Där ser man ...:)
Jag älskade Iniestas inhopp!

Ja, när två "soffexperter" kan ha så fel om två såna spelare så kanske det inte alltid är så enkelt för Lucho och styrelsen...:)
Barcelona neymar JR
2016-11-15 20:40
Huawei, Chinese technology firm, can be the candidate to be Barca's shirt sponsor. Club will announce new sponsor in coming days. [L'Espor] Busken var ju dominant från match minut 1 i sin första match, sedan dess har han varit fantastisk. Enbart den här säsongen som han har varit mindre bra, rätt sjukt när man tänker på det. Man brukar nämna Messis hög nivå i många år, men glömmer att busken har haft en fantastisk nivå sedan hans debut. Värva coutinho är ju något typiskt denna ledningen, vi har fulltäckning på just den spelplatsen. Denis, iniesta, gomes och rafinha och ändå värva en till, vi är redan nu överbefolkade på mittfältet. Det ser man redan vid spelarna prestationer där dom inte får hitta en matchrytm pga all existerande rotation som behövs för att hålla alla nöjda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-11-15 20:27
Iniesta70

Haha jasså? Tyckte Busquets dominerade från dag ett. Minns hur imponerad jag blev över att han i sin första match från start (typ) lirade med sån pondus i en CL-semi...

Men, som sagt, jag fattade inte mycket när Iniesta började göra sina valpiga inhopp i den guldiga tröjan i storlek XL för en herrans massa år sedan heller...
Barcelona Iniesta70
2016-11-15 20:11
Angående tålamod med talanger.....
Jag vet inte hur många gånger jag slet mitt hår och "idiot förklarade " pep , när han envisades med att lira Busques match efter match.
Jag fattade absolut inget! Trodde Pep drev med oss ....
Där ser man hur fel man jan ha hemma i soffan....Men mitt tålamod har blivit större:)
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-15 20:03
Spanien U21 vidare till slutspel med nöd och näppe.
Märkligt att denna årgång, med en otroligt namn kunnig trupp inte kan prestera bättre. Hoppas det släpper till sommarens slutspel.
Barcelona Iniesta70
2016-11-15 19:52
Angående La Masia Kan det vara så att Barcas referenser har hamnat lite snett? Att Lucho och styrelsen inte ser skogen för alla träden om ni förstår vad jag menar? LE och styrelsen kanske har ett gäng talanger med enorm potential framför ögonen men de ser ingen Messi , Iniesta eller Pique. Och då höjs blicken och dom söker på annat håll? Att LE och styrelsen kanske måste förstå att de spelarna med dom extrema kvalitéerna troligtvis inte dimper ner från La Masia , utan att man måste vara realistiskt. Kolla på Roberto , han har ju slitit i ex antal år för att komma dit han är i dag. Och då blev det som högerback....? Tror nog att både Lucho och styrelsen måste prioritera om , det kommer att ta tid att få en startspelare från La Masia. Tycker att man slog knut på sig själv med tex Gomes köpet och Paco köpet. Men nu är dom här och för tex Paco så tror åtminstone jag att vi har ett litet triumfkort i ärmen ju längre säsongen lider. Sen har jag för mig att det är nån form av storsatsning av La Masia med en utveckling av det sociala bland annat , men jag kan ha läst fel. Nåja, jag tycker att det få va slutköpt på ett tag.
Barcelona Bosketts
2016-11-15 19:38
Jag har alltid tänkt att Luchos strategi kring att plocka upp spelare som Nili och Gumbau före talanger som Palencia och Alena varit att ge dem senare två erfarenheten av att dominera och leda ett lag framåt. Att Palencia får vara kapten och väldigt viktig för B-laget kanske ger honom mer än att sitta på bänken och vänta på att Roberto ska smälla en hälsena, menar jag.

Det är vad inbillar mig åtminstone.

Men den tesen spricker ju så fort spelaren i fråga blir ersatt av ett nyförvärv utifrån. Vi har fortfarande rejält med talanger i de egna leden. Betydligt fler än i konkurrenternas lag. Men att valla in dem i A-laget är något vi måste bli betydligt bättre på.
Barcelona Lion24
2016-11-15 19:16
Pengar är en stor fråga. Men allt handlar inte om pengar. Du får en helt annan sorts lojalitet med en spelare från den egna leden än om man köper en spelare. Egentligen är det extremt sorglig utveckling när man väljer att betala såna summor för Andre Gomes istället för att utveckla Samper. För Gomes är ju ändå inte startspelare, hade inte den speltiden han får gjort nytta för Samper? Med all respekt för Andre, han är en duktig spelare, men man ser verkligen en tydlig trend inom klubben. Skulle man gå för Coutinho istället på bekostnad för Denis så skulle jag bli extremt besviken.

Andre Gomes drömmer/drömde säkerligen om att representera klubben, men han gjorde väl det sen några år tillbaka. Samper har klubben i blodet. Sen kan man inte ge spelare från egna leden chansen bara för att de är från just egna leden. Spelaren i fråga måste besitta potential och Samper har en extrem stor potential. Som sagt, man får en helt annan lojalitet gentemot klubben om man har en ''nära'' spelare.
Barcelona Bosketts
2016-11-15 19:12
Reymar Visst är det så. Jag tycker generellt att Luis Enrique får alltför mycket skit kastat på sig här inne (vi får inte glömma tålamodet han hade med Sergi Roberto). Men när det kommer till arbetet med juniorer har han många övermän. Sen ska man väl påpeka att ingen är skickligare än Pep när det kommer till skola in talanger, även om det då och då också skickades in spelare som saknade Barcatalangen (läs: Jeffren, Muniesa etc.)
Barcelona Reymar
2016-11-15 19:01
Bosketts

"Det är precis det här tankesättet som får mig något grinig över hur klubben sköts för tillfället. Vad är vitsen med att kriga sig upp via juniorlag och B-lag för att sedan, när man är redo för A-laget, lånas ut till någon skitklubbs bänk medan klubben värvar en marginellt bättre och något äldre spelare utifrån för ett mindre lands statsbudget?"

Svaret till den frågan stavas: Luis Enrique. Vi har en tränare som skiter i La Masia och vägrar att använda spelare som har potential och kan göra en någorlunda nytta till förmån för spelare som inte har den potentialen att bryta sig in A laget, exempelvis flyttar han upp Nili istället för Palencia och samma visa förra säsongen med Gumbau istället för Samper.

Med den gamla goda tiden gissar jag på att du menar Peps tid där det verkligen satsades på La masia men även under Rijkaard. För hade Pep fortfarande tränat Barca så hade spelare som Thiago, Grimaldo, Adama, Samper inte bara varit i A-laget utan även utvecklats till superstjärnor.
Barcelona Bosketts
2016-11-15 18:21
Lion24 + Tridente

Precis. Min poäng är alltså inte huruvida Coutinho skulle ta en plats eller inte. Han petar nog merparten av våra mittfältare i dagsläget. Men precis som Lion24 är inne på, varför ska vi slänga upp en halv miljard eller så när vi redan har ett makalöst talangfullt mittfält som dessutom är helt gratis att använda sig av?

Coutinho är också två år äldre än exempelvis Denis (och ett år äldre än Rafinha och Gomes om jag inte minns fel). Värvar vi honom betyder det att någon av dessa herrar inte får spela och vi tappar därför en talang som ligger i stöpet att bli minst lika bra som Coutinho en vacker dag.

Det är precis det här tankesättet som får mig något grinig över hur klubben sköts för tillfället. Vad är vitsen med att kriga sig upp via juniorlag och B-lag för att sedan, när man är redo för A-laget, lånas ut till någon skitklubbs bänk medan klubben värvar en marginellt bättre och något äldre spelare utifrån för ett mindre lands statsbudget?

På den gamla goda tiden hade spelare som Samper, Palencia och Munir fått den speltid som nu Paco, Gomes och Digne får. Inget ont om dessa spelare i sig, men de står helt klart i vägen för våra talangers utveckling. Talanger som inte kostar en jäkla krona att plocka upp och som har spelsystemet inpräntat i ryggmärgen.
Barcelona koeman92
2016-11-15 17:58
@Barclasico:


Oj vilken diss detta var mot City. Undrar hur ledningen lär ta detta..
Barcelona Lion24
2016-11-15 17:55
El Tridente

Visst är Coutinho bättre än de mittfältare Bosketts nämnde, men finns det ingen utvecklingspotential i framförallt Denis? Har man inte tålamod att vänta något år och utveckla Denis i lugn och ro? Allt är i stort nästan gratis också. Du får en spelare som tränat med B-laget, kan klubben, kan ligan och behöver inte anpassa sig för ett öre? Det här kortsiktiga tänket som jag känner finns inom klubben har verkligen spridit sig till fansen. Jag tycker att Coutinho är mycket bättre än Denis i dagsläget, men Denis har alla möjligheter att komma upp i Coutinhos nivå, helt gratis dessutom.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-15 17:02
Är inte övertygad om Coutinho än!
Har alltid tyckt om honom sen jag såg honom för första gången i Inter. Trodde att han var 17 då. Tyckte att han var en av deras bästa spelare trots det ringa åldern men ändå sålde de honom.

Jag vill gärna se hur han ser ut i slutet av säsongen.

Helvete vad Lucho gillar mittfältare. Hade han fåt bestämma skulle alla spelare i Barca vara mittfältare. DÅ menar jag från vattenbäraren till målvakten.
Barcelona FCB_Messi
2016-11-15 16:41
Barclasico Han menar att han är för bra för Manchester och borde spela i Barcelona istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-11-15 15:23
Nasri: "Guardiola told me with your qualities you should not be at Manchester City, you should be at Barcelona." [l'equipe]

Vad menar han med det? Ngn som vet?
Barcelona El Tridente
2016-11-15 14:40
@Bosketts:


Han år bättre än alla våra mittfältare förutom Iniesta, och han börjar bli gammal nu.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-15 01:49
With David Silva suffering from physical problems, Sergio Busquets could captain Spain against England tomorrow at Wembley Stadium [esport3] Vad är det med spanska förbundskaptener och aldrig vila Busquets?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-15 00:50
Enligt Sport så ska sportchefen Robert och Lucho ha ett möte i dagarna där januarivärvningar ska diskuteras. Lucho vill ha en mittfältare och en högerback. Angående att han vill ha en till mittfältare är (vad jag tror) för att han i nuläget inte kan vila Busquets ordentligt. Mascherano klarar inte av att bygga spel, väldigt tydligt i Argentina också. Spännande, men varför begära en mittfältare i januari när vi kan kalla hem Samper o använda honom? Fan ska hända med honom tillslut?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-14 22:43
[2/2] Messi wants to be the last to extend so his negotiations do not affect those of his team-mates who are about to be renewed #fcblive Kung är han, man är för diktatur ifall Messi är den som har makten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-14 21:11
Ribohn fan

Tro mig , hade jag fått bestämma så hade Roberto endast spelat på mitten.
Jag hade spelat Ter Stegen som högerback om det fått Roberto närmare mitten:)
Det jag menar är att Roberto hade fått rotera med Alves som högerback och då troligtvis med mycket mindre speltid än nu.
På mitten hade han hamnat i rotationsschemat med övriga mittfältare och fått betydligt mindre speltid än nu.
Och utan förtroende mindre självförtroende...och det hade slutat med en mindre bra Roberto.
Speltid och tryggheten att kunna misslyckas är ju A och O för en fotbollsspelare.

Barcelona Kröjff
2016-11-14 21:11
Iniesta70

Att Davids kom i rättan tid som en räddande ängel för FCB, är väl odiskutabelt. Men en hel del talar för att han också var något av en legoknekt, som bl a blev dopingavstängd efter att ha lämnat positivt prov på anabola steroider unde sin tid i Italien. Och när Davids anklagade sina holländska lagkamrater för rasism i samband med EM-96 under mediapådrag och stor uppståndelse (varpå han blev hemskickad), så finns det också uppgifter om att det inte alls rörde sig om rasism, utan att Davids ansåg sig vara värd mer i ekonomisk ersättning än den som vissa vita landsmän erhöll. Davids skulle alltså enligt somliga, obefogat ha sett sig som diskriminerad på grund av sin hudfärg. Även Johan Cruijff blev anklagad för att vara rasist, med anledning av vad denne hade att säga om den berömde "hyrspelaren" i FC Barcelona. En ryktenas man, med andra ord.

Det får bli mina slutord för den här gången, innan jag åter bänkar mig själv på obestämd tid.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-14 20:52
Iniesta70

Jag tror att Roberto har större potential att utvecklas på mitten. Mycket på grund av att jag tror att det är där han vill spela själv och den här säsongen hade han fått mycket speltid där.
Men det han har gjort hittills den här säsongen går inte att klaga på i jämförelse med många andra.
Barcelona Iniesta70
2016-11-14 20:36
Ribohn fan

Vi får se hur säsongen artar sig. Vem vet vi kanske har köpt en blivande storstjärna utan att vi vet det?
Om Alves stannat är jag rädd att kanske Robertos utveckling också stannat.
Det hade nog varken blivit hackat eller malet för unge herr Roberto.

Vi måste ha tålamod med grabbarna , så får vi se efter säsongen vart vi landat.

Vi siktar ju alltid på trippeln. Vi får se vad vi får ställa i troféskåpet efter säsongen , det kanske bara slutar ned ett suddigt lagfoto :)
Barcelona Iniesta70
2016-11-14 20:21
Kröjff

Tack.
Själv då Kröjff , vad tyckte du om Davids korta men i mina ögon strålande sejour i klubben?
Fick han fart på rätt spelare ? Räddade han presidenten och tränaren?
Tänk om Rijkaard fått sparken? Då kanske det inte blivit nåt Champions guld 2006 ?
Messi kanske aldrig fått kliva upp i A-laget , utan blivit utlånad och inte velat komma tillbaka?
Ta mig tusan ! Herregud Davids har ju kanske varit en av de viktigaste lirarna i Barcas historia!!!
Eller så är det nån form av Barca abstinens som får en att snubbla igång såna här konspirationsteorier för jag kan ju tyvärr inte skylla på "ful-Whiskeyn " för Barca har ju inte lirat:)
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-14 20:16
Iniesta70

Jag skrev och tyckte redan i somras att våra val av nyförvärv i somras inte var bra.
Barca ska tycker jag satsa på en stor stjärna, när dem köper in spelare, för säsongen.
Och den här säsongen skulle vi ha satsat pengarna på en innermittfältare, som även kan ersätta Messi och Neymar vid skador och OS.
Sedan ska vi satsa på egna förmågor. Vi borde ha lagt en tillräcklig hög lön till Alves för att han skulle stanna i klubben. Då kunde vi ha Roberto både på mittfält och högerback. Höjt lön och speltid på Bartra och Munir, även flytta upp Barca B spelare vid behov.
Ett nyförvärv till utöver den jag nämt är Umtiti och vi skulle ha sålt Mathuei.
Men den åsikten går jag på nu efter alla matcher jag sett. Den trodde inte jag på i somras.
Barcelona Kröjff
2016-11-14 19:57
Iniesta70

"Barcelona erbjöd den 31-årige Davids ett kontrakt som skulle sträcka sig över två år, med möjlighet att förlänga det med ett år, och lönen skulle vara på 2 miljoner euro plus eventuell bonus. Detta var dock inte tillräckligt för Davids som begärde ett kontrakt på 3 år med möjlighet att förlänga det med ytterligare ett år.

Eftersom den katalanska klubben verkar vara ovillig att gå med på Davids villkor är det troligt att den holländska landslagsmannen flyttar tillbaka till Italien, eller möjligtvis till Premier league eftersom han har fått "ett mycket bra bud" från en engelsk klubb".

Källa: El Mundo Deportivo

Barcelona FCB_Messi
2016-11-14 19:44
Detta läste jag på GP.se nyss. Det här kan väl inte stämma för fem öre ? Varför lägger en sån stor tidning som GP ut en sån här skit artikel för utan att veta ett skvatt. Han som skrev det heter Fredrik janlind. Dags att fråga ut honom. Den nu 29-årige Lionel Messi har spelat för FC Barcelona i princip hela karriären, ända från ungdomsåren. Argentinaren har flera gånger pratat om sin kärlek till klubben och hans intention att avsluta karriär i Barcelona. Klubbens president, Josep Bartomeu sa nyligen att klubben börja prata nytt kontrakt med Messi. – Messi? Inte ännu. Men vi kommer att diskutera med Messi inom de närmaste månaderna, sa Bartomeu då. Nu kommer spanska Marca med nya uppgifter. Enligt tidningen ska Messi ha nobbat Barcelona och det beskedet ska han ha lämnat i juli. Kontraktet som han har nu löper ut 2018 och Messi ska vilja vänta till dess innan han skriver nytt – detta på grund av hans rättsliga problem till följd av hans skatteproblem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-14 18:44
Kommer ni ihåg Edgar Davids? Där har ni ett superlån av Barca!
Med han på mitten så hittade både Ronaldinho och Xavi rätt positioner och växte ut till världsspelare.
Tror tom att han räddade både Rijkaards och Laportas jobb den halvan av säsongen han var här på lån.
Om det var hans girighet eller Barcas snålhet som gjorde att han inte köptes vet jag inte?
Nån som har nåt att tillägga eller rätta mig om jag har fel så mer än gärna , jag skriver bara efter vad jag kommer ihåg , utan nån form av undersökande journalistik.
Kanske ett uppdrag fler El Pistolero.? Du är ju bra på länktips och dylikt:)
Annons: