/spanien/barcelona/forum/13122.aspx/spanien/barcelona/forum/13122.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-06-02 11:29
Cesc vs Thiago var förresten ingen krönika. Det jag syftade på är texten i "Silly Season 2011".
Barcelona Hetfield
2011-06-02 11:28
Afellay + 30 miljoner = Cesc
Kun(g) Aguero= 40 miljoner

Orgasm.
AndreD - Winning!
2011-06-02 11:17
basaric

Sa jag att han skulle gå direkt in i startelvan eller? Kolla på alla andra storklubbar i Europa och kolla sen på vår bänk. De har minst två stjärnor på bänken som hade gått in i startelvan i många bra klubbar. Men nej, vi gör som du tycker och behåller t.ex. Jeffren, Bojan och Keita som första-subs. De är ju verkligen stjärnspelare och kan göra skillnad...

Vi behöver en bra spelare på bänken som kan konkurrera med trion där uppe. Konkurrens är bra och gör spelare bättre. Ingen spelare ska vara helt säker på sin plats (förutom några undantag ;)).

Sorry men fy helvete vad du överdriver med Villa. Han är topp 5 i världen som central anfallare, men får han spela där alltid? Jag kan "rabbla" upp minst 10 spelare som är bättre yttrar än honom. Dessutom har han inte många år kvar på högsta nivå, kanske 2-3 år. Vore det inte bra då att värva en tidig ersättare innan spelaren i fråga skjuter i pris?

Spelare kan också skada sig. Vore det inte bra att ha en perfekt ersättare då?
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-02 11:15
"Arsenal manager Arsene Wenger has revealed that he will be looking at tall players to improve his squad over the summer."

Haha! Man behöver inte vara stora och långa för att vara bäst - se bara på Barca. Har inte gunners en del långa spelare då? Van Persie, Bentner, Chamakh, Song, Diaby, mittlåset... tror knappast det ligger i övriga spelare längd att de går titellösa.

Däremot kanske vi skulle må bra , eller ska jag kanske säga "ännu bättre", av några fler spelare över 180cm i truppen?

Barcelona Visca Barca #14
2011-06-02 11:12
Att få in Llorente hade varit spännande enligt min mening. Men också dyrt antar jag...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Maestro!
2011-06-02 11:04
Angående krönikan, Cesc vs Thiago:
Om Rosell och Company köper in Cesc i sommar och Thiago går åt det motsatta hållet kan jag absolut tänka mig att jag förstår hur man tänker och resonerar i Barça.

Mina synpunkter:

* Thiago kommer att behöva mycket speltid för att utvecklas till den spelare som han kan bli potentiellt. Så mycket speltid som han behöver kommer han inte att få i Barça i den kommande säsongen. Det finns därför en risk att han tröttnar på bänken och tappar självförtroendet(se på Bojan idag). Dessutom är det inte säkert att Thiago är en spelare med tålamod nog i den uträckning som vi ser hos Bojan exempelvis.
I Arsenal kan han få fullt förtroende och få regelbunden speltid beroende på sin prestation. Du har en ungtrupp i Arsenal och hans chanser kan bli större att lyckas där än i Barça.

* Barça har ett antal andra stortalanger på uppgång. De behöver också få uppmuntran och speltid då och då. Skulle Thiago stanna samtidigt som Cesc köps in då kan vi glömma att spelare som S. Roberto kan få speltid någon gång. Chanser minskar drastiskt i alla fall då. När jag pratar om talang som Roberto så pratar jag om en spelare som jag tycker har större potential än Thiago.
Thiago må ha mycket stor potential men när jag har följt honom under säsongen har jag fått en känsla av att han har en del likheter med Thiago Motta. Jag kan inte förklara det i ord men det är någonting som gör att jag har svårt att se honom lyckas i Barca fullt ut. Det kan ha med hans attityd, utstrålning eller spelsättet att göra. Jag får en känsla av Thiago Motta över honom!

Min slutsats är hur som helst att låta Wenger köpa Thiago samtidigt som Barça får hem Cesc. Jag är säker på att Cesc inte har något emot att sitta på bänken emellanåt. Han är väl medveten om den spelartrupp som Barca har och han är faktiskt van att sitta på bänken även i landslaget. Det räcker för mig att Cesc vet om att han är för framtiden. Den dag som Xavi inte presterar lika brilijant som som han gör idag då tar Cesc över hans roll. Med tanke Xavis ålder är väl den dagen allt närmare nu.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-06-02 11:00
Wenger är en rolig prick. Sköna bortförklaringar i år igen.
Barcelona Gourmet
2011-06-02 11:00
Jóse Felicano // Ni bekymrar er en hel del över en så "löjlig omröstning"

Trevligt att se förresten att några celta Vigo "supportrar" vaknar till liv nu när de kan avancera till primera

Annat var det med heeeemska Nina, som körde Zaragoza all the way, i Segunda eller Primera.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-02 10:58
¡Barca! - Crèma Catalana

Verkligen. Och OM han kommer ska de vara för att truppen behöver stärkas och breddas. Det vore med andra ord sjukt korkat att inkludera någon av de A-lagspelare vi redan har för att hit han.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-02 10:57
Det är fan dags för Fabregas att lägga lite tryck på Arsenal om han nu vill komma till oss. Annars kan han lika bra stanna där han är. 40M är för mycket.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-02 10:40
Arsenal ask 40M for Cesc, while Barcelona offer 30. Arsenal only want to accept proven players like Mascherano and Afellay in the deal [ser]

Alltså f*ck off om det stämmer. Jag vill varken se Affe eller Mascherano lämna klubben i sommar
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-06-02 10:18
Uppenbart att Ronaldo vinner deras lilla löjliga omröstning. Men det är bara att vänta sig. Blev inte Barcelona tippade trea i år eller förra året? De båda Madrid-klubbarna skulle gå om oss.

Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-02 06:05
Kul att Van Nistelroy är klar för Málaga! Han kanske inte är lika bra som förut, men han kommer nog kunna hjälpa de blåvita högre upp itabellen och göra hyfsat många mål.
Celta Vigo Jóse Felicano
2011-06-02 02:43
Svenskafans Spanien har ju rätt många personer som ogillar Barcelona så ni kan nog räkna med att CR får priset. Nina Ljung är ju t.ex. en utpräglad Barcelonahatare. Likaså Rikard Pettersson på Valencias redaktion.

Normalt sett blir Real tippade som ligavinnare och Madrids spelare vinner de olika omröstningarna.
Barcelona BarcaDinho93
2011-06-02 02:25
Messi vann Di Stefano trophe för ligans bästa spelare :D länk hittar ni i marca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - Say no to Fabregas!
2011-06-02 02:20
Blaugrana 91

Det är bara dumt om dom tänker så. Ronaldo vaknade till liv då han märkte att han inte skulle ta hem någon stor tittel och började göra sina mål på slutet då Pep valde att vila Messi.

Aguero är en mycket bra spelare, och jag skulle vilja se honom i Barcelona men inte just nu.

Du kan inte förvänta dig att en spelare som är 22 år gammal och som behöver spela varje match för sin utveckling ska acceptera att sitta på bänken och bara användas om MVP går sönder. Ingen av dessa spelare skulle bli speciellt glada om dom fick nöta bänken varannan match bara för att alla skulle bli glada. Det funkar inte så..

Som sagt, jag har ingeting emot att Barcelona värvar spelare uppåt, så länge vi får in dom billigt och så länge som att spelarna vi värvar accepterar att sitta på bänken och vet att dom inte är något första val.

En spelare som passar in där är Kanoute, och det finns fler.
Barcelona Éluc
2011-06-02 02:16
När vi värvade Zlatan så lämnade samtidigt Eto'o klubben. Vid den tidpunkten hade vi egentligen "bara" tre riktiga klassanfallare då Pedro ännu inte hade slagit igenom. Skulle vi nu värva Aguero är jag säker på att Pep väljer att rotera mellan Villa, Pedro och Aguero då Messi har en självskriven position i startelvan. Jag är helt klar för en värvning av antingen Aguero eller Sanchéz.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-06-02 02:15
"Tyvärr tror jag att man här på SF kommer att utse CR som säsonges bästa spelare av den anledningen att han gjorde flest mål...Men man kan ju hoppas att det blir Messi då han varit överlägset bäst!"

Och vem som är bäst enligt Svenskafans spelar roll för att?
Haha.. herregud.

Säger bara ligan & CL.

Vad vann Ronaldo, skytteligan pga lagkamraterna och en trasig CUP pokal?

GG, WP, Godnatt.


Blaugrana91

Entourage är som du säger, folk i ens närhet.
Ta en kändis till exempel, alltså en superkändis.
Då kanske dom har en frisör, 2-3 vakter, en som fixar med naglar, en som fixar med de o de.
De riktigt kända har säkert ett entourage på 20-30 pers.
Med superkändis menar jag typ Lady Gaga.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-02 02:09
basaric - Say no to Fabregas!

Härliga nyheter! :)

Tyvärr tror jag att man här på SF kommer att utse CR som säsonges bästa spelare av den anledningen att han gjorde flest mål...Men man kan ju hoppas att det blir Messi då han varit överlägset bäst!

Sen vill jag bara kommentera det där du sa gällande om vi behöver ännu en crack i anfallet?

Ja jag tycker personligen det, MVP är världens bästa anfallstrio men vad händer om Messi och Villa blir skadade, då är det ganska tunt. Då vore det grymt bra om vi hade t.ex. Aguero som ersättare. Dessutom skulle vi kunna rotera ännu mer med en spelare som Aguero i laget och det skulle göra så att spelarna inte blir så slitna. Dessutom skulle ju Aguero vara en värvning för framtiden också.

Vi har haft en väldig tur denna säsong att vi inte haft långa skador på våra spelare i anfallet.
Barcelona basaric - Say no to Fabregas!
2011-06-02 01:59
"According to Madrid-based sports daily Marca, FC Barcelona forward, Leo Messi, has been awarded the Trofeo Di Stéfano for the 2010-11 season, which recognizes him as the best Primera Division player during this campaign. The Argentinean achieved his third consecutive Di Stéfano, ahead of Cristiano Ronaldo, second, and Xavi Hernández, third, in the final list."

Tredje året i rad alltså. Grattis Messi!

Nu väntar jag med spänning för att se om svenskafans kommer att utse Cristiano som säsongen spelare bara för att han gjorde ett par mål på slutet av säsongen då allt var avgjort.
Barcelona Éluc
2011-06-02 01:57
Hans följe med andra ord. Skulle vara en grymt skön värvning hursomhelst, även om man kan tycka att det skulle bli ett överflöd av klassanfallare i laget.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-02 01:51
Mascherano

Att Kuns (entourage) typ folk runt omkring honom, agent, och folk som jobbar närma honom (Svårt att översätta det ordet exakt) har kontaktat Barcelona om att han vill spela här.

Något i den stilen. :P
Barcelona Blaugrana91
2011-06-02 01:47
Mascherano

Precis som basaric sa så hittade jag det på barcastuff på twitter. :)

AndreD - Winning!

Håller med, vore minst sagt en drömvärvning! Vi får hoppas det stämmer.

Detta tyder ju allafall på att Aguero själv vill till Barca, då är ju bara frågan om Barca vill ha honom? Förhoppningsvis vill man det.
Barcelona basaric - Say no to Fabregas
2011-06-02 01:47
AndreD - Winning!

Varför behöver vi en crack i anfallet för att vinna tittlar nästa säsong? Vi behöver absolut ingen som ska direkt in till startelvan.

Vem ska dom spelarna som du rabblade upp ersätta? Villa som är världens bästa på sin possition (efter Samuel Eto) när han är i form?

Pedro? En av världens bästa avslutare med båda fötterna som bidrar med så mycket mer än bara sina mål.

Messi? Som är kanske världens bästa fotbollspelare genom tiderna.

Nej, vi behöver inte värva någon som ska ersätta dessa underbara spelare, men däremot så är vi i behov av fler spelare som accepterar att sitta på bänken i en stor klubb som Barcelona, och ingen av dom du rabblat upp skulle kunna tänka sig det.

Barcelona Mascherano
2011-06-02 01:46
Vad betyder det?
"People of the entourage of Atletico Madrid attacker Sergio Aguero (23) have in the past days contacted Barcelona to offer the player
AndreD - Winning!
2011-06-02 01:42
Blaugrana91

Uff, man ryser till när man hör Agüero och Barca i samma mening. Drömvärvning. Vi behöver någon crack i anfallet om vi ska kunna slåss på alla fronter kommande säsong. Neymar, Sanchez eller Agüero. Någon av dem så blir jag nöjd.
Barcelona basaric - Say no to Fabregas
2011-06-02 01:35
Blaugrana

Det kommer från barcastuff på twitter.
Barcelona Mascherano
2011-06-02 01:26
Blaugrana91
Länk?
Barcelona basaric - Say no to Fabregas
2011-06-02 01:13
Alan Hansen hyllar Barcelona. Mycket fina ord.

"Jag spelade i ett Liverpool som dominerade Europa och har bevittnat hur lag som Ajax, Bayern München och Milan haft liknande perioder av framgång, men dagens Barcelona är helt enkelt det bästa klubblag jag sett."
Barcelona Blaugrana91
2011-06-02 01:13
"People of the entourage of Atletico Madrid attacker Sergio Aguero (23) have in the past days contacted Barcelona to offer the player. [md]"

Jaa!! Hoppas han kommer!
Annons: