/spanien/barcelona/forum/13156.aspx/spanien/barcelona/forum/13156.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Grace/Wastelands
2011-09-12 01:41
Jag är verkligen ingen som skyddar Pep i vått och torrt, gör han uppenbara fel i laguttagningen som jag anser att han gjorde ska han ha skit för det. Både spelare och tränare bär ansvar för det dåliga resultatet.

Men men, säsongen är lång. Så länge dom lyckas resa sig och inte gör detta till en vana och Pep lärde sig något så fine. Men jag ansåg det var alldeles för många roteringar och vilade spelare. Spelarna ska orka mer än 1 match per vecka.
Barcelona ronnie10
2011-09-12 01:32
Grace/Wastelands -> precis det jag menar. Menade inte att förolämpa Pep. Menade att tyckte att Sociedad var en taktisk och inställningsmässig plump i protokollet samt att jag tycker att den matchens avsaknad av delvis pivote och framför allt center är symptom på något som jag tycker vi sett i för hög utsträckning på senare.

Inget hat, visca Pep
Grace/Wastelands
2011-09-12 01:30
Men att rotera 6 spelare när 2 ordinare redan är skadade är liksom mer än att bara rotera ett par spelare för att spara spelare för en lång säsong. Det är både ett statement och en inbjudan till motståndarna att man redan innan man går ut på plan förväntar sig 3p.
Barcelona ronnie10
2011-09-12 01:28
Dill94 - jag menar inte Messi som en Pedro-ytter, utan mer som han ju brukade spela då vi tog trippeln eller då vi hade Zlatan. Han utgick som vänsterytter, vi hade en given naturlig center (Eto'o), men ändå spenderade ju Messi matcherna ganska likt som han gör nu - i en helt fri roll, eftersom Alves tog kanten. Den stora skillnaden är egentligen inte Messis roll, utan att vi spelar utan center jämfört med att spela med en center.

Jag gillar inte riktigt att vara utan center, för Messis centerroll är ju så pass fri att han väldigt sällan finns där framme som spjutspets då han behövs. Att han inte fanns på kanten då han spelade ytter - ja det spelade mycket mindre roll, delvis för att det är mindre viktigt att ha någon som slickar kanten där framme än att ha en spets, delvis för att Alves tog den positionen till stor del, men framförallt för att vi gör det mycket lättare för motståndarnas försvar att plocka våra yttrar och mittfältare då de inte behöver fokusera sig på en spjutspets i mitten som kan komma i ett friläge om de slappar fokuset på honom i ens en halv sekund.
Jag menar att ha en spjutspetscenter, ja då är båda mittbackarna låsta. Ingen av dom kan stöta upp mot mittfältet eller ut mot kanten så hårt. Vi gör det enklare för motståndarnas försvar att hamna i 2 mot 1:or då vi spelar utan center.

Jag menar då Villa ligger och slickar ena kanten, Pedro den andra, och messi är nånstans i Xavis yta, då kan de täcka av alla passningsalternativ utan att tappa någon farlig yta. Har vi en center + Messi i en fri 10:a roll som han har nu, ja då kanske deras vänsterback kan falla in i mitten och hjälpa till i en större utsträckning, vilket de också gjorde då vi spelade så - och vips kom Alves i en andravåg. Vet inte hur många assist Alves har samlat in de senaste 3 säsongerna på att vi överbelastat centralt eller på vänsterkanten och han får världens yta. Och visst gör vi det fortfarande - då Messi är där framme och Pedro eller Villa kommer in i planen, kanske en djupledslöpande mittfältare också, jag tycker bara det händer mycket mindre.

Det är mer att sätta Villa som spjutspets än att ändra Messis roll jag vill göra. Jag tror delvis det skulle öka Villas målskytte och delvis Messis assistskörd (och därmed förstås vår totala målskörd). Messis assistskörd i och med att de flesta assist han gör är ju då han spelar någon fri med ett instick centralt. Finns Villa där framme, det är ju det han är bäst på, perfekt tajmade djupledslöpningar -> insticket kommer -> mål. Men vi får helt enkelt se hur det blir, jag kommer inte ta mitt liv om han fortsätter som han gjort under försäsongen, men jag kan tycka det är synd.
Barcelona Salcini
2011-09-12 01:27
ronnie10:
Ok, du förvirrade mig bara när du jämförde med Messi. Så det tar jag tillbaka. Men däremot så måste alltid en tränare få testa lite. Vi kommer aldrig vinna varenda match under en hel säsong oavsett om vi spelar med bästa möjliga lag alla matcher eller inte. Ok, man ska aldrig säga aldrig men det skulle krävas en sjujäklas prestation för att lyckas :)
Barcelona ronnie10
2011-09-12 01:18
Salcini - du får läsa om mitt inlägg. Jag skrev inte att EM:s kvalgrupper var svårare än i Sydamerikas, jag skrev att de var svårare än Afrikas, Asiens och Nord/mellan-amerika (concacaf). Vad jag menade är att de fåtal som har ett sådant snitt som Villa oftast är från någon av de 3 kontinenterna, där de plockar väldigt många enkla mål i kontinentala kval och VM-kval, liksom i de kontinentala turneringarna. Att se någon med det snittet från Sydamerika eller Europa... Det gör man knappt över huvud taget numer.

Sydamerika håller jag med om har genomsnittligt bäst motstånd i kvalen. Ibland kan det ju hända att en Europeisk grupp blir bättre i motstånd, men det är ovanligt. Just eftersom vi i Europa har massor av San Marino, Malta osv så har ju nästan varje grupp ett sånt skitlag. Spanien har i år Lichtenstein till exempel, medan Sydamerikas sämsta lag som Peru och Bolivia ändå är mycket bättre.
Barcelona Dill94
2011-09-12 01:14
ronnie10

Håller med dig angående peps val av keita i pivoté rollen i vissa matcher, men har väldigt svårt att se messi som ytter igen. Inte bara han, hela laget verkar funka så bra när han lirar där. Varför ändra på en vinnande taktik (för det är ju det fortfarande, då barca är regerande mästare) ??
Se länktips ifall du inte redan sett :P (10:50 "messi factor")
Grace/Wastelands
2011-09-12 01:14
Behöver vila? Spelarna får för i helvete hundratals miljoner om året och kan inte ens spela två matcher samma vecka? Jag köper inte det argumentet. Det känns inte som ett välformulerat argument, om de inte orkar två matcher på en vecka nu, hur ska dom då orka slutet av säsongen när CdR, CL och La Liga avgörs? Att efter 3-4 tävlingsmatcher redan börja rotera ett halvt lag ska inte vara nödvändigt, isåfall har spelarna usel kondition eller något annat fuffens äger rum.

Nej visst fan kan man rotera. Med att sätta våra typ 6 viktigaste spelare på bänken i samma match som vi har båda våra ordinare mittbackar borta. Det är liksom snudd på too fucking much.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-12 01:12
Grace/Wastelands.

Vem som helst får kritisera Guardiola, men isåfall får det vara befogad kritik.

Kom igen, efter 45 minuter var vi i ledning och det utan många tongivande spelare. Hade ens Sociedad ett avslut på mål i första halvlek?

Men många behöver tänka utanför boxen. Många spelare var på landslagssamling. Messi och Mascherano behövde vila och var för guds skull på andra sidan jordklotet. Spanjorerna spelade två träningsmatcher, Abidal som inte ens vill skriva på ett nytt kontrakt pga hans hälsa - behöver också vila.

Vad kan vi konstatera? Vi hade inte tappat en 2-0-ledning med bästa laget, men vi hade inte heller behövt bästa laget för att vinna matchen. Tänk om det hade varit Messi i stället för Sanchez som skadade sig? Tänk om vi inte hade orkat att ladda om batterierna mot Milan på tisdag?

Hur ofta ser man Xavi slå iväg så många bollar som han gjorde (det var inte många, men för Xavi var det alldeles för många), parodin på Valdés när han backar utan att ha koll på att bollen är nära på att rulla in i mål, Iniesta första kontakt med bollen resulterar i en dålig mottagning, Messis första ryck lyckas motståndaren att läsa.

På tisdag kommer vi att vara hungrigare än någonsin och då kommer kritiken mot Pep i dag vara glömd.
Grace/Wastelands
2011-09-12 01:10
Om nu spelarna är slitna och man redan nu måste göra rotationer på spelarna så har dom antingen tränat fruktansvärt fel redan nu eller så har dom värre kondition än jag. Att rotera bort ett halv lag i den andra omgången i ligan är för mig helt obegripligt och direkt idiotiskt. Men men, poängtapp sker, men sättet det sker på är snudd på tjänstefel.
Barcelona ronnie10
2011-09-12 01:08
Och Adriano istället för Abidal glömde jag. Att sätta Abidal, Villa, Messi, Iniesta och Mascherano på bänken och spela Thiago, Fontás (i sig inget fel med att spela talangerna från start), Adriano, Keita som pivote(!!!) och ingen center... Det är förjäkla kaxigt och nästan respektlöst mot motståndarna.

För jag tror inte det var för att vila spelarna, nog fan orkar dom spela 5 matcher på 3 veckor efter en ledig vecka. Och jag gillar EGENTLIGEN att han spelar Fontás, men kanske inte samtidigt som han spelar Adriano på kanten istället för Abidal, Busquets som mittbackspartner och UTAN en äkta pivote utan hans gullepojke Keita som en snurrig spelare ur position. Kanske om han hade spelat Abidal som mittbackspartner och Adriano på kanten med Busquets som understöd från pivoten, eller Busquets/Mascherano som mittbackspartner Abidal på kanten och Mascherano/Busquets som pivoteunderstöd osv...

Det är inte så mycket att han gör rockader, utan att han gör ALLA i en och samma match. Spela typisk innermittfältare som "center" - check. Spela Thiago utan understöd av en äkta pivote - check. Spela en offensiv djupledsinnermittfältare som den mer laterala pivoten - check. Fontás med ovan och orutinerad mittbackspartner - check. Fontás utan udnerstöd av en van pivote - check. Fontás utan understöd av en defensivt stabil vänsterback - check. Osv.

Jag hatar inte Pep. Jag tror inte att vi alltid ska vinna. Det stör mig bara lite hur vi förlorade den här gången... Jag menar jag förstår att han tänker på landskamper och CL, men även de som spelar på andra sidan jorden hinner ju herregud bli fit for fight på 3 dagar då säsongen alldeles just har börjat. Och sen 3 dagar igen. De är knappast utslitna efter 1-2 matcher vardera i ligan och 0 i CL + nån landskamp.
Barcelona Salcini
2011-09-12 01:06
ronnie10:

För det första. Hur får du det till att det är svårare att vara i en kvalgrupp till em/vm i europa än att vara i kvalgruppen till vm i sydamerika. Jag menar, om du spelar för argentina i sydamerika får du möta chile, uruguay, brasilien, paraguay. I Europa har vi fler nationer, därför har vi ett seednings system, vilket gör att de lagen i brasilien-, chile-, uruguay-klass faller bort i andra grupper. Summa summarum; betydligt svårare i Sydamerika än europa. (därmed inte sagt att copa america skulle vara svårare, dom ligger på ganska lik nivå)

För det andra så det här med positionsbytena. Villa spelade vänsterytter i VM och avslutade då 5 bollar i målet. Gjorde tillsammans med ett fåtal andra flest mål i det slutspelet.
Visst, han får inte ut sin fulla potential som vänsterytter, det kan jag hålla med om. Han bör vara närmare straffområdet. Däremot så får Messi ut sin fulla potential som falsk nia. Skall man då välja att ha världens bästa spelare alla kategorier på sin bästa position, där han gör mest nytta, eller skall man ha Villa som skulle kunna(han har ju inte riktigt testats där ännu i vårt system) vara bland de bästa 9:orna i världen. Svaret måste väl även du kunna se lika tydligt som alla andra att det är klart att Messi skall få figurera i den rollen som han fungerar bäst i.

Svar till de allra senaste inläggen:
Messi spelade falsk nia i cl-finalen mot United 09! Han gjorde det igen i år. Han gjorde det mot Real när vi vann med 6-2 på bortaplan. Pep har ställt upp med Messi som falsk nia i de allra viktigaste matcherna. Det är fakta.

Är dock med dig i att det blev för många rockader i förra matchen. Dock har det hänt tidigare att vi oväntat tappat poäng i ligastarten, ända gången vi inte gjorde det var när Zlatan kommit och vi radade upp segrar från start. Det året slutade med "bara" en ligavinst och uttåg i copa del reys kvartsfinal och champions league's semi-final.

Början av säsongen är då man kan testa lite. Få igång lite spelare och ge dom chansen så att det får känna sig delaktiga. Denna gången funkade det inte men man lär sig hela tiden av misstag och vet nu att detta kanske inte var det bästa sättet att göra det. Men det är otroligt viktigt att man vågar testa nytt hela tiden. Det är en av Pep's starka sidor, efter 3 säsonger av idel segrar så förändrar han, gör om och hittar på något nytt hela tiden.
Grace/Wastelands
2011-09-12 01:04
Forumet börjar snudda på Arsenals forum i sina sektfasoner "in arsene we trust" som skriks ut så fort någon har någon kritik att delge. Det är snudd på patetiskt att man inte längre kan kritisera varken Barcelona som lag, klubb eller Pep för hans laguttagningar.

Pep gör fel, acceptera detta. Det gör även spelare, det gör även jag. Men det är först när man isner och accepterar det som en förändring kan ske.

Pep vilade för många nyckelspelare i ett skede där spelarna inte ens är slitna i, spelarna som fick ansvaret att göra jobbet spelade värdelöst samtidigt som Sociedad tog chansen. Så enkelt är det.

Sedan är det fine, poängtapp sker. Det händer alla lag, men sättet som vi tappade poäng på är så jävla lätt att undvika. Sociedad hade knappt ett läge i första halvlek och vid ställning 2-0 ska det inte finnas en chans att man ska tappa det.

Sedan kan för min del Villa stanna kvar på bänken, jag ser inte honom som en kvaliteteshöjning när han kommer in på plan. Skitbra i la seleccion men gör fan inte mycket vettigt i Barcelona. Inte Pedro heller förtillfället, krävs en förbättring från dom två den här säsongen för att jag återigne ska ha stort förtroende till dom två.
Barcelona ronnie10
2011-09-12 00:59
Sen att vi torskade 2 poäng, menar inte att vi aldrig gör det, det är mer sättet vi gör det. Delvis ledde vi med 2-0 mot ett Real som i sanningens namn spelade jäkligt dåligt. Utöver det ställer han upp på ett sätt som luktar övermod, inte i linje med "det finns inga lätta matcher" som han själv uttalat sig.

Att lämna Iniesta, Villa, Messi och Mascherano utanför startelvan till förmån för Keita, Fontás och Thiago då vi redan har Piqué och Puyol och återigen spela utan center tycker jag kanske inte är "dåligt" i sig, men då han vet att det är en svår match tycker jag ändå det är överdrivet kaxigt på gränsen till att vara... Vill inte använda ordet hybris, men ni fattar vad jag menar. Han tenderar att spela väldigt många "oviktiga" matcher utan center, eller med Messi som "center" som mer spelar i en släpande anfallsroll mot sämre lag, vilket är väl kaxigt eftersom han uppenbarligen vet att det inte är bästa taktiken då han kör med center i alla de viktigaste matcherna. Det kanske är den bättre taktiken för att vinna med 8-0 men är det den bästa taktiken för att vinna över huvud taget? Tror inte det, och jag tror inte Pep tror det heller.

Jag tycker inte Pep är felfri. Han är en av de bästa coacherna around just nu, men det gör väl inte att man måste tycka att allt han gör är rätt? Jag tycker hans värvningspolicy varit värdelös, tvingat bort Eto'o (30+ kassar, laglojal som få, hög press) för att värva Zlatan (lat diva), och hundra andra VÄRDELÖSA värvningsaffärer där han scoutat ut särskilda spelare som vi betalat överpris för som sedan visat sig suga. Det har kostat oss mer än en miljard, hans affärer, i spelare som vissa aldrig ens spelat för Barca, och ingen av dem är kvar. Bara Zlatanaffären kostade oss en halv. Jag tycker han experimenterar för mycket med spelarpositioner. Jag tycker att hans vilja att ha en tunn trupp hade kunnat kosta oss enormt mycket, nu har vi haft ett jäkla flyt med skador. Men vi har fått spela Touré och Mascherano t.ex. som mittbackar i avgörande matcher i ligan och CL då vi haft så lite som 1 eller 2 skador. Vad skulle hända om vi fick 5?

Jag menar, med det laget han ställer på pappret ska han ju i princip vinna ligan varje säsong (okej 2/3) och CL vartannat. Jag är ganska övertygad av att Pep är mer beroende av Barcelonas trupp än vad truppen är beroende av Pep. Vad jag menar är att jag tror att Barcelonas trupp med Mancini som tränare skulle ha en bättre chans att vinna Ligan+CL än vad Citys trupp skulle ha med Pep som tränare.

Vet att det här inlägget också kommer dra på sig massor med arga ord, för man får inte kritisera laget man håller på om det går bra... Jag tycker tvärtom. Det är strävan efter perfektion som jag tycker är en självklarhet som fan, Barcelona är världens klart bästa fotbollsklubb, men jag hade önskat att vissa saker vore ÄNNU bättre, för jag skulle vilja vinna ÄNNU mer, så att Barcas fotboll gav mig ÄNNU mer glädje. Jag skulle inte byta ut Pep mot någon annan tränare, jag tror och tycker att han är en bästa för Barcelona, förmodligen i många år till... Men jag tycker inte att han är perfekt. Är det något att skrika över?

Nu har vissa i och för sig argumenterat på ett seriöst sätt för varför det är bättre att spela utan striker/s... Och jag förstår argumenten i sig, men håller inte med. Och det som stör mig lite är att jag tror inte att Pep egentligen tycker att det är bättre att spela utan center, trots att han gör det i kanske ca 65 % av matcherna så är det i de 35 viktigaste procenten av matcherna han spelar med center... CL-finaler, Classiker, CL-semis, Valencia borta i ligan...
AndreD
2011-09-12 00:42
Fan vad konstigt att se Forlan i Inter. Varför gick han till just det äckliga laget av alla?
Barcelona ronnie10
2011-09-12 00:41
barcetia - "Jag vet inte hur mycket..." då menar jag att jag inte vet i exakta procent. Jag har ju sett alla matcher, men jag har inte funderat på det så hårt.

Och jag menar det är inte alltid det spelas så, och jag tycker båda spelarna har varit mer framgångsrika de matcher de spelar i sina naturliga positioner.

Sen att han gjorde 5 mer assist som 23-åring än som 21-åring... Vilken spelare gör inte mer assist då den är 23 än 21? Han var ju klart, klart bättre den säsongen, är det jag menar. Klart Messi gör massor med assist och mål post-2009 (post-bäst i världen), det hade han gjort som vänsterytter också
Barcelona ronnie10
2011-09-12 00:37
jävlar vilken respons, trodde man inte.

Betyder inte att jag tycker Pep är dålig, ser att många tog mig för mer kritisk än vad jag var. Tycker bara han ska lugna med sig lite med att spela spelare ur sina positioner då det finns lika bra eller bättre spelare som har den positionen som naturlig, tänker särskilt på keita som pivote och Villa som ytter.
Barcelona B-Guden
2011-09-12 00:21
ronnie10

Gå och lägg dig
1 Pep har sagt att han vill ha spelare som kan spela på många positioner.
2 Messi har gjort mest assist och mål i europa 53 st tsm med ronaldo och 25 assist tsm med özil vadå ingen falsk nia ?
3 cecs är ingen centerforward ? Han spelar inte som centerforward utan falsk 9 ungefär samma roll han haft i arsenal fast dom haft en annan uppstälning.

sedan att pep vunnit 12 titlar på 3 år är väl okej, sedan 6-2 mot real och en 5-0 seger, spelar ut united totalt 2 gånger. haft lek stuga mot arsenal 2 gånger.
messi är en, striker spelfördelare dribbler avslutare och allt varför slösa bort det för villa ska kunna göra mer mål ? Spelar det nån roll för dig om det är villa eller valdes som gör mål ?
Varför kan inte masken spela back ? Han har vart lyssande där, keita är ingen pivote, nej men vi har haft strora skade problem i backlinjen vilket gjort att båda busquet och masken fått spela där.

att du är en medgångs supporter lyser rakt igenom, att säga att ligan förlorades i andra omgången för en oavgjord match är ju helt sjukt
sen är det bara att lära sig med pep kommer spelarna få lira på flera olika positioner.

anledningen till att vi inte köpt david silva eller en liknande spelare är för pep vill ha målfarliga yttrar det vill jag med speciellt när essi spelar centralt-
just därför jag inte gillar att iniesta lirar ytter
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-12 00:13
Varför man har en anfallare som vänsterytter beror väl helt och hållet på två anledningar:

Man köper en spelare och får den andre på köpet. Under vissa perioder av matcher går David Villa in centralt för att trycka upp backlinjen och djupledslöpningarna mellan ytterback och mittback behöver man en spelare som har en näsa för mål.

Anledningen till varför vi inte köpte Silva eller Özil är för att de är för lika Iniesta. Förstå det.

Vafan, det här är inte atomklyvning. Två saker måste vi konstatera; Vi kommer inte att få en striker i Barcelona så länge Messi finns kvar och vi kommer inte heller att ha en kreativ yttermittfältare i klubben. Vem ska han slå inlägg på?
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-12 00:06
"Kom igen, han har ju en poäng i det han skriver. Vila hade gjort fler mål ifall han hade spelat centralt i anfallet. Jag håller med om att Villa spelar i fel position, ville man ha en vänsterytter så hade jag hellre sett att man satsade på Silva. "

Men vem fan bryr sig Villa? Låt han ligga på 5 mål/säsong sålänge vi vinner trippeln spelar det ingen roll? Hans inlägg SKRIKER gloryhunter så det inte är sant. Och Silva är inte vänster-ytter och hade failat hårdare än Villa då han gillar att vika utåt och det kan man inte direkt göra som vänsterytter.

Finns en uppenbar taktisk anledning till att vi var länkade till både Mata och Sanchez denna säsongen ;-)
Barcelona II Barça II
2011-09-12 00:04
Kom igen, han har ju en poäng i det han skriver. Vila hade gjort fler mål ifall han hade spelat centralt i anfallet. Jag håller med om att Villa spelar i fel position, ville man ha en vänsterytter så hade jag hellre sett att man satsade på Silva.

Tycker inte heller Keita borde vara med i startelvan, framförallt inte som pivote. Han är en bra backup spelere, men vi har bättre spelare i hans position som bör starta.

Men att säga att Real vinner ligan för vi tappar poäng i andra omgången håller jag inte med om.

Hur ni kan komma fran till att han är en medgångssupporter för det inlägget fattar jag inte. Han får väll ha en åsikt?

Heywood Jablome - Por qué, Messi?

"...vem som helst kan ju egentligen träna Barcelona. Ta in Gary Sundgren."

Du skojar va?


Barcelona Dill94
2011-09-11 23:57
Messis målskörd inte förbättrats?
Ursäkta, men va?

Ända sedan messi börjat spela falsk nia för ungefär 1 och ett halv/ 2 år sen, har han ju bombat in mål?
Barca förlorar en match och folk vill vidta radikala åtgärder...
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-11 23:56
ronnie10.

Jag vet, vafan är det med Pep egentligen? Jag har också lite klagomål på honom.

- Spela inte 4-3-3. Spela en rak 4-4-2.
- Låt Messi spela på högerkanten där han viker in. Hans position som falsk nia (med fördelarna att delta i passningsspelet, uppbyggnadsspelet djupare, hans passningar till djupledslöpande mittfältare, möjligheter för Villa och Pedro att löpa in på ytan mellan ytterback och mittback.) slutade med att han gjorde 53 mål och 24 assist är egentligen bara en parantes. David Villa bör spela centralt.
- Fabregas är verkligen ingen centerforward. Fabregas är en central mittfältare som känner till varenda centimeter av fotbollsplanen. Han ska spela central mittfältare. Jag tänker i de banor att han ska bänka Busquets och spela med Xavi-Fabregas-Iniesta.
- Mascherano som mittback? Det är tjänstefel. I Premier League tacklade han, vann bollar och fördelade spelet. Mascherano som mittback är så fel som det kan bli. Det visade sig i slutskedet av spanska ligan och i Champions League-finalen.... eller det hade gjort det om inte Real Madrid och United hade varit ur form.

...vem som helst kan ju egentligen träna Barcelona. Ta in Gary Sundgren.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-11 23:55
ronnie10

Det där inlägget fick mig att facepalma så många gånger att jag fick ett jack i huvudet. Tack för den.

Börjar mitt counter-inlägg med, Pep har vunnit 12 av 15 titlar, vem i helvete är du och "många fans" att ifrågasätta honom?

Nummer två. Messi är visst en center-nia. Förövrigt säger det mycket att du inte förstår hur dagens Barca kör när du addresserar Messi som just en CENTER-nia. Jag tror snarare att ordet du letar efter är falsk nia och det orkar jag inte förklara till dig vad det är.

Nummer tre. Den optimala positionen för Villa i dagens Barca är just högerytter. Han kan inte spela falsk nia då han inte kan agera kreatör, som är en av de viktigaste attributerna en spelare som spelar falsk nia behöver. Özil, Fabregas, David Silva, Juan Mata och Messi klarar dock av det.

Nummer fyra. Hur svårt är det att förstå att fotboll inte handlar om individuell framgång? Vem bryr sig om DV7 bara gjorde 18 mål, sålänge vi vann ligan och vann CL samma säsong? Det är inte väsentligt eftersom hans defensiva jobb och offensiva löpningar inte SYNS på en sådan statistik, som du förövrigt på ett fel sätt använder för att bevisa att du har rätt.

Nummer fem. "Messis assistskörd tar sig ju en törn av att han spelat så mycket center"

Jaså? Var har du fått den statistiken ifrån?

2008/2009 som ytter: 16 assister.
2010/2011 som falsk nia: 21 assister. från ESPN. källa i länktips.

Nummer sex. "Jag vet inte hur mycket Villa spelat ytter och Messi i en fri centerroll på senare"

Varför yttra dig om du inte vet?
Barcelona FC Barcelona #10
2011-09-11 23:50
CULEEEE

Håller faktiskt med dig när du skriver "Blir som en läxa för dem".
Man förlorar förr eller senare, bättre att förlora nu så att de måste kämpa än att man vinner, vinner och vinner och sedan kommer en förlust mitt under säsongen när man helst inte vill ha förluster.
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-09-11 23:48
FC Barcelona #10

Exakt det var det jag ville påpeka.

Typiskt medgångsfans !
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-09-11 23:47
ronnie10

Hahaha du skojar väl ?

Med just den taktiken så har barca lyckats vinna precis allt. Att man ska kritisera det efter en match där man har tappat poäng känns helt sjukt. Det är just en av de sakerna som är Barca är kända för att deras spelare kan spela på flera positioner. Snälla det är omgång 2 och dom har tappat poäng vem bryr sig, blir som en läxa för dem och jag lovar det kommer vara nyttigt för Barca. BARCA vinner allt i år igen !
Barcelona FC Barcelona #10
2011-09-11 23:47
Ronnie10

Hoppas du driver med ditt inlägg, speciellt detta:

"2-2 mot Sociedad.... suck... Jag ska komma ihåg den matchen, då vi förlorade en 2-0 ledning mot Sociedad, dagen Real vinner ligan om de vinner den med mindre än 3 poängs marginal. För då var det där vi torska ligan."

Kommer du ihåg vad som hände förra året?
Vi förlorade mot Hercules och vann ligan + CL.

Alla lag förlorar någon gång.
Barcelona ronnie10
2011-09-11 23:40
Jag vill belysa att jag och många fans med mig tycker Pep borde låta spelarna göra det de är bra på. Fabregas är ingen centerforward, Keita är ingen pivote, Busquets och Mascherano är inga mittbackar, Messi är ingen centernia, och framför allt: DAVID VILLA ÄR INTE EN YTTER.

Jag menar, visst, Villa är ju en spelare utav toppklass även som ytter. Messi är förmodligen bäst i världen även som center. Men då han spelar Messi och Villa tillsammans, är det oftast Messi som center och Villa som vänsterytter. Känns tråkigt att se Villa alltid ute efter långsidans linje, då det är i straffområdet och straffområdets absoluta närhet han har gjort sig känd som världens bästa målskytt. Det känns idiotiskt att ha världens bästa renodlade forward (finns ju "falska" strikers som gör mer mål, tänker förstås på Messi och C. Ronaldo) som vänsterytter. Jag kände samma om det Rijkaard ibland gjorde med Eto'o och Ronaldinho.

Dags att låta Villa spela center. Han är den enda centern vi har i truppen, och ändå får han inte spela där? 18 mål är ju mer eller mindre en pissäsong för en målskytt av Villas kaliber, kanske inte om han spelade i ett mittenlag som Valencia men i Barcelona ska han ligga på minst 25. Det gjorde Eto'o.

Jag menar en spelare som kan göra 29 mål i ligan på en säsong för Valencia, och har det bästa målsnittet i landslaget som hört talats om i modern tid (49 på 78... wow!) som vilket mer eller mindre är en massaker av spelare som Messi och Ronaldos motsvarande siffror de har 17 på 60 (Messi) och 29 på 83 (Ronaldo). Siffrorna blir än mer imponerande om man tänker delvis på det faktumet att han är Europé, och därmed är de flesta av hans matcher mot betydligt bättre motstånd än vad motsvarande Afrikansk, asiatisk eller concacaf-spelare har. Sen är ju också EM betydligt tuffare än Copa America, Africas cup of nations osv. Det andra som gör hans målsnitt extremt imponerande är att hans tävlingsmatch-målsnitt i landslaget är 35 mål på 48 matcher (i vänskapsmatcher 14 på 30).

Villa KAN göra 35 mål i ligan, om han spelar center och Messi ytter. Messis assistskörd tar sig ju en törn av att han spelat så mycket center medan hans målskörd inte utökas, så jag tycker det är fel position för Messi också för den delen. Messi skulle säkert gå +10 assist och Villa +10 mål om Villa cementerades som center. Jag skulle gissa att Villa gör 27 mål i ligan om han blir cementerad som center i år, och 17 om han fortsätter som ytter. Messi tror jag landar runt 30 oavsett position, men om han ska göra 10 eller 20 assist tror jag beror på om han spelar ytter eller ej. Det är också lättare att hitta en bra striker än en bra högerforward, så varför, varför inte spela Messi på positionen han är som bäst och detsamma för Villa? Jag vet inte hur mycket Villa spelat ytter och Messi i en fri centerroll på senare, men det är absolut mer än 50 % av matcherna. Och Villa skadas mycket mer av det än Messi, för Messi får ju en tokfri centerroll så han kan gå lite var han vill, medan Villa blir tvungen att stanna efter vänsterkanten i speluppbyggnaden. Han är ALLTID långt ut på vänsterkanten om man slumpmässigt tittar på planen en match. KOM IGEN.

2-2 mot Sociedad.... suck... Jag ska komma ihåg den matchen, då vi förlorade en 2-0 ledning mot Sociedad, dagen Real vinner ligan om de vinner den med mindre än 3 poängs marginal. För då var det där vi torska ligan.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-11 23:22
Rambla

"Pazza Inter"

lol.
Annons: