/spanien/barcelona/forum/13127.aspx/spanien/barcelona/forum/13127.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-01 00:48
vafan, har Jose Angel affären gått i lås? Jag tror fortfarande på rosell/zubi, att de är bra när det gäller transfers, men om inte denna affären blir av blir jag sur. Vill att det ska hända nåt snart och Angel var en av de spelarna jag hoppats på :p

Hoppas rosell, till skillnad från Laporta, gör klart med alla transfers så fort som möjligt och att vi slipper vänta till augusti innan truppen är spikad... Vill även slippa se oss GE bort spelare mer. Som sagt, tror på ledningen, men vill se nåt resultat snart. Åtminstone vill jag ha truppen spikad när spelarna återgår till träning..

el Flaco,

Hur trovärdig är artikeln från Rico?
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-05-31 23:56
Rico från MD skriver att laget kommer förstärkas med minst en spelare per lagdel och att de som kommer värvas till Barça B kommer vara spelartyper som omedelbart kan få chansen i A-laget, som målvakten Andrada, ytterbacken José Ángel (även om förhandlingarna har lagts på is för närvarande) och Kiko Femenía från Hércules.

Dessutom nämner Rico en rolig detalj; Real Madrid, i semifinalen, och Manchester United, i finalen, hade totalt endast tre skott mot mål mot oss. I första mötet på Bernabéu skött Madrid tre gånger, alla utanför. I returen hade man Di Marias stolpträff och Marcelos mål. I finalen var det ungefär samma sak, endast vid kvitteringsmålet skött man inom målramen. Alltså, tre matcher, tre skott mot Valdés mål. Barças försvarsspel är beyond this world.
Barcelona Ghazza
2011-05-31 23:54
Rambla~
Sant som du säger, men att Pep har ett finger med i spelet när det kommer till värvningar vet både du och jag. Aldrig att spelare har värvats över hans huvud.
AndreD - Winning!
2011-05-31 23:43
Extra extra från aftonbladet. Puyol är "sur" vid lyftningen av CL-bucklan. Han förväntas lämna inom kort.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-05-31 23:38
När det gäller Rossi, så tycker jag att han är en duktig anfallare, jag hade kanske inte haft något emot om klubben värvade honom, men allt över 20 miljoner euro vore ett överpris i mitt tycke.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-05-31 23:36
H.Alavi/

Tror inte det hamnar om någon taktik från peps sida, snarare att det tar lite tid att värma upp Barça-motorn. Dessutom brukar alltid motståndarna, inte bara United, ha mer energi och spring i benen de inledande minuterna. Allt efter som tiden går tappar de energin att bibehålla sin intensiva press.

När det gällde finalen för två år sedan har många av spelarna, bl.a Iniesta, erkänt att de var fortfarande ganska tagna under inledningen av matchen pga denvideon som Guardiola visade de i omklädningsrummet. Det kanske ledde till att de inte var fullt fokuserade i början.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-05-31 23:36
H.Alavi

Tror snarare det är så att Fergie vet att han måste rubba våra spelare direkt och inte låta Xavi & company komma in i matchen. Ett tidigt mål hade inte bara boostat Unitedspelare utan även tvingat oss till ett snabbt direkt anfallsspel vilket dom har lättare att försvara sig emot (samma sätt som dom försvarar sig mot Arsenal). Antagligen försökte han få in ett tidigt mål och sen låta spelare som Park stressa sönder passningsspelet så att vi inte kom in i matchen.

Nu lyckades dom inte med det vilket innebar att vi luckrade upp deras försvar med lite sidledsspel och lite tikitaka, sånt man kanske inte hade tagit sig tid till att göra vid underläge. Så tror jag Fergie tänkte.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-31 23:27
Rambla~

Jag kanske formulerade mig fel där, men precis som du säger, så gick luften ur dom. Kan vara en taktik från "filosofen" att låta United attackera första tio, låta dem springa fram och tillbaka, och sedan börja med vår tiki.

Eller så är det bara en slump.
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:23
United styra och ställa? På vilket sätt då? Precis som i Rom, så tokpressade de utan någon som helst tanke bakom. De bröstade upp sig under 10 min sen gick luften ur dom. Det var knappast så att de hade bollen inom laget och tryckte ner Barca i knäet på Valdes.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-31 23:20
Rossi är en grym spelare, men enligt mig är det inte han som vi behöver. Vi behöver en anfallare som kan spela på kanten. Därför skulle Sanchez eller Kun vara mycket bättre alternativ. Och just Sanchez lär ligga i samma prisklass som just Rossi.

Kun kommer ju kosta lite mer om man säger så...
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:20
Neymar kommer inte att värvas så honom kan ni slå ur hågen med en gång. Bara en tidsfråga innan han är klar för Chelsea.

Pastore, hur skön spelartyp han än må vara, var hade ni tänkt att han skulle spela? Ska han peta Iniesta? Någon kantspelare som Pedro är han då rakt inte. Pastore är mer en Riquelme-typ som ska styra spelet. Det hade han aldrig fått göra i Barca. Det är Xavi som är vår motor.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-31 23:18
Kan det vara så att det är en taktik från Pep att låta motståndarna styra första tio för att sedan ta över? I så fall är den riktig smart och riskfyll med tanke på mål tidigt under matcher kan få en dåligt effekt på laget.

Vi såg samma sak i finalen för två år sedan, United fick styra och ställa första tio men förlorade sedan från matchminut 11 framåt. Man tog över och kontrollerade matchen genom sin tiki-taka.

Jag får "on my signal, unleash hell" vibbar av en sådan taktik.
Barcelona Barcadinho.
2011-05-31 23:17
Vi snackar mycket om en offensiv värvning, men jag tänker igen på mittbackarna. Jag tror att jag har gjort det i typ fyra silly säsonger i rad eller så (tjatigt, va)...
Milito försvinner är en sak. Fontas känns lite grön fortfarande. Jag skulle absolut inte bygga för mycket på honom än. Lite prövning en säsong först.
Största problemet är Puyol. Han kommer att göra en operation och missa nog hela försäsongen. Jag räknar med att han missar några omgångar också.
Då har vi en spelare som har varit borta några månader under våren, samt missar uppstarten inför ligan. Det kommer dröja tills han är igång igen. Åldern kan också räknas här.
Det luktar lite Milito här som har tappat mycket och sen allt pga skadorna och åldern. Jag säger inte att Puyi är slut. Men han kan vara borta längre än vad vi tror.
Jag satt hemma och diskuterade med min grabb om inte Mascherano kan vara permanent mittback med Pique. Han har gjort det jobbet riktigt bra. Då har vi den kombinationen som alla vill ha. En mer energisk och aggressiv typ, tillsamman med en lugnare en.
Men oavsett så fattas det någon extra defensiv jobbare. Keita kommer nog också gå neråt nästa säsong, tror jag. Han har haft sin topp redan.
Vi behöver en till mittback, en till DM och en ytterback som ersätter Maxwell.

(godnatt och sluta gnälla på små saker, skoja istället....)
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-05-31 23:16
Jag anser att Rossi är en utmärkt anfallare.

Problemet jag har är att han egentligen blommat ut när Villarreal börjat spela lite rakare spel och mindre possession. Därför tror jag att han inte skulle passa in och mer eller mindre försvinna i matcher (likt Villa gjort en del denna säsong).

Han lever mycket på sin speed / rörelse utan boll och målsinnet. Någon vidare passningsspelare är han inte även om han har en okej teknik och första touch.

Så frågan är i så fall hur Pep har tänkt att använda honom, och i hur stor utsträckning. 25-30 mille för en bänkspelare känns väl sådär. Villas efterträdare efter att han acklimatiserat sig under nästa säsong? Jag vet inte, men som sagt - det känns inte helt klockrent så här spontant.

Fast, någon anfallare borde värvas i vilket fall som helst.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-31 23:12
Jag tror inte att det har något med Rossi som spelare att göra utan jag tror att några här inne är frustrerade över att Rossi kanske kommer före Fabregas, Pastore, Neymar eller någon annan.

En eventuell värvning vore en klockren sådan tycker jag.
Barcelona Hetfield
2011-05-31 23:10
"After the final whistle on Saturday, Xavi, Messi, Pedro, Iniesta and Busquets all wanted to swap shirts with Scholes, so they drew straws and Iniesta won and got to swap with him. There is a lot of talk about him retiring so they were feeling like it could be the last time they play against him."

Cool s*it.
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:07
Alla är så säkra på att Rossi skulle få en Pedro/Villa-roll i Barca. Hur kan ni vara det? Har Pep ens uttalat sig? Ni har inte en susning.

Jag tror, nu spekulerar jag så klart, att Barca inte är beredda att gå över 25m.
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:05
Ghazza

Alla de affärerna gjordes under Laporta. Dessutom, Pep sitter aldrig vid förhandlingsbordet. Det gör Zubi och Bartomeu eller tom Rosell i slutändan om det är en svår förhandling och crack det handlar om.
Barcelona Barca4eva
2011-05-31 23:04
Hetfield

Ja, det var ganska kul att se Scholes bära tröjan :p

Men håller med, riktigt bra spelare var han. Och det där målet han satte mot oss i Champions League-semin, för inte så längesen, kan jag inte sudda bort.
Barcelona Abbe. - Gràcies Equip!
2011-05-31 23:04
Rambla~

När det gäller summorna så bör de ligga på de siffrorna som media är inne på. En nyckelspelare i ett spanskt lag lär gå på den nivån som man är inne på i pressen. Men visst, en bra spelare med en fantastisk karaktär.
Atlético addeh
2011-05-31 23:02
Rambla

Jag tror ingen här inne tycker Rossi är en dålig spelare. Jag kan naturligtvis bara tala för mig själv, men det jag anser gör italienaren så ointressant är att han inte är någon ytterforward och inte skulle kunna bidra med någonting nytt. Okej, han är bättre än våra nuvarande anfallsreserver, men ska vi punga €30 miljoner euro på ett nyförvärv ska det vara något som har potential att ta en startplats om några år och en spelare som förändra, Rossi uppfyller inte de kriterierna.

Jag tror inte du kan få fram något argument som kommer få mig på andra tankar.
Barcelona B-Guden
2011-05-31 23:02
Vad kan Rossi tillföra som inte redan finns ? Han är en spelare som Villa fast 100 gånger sämre kommer inte passa på kanten alls.
Villa och Bojan är centrala i Barca men där spelar Messi därför behöver vi nån som trivs på kanten...
Barcelona Hetfield
2011-05-31 23:01
Scholes lägger ner skorna på hyllan. Det är bara att hylla honom, när han var som bäst så var han helt magisk. Stenhårt skott och säkra passningar.

Rätt så coolt att Iniesta sprang till Scholes och bad om hans tröja :P Det var Iniestas tröja som Scholes hade på sig. Inte direkt en av mina favoriter sen han gjorde det där målet mot oss med distansskottet, men likväl en spelare och person man måste respektera. En spelare som gör sitt jobb oavsett läge.

Rambla

Han är säkert en trevlig grabb och en väldigt lojal spelare, men han är inte Barcelonamaterial, dessutom så är hans pris för mycket. Jag ryser varje gång jag hör att Bojan ska säljas eller inkluderas i ett byte för att finansiera Rossis köp.
Barcelona Ghazza
2011-05-31 22:59
Rambla~,

Det har väl att göra med de senaste årens rent ut sagt usla affärer. Jag menar, Chyg för €25M, Keirrison €14M, Cáceres €16.5m och Ibrahimovic för över €40m + Eto'o. Då den sistnämnda mycket väl kan ha varit den sämsta affär vi någonsin gjort.

Jag säger inte att en värvning av Rossi hade varit idiotiskt, det är trots allt en duktig spelare som kan Spanien utan och innan. Men med italienarens goda säsong bakom sig, samt Peps förmåga att betala överpris känns det bara fel. Speciellt när tanken är att han inte skall in i startelvan.

Jag hade blivit riktigt besviken om denna värvning går igenom, för jag kan inte tänka mig att han går för under €25m.
Barcelona Barcadinho.
2011-05-31 22:58
Jag tror inte riktigt att Iker är kaptenen för politiska skäll. Det är han som har mest matcher i landslaget i den nuvarande truppen om jag inte har fel. Och för den anledningen, plus det att han är en sportslig figur, älskad av många spanjorer osv, så är han värd att ha bindeln på sig.

Sen kan det mycket väl vara så att del Bosque vill få lite balans mellan de oskrivna grupperna. Jag mena, han väljer Iker förre Puyol för att inte dramatisera landslaget helt och hållet som en Barca kopia. Det finns ju spelare från andra klubbar där. Men sånt kallar jag inte för politik. Jag kallar det för en social balans. Del B måste göra allt så att alla ska känna sig som en förenad grupp.

Och på tal om den här saken. Del B var riktigt nöjd med att en del Real spelare har gratulerat Barca för vinsten och att de har sagt att vi var värda och vinna finalen. Viktigt att få ihop laget och glömma den stora sprickan som uppstod efter alla fyra el Clasico. Han har inte så lätt uppgift egentligen.
Barcelona tikitaka-GOOL
2011-05-31 22:56
Barca4eva
Sant, men nu är det inte storyn om bambi jag ska förstå, utan det handlar om Sanchez vara eller icke vara i Barcelona. Skulle Sanchez, bli klar kan vi ju glömma rossi, stackaren kommer bli helt förkrossad då jag kan tänka mig att han varit helt överlycklig och kommit lite smått i byxan varje gång han läst ett nytt rykte om honom till Barca..
Sen leder det till att han börjar twittra om hur mycket han hatar barcelona som köpte Sanchez jag. Madrid snappar snabbt upp detta hat, och värvar Rossi kort därefter.=)
Haha hur härligt hade inte detta scenariot varit? Jag hade lätt kommit lite smått i byxan!

Nej, men ursäkta min humor, rökt på lite för mycket idag, svävar fortfarande bland rosa moln.. oj där kom den allmäktige Messi flygandes förbi
Barcelona Rambla~
2011-05-31 22:48
Jag förstår inte varför så många dissar Rossi. Det är en riktigt bra spelare som inte på något sätt är divig och verkligen en lagspelare. Många reagerar på priset, vilket pris? Barca har inte ens inlett några förhandlingar med Villarreal så därför kan ingen av er veta vad för summor Barca är beredda att betala för honom. Vad tidningarna skriver är ju bara spekulationer.
Barcelona Abbe. - Gràcies Equip!
2011-05-31 22:45
Jag är inte ett dugg bekväm med tanken på att Barça ska spendera så oerhört stora summor på en spelare som Rossi. Inget ont om Rossi, men jag är inte ett dugg övertygad om han verkligen är Barçamaterial.
Barcelona Gabriel
2011-05-31 22:44
Hetfield

Orkar egentligen inte ge några argument till varför jag tycker som jag tycker men jag ville bara säga att det måste vara första gången vi håller med varandra (det är en stor sak haha).

Nej tack till Rossi!
Barcelona Hetfield
2011-05-31 22:42
Cataloniaboy

Nej, jag tycker att han är rätt så "average" som sagt. Inget märkvärdigt, jag kan nämna 10 anfallare som är bättre än honom.

Största problemet är väl priset, Rossi är inte värd i närheten av 30 miljoners området.

Gabriel

Det är en stor dag. Jag tycker att vi skålar det med tequila och mojitos :P
Annons: