/spanien/barcelona/forum/13126.aspx/spanien/barcelona/forum/13126.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Unicef
2011-06-01 10:07
el Flaco,,,
Jag håller med dig Thago får inte lämna ens på lån.
Även om jag är för en värvning av Fabregas före alla andra spelare på marknaden..
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-06-01 10:06
Canaletes

Naw, Bojan dricker Sprite.
Barcelona barca111
2011-06-01 10:04
Det som vi kan konstatera är att Rosell och ledningen förhandlar i hemlighet, då villareals vicepresident sade idag att dem inte har fått en formellt bud från Barcelona. Därför tror jag personligen att vi kan utesluta Rossi inom de närmsta dagarna, om det skulle komma en anfalls värvning!
Barcelona Canaletes
2011-06-01 10:02
spelarna på bussen
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-06-01 09:21
MD spekulerar idag att Thiago skulle kunna ingå i Cesc-affären för att på så sätt sänka priset på katalanen. En hemsk nyhet och jag hoppas verkligen det är ren bullshit. Jag skiter i att det står att Barça kommer införa ett återköpsklausul på Thiago, att skeppa iväg honom bara för hämta hit Fabregas vore ett kapitalt misslyckande. Thiago före Cesc sju dagar i veckan!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-06-01 02:54
Det är farligt när alla andra lag stärker sina lag för att nå Barcas nivå. Sir. Alex, Rooney, Ferdinand mm säger att de vill uppnå Barcas nivå osv. och vi vet att lag som har förlorat mot Barca som Arsenal och Madrid också vill uppnå den nivån.

Barcas nivå är nivån alla vill uppnå och nästa år kommer antagligen bli en av de hårdaste säsongerna Barcaspelarna någonsin upplevt. Därför behövs det mer än 11-12 spelare på absoluta världsnivån i truppen. Ska vi vara ärliga så skrämmer inte Maxwell, Milito, Bojan, Jeffren, Afellay, Keita, Adriano och Thiago några motståndare. Det är Mascherano som är vår enda riktigt stora stjärna på bänken. Jag menar absolut inte att man ska sälja våra truppspelare, tvärtom, jag tycker att Keita, Afellay och Adriano är mycket nyttiga och Thiago bör absolut få chansen mer.

Men om man ska slåss om 3 titlar igen medan alla andra lag förstärker sina lag för att kunna slå oss så behöver vi 2-3 kvalitetsspelare till i truppen. Inga megastjärnor som Aguero och Cesc kanske men spelare som Rossi och Sanchez.

Det är nödvändigt ifall vi får skador på våra nyckelspelare. Vi har haft tur med skadorna både ett och två år, men det är nog bäst att vara förberedd.
Barcelona tikitaka-GOOL
2011-06-01 02:28
ride the big..

Anledningen till att vi ska köpa stora spelare är ju för att behålla motivationen uppe, samt öka konkurrensen i truppen.

Varför tror du att tex en spelare som etoo som gjorde 25+ mål varje säsong blev såld?

Det är svårt att bli bäst, men ännu svårare att förbli den bästa.

En perfekt silly season i mina ögon är:
1 Sanchez, ett hungrigt supersnabbt, tekniskt odjur som vilken back som helst vill slippa möta. Han kommer in i laget som en truppspelare, och sakta men säkert kanske tar över villas roll, han börjar ju komma till åren. Pedro flyttar över till vänsterkanten, Sanchez till höger och Messi såklart som falsk 9:a. Hur grymt som helst, hade skapat kaos för vilken parkerad buss som helst, för det är de vi måste räkna med att vi får ställas mot i stort sett varje match.

2. Fabregas, en spelare som oftare än xavi o iniesta försöker slå den avgörande passningen. Han ska såklart inte bänka någon av dem 2 utan det blir e supersub när det låser sig. Plus att mot bottenlagen så kan man ju ställa upp med fabbe, xavi och iniesta på mittfältet. Alternativt flytta upp iniesta som ytter vissa matcher, ja det blir en dröm för pep då han kan ställa upp med så många olika formationer.

3. Jose Angel/Botia. Vet för lite om Jose Angel för att yttra mig, men litar på er här inne då de flesta verkar för en värvning av honom.
Och då är det bara att sätta abidal som mittback ifall det krisar sig där, annars e han ju såklart förstahands val på vänsterbacken.

Tror absolut inte att gruppdynamiken hade försämrats med dessa spelare, kanske att sanchez inte kommer gilla bänken alltför länge. Men det är för han har vinnarskalle, och de behövs. Litar på att Pep vet hur han ska ta hand om honom ;)

Försvinner gör, maxwell, milito, keita?(även om det inte är så troligt) bojan och jeffren.

Thiago flyttas upp, och kanske någon mer från B-laget. Soriano?

DRÖMLAG
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-06-01 00:56
Nackdelen med att ha en grym start elva är att det är svårt att värva bra spelare, samtidigt ska harmonin vara på topp och det ska roteras friskt, men i verkligheten är det inte lika lätt att ha FM logiken där man kan rotera med stora spelare och samtidigt ha en bra stämning bland spelare.

Men samtidigt vill man inte att klubben chansar med dyra värvningar på spelare unga som äldre(dilemma be thy name). Vill helst glömma fiasko köpen klubben gjort senaste åren, gläds desto mer åt de mer lyckade. Vi kan diskutera spelare vi tror passa in hela dagen/natten lång, men ska vi vara realistiska så fungerar inte spelet när vi inte har med Xavi,Iniesta,Messi i offensiv väg, inte så konstigt då dessa spelare är världsklass. Riskerar klubben skada den fina harmonin inom klubben med en stor spelare i offensiv väg eller lyckas Pep styra skeppet om någon stor anländer?

Spelare som Iniesta,Xavi,Messi är sällan skadade (knackar på trä) så blir det överflödigt med ett stort namn på mitten då de alltid är redo att spela?

Enklaste lösningen är väl att köpa mindre namn/spelare, men ändå dugliga nog att vara i truppen och spela när det behövs. Samtidigt ha tillit för de unga som Pep verkar ha. För inte ska man ändra allt för mycket när man har ett vinnande koncept.

Jag skulle gärna vilja ha följande spelare:

Arturo Vidal - Mångsidig mittfältare som varit en av ligans mest tongivande spelare(Leverkusen), har spelat som mittfältare men ska tydligen inte vara en främling som en offensiv ytterback. Har dock bara sett han spela som mittfältare, och gjort det bra i Leverkusen/landslaget av det jag sett kan jag intyga att det är en aggressiv,ettrig,teknisk terrier som även är målfarlig.

Kan man fynda så bör man slå till!

José Ángel/Botia- Ung och duktig vänsterback som gillar att hjälpa till i offensiven, rätt så allround född 89 så det går att utvecklas ytterligare. Beror väl på om vi lyckas bli av med Maxwell som är mer skadad än frisk känns det som. Kan vi rotera mellan Adriano och Alves kan vi göra samma med José och Abidal. Kan ligan. Botia ska bara komma tillbaka, uttnjytta man inte köp optionen så gör man tjänstefel, har gång på gång visat att han är en bra back, hans prestationer denna säsong med Gijon har inte gått obemärkt. En grym ersättare till Puyol,Pique heter Botia, the lost son returns!

Utöver dessa är jag relativt nöjd med truppen, behöver vi verkligen ett stort namn egentligen är min fråga till er alla?

Spelare som bör säljas:

Maxwell
Motiveringen - Skadedrabbad,långsam.

Milito.
Kolla in Maxwells motivering!

Keirrson
Motivering - Är man inte bra nog att ta en plats i portugiska Benfica som inte har så bra anfallare, då är det inte mycket att hänga i julgranen. Något säger mig att han har hemlängtan.

Zlatan.
Motiveringen - Passar inte in i lagbygget! Varför kunde man inte ha köpt Kanoute istället för att ha spenderat en halv miljard, suck vilket slöseri. Man hoppas att City snor han ifrån Milan och erbjuder mer, men barnvisor är bäst lämpadade för barn och inte vuxna människor

Caceres- Så gott som klar för Sevilla.

Jisses är man besatt av frågetecken månne? Helvete nu gjorde jag det igen, jag ber om ursäkta för röran, ville bara skriva av mig om klubbens silly season. Jag välkomnar kritiken med öppna armar.

Im outBarcelona 1.70-ligan
2011-06-01 00:48
vafan, har Jose Angel affären gått i lås? Jag tror fortfarande på rosell/zubi, att de är bra när det gäller transfers, men om inte denna affären blir av blir jag sur. Vill att det ska hända nåt snart och Angel var en av de spelarna jag hoppats på :p

Hoppas rosell, till skillnad från Laporta, gör klart med alla transfers så fort som möjligt och att vi slipper vänta till augusti innan truppen är spikad... Vill även slippa se oss GE bort spelare mer. Som sagt, tror på ledningen, men vill se nåt resultat snart. Åtminstone vill jag ha truppen spikad när spelarna återgår till träning..

el Flaco,

Hur trovärdig är artikeln från Rico?
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-05-31 23:56
Rico från MD skriver att laget kommer förstärkas med minst en spelare per lagdel och att de som kommer värvas till Barça B kommer vara spelartyper som omedelbart kan få chansen i A-laget, som målvakten Andrada, ytterbacken José Ángel (även om förhandlingarna har lagts på is för närvarande) och Kiko Femenía från Hércules.

Dessutom nämner Rico en rolig detalj; Real Madrid, i semifinalen, och Manchester United, i finalen, hade totalt endast tre skott mot mål mot oss. I första mötet på Bernabéu skött Madrid tre gånger, alla utanför. I returen hade man Di Marias stolpträff och Marcelos mål. I finalen var det ungefär samma sak, endast vid kvitteringsmålet skött man inom målramen. Alltså, tre matcher, tre skott mot Valdés mål. Barças försvarsspel är beyond this world.
Barcelona Ghazza
2011-05-31 23:54
Rambla~
Sant som du säger, men att Pep har ett finger med i spelet när det kommer till värvningar vet både du och jag. Aldrig att spelare har värvats över hans huvud.
AndreD - Winning!
2011-05-31 23:43
Extra extra från aftonbladet. Puyol är "sur" vid lyftningen av CL-bucklan. Han förväntas lämna inom kort.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-05-31 23:38
När det gäller Rossi, så tycker jag att han är en duktig anfallare, jag hade kanske inte haft något emot om klubben värvade honom, men allt över 20 miljoner euro vore ett överpris i mitt tycke.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-05-31 23:36
H.Alavi/

Tror inte det hamnar om någon taktik från peps sida, snarare att det tar lite tid att värma upp Barça-motorn. Dessutom brukar alltid motståndarna, inte bara United, ha mer energi och spring i benen de inledande minuterna. Allt efter som tiden går tappar de energin att bibehålla sin intensiva press.

När det gällde finalen för två år sedan har många av spelarna, bl.a Iniesta, erkänt att de var fortfarande ganska tagna under inledningen av matchen pga denvideon som Guardiola visade de i omklädningsrummet. Det kanske ledde till att de inte var fullt fokuserade i början.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-05-31 23:36
H.Alavi

Tror snarare det är så att Fergie vet att han måste rubba våra spelare direkt och inte låta Xavi & company komma in i matchen. Ett tidigt mål hade inte bara boostat Unitedspelare utan även tvingat oss till ett snabbt direkt anfallsspel vilket dom har lättare att försvara sig emot (samma sätt som dom försvarar sig mot Arsenal). Antagligen försökte han få in ett tidigt mål och sen låta spelare som Park stressa sönder passningsspelet så att vi inte kom in i matchen.

Nu lyckades dom inte med det vilket innebar att vi luckrade upp deras försvar med lite sidledsspel och lite tikitaka, sånt man kanske inte hade tagit sig tid till att göra vid underläge. Så tror jag Fergie tänkte.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-31 23:27
Rambla~

Jag kanske formulerade mig fel där, men precis som du säger, så gick luften ur dom. Kan vara en taktik från "filosofen" att låta United attackera första tio, låta dem springa fram och tillbaka, och sedan börja med vår tiki.

Eller så är det bara en slump.
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:23
United styra och ställa? På vilket sätt då? Precis som i Rom, så tokpressade de utan någon som helst tanke bakom. De bröstade upp sig under 10 min sen gick luften ur dom. Det var knappast så att de hade bollen inom laget och tryckte ner Barca i knäet på Valdes.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-31 23:20
Rossi är en grym spelare, men enligt mig är det inte han som vi behöver. Vi behöver en anfallare som kan spela på kanten. Därför skulle Sanchez eller Kun vara mycket bättre alternativ. Och just Sanchez lär ligga i samma prisklass som just Rossi.

Kun kommer ju kosta lite mer om man säger så...
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:20
Neymar kommer inte att värvas så honom kan ni slå ur hågen med en gång. Bara en tidsfråga innan han är klar för Chelsea.

Pastore, hur skön spelartyp han än må vara, var hade ni tänkt att han skulle spela? Ska han peta Iniesta? Någon kantspelare som Pedro är han då rakt inte. Pastore är mer en Riquelme-typ som ska styra spelet. Det hade han aldrig fått göra i Barca. Det är Xavi som är vår motor.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-31 23:18
Kan det vara så att det är en taktik från Pep att låta motståndarna styra första tio för att sedan ta över? I så fall är den riktig smart och riskfyll med tanke på mål tidigt under matcher kan få en dåligt effekt på laget.

Vi såg samma sak i finalen för två år sedan, United fick styra och ställa första tio men förlorade sedan från matchminut 11 framåt. Man tog över och kontrollerade matchen genom sin tiki-taka.

Jag får "on my signal, unleash hell" vibbar av en sådan taktik.
Barcelona Barcadinho.
2011-05-31 23:17
Vi snackar mycket om en offensiv värvning, men jag tänker igen på mittbackarna. Jag tror att jag har gjort det i typ fyra silly säsonger i rad eller så (tjatigt, va)...
Milito försvinner är en sak. Fontas känns lite grön fortfarande. Jag skulle absolut inte bygga för mycket på honom än. Lite prövning en säsong först.
Största problemet är Puyol. Han kommer att göra en operation och missa nog hela försäsongen. Jag räknar med att han missar några omgångar också.
Då har vi en spelare som har varit borta några månader under våren, samt missar uppstarten inför ligan. Det kommer dröja tills han är igång igen. Åldern kan också räknas här.
Det luktar lite Milito här som har tappat mycket och sen allt pga skadorna och åldern. Jag säger inte att Puyi är slut. Men han kan vara borta längre än vad vi tror.
Jag satt hemma och diskuterade med min grabb om inte Mascherano kan vara permanent mittback med Pique. Han har gjort det jobbet riktigt bra. Då har vi den kombinationen som alla vill ha. En mer energisk och aggressiv typ, tillsamman med en lugnare en.
Men oavsett så fattas det någon extra defensiv jobbare. Keita kommer nog också gå neråt nästa säsong, tror jag. Han har haft sin topp redan.
Vi behöver en till mittback, en till DM och en ytterback som ersätter Maxwell.

(godnatt och sluta gnälla på små saker, skoja istället....)
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-05-31 23:16
Jag anser att Rossi är en utmärkt anfallare.

Problemet jag har är att han egentligen blommat ut när Villarreal börjat spela lite rakare spel och mindre possession. Därför tror jag att han inte skulle passa in och mer eller mindre försvinna i matcher (likt Villa gjort en del denna säsong).

Han lever mycket på sin speed / rörelse utan boll och målsinnet. Någon vidare passningsspelare är han inte även om han har en okej teknik och första touch.

Så frågan är i så fall hur Pep har tänkt att använda honom, och i hur stor utsträckning. 25-30 mille för en bänkspelare känns väl sådär. Villas efterträdare efter att han acklimatiserat sig under nästa säsong? Jag vet inte, men som sagt - det känns inte helt klockrent så här spontant.

Fast, någon anfallare borde värvas i vilket fall som helst.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-31 23:12
Jag tror inte att det har något med Rossi som spelare att göra utan jag tror att några här inne är frustrerade över att Rossi kanske kommer före Fabregas, Pastore, Neymar eller någon annan.

En eventuell värvning vore en klockren sådan tycker jag.
Barcelona Hetfield
2011-05-31 23:10
"After the final whistle on Saturday, Xavi, Messi, Pedro, Iniesta and Busquets all wanted to swap shirts with Scholes, so they drew straws and Iniesta won and got to swap with him. There is a lot of talk about him retiring so they were feeling like it could be the last time they play against him."

Cool s*it.
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:07
Alla är så säkra på att Rossi skulle få en Pedro/Villa-roll i Barca. Hur kan ni vara det? Har Pep ens uttalat sig? Ni har inte en susning.

Jag tror, nu spekulerar jag så klart, att Barca inte är beredda att gå över 25m.
Barcelona Rambla~
2011-05-31 23:05
Ghazza

Alla de affärerna gjordes under Laporta. Dessutom, Pep sitter aldrig vid förhandlingsbordet. Det gör Zubi och Bartomeu eller tom Rosell i slutändan om det är en svår förhandling och crack det handlar om.
Barcelona Barca4eva
2011-05-31 23:04
Hetfield

Ja, det var ganska kul att se Scholes bära tröjan :p

Men håller med, riktigt bra spelare var han. Och det där målet han satte mot oss i Champions League-semin, för inte så längesen, kan jag inte sudda bort.
Barcelona Abbe. - Gràcies Equip!
2011-05-31 23:04
Rambla~

När det gäller summorna så bör de ligga på de siffrorna som media är inne på. En nyckelspelare i ett spanskt lag lär gå på den nivån som man är inne på i pressen. Men visst, en bra spelare med en fantastisk karaktär.
Atlético addeh
2011-05-31 23:02
Rambla

Jag tror ingen här inne tycker Rossi är en dålig spelare. Jag kan naturligtvis bara tala för mig själv, men det jag anser gör italienaren så ointressant är att han inte är någon ytterforward och inte skulle kunna bidra med någonting nytt. Okej, han är bättre än våra nuvarande anfallsreserver, men ska vi punga €30 miljoner euro på ett nyförvärv ska det vara något som har potential att ta en startplats om några år och en spelare som förändra, Rossi uppfyller inte de kriterierna.

Jag tror inte du kan få fram något argument som kommer få mig på andra tankar.
Barcelona B-Guden
2011-05-31 23:02
Vad kan Rossi tillföra som inte redan finns ? Han är en spelare som Villa fast 100 gånger sämre kommer inte passa på kanten alls.
Villa och Bojan är centrala i Barca men där spelar Messi därför behöver vi nån som trivs på kanten...
Annons: