/spanien/barcelona/forum/13294.aspx/spanien/barcelona/forum/13294.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-05-15 12:28
Figeta

Känns skönt att ha en som dig här inne som vet att det tar tid att få ut potentialen av Neymar och att Tevez skulle gå rakt in i startelvan.

Nej men allvarligt, just nu är det ingen som petas från startelvan. Inte ens Villa. Tevez är både för dyr och för gammal att ha på bänken. Med gammal menar jag inte att han fotbollsmässigt är för gammal, 27 år, utan att jag hellre önskar att vi värvar en spelare som den dagen Villa är slut, direkt tar över. Dessutom, som Hetfield också nämnde, är Tevez ingen superb spelare att ha på kanten.

Det verkar ju onekligen som att klubben vill värva någon yngre anfallare och slutsatsen jag drar av det är att denne kommer ta över efter Villa en dag. Om klubben hellre vill satsa på de egna talangerna borde man sikta in sig på någon billigare anfallare nu till sommaren eller inte värva någon alls.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-05-15 12:24
Hetfield

Angående Bojans eventuella sorti så vill jag se Forlán som "ersättare". Fysisk anfallare med näsa för mål. Jag anser att hans ålder är rimlig, då han bör vara slut när Bojan förhoppningsvis har blommat ut. Dessvärre så skulle Diego kosta relativt mycket pengar för att vara 32 år (fyller 32 om fyra dagar).

Som spelare är han perfekt.

Edit: Jag räknar alltså med att Bojan lämnar på lån och återvänder om 1-2 år.
Barcelona B-Guden
2011-05-15 12:23
Men nu får ni ta och ge er ska vi värva från real ???? Att ens tänka på det fyfan jag som tyckte det här var en sida för äkta curles att en vilja ha en spelare som spelat för dom vita
Barcelona Hetfield
2011-05-15 12:20
Higuain är en av de få spelarna jag gillar i Real Madrid, och såg alltid honom som Eto'os efterträdare en dag, men han är väldigt begränsad som spelare. När Messi spelar centralt så skulle inte Higuain vara så effektiv som kantspelare.

Om Bojan lämnar på lån så måste vi köpa en anfallare.

Tevez? F*ck no.

1. Dyr
2. Gammal (27 år), då kan man lika gärna satsa på Villa fullt ut
3. Monsterlön
4. Spelar bäst centralt, ingen direkt kantslickare.

Barcelona Figeta
2011-05-15 12:17
Pique<3

Han är en duktig spelare som visst är önskvärd där. Han har ett stort Real hjärta och skulle aldrig komma hit. Dessutom är vi rivaler om du glömt det.

Tevez är någon man vet var man har. Han gör alltid mål och är en slit varg. Till alla er som saknar Etoo (jag är en av dem). Vill ni se en ny Etoo så är det Tevez vi söker efter!

Han skulle ju direkt gå in i startelvan och det skulle betyda att någon skulle få sitta på bänken. Det skulle höja kvalitén på bänken enormt och självklart skulle vi få se en rotation varje match.
Barcelona Pique<3
2011-05-15 12:13
Barca4eva

Okej jag hade bara hört att real skulle rensa på anfallssidan och Higuain har ju inte dpelat så mycket på slutet mkt på grund av skador men... jag förstår också att en övergång oss emellan inte är troligt men det hade varit en rolig transfer bomb!
Barcelona Barca4eva
2011-05-15 12:07
Pique<3

Klart han är önskvärd, dessutom skulle det aldrig bli någon som helst övergång mellan oss och Real.

Att han är bra kan jag dock inte förneka.
The Special Five
2011-05-15 12:07
Hetfield

Jag skrev att han hade varit en flopp i Barca, inte Serie A. Det finns ingen plats i Barca för en spelartyp som Cavani. Dessutom betyder 26 mål i Serie A ingenting för mig när en 35-åring leder skytteligan, en 35-åring som inte hade tagit plats i någon av spaniens eller pls topp 4

Neymar presterar även i landslaget och har den där tekniken och flärden som har saknats i Barcas anfall, hade varit intressant att se hans och Messis kombinationsspel. David Villa var en spelare som "vi vet vart vi har honom" trodde vi, men killen har ju verkligen gjort en halvdan säsong. Egentligen finns det ingen spelare som kan garantera succe om man tänker efter.
Barcelona Pique<3
2011-05-15 12:02
Sorry för dubbelinlägg!
Barcelona Pique<3
2011-05-15 12:02
En anfallare som man vet var man har.... Higuain! Icke önskvärd i Real?
Barcelona Figeta
2011-05-15 11:57
Varför Neymar ?

Han har en enormt stor potential men är det verkligen det vi behöver i sommar? en spelare som har potential. Nej verkligen inte utan det vi behöver är en anfallare som vi vet var vi har.

Om det är potential vi söker så finns det i La Masia. Deulofeu och Rafinha är de spelare som har störst potential och som kommer få spela i B-laget nästa säsong.

Att utveckla spelare med talang och som har potential till stjärnor tar tid. Den tiden ser jag hellre att vi ger till de jag nämnde tidigare och dem kommer få utveckla utan press i Segunda som kommer vara bra för deras utveckling.

The Special Five

Jag tror lite som dig att Serie A har överskattade spelare och att de inte skulle vara lika bra i PL och La liga. Därför föredrar jag spelare från La liga eller PL och som jag skrev tidigare ska det vara en som man vet var man har och som inte mycket tid för anpassning och utveckling.
Barcelona B-Guden
2011-05-15 11:51
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Haha tänk.
Alla lag som är med och tävlar om det stora titlarna vill ha Cesc om det är möjligt och dom vill ha han i sin startelva, Pastore är ung och har sagt att han vil vänta några år innan han går till en toppklubb.

Sedan vadå neymar striker ? Han är en sämre kopia på Ronaldinho.

Om messi skadar sig så blir det förmodligen en renodlad 9 som vi kör med Villa alltså.
Barcelona Pique<3
2011-05-15 11:49
Tror ni barca skulle kunna spela 3-4-3 nästa år ingen skillnad egentligen mest en lek med siffror. Men både Busi och mascherano har ju vikarierat som mittbackar med framgång så man skulle ju kunna tänka sig en backlinje med Pique Puyol Busi där den sistnämde kan ligga både lite framför och bakom för att styra spelet offensivt.

Ytterbackarna får mer framåtskjutna positioner och Xavi iniesta ligger i sina vanliga positioner. Och med ytterbackarnas framskjutna positioner kan anfallarna MVP går mer centralt. Villa och Pedro agerar då nästan mer som centrala anfallare i anfallsspelet medans messi kan droppa ner och spela tiki taka med Xavi iniesta. Det skulle i anfallsspelet likna en: 2-1-2-3-2 (3-4-3 med mycket trianglar och OFFENSIVA!! ytterbackar)

----------- valdes

------Pique-------Puyol

------------ Busi

----- Xavi--------- Iniesta

Alves--------Messi --------Abidal

-----Pedro-------- Villa

Egentligen ingen stor skillnad men yttebackarne går mer offensivt medans pivoten går ner i en 3 backslinje.

Lite spåntana tankar att fördriva tiden till matchdags med ;)
Barcelona Hetfield
2011-05-15 11:44
The Special Five

No offense, men hur är Cavani en flopp? Han har gjort 26 mål under hans första säsong i Napoli.

Vi har fattat att du ogillar Serie A, men du behöver inte komma med korkade saker.

Ride_The_Big_One

Personligen så tror jag inte att varken Cesc eller Pastore skulle ha större problem med att bli bänkade med tanke på deras ålder. Pastore har ju inte så stor status att han ska kunna tjata sig till en startplats, och Cesc är inte den "bråkiga" typen heller.
The Special Five
2011-05-15 11:38
Vad jag är trött på dessa överskattade Serie A spelare, varken Cavani eller Lavezzi har ett skit att hämta i Barca. Cavani hade floppat enormt och det finns 2-3 argentinare på lavezzis position som är mycket bättre(aguero, tevez).

Serie A spelare floppar oftast i Laliga, glöm inte det

Pastore är dock väldigt duktig, men också otroligt ojämn och har en rejäl bit upp till Barca-nivå.

Blir Messi skadad så ska Villa upp centralt med förhoppningsvis någon av Aguero/Neymar/Sanchez på kanten tsm med pedro/iniesta på den andra

Det finns ingen spelare lik Messi och det är omöjligt att ersätta hans roll inom laget
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-05-15 11:37
Om Maschrano har accepterat bänken borde även Pastore och Cesc göra det.

Så är det ju när man kommer från en mindre klubb till en betydligt större, och kan man inte acceptera konkurrensen så får man se till att stanna i ett lag där man får vara en stjärna utan titlar.

Vi behöver inte, och ska inte, oroa oss för spelarnas eventuella truppstatus, det får deras agenter och klubben komma fram till under löneförhandlingen.
Det är Pep som tar ut laget, och han skiter ett sotrt stycke i om det står "startspelare" eller "rotationsspelare" på kontraktet.

Angående Messis roll.
Den är så pass unik att den är svår att ersätta vid en eventuell skada på loppan. Därför bör man i stället köra ett mer traditionellt 4-4-3 med en riktig 9:a på planen, dvs Villa, och två riktiga yttrar,
PÅ både gott och ont är detta svårt att testa i skarpa lägen då Messi spelar nästan alla matcher.

Oavsett, jag ser gärna att Sanchez eller Cesc ansluter till truppen plus en mittback. Pastore har ff lite kvar att bevisa innan jag anser honom mogen för en flytt till Barca.
Real Madrid SportSvensson
2011-05-15 11:35
Hej där!

Vill bara tipsa om min sportblogg; SportSvensson.se där jag har dragit igång en fotbollspanel. Bland annat är Tobias Hysén och Mattias Klint med där.
Gå gärna in och kika!

Mvh
Filip
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-05-15 11:16
Hetfield

Okej men det är en spelare som sällan är skadad, ifall vi skulle ha Cesc eller Pastore hade vi varit tvungna att ställa upp hyfsat offensivt med samtliga på 3 manna mittfält, inte tror du de skulle acceptera bänken?

Nu går jag efter att de är start män i deras lag, svårt att sia om hur de skulle acceptera bänk
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-05-15 11:12
Hetfield

Med tanke på hur Pep ställer upp så behöver vi en spelande striker, då passar Neymar och Lavezzi in. Cavani är grym, men hur skulle han fungera?
Har inte han en central roll i Napoli?


Jag svarade aldrig på ditt inlägg om Yaya.
Du har nog rätt, har bara svårt att ogilla honom eller glömma hans prestationer.
Förlusten mot Real där han var den enda som visade cojones, satte sina djupa spår på en.
Barcelona Hetfield
2011-05-15 11:09
På tal om en sak, om Messi skulle bli skadad, hur fan skulle man kunna ersätta honom? Han spelar i en sådan unik position att det är svårt att hitta en spelare man kan placera i samma media punta roll.

Det är därför jag förespråkar Pastore eller Cesc, jag tror att de skulle klara av rollen som släpande anfallare (särskilt Pastore). Om man utgår ifrån dagens roll så har man väl ingen som kan axla Messis roll, dvs. agera som en farlig striker men även som spelfördelare. Don Andres är alldeles för dålig målskytt, men han är väl det som kommer efter Messi i dagens trupp.
Barcelona Hetfield
2011-05-15 11:02
Om det är så att Bojan lämnar så fattar väl alla att vi behöver ha en STRIKER i laget, inte en till kortväxt dribbelgubbe i form av Sanchez. Om Bojan lämnar så har vi bara en renodlad striker och det är Villa, man kan inte spela med honom en hel säsong igen. Jag vill jättegärna ha in en striker, vare sig det blir Neymar eller en lite äldre herre.

Jag hoppas att Bojan drar till Napoli, det är ett perfekt lag för en sådan som Bojan. Mazzari låter alltid anfallarna få ha utrymme och frihet, det är något Bojan behöver istället för att spelas som en ytter hela tiden. Det skulle inte heller skada om vi fick förtur på Cavani eller Lavezzi under samma veva, om man nu vill gå åt det hållet ;)
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-05-15 10:57
Baloo Gonzalez

Har kollat lite på youtube angående Vidal, han har fått spela mittfältare för det mesta. Tydligen en väldigt mångsidig spelare. En allt i allo typ med tillräckligt bra teknik att spela på mittfältet. Av att döma av kommentarer kring honom är han populär bland fans, min tyska är lite rostig men av det man kunde tyda så.Chile var en fröjd att se i senaste mästerskap, om vi kan locka hit en eller 2 av deras tongivande spelare så ser det bra ut.

ÖVRIGT
Skönt att man är beredd på att fynda istället för att gå efter spelare bara för att man kan, skrivs flitigt om Vidial kan man förhandla till ett okej bud blir det säkert av. Vi har en bra trupp, vi behöver bredda det kan nog alla hålla med om, men ska vi göra det till vilket pris som helst?

Hoppas Fabregas inte har bråttom med att komma hit, Xavi hälsa har inte varit något problem denna säsong, så jag ser ingen brådska med att värva honom i nuläget med tanke på hur sällan det roteras. Missförstå mig inte jag vill ha Fabregas i Barcelona, men som ersättare till Xavi inte som en komplement, finns andra positioner som behövs stärka och man bör vara smart i det läget.

Ett par chilenare som kan spela på olika positioner är en bra start, Rosell get to work.


Barcelona Larsson1333
2011-05-15 10:34
Mr Baloo Gonzalez.

Vidals grundpostion kanske är back, men denna säsongen har han spelat mest mittfältare, därför räknar jag han som det. Isla är egentligen högerback, men som Gonzalez sa blir han högermitt på Udineses 5-manna mittfält. Det är snarare därfö r det går så bra för Sanchez, han har Isla på en högerkant som han ofta kombinerar med

Hur som helst är det en hög med spännande chilenare och dom skulle gärna vara välkomma till Barcelona
Barcelona basaric - “Mucho morro”
2011-05-15 03:04
Som om någon läst mina tankar..
J.Janerique
2011-05-15 02:46
Milian_J,

Det viktigaste om du ska åka ner till Barcelona, är att du stöter på Vicky Christina Barcelona o...Penelope!;-
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-05-15 02:29
comprende

Då Udinese spelar med trebackslinje så har Isla varit mer utav en högermittfältare den här säsongen, det är han även i Chiles landslag som också spelar med 3 backar.
Vidal har ungefär samma grundposition som Isla (back) men har den senaste säsongen gått över till att spela defensiv mittfältare i Leverkusen, där spelar han även i landslaget tillsammans med Medel.
Barcelona Criff -Llourinho
2011-05-15 02:25
Isla
"in the games he started for the Udine club he has played as a right and left back while also playing a few games a wing and centre midfield."
Barcelona comprende
2011-05-15 01:56
Mr Baloo-Gonzalez.

Isla spelar högerback men däremot Inler är mittfältare !
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2011-05-15 01:47
Larsson1333

Nop, Isla är mittfältare och Vidal är back.
Därför går det så bra för Sanchez, just för att Isla spelar centralt.
Barcelona Barca4eva
2011-05-15 00:04
rodo

Det gör det nog, vilket får mig att skratta ännu mer :p

De verkar ha lite koll trots allt
"The ball tu mi!"
Annons: