/spanien/barcelona/forum/1330.aspx/spanien/barcelona/forum/1330.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-20 16:53
En intressant notering från gårdagens match är att vi slog 54 inlägg(!), flesta till en stackars ensam Alcacer mot 5 Malagaspelare i straffområdet. Tata who? Ingen Messi, ingen kreativitet i laget. Vi är beroende av hans individuella briljans där han skapar chanser från inget. Själv tycker jag vi ska kunna prestera någorlunda bra fotboll utan Messi men då behövs ett välfungerande mittfält taktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-20 16:49
Halilovic inte ens på bänken, skadad? Vi får nog börja sänka förväntningarna något enormt på våra talanger. Lyckats inte ta plats i mediokra klubbar men förväntas ta plats i Barcelona hmm. Ja jag vet utlåningar till fel klubbar, talanger som måste få allt format efter sig själva. Större chans att dom blir kvar i Barcelona så länge som möjligt och hoppas på en utveckling.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-20 16:43
Samper bänkad igen för Granada. Toppen utlåning det där!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-20 16:37
Intressanta synpunkter om Lucho efter gårdagens match från skribenter på Barcaforum.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-11-20 16:19
@Ribohn Fan:
Nja, det var nog inte riktigt så jag menade. Även om jag mycket väl kan förstå att det kan tolkas så. För som Xaviesta uttrycker sig i sitt senaste av sina alltid lika välkomna men alltmer sällsynta inlägg härinne, "handen på hjärtat": Kan man verkligen göra en rättvis jämförelse mellan Messi och Ronaldo? Visst har jag själv gjort sådana försök med ojämna mellanrum då och då, Men det är sanningen och säga ungefär som att jämföra odlade delikatesspäron med söndertuggad fallfrukt från ett ruttet äppelträd . Tyvärr är det nog så att en jämförelse mellan Neymar JR och "CR 7", ligger närmare till hands. Brassen besitter visserligen en talang utöver det vanliga. Tråkigt bara, att han är så självmedveten därom. Synd på en så "rare" ärta.
Barcelona Xaviesta
2016-11-20 15:26
Välskrivet som vanligt Kröjff, men jag undrar om majoriteten av forumet verkligen förstår djupet av din stilla vädjan om ett forum som tål alla möjliga diskussioner med tillika individuella åsikter oavsett veckodag. Utopiskt vacker tanke for sure, men jag undrar jag. Matchen då? Tja, själv ger jag den 1 st flakmoppe med punka av 10 möjliga utan punka. Börjar tröttna på vår impotens när det kommer till att utnyttja/clincha opportunities som denna. Samma visa gång efter annan, år efter år, och varje gång man hoppas på att "nu så jävlar går vi förbi" så blir det ett antiklimax utav dessa like med samma utgång som vanligt. Real Sociedad matchen häromåret, när vi hade chansen att ta hem ligan mot Atléti i sista omgången och nu igen igår kväll mot Malaga av alla jävla lag. Tröttsamt och jag minns inte senast vi gjorde 4-5 ruskigt bra insatser i rad. har man inga såna streaks på en säsong så finns risken att eventuella ligaguldsdrömmar stannar vid just drömmar. För att göra sådana kontinuerliga riktigt bra insatser krävs en tydlig struktur. Har vi det? Skit I min åsikt, skit i Bartomeu vs LaPorta och Lucho vs Pep osv, utan frågan är riktad till alla i forumet oavsett vilken sida man står på: Kan vi ärligt lägga handen på hjärtat och säga att vi har en klar och tydlig spelidé som inte står och faller med att en och annan pjäs fattas? Jag undrar jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-20 15:16
Kröjff/Iniesta70 Förstår vad du menar! Helt ok att göra en jämförelse mellan Ronaldo och Neymar. Men den skulle aldrig gå att göra på detta forum om det var en jämförelse mellan Ronaldo och Messi.
Barcelona Kröjff
2016-11-20 14:34
Det börjar bli vanligt att någon som nämner Real Madrid och/eller Cristiano Ronaldo på Les Rambles, snabbt får "Fel forum" till svar. Men den som inte är införstådd med att rivaliteten mellan FC Barcelona och Real Madrid är en djupt integrerad del av "vår" katalanska klubbs historia, har nog inte fullt ut fattat vilken oerhörd betydelse de båda klubbarna har för varandra och dess mest inbitna och hängivna supportrars respektive identitetsbyggen. Det inbördeskriget pågår än idag. Och Cristiano Ronaldo lär för mången forummedlem vara själva symbolen för allt det som man avskyr med Real Madrid. Ytlighet, utseendefixering, fusk, glamour, jaget framför laget, spel för galleriet som bara är en genomskinligt förfalskad kopia av det geniala originalet. Se det gråtande barnet bredvid en stor mästares målning och alla med sin ledsyn i behåll, förstår skillnaden. Att förbjuda fans att tycka till om och följa fiendens förehavanden, är väl ungefär lika dumt som att censurera bort Djävulen ur bibeln, med hänvisning till att "hen" inte hör hemma där. Det vill säga att Satan inte ska omnämnas i den heliga skrift, med mindre än att en sakligt hållen tillrättavisning infinner sig mer eller mindre omedelbart som en apostels brev på posten, i form av pekpinnen:"Fel Forum". Celtics supportar må ha jublat högljutt när Glasgow Rangers degraderades. Men den stora tystnaden och saknaden efter den så förhatliga rivalen, infann sig sannolikt redan under den första säsongen utan "the old firm". Och lika mycket som culés är överförtjusta av att se sin klubb vinna, lika mycket älskar många av dem att se Real förlora eller åtminstone tappa två poäng. "Hatet" bör heller inte underskattas i sammanhanget, som en samlande drivkraft. Och i så mening hänger vi för alltid ihop med vår eviga antagonist, vare sig vi vill eller inte. På såväl gott som ont. Det betyder självfallet inte att man ska få skriva vad som helst eller hur som helst. Men den regeln gäller ju å andra sidan vare sig man skriver om FC Barcelona eller om man nu har ett behov av att då och då dra in Real Madrid och/eller Christiano Ronaldo, i diskussionerna om fotboll i allmänhet och Barca i synnerhet. Men vad vet jag, detta kanske är fel forum för att dryfta vissa fotbollsklubbars inbördes beroende av varandra, när det handlar om historiken som gjort oss till vad vi blivit här och nu?
Barcelona Kröjff
2016-11-20 14:00
" Vår superstjärna" var magsjuk. Chans att göra mål, noll procent. Mål? Säger sig självt.
Barcelona II Barça II
2016-11-20 13:35
Iniesta70: Håller med dig helt, helt klart något att reflektera över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bossquets
2016-11-20 13:02
Paco va helt fel val för Barca. Han är en måltjuv i straffområdet, han har inge gjort sig känd för att han agerar över hela plan. Killen är statist i straffområdet. Jag hade hellre köpt en anfallare som är mer rörlig över hela anfallet än att han bara står i straffområdet. Vår egen munir är en större fara då han rör sig mer över hela anfallet. Paco kommer försvinna som en av våra tids sämsta värvningar kanske för 3 miljoner eller som vanligt utlåning, utlåning tills han försvinner gratis.
Barcelona Bossquets
2016-11-20 12:58
När ett lag inte vill spela fotboll som Malaga varför vänta tills sista 20 för att sätta den extrema trycket på de? De vägra flytta upp och hade inget anfall. Vi borde från minut 1 sätta trycket på de full ös som vi gjorde i sista 20. Förstår inte varför det ska alltid väntas till sista 20. FULL ÖS. Kör på. Tryck ner de lika lågt som sista 20 och de kommer brytas innan andra halvlek. Malaga fick det skönt. De va inte oroliga alls tills laget ska alltid vakna under sista 20.

Ett annat problem vi har som Madrid inte har är att deras mittfält modric, kova och isco drar en gubbe, vänder sig från pressen som under xavi och iniesta tiden. Våra mittfältare kan göra detsamma om de får ta det ansvaret. Jag såg denis i villareal, jag såg gomes i valencia, jag såg alla rakitic assister och vändningar i sevilla men de agerar bara som en mellanhand under lucho från punkt b(backarna) till punkt a(anfallarna).

Något måste göras, de måste våga hålla i bollen och bryta genom och spela ihop med varandra ur press samt göra sin gubbe eller hålla ifrån honom. Det gör Madrids mittfält bättre än oss. Vår mittfält slår alla passningar till busquets, Pique, masken som sköter uppspelen mot antingen ytterbackarna eller slår in den i straffområdet.

Varför har vi ens mittfältare i Barca? Därför blir Messi så frustrerad att han kommer ner till mittfältet och gör en gubbe eller två för att passa den centralt. Helvete våra mittfältare är ett fucking stort skämt just nu.
Barcelona Iniesta70
2016-11-20 12:36
Här kommer en liten "analys" eller en annorlunda jämförelse mellan de två superstjärnorna som spelade match igår , dock på olika arenor och med betydlig
Skillnad på motstånd. Jag kommer inte nämna stjärnornas namn , nåt ska jag lämna åt fantasin.
Ärkerivalerns superstjärnans frispark: Går i muren. 2% chans till mål. Mål 1-0.

Våran superstjärnas frispark: hamnar på läktaren. 0% chans till mål. 0 mål.

Ärkerivalerns superstjärna : Hugger som en kobra i STRAFFOMRÅDEt , snubblar på ett utsträckt ben:chans till straff 98%. Straff. Mål. 2-0

Våran superstjärna : snubblar , ramlar , fälls UTANFÖR straffområdet.: chans till straff 0%. 0 mål.

Ärkerivalens superstjärna: Chans att avgöra tillställningen i öppet mål i slutskedet: Chans till mål 98%. Mål. 3-0.

Våran superstjärna: Chans att avgöra tillställningen med i stort sett öppet mål i slutskedet: Chans till mål 90%. 0 mål.

Är det bara en slump? Är det bara otur eller tur? Är det domarens fel?
Eller är det skillnad på superstjärna och superstjärna ?
Döm själva. Men skjut inte budbäraren , jag lägger bara fram fakta. Procenten har jag lite snabbt lagt fram själv det är ej vetenskapligt eller matematiskt korrekt.
Endast beräknad på känsla.
Barcelona Barca4life98
2016-11-20 12:27
Luis Enrique får kritik hur än han verkar göra. • Har vi för lite boll och spelet är för öppet - "han har ingen kontroll på matcherna" • Har vi för mycket boll - "han ändrar aldrig sitt spel, man kan inte ha 80 % bollinnehav. Backa och kontra" Hur vill folk ha det egentligen? Igår var det inte Luis Enriques fel överhuvudtaget. Det kunde ha blivit 5-0 igår om spelarna hade varit mer kliniska. Sen klagar folk på att han bänkar Rakitic igår. Vad hade Rakitic gjort bättre än Denis eller Rafinha igår? Ligan är långt ifrån över, kom ihåg det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2016-11-20 12:14
Man är trots allt, efter mkt om och men mest besviken på spelarna. LE ska inte alls ta på sig det här, det är dom tama naiva spelarna. Jösses vad jag är trött på våra spelare och framförallt våra nyförvärvd. Paco Alcacer, jag har haft tålamod med honom och inte kritiserat han en ända gång, varken på forumet eller när man suttit och diskuterat lite fotboll med vänner men nu orkar jag inte mer, va i all sin dar håller denna pojk på med ? Tog han någon djupledslöpning igår ? försökte han öppna upp försvaret som Suarez gör när han löper kors o tvärs genom straffområdet ? Såg inte det nån gång igår. Många av oss var möjligen imponerade av vårat Silly Season, men jag tyckte inte alls den var så extremt bra, Dennis Suarez och Umtiti är dom ända värvningarna som jag såhär i efterhand känner mig trygg i, resten kunde vi klara oss gott och väl utan. För om vi inte i en match, hemma mot Malaga, utan Messi och Suarez, slänger in ett par bänkspelare och inte lyckas vinna, då är det inte alls brist på LE taktiska kunskaper, det brister i spelarnas vilja, kunskap och då ställer jag mig frågan, är det verkligen rätta spelare som värvats till klubben ? Arda, Andre Gomes, Paco Alcacer ? Hur skulle det se ut om Luan som ryktades hit från Gremio agerat igår istället för Paco ? Hur skulle Alena agerat istället för Andre Gomes ? hur skulle en spelare som Mousa Dembele som ryktades till oss agerat istället för Arda ? Det mest märkliga var, hur spelarna helt plötsligt vaknade till liv efter att klockan slagit 80 minuter, dock inte alla, Arda och Paco lyckades märkligt nog softa hela matchen. Något positivt från gårdagens match ? Pique, Neymar och att vi inte fick någon straff, för vi hade garanterat missat den med tanke på hur Kameni lyckas bli afrikanska Buffon varje gång vi möter honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-11-20 11:43
Varför blev jag spärrad? För att jag bad LE att dra åt helvete efter den sämsta poängskörden på hemmaplan sen jag minns inte när? Är det för mycket begärt att man lär sig en läxa av tidigare poängtapp? Vi har tappa poäng på hemma plan mot lag som Alaves, Celta och Malaga. Sen har vi vunnit borta mot ett formstarkt Sevilla. Hur i helvete går det ihop! Jo LE tar dessa hemmaplans matcher för givna och vägrar ändra spelidé. Jag men hur många poäng till måste vi tappa innan LE fattar att vi inte alltid ska spela med 70-80% bollinnehav när vi är hemma och låta andra laget bara stå rätt och försvara. Om han nu envisas med då ja då måste det vara hårdare arbete från spelarna det duger inte med det press spelet vi har nu ! Orkar inte se samma misstag om och om och om igen seriöst lär dig fucking hell!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-11-20 11:35
Vem fan bryr sig om Ney är borta mot Real seriöst snubben glider runt på ett bananskal i vårt lag !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-20 04:42
Shiit, såg nu att R.Madrid körde över A.Madrid och många av er såg denna matchen. (Det måste göra ont) Hur har ni mage till det? Jag klarar knappt av att kolla på våra matcher när vi spelar som vi har gjort den här säsongen. Men, men. Det är 4 poäng till våra de där. Om Barca vinner våra kommande två matcher så är vi bara 1 poäng efter. Hoppas våra spelare inte tänker som visa gör här inne inför nästa match.Hoppas de inte tänker, Nej, det är R.S på borta plan och de är jobbig att möta bla, ba, bla och bla. Nu gäller det att vår Kapten Messi leder laget därför att han är den enda som kan göra skillnaden den här säsongen om han får med sig hela laget. Om han tar tag i det här med den inställningen han visade den sista matchen så litar jag på honom. Nej, litar inte på Lucho längre. Vem fan bänkar Rakitic när 90 procent av startelva är borta? Jag räknar Messi som 80 procent av startelvan ? Ser att många från R.Madrid forumet har varit här inne och njutit med tanke på alla likes. Hoppas vi får den chansen att njuta av med nöter, popcorn och några flaskor vodka när den här säsongen är över :-P Om jag går så långt med att säga att vår nästa match kommer att förutse hur den här säsongen kom att se ut. Kallar ni mig för galen eller ett geni? :-) Och jag kommer att kolla på hela matchen Insha Alaah.
Barcelona Barca4life98
2016-11-20 02:24
Säsongen är lång och det kommer att komma en formtopp för eller senare. Mot Malaga så spelade vi bra men avsluten var för dåliga. Tycker att det är en lång billig anfallare som Bas Dost t.ex. som skulle vara lösningen mot lag som Malaga. Ligan är absolut inte körd på långa vägar. Real ska möta oss, Sevilla, Valencia, Celta borta i sina nästkommande bortamatcher. Med lite flyt så kan vi leda ligan om några veckor.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-11-20 01:18
De största svikarna är spelarna. Ingen är större än klubben. Spelarna borde lära sig detta. De är ingenting utan fansen.
Barcelona Kröjff
2016-11-19 23:55
@Blaugrana91:
Blaugrana91 Jag får be om ursäkt för mitt tidigare inlägg, där jag ju ondgjorde mig över att du tyckte att det var lika bra att Real vann det vid den då aktuella tidpunkten ännu icke spelade derbyt i Madrid, eftersom du ansåg att det skulle vara rätt åt våra egna spelare; vilka du tycks betrakta som både överbetalda och underpresterande (en urdålig kombination) Såg nyligen ovanstående och föregående inlägg av dig i efterhand och förstår nu så här i elfte timmen, att du trots allt bara försökte vara lite positiv. Men försöka räcker tyvärr inte alltid ända fram. Något som inte minst matchen mot Malaga, visade med all önskvärd tydlighet; eller Atléticos möte med Real i Madrid ikväll för den delen.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-19 23:43
Pique: “We have players that cost a lot of money and a huge budget if we compare it with Malaga's. There are no excuses for not winning.” Pique: “It's worrying that we've dropped so many points at home. No one wants to draw against a rival that in theory we should beat.”
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-11-19 23:37
Det här är tyvärr Rijkaards sista år i dejavu. Bästa att hoppas på att åren efter blir likadana som dom blev då. Dvs när Pep tog över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-11-19 23:30
@zigazaga:

Han har nog planerat detta och kommer säkerligen få en varning mot Sociedad och därmed missa el Clasico för att närvara på premiären av hans nya film...

Jag ser tyvärr inte hur vi ska vinna ligan i år med detta bedrövliga spel. Nästa match mot Sociedad borta kommer leda till poängtapp, 100% säker. Vi kunde knappt vinna över Granada och tappat poäng mot Alaves och Malaga vad tyder på att vi ska vinna över Real? Kan bli en lång och dyster säsong.
Barcelona zigazaga
2016-11-19 23:13
Neymar tog ju ingen varning, varför? Nu kommer ju han garanterat få det mot Sociedad och missa el clasico, suck.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-19 23:06
El Pistolen

Vi har knappt haft samma taktik någon match i år.
Bara att konstatera att taktiken med lågt försvar(långt lag) och spela på kontringar, så som vi har gjort mot alla topp lag i år , med gott resultat. Är resultat mässigt den bästa taktiken.
Tyvärr när vi har kort lag, med bollkontroll mot lågt försvarande lag, som backar hem. Räcker vi inte till om vi inte spelar med bästa elvan.
Idag är vi helt enkelt för långsamma, initiativlösa och orörliga för att luckra upp ett lågt försvarande lag.
Endast en man på plan som vågar sätta press och utmana motståndarna.
Barcelona FCB-1899
2016-11-19 23:03
Det finns många svikare här inne. Vissa väljer att inte ha så stora förhoppningar på Luchos Barca ( som kammade hem trippeln första och dubbeln andra säsongen ) men vi är knappt inne på den tredje säsongen. Jag hellre tar oavgjort med den spelstil och den filosofin som klubben identifierar sig med och som fick mig att bli kär i, än spelar som vilket botten lag som helst för att vinna en match. Vi är Barca och vi ändrar inte på hur vår ryggrad står för avsett lag vi möter . Lugna i båten grabbar. Visa lite lite kärlek trots lite "sämre" tider. Vi hade lika gärna vunnit ikväll och vi hade ändrat på vårt spelstil men komigen, vi är Barca, jämför inte identites lösa klubbar med oss. Barca i vårt och ( poäng) torrt haha! KOMIGEN...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-19 22:58
[QUOTE=papillon]El Pistolero #9 Vad var zidanes taktik idag? [/QUOTE] Kompakt försvar, 442. Ronaldo på topp med Bale fast Bale driftar till högerkanten vid försvar så det blev 451. Ronaldo i mitten längst upp betyder att han inte är delaktig i speluppbyggnaden (där han är bedrövlig) o man har hans giftighet på topp istället. Kanterna helt stängda med där Atletico anfaller som mest. väldigt imponerande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-11-19 22:57
Jag är smått mållös. När jag läser alla inlägg senaste timmarna så är det alltför många jag anser vara smått idiotiska att jag inte vet vart jag ska börja. Allt från inställningen till felaktiga fakta. Herregud! Trots laget på planen ikväll så spelade vi i alla fall en bra fotboll, det är det positiva jag har att säga. Sen är det en fruktansvärd brist på kvalité på avsluten ikväll som gör att vi inte vinner matchen. Vi hade tillräckligt många anfall och avslut för att avgöra matchen. Avsaknaden av Messi och Suarez syns tydligt. Jag tänker inte ge upp ligan ännu. Jag tror på vårt lag och är inte imponerad av Real heller. Ni andra får komma med domedagsprofetior och patetisk förlorarmentalitet hur mycket ni vill, men i mina ögon är ni just patetiska.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-11-19 22:49
El Pistolero #9

Vad var zidanes taktik idag?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Annons: