/spanien/barcelona/forum/1344.aspx/spanien/barcelona/forum/1344.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Iniesta70
2016-11-21 13:23
Bosketts

Glöm inte att vi har en match innan El Classico :)
Tycker nog att kniven redan börjar närma sig strupen.:)

Barcelona Bollinnehavet
2016-11-21 11:40
Oavsett om vi skulle vinna trippeln i år så hoppas jag ändå att Lucho avgår efter säsongen. Det säger jag inte pga ett poängtapp mot Malaga eller förlust mot Alaves, för hade jag bara brytt mig om poängen så hade ju allt varit fine med en trippel. Utan jag säger det pga den identitetslösa fotbollen vi har börjat spela med honom.

Jag satt och tänkte på det under matchen mot Sevilla. Vi hade Rakitic på planen, han är en av våra anonyma spelare, en som får täcka upp, göra grovjobbet, springa som fan, en som är långt ifrån samma stjärnstatus som våra stjärnor. Men han var Sevillas starkast lysande stjärna när han var där. Så ser skillnaden ut på pappret men det var snarare Sevilla som såg ut som Barcelona i den matchen. Det såg ut som att det var dom som hade köpt våra största stjärnor till sitt lag. Nu vann vi den matchen. Bra. Men på vilket sätt? Det kändes mest som tur ärligt talat. Vi spelade inte som Barcelona den matchen. Vi gjorde bara fler mål än Sevilla och det räcker inte för mig. Jag hade hellre tagit ett kryss och tiki taka den matchen. För då hade det kunnat bli en vinst och tiki taka mot Alaves istället.

Men men. Jag hoppas som sagt på en ny tränare till nästa säsong. Inte en som ska vinna alla matcher, för det kommer ändå inte att hända. Varje säsong innehåller alltid några skitmatcher, så är det bara. Men en som kan ta Barcelona tillbaka till sin spelidé. En som vinner med kontroll och förlorar på otur. En som har en plan för ungdomsspelarna. En som har en plan med sina rotationer. Får vi in en ny tränare så tycker jag man kan ge Neymar ett år till och se om det blir någon skillnad. Men ser det då ut som det gör nu, med bristande moral och ineffektivt spel så är det isåfall dags att casha på honom. Men jag tror faktiskt att vi kan få ordning på honom och resten av spelarna också med en annan tränare. Tänk en tränare som kan få Rakitic att vara den Rakitic han var i Sevilla. Som någon skrev, han är god för 10-15 mål per säsong med en annan roll. Vilket nyförvärv det hade vart! Bara en sån sak.

Tänk er att få in en tränare som låter Marlon och Alena spela lite. Som lyfter upp Palencia och skolar in honom. Som tar in en Verratti (om det nu är nödvändigt/möjligt) för att han vill ha kontroll på mittfältet. Som kanske kryssar Sevilla borta men vinner komfortabelt hemma mot Malaga och Alaves. Det vore något det!
Barcelona Iniesta70
2016-11-21 11:34
Bosketts

Ja , otur och otur...ett välmående , homogent Barcelona hade vunnit matchen utan både hjälp av tur och utan att behöva skylla poängtappet på otur.

När vi spelar som Real sista 20 fast med Notts Countys kvalitén på inläggen så kommer vi ha fler poängtapp än det här.
Pique var den enda med "fragda runt munnen" i straffområdet , han höll på att både avgöra och trycka in allt och alla för att få med sig tre poäng.

Lucho basar iinte över elva spelare på plan. Han bossar på sin höjd över åtta , tre är "untuchables ".
Det får konsekvenser i omklädningsrummet och självfallet i längden på plan.
Nån av spelarna skulle kunna sitta och "spela skitgubbe " i motståndarens straffområde en halvlek , men nån annan skulle bli utbytt.
Tror ni de andra knyter nävarna i fickan och säger " nu jäklar ska jag ställa upp på LE och skita ner mig och springa tills dom får släpa av mig av planen" Nix , de lär ragga sympatier i omklädnings rummet av likasinnade.

Som LION24 skrev så tjafsade Neymar med Digne , i matchminut 62 blev Digne utbytt mot en ringrostig , skadebenägen Alba.
Det i ett läge av matchen som vi alla satt och skrek efter ett vänsterbacks byte...? Eller hur ...not!

Barcelona CarlesPuyol5
2016-11-21 10:59
Nesto Ja det hände, han tog ett gult mot Eibar tror jag för att åka till Brasilien och fira sin systers födelsedag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2016-11-21 10:45
Att Neymar skulle dra på sig ett kort medvetet nästa match för att slippa en av säsongens viktigaste matcher för en biopremiär, skulle ju vara väldigt osmakligt. Hände det inte något liknande förra säsongen? Att Neymar ryktades ta ett medvetet gult kort för att slippa nästa match?

Hoppas Lucho inte ens spelar Neymar nästa match alltså.
Barcelona Bosketts
2016-11-21 10:03
Jag brukar inte skylla på otur. Oftast när man tappar en poäng eller två har det att göra med andra faktorer än just otur. Men även om vi inte alls kom upp till den nivån vi bör göra så måste man också inse att vi hade en del otur. Kameni spelade som om han uppfunnit målvaktsspelet, och mer än ett par chanser slank förbi stolpen med millimeters avstånd. Jag tycker vi stundtals bjöd på ett hyfsat bra spel, och vi såg åtminstone tendenser från spelare som Pique osv. I min mening förlorade vi poäng mycket på grund av otur. Att Messi går och blir magsjuk innan match är bara ett till exempel. Däremot kan man väl knappast tro att ledningen hade otur när de värvade Paco...

Det tråkiga i det hela är att devisen "ett vinnande lag har lite tur" till viss del stämmer. Det såg vi inte minst i matchen efter vår.

Men, en ljusglimt i det hela, som någon annan skribent fint påpekade, är att vi går in i El Clasico med kniven på strupen. Förlust och ligan blir svår att vinna. Så enkelt är det bara. Vinst och det är hur jämnt som helst igen. Det kan vara till vår fördel. Messi, Neymar, Iniesta, Pique osv. Vi har många spelare som lever för dessa ögonblick och som frodas i denna press.

Det är, hoppas jag, till vår fördel att Madrid är nöjda med ett kryss.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-21 09:15
Vilken enorm besvikelse det kommer att bli här inne, om nu inte Neymar blir avstängd i nästa match.
Barcelona neymar JR
2016-11-21 08:11
Lion24 Håller med dig i det mesta, kvaliteten på fotbollen som spelas reflekteras till luchos sätt att behandla spelarna. Neymar och Suarez kan göra exakt vad dom vill på plan och det accepteras. 9/10 matcher har dom visat upp ett vidrigt beteende gentemot medspelarna/motståndarna. Piques kommentar efter matchen ser jag vara riktad mot Neymar. Det är på tiden resterande spelare börjar säga ifrån. Det är inte konstigt att vårt mittfält inte existerar när Neymar och Suarez endast vill spela med varandra. Rakitic/busken/denis/rafinha/gomes sliter och sliter men får inte ett skit tillbaka. Rakitic själv kan snitta 10-15 mål/ säsong ifall dom lyckas med BEDRIFTEN att passa honom bollen. Detta är självklart luchos fel, han känns som en fattigmans ancelotti. Ok taktiker med största sida att hitta harmonin i truppen. Det fungerar 1 säsong sen tar spelarna över. När man trodde att man fick en stenhård tränare så har man fått en mysfarbror. Enda spelarna det ska gullas med är Messi och iniesta, bägge är så oerhört professionella och vill lagets bästa i alla lägen. Jag är 100% säker på att Neymar kommer ta varning på anoeta och missa el classico för att han ska vara med på film premiären. Det kommer givetvis accepteras och ursäktas med hans "orutin".
Postat via SvenskaFans-appen
erkano
2016-11-21 08:02
Hur fan kan el clasico starta kl 16.15 !!!????. konstigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-11-21 06:05
Om ett lag har spelat någorlunda bra fotboll ett tag men hamnar i en formsvacka nån eller två månader, då förstår man att det är spelarna som är problemet. När man har haft svårt under ett helt år, då måste man väl förstås ha lite vett i skallen för att förstå att det är något mer än spelarna? De som ständigt försvarar Lucho med näbbar och klor säger lite lättsamt ''Lucho har väl också lite ansvar MEN SPELARNA...''. Vad dom inte förstår är att vi alla andra kollar och bedömer laget utifrån en längre perspektiv, så som hela 2016. Luchos försvarare tänker och bedömer enbart utifrån senaste matchen som har spelats. Jag fattar inte det. Hur kan man inte se den massiva problem som vi har haft 11 månader?

I FC Barcelona så spelar inte spelarna en dålig fotboll i 11 månader. Det går inte, det finns inte och det kommer inte finnas med den här truppen om inte tränaren tillåter det. Ingen kan komma och säga att spelarna är mätta eller trötta, det finns ingen chans. Jag kan lätt avfärda den teorin genom att visa hur mycket titlar vi har vunnit de senaste åren. Inget lag har vunnit som vi har gjort. Vi har inte bara vunnit någon Champions League eller La Liga titel här och där, det här handlar om två tripletes inom kort tid. Inget lag roterar och ''vilar'' som vi har gjort/gör. Känner man denna upplaga av FC Barcelona, då förstår man mättnad inte är orsaken. Allt handlar om tränaren, precis som det var med Tata. Då var man inte helt plötsligt mätt, Tata kunde inte hantera dessa världsstjärnor.

Förutom det som är förbjudet på kontrakten som spelarna skrivit på så är dom i stort sett fria att göra vad som helst. Mitt i veckan kan en åka till Italien, nån annan till Paris, en tredje till London och så vidare. Spelare bråkar med lagkamrater och det har blivit en grupp med två olika grupperingar: MSN och resten. All cred ska gå till MSN medans de andra spelarna som gör skitjobbet syns knappt. Tänk dig Rakitic, vilket skitjobb han lägger upp, alibispelar för någon annan men aldrig få något erkännande. Hur sugen blir du på att offra dig för laget under en lång tid? Den här smekandet för MSN måste få ett slut, de ingår i en grupp! Men det är ingen fara, tränaren tillåter det. Tränaren tillåter också att du som fotbollsspelare, som känner miljoner i veckan, får spela fotboll på deltid. Du är alltså deltidsproffs. För du spelar/tränar hälften av det du ska göra, som startspelare.

Du får också åka vart du vill, när du vill. Du får bråka och skälla ut dina lagkamrater. Sist var det Neymar som skällde ut stackars Digne för att Ney inte fick en passning. När Ney börjat skälla och Digne tittade åt honom så påpekade Lucho att Digne sannerligen borde ha passat Ney, det här hände alltså på Luchos sida av planen, vet ej om någon missat det. Allt för att tillfredsställa stjärnorna men framförallt Neymar. Allt handlar inte om resultat, det som händer just nu är ingenting som kommit utav sig själv, där spelarna ska vara mätta eller trötta. Det här är vansinnig kontroll över en spelartrupp som börjat ta över omklädningsrummet. Och detta är fullständigt oacceptabelt.

När jag pratar om professionalism och disciplin så känner jag att några tar det oseriöst och kanske lägger nåt skämt om att ''Lion24 skulle gilla si eller så''. Att man inte tar professionalism på den här nivån på allvar är skrämmande, när jag menar professionalism, då menar jag riktig professionalism där en fotbollsspelare ägnar sig åt sin fotboll och sin familj. Det ska vara maximal fokus på fotboll och man ska alltid tänka sig för vad man gör innan man stoppar i sig en grej eller när man väljer gå och lägga sig, bland hundra andra saker. Man ska alltid fråga sig själv som spelare: är det här bra för min fotboll? Folk måste förstå för att man ska hålla sig kvar på en sån hög nivå som FC Barcelona, prestera och ständigt utmana om titlar, då måste spelaren/na alltid vara 100%. Jag kan tänka mig att professionalism inte var så viktigt för några år sen, men i en tid av teknologi och där spelarna är fulländade atleter så måste man själv vara maximalt disciplinerad. Folk här inne skrattar åt det, jag fattar helt ärligt talat inte varför.

Men professionalism är oviktigt här och inom klubben, så var det inte förr. Idag är det spelarna som bestämmer, framförallt de största stjärnorna. Ingen i klubben, varken tränarstaben eller styrelsen vill hamna i kläm med de största stjärnorna, framförallt MSN. Det är riktigt tragiskt att se utvecklingen inom FC Barcelona, på alla plan. Från styrelsen till La Masia och vidare inom gruppen (tränarstaben och spelarna). Det enda som kan rädda oss är att någon eller några spelare tar tag i saken, precis som Xavi gjorde trippelsäsongen. Problemet är att det inte finns någon Xavi eller Puyi kvar. De som är ledare är i grund och botten inga ledare. Vi får se hur det slutar och vem som börjar tröttna och ta ansvar.
Barcelona jefecito
2016-11-20 23:06
@II Barça II:


Röstar på Sampaoli även fast jag inte tror han kommer då han troligtvist inte lämnar Sevilla efter en säsong
Barcelona Andreas-
2016-11-20 22:35
När vi slog Real på Bernabeu med 3-1, hur stor ledning i ligan hade marängerna inför den matchen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-20 22:13
Tråkigt att en sådan stor talang som Suso inte spelar i spanska La Liga.
Har varit dominant i Spanska U-landslagen, men spelat hela sin karriär i England och Italien. Inte bra!
Barcelona neymar JR
2016-11-20 21:56
Jisses vad svensk fotboll måste jobba hårdare med alla dessa huliganer/idioter. Skandalscener vid nästan varje match..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2016-11-20 21:46
Många lägger skulden på LE och jag är beredd att hålla med. Med tanke på de enorma summorna han har bränt, samt de världsspelarna vi har i truppen, bör han få sparken ifall vi blir titellösa i år. Men frågan är vem som ska ta efter? Kommer det att bli någon medioker assisterande tränare? Eller kommer det satsas på ett tungt namn? Vem passar egentligen in i Barcas filosofi? Drömmen hade varit att Pep återvände hem, men det kommer nog inte att ske, tyvärr. Vad tror ni? Vem tar efter LE?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-20 20:21
Dubbel sorry :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-20 20:21
Hoppas att laget tar detta seriöst och inte slappnar av. Real Sociedad vinner sin match nu och nästa vecka lär ligan avgöra tror jag. Vinner vi dem två kommande matcher då är vi bara 1 poäng ifrån Real. Dags att visa att vi är de laget som alla vill slå fast det var länge sen vi visade det. Vi behöver visa att vi har bollar och en ledare är vad vi behöver på plan. Saknade av Puyol är stor, han var inte någon dribbler men en ledare av högsta grad. En spelare som såg till att hela försvaret var på tårna även om det såg illa ut i många stunder. Umtiti måste bli frisk, han behövs. Jag klarar inte av Mashe, sorry men han är ingen försvarare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-20 20:21
Hoppas att laget tar detta seriöst och inte slappnar av. Real Sociedad vinner sin match nu och nästa vecka lär ligan avgöra tror jag. Vinner vi dem två kommande matcher då är vi bara 1 poäng ifrån Real. Dags att visa att vi är de laget som alla vill slå fast det var länge sen vi visade det. Vi behöver visa att vi har bollar och en ledare är vad vi behöver på plan. Saknade av Puyol är stor, han var inte någon dribbler men en ledare av högsta grad. En spelare som såg till att hela försvaret var på tårna även om det såg illa ut i många stunder. Umtiti måste bli frisk, han behövs. Jag klarar inte av Mashe, sorry men han är ingen försvarare.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-20 19:06
Adama Traore hade kunnat bli världsklass ifall om han hade någon fotbollshjärna, det var väldigt frustrerande att se honom mot Chelsea idag...
Vlom
2016-11-20 19:03
@FCB_Messi:


Oh, the irony...
Barcelona FCB_Messi
2016-11-20 19:00
Vlom Gör oss alla en tjänst och Stick härifrån om du ska komma med så meningslösa nivåsänkande kommentarer.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-20 18:23
Chelsea ser ut att vara ett bättre lag än oss, tyvärr.
Vlom
2016-11-20 18:08
Douglas spelar från start mot Real Sociedad som börjar inom 20 minuter.
Vlom
2016-11-20 18:00
Victor Valdes har gjort fler grymma räddningar på 45 minuter mot Chelsea än vad Ter Stegen har åstadkommit med under hela denna säsong.
Barcelona Iniesta70
2016-11-20 17:55
Kröjff

Problemet med din åsikt är väl att alla "Fanboys " och "haters" skulle ta över.
Vi skulle få scrolla oss fram i ett träsk av " one liners" och barnsliga person angrepp.
Gud ska veta att ett hattrick som igår svider nåt oerhört i hela min själ.
Min kropp skakar och jag vill väcka hela huset med ett avgrundsvråååål: Hur faan kan man ha ett sånt jävla flyt ! En mur som öppnar sig på senior nivå i ett Madrid derby , en back som chansar och missar bollen?
Jävla tur tänker jag. Men sen tänker jag efter ...matchen innan så drog dom en frispark i huvudet på en kille i muren som resulterade i en straff.
En annan/ samma match skjuter R7 ett lamt tamt fjuttigt skott som en back styr otagbart i eget mål.
Hur ska man kunna tävla mot en maskerad "Alexander Lucas" himself.
Eller är det bara tur? Varför snubblade inte nån av våra grabbar in nåt av de 54 inläggen som slogs igår?
Varför fick inte vi en straff när Pique blev hakad i straffområdet ?
Nån som har ett svar? Jag lyssnar....
Vlom
2016-11-20 17:52
Via länktipset hittar ni Valdes fantastiska räddning från Pedros skottförsök.
Barcelona MessiyoyO 10
2016-11-20 17:51
Anledningen till att våra talanger inte får speltid kan vara att de kanske inte är så bra som vi vill få det till. Visst, det är många som presterat i våra ungdomslag men det är skillnad när man väl kommer upp på elitnivå. Det är just det som sker idag. Munir, samper och Halilovic får inte ens spela i varken bottenlag eller krislag. Spelar man inte kontinuerligt i den åldern så blir man fan ingen stjärna. Klubben har ju gjort rätt med att låna ut dessa spelare för att ge dem speltid men det ser fan inte ljust ut. Är det svårt för våra ungdomar att anpassa sig till spelet i andra klubbar? Vad kan vara orsaken? Man blir väldigt fundersam...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-20 17:32
Valdés gör en fantastisk räddning från ett avslut från Pedro. Tears.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-20 17:01
En sak som är säker och som jag faktiskt tror är en fördel är att vi nu måste gå in med inställningen att vinna El Clasico. Real är självklart nöjda med kryss. Det hade inte varit första gången en jämn, stormatch avgörs pga att det ena laget måste vinna, medan det andra bara vill vinna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-20 16:53
En intressant notering från gårdagens match är att vi slog 54 inlägg(!), flesta till en stackars ensam Alcacer mot 5 Malagaspelare i straffområdet. Tata who? Ingen Messi, ingen kreativitet i laget. Vi är beroende av hans individuella briljans där han skapar chanser från inget. Själv tycker jag vi ska kunna prestera någorlunda bra fotboll utan Messi men då behövs ett välfungerande mittfält taktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: