/spanien/barcelona/forum/1309.aspx/spanien/barcelona/forum/1309.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2016-11-07 21:51
Sampaoli sitter på ett kontrakt till 2018 medan Luchos går ut efter säsongen. Det hade med andra ord inte kostat mycket att köpa loss Sampaoli som ersättare för Lucho i sommar.

I dagsläget känns det som ett ypperligt alternativ. Säsongen har dock bara börjat och mycket kan hända fram till sommaren.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-07 21:00
Krööf

Det gör du rätt i!
Barcelona Kröjff
2016-11-07 20:56
@Ribohn Fan:
Den frågan bekräftar bara vad jag anade, det är ingen idé att ens försöka förklara.... För övrigt är Iniesta redan på båda benen igen och kan till och med löpa på band som minimerar belastningen. I absolut bästa fall tros han kunna vara återställd i början av december.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-07 20:53

Messi som låg bakom Barca's seger mot Sevilla är inte ens med La liga elvan. Varför är man inte chockad?

Om jag inte minns fel så var det någon här som länkade här för någon år sen att Messi har varit månadens spelare ett par gånger trots att denna dominerat ligan senaste 9 år.

Skäms dem inte ens?

Barcelona Barcadinho.
2016-11-07 20:48
Jag vet att Neymar är inte alltid så effektiv men det sättet han började andra halvleken bidrog väldigt mycket för att lyfta upp laget. Han hade en bra drive o utmanade mycket på sin kant. en lekstuga i drygt 15-20 min som skakade Sevillas backlinje från sin balans. Det får man komma ihåg.
Barcelona Barcadinho.
2016-11-07 20:44
Jag är lite för sen men de är sköna engelsmännen, vad de hittar på för sånger :-)
Barcelona neymar JR
2016-11-07 20:37
[2/2] Barcelona are interested in hiring Jorge Sampaoli as Luis Enrique’s successor if the manager does not sign a contract extension. Lucho gör det bra och accepterar ifall han stannar kvar, men sampaoli är den tränare som kan ta Barcelona till extrema höjder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 20:26
Framtida coach i Barça? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-07 20:25
Krööf

Vem har skrivit samtidigt?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-07 20:03
@baaarcaa:


Se, om sånt det skedde i PL så skulle det komma ut i hela världen. Det skulle bli kaos i den engelska ligan. Rubrik på rubrik, böter på böter och alla andra bestraffningar. Men i La liga är detta ok.

Det suger att säga det här men det är inte första gången detta händer och La liga försöker gömma detta. Vet ej om ni har märkt detta men när publiken skriker dessa ord så gör producenterna allt för att gömma detta för oss tittare.

Det tragiska är att La liga och Tebas gör ingenting för att motarbeta detta.
Man ska tänka på att vi är i 2016 och detta förekommer fortfarande i EU, i en av världens bästa ligor i rankning.

Vet inte vad man ska tycka. För någon vecka sen var det flaskor, mynt och stenar som kastades på våra spelare och Valencia fick betala små mynt som böter för det fast deras publik gjorde samma sak säsongen innan. Samtidigt så attackerade La liga's president Barca spelarna.

Är vi verkligen i 2016 eller lever vi i en bubbla lik resten av världen när det komma till La liga?
Barcelona baaarcaa
2016-11-07 19:42
De skriker ungefär "n*gerjävel" "apa" "hijo de puta" = son till en hora.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-11-07 19:27
Hahaha briljant video. Kopior!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-07 19:00
Någon som kan spanska här inne.
Hittade den här twittersidan och de visar vad Sevilla publiken skrek till Neymar och Suarez. Nånting med N* ordet. Då är det 60% av publiken som skriker detta.

Försökt att länka detta stycke men ni får hela sidan, bara gå ner lite så hittar ni videon. Någon som förstår vad publiken skriker till våra spelare?
Barcelona El Tridente
2016-11-07 18:58

Ser att det finns maränger som försöker förminska allt Barca gjort denna säsong.

Glöm inte att Messi blev skadad mot Atletico, dessutom har Barca haft viktiga spelare som Iniesta,Pique och Alba saknade mot topplag i ligan.

2 p bakom och Real har mött strölag bara.

Va lika kaxiga efter att ni mött Atletico,Valencia,Barca och Sevilla.

Då lär Real inte få skymten av 1.a platsen i ligan. Ni har haft ett tacksamt schema.

Att man aldrig lär sig. Så kaxiga med 2 ligatitlar senaste 10-12 åren?
Barcelona Katalano
2016-11-07 18:48
L.A.M Nr 10

Jag är helt överens med dig i allt du skriver kring denna fråga. Jag vill inte heller fundera kring att byta tränare i nuläget. En strimma hopp finns kvar att han ska lyfta detta Barcelona till den nivå vi hade just säsongen 14-15. Under tiden är jag en lite småbitter gubbe när spelet ser ut som det gjort på slutet.
Vlom
2016-11-07 18:46
Further tests have revealed that Tarín suffered a ruptured knee ligament during the game against Eldense yesterday. [@gerardromero]


Official: Tarín has ruptured the anterior cruciate ligament in his right knee, he will have to undergo surgery #fcbblive [fcb]


Jävligt tråkigt att höra :(
Barcelona Bosketts
2016-11-07 18:42
Vlom

Ok.
Vlom
2016-11-07 18:14
Cristiano Ronaldo om hans kontraktsförlängning med Real Madrid: "It won't be the last contract, that's clear, because in the next five years I will continue doing the same."


Detta kan naturligtvis inte betraktas som någonting annat än ljuv musik för både culés och colchoneros (Atlético de Madrid supportrar). Personligen så är jag oerhört glad över att portugisen väljer att stanna för den spanska huvudstadsklubben i ytterligare 5 år.

Cristiano kommer fortsätta att vara en självskriven startspelare på bekostnad av andra spelare, framförallt yngre spelare. Visserligen lär Cristiano göra en och annan mål för dom och att vissa kanske t.o.m. visar sig vara avgörande, men jag skulle bli mer än glad att se exempelvis Marco Asensio stanna upp i sin utveckling p.g.a. spanjoren ej får mycket speltid. I värsta/bästa fall, så slutar det nog med att han lämnar Real Madrid.

- Förhoppningsvis så lär Cristianos lön (som redan är Real Madrids bäst betalde fotbollsspelare) att höjas ännu mer. Något som lär knappast vara hållbart i längden tror jag.
Barcelona Kröjff
2016-11-07 17:58
@Ribohn Fan:


Jag befarar att du inte kommer att förstå vad jag menar med "snarare tvärtom" i sammanhanget, Varför jag väljer att avstå från att ens försöka förklara för dig, eftersom det troligtvis bara riskerar leda till ännu en onödig diskussion, som ej leder någon vart.

Men jag noterar att du tycker att "Roberto får ta ansvar för sitt eget spel". Så vilka mer var det som inte tog ansvar för sitt eget spel, eftersom du såg att "Mascherano var och städade upp överallt igår"? Busuets lär ligga nära till hands att nämna i dessa dagar. Men han spelar väl å andra sidan inte överallt?

Man kan för övrigt inte vara bra på press och understöd, samtidigt. Antingen är man "back up" och understöd till den som går upp och pressar, eller så är man den som själv går upp i press. Och då behöver man understöd av någon som inte agerar städgumma "överallt". Däri ligger en liten ledtråd, om du trots allt är intresserad av vad jag avsåg.

Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 17:52
[QUOTE=Blaugrana91]El Pistolero Om Veratti vill lämna kan PSG inte tvinga kvar honom, men självklart får vi eller den klubben som är intresserad slanta upp. Neymar ska däremot inte ingå i någon deal, kommer inte hända. [/QUOTE] Ja hur lätt var det att värva Thiago Silva och Marquinhos från PSG nu? De är väl medvetna om att Verratti är deras bästa spelare så de kommer erbjuda honom ett megakontrakt så fort vi vissar intresse. Lägg där till hur agenter är nuförtiden - cash is king.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-07 17:39
El Pistolero Om Veratti vill lämna kan PSG inte tvinga kvar honom, men självklart får vi eller den klubben som är intresserad slanta upp. Neymar ska däremot inte ingå i någon deal, kommer inte hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-07 17:28
Jag drömmer om Verratti precis som de flesta här, men undrar en sak; Hur F*n ska lyckas övertala PSG att sälja? Det enda jag kan tänka mig är att vi utnyttjar deras stora intresse i Neymar, typ "1 miljard plus Verratti och Neymar är er" Hade gjort det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 17:05
Katalano

Ja, precis som dig har jag eftersträvat det. Det vi tyvärr sakteliga måste tvingas inse är att vi inte kommer att ha Pep Guardiola som tränare, mer än att han på sin höjd återvänder några år efter att ha varit ute och äventyrat i Europa ett bra tag. Vi måste förlika oss med att spelet inte kommer att se så perfekt ut som det gjorde under hans år, och att vi då måste fortsätta att hitta den rätta balansen som leder till titlar. 14-15-säsongen hittade vi enligt mig just den optimala balansen, men vi har som du säger från och med den säsongen övergått i att passa mest för passandets skull, tex mellan målvakt och mittbackar, och inte använt det som ett vapen för att vinna matcher. Jag trodde faktiskt Lucho var det nästbästa som hade hänt oss efter Pep och har försvarat han i princip hela tiden, men börjar sakta att också tvivla på hans förmågor. Jag vill dock vänta och se hur denna säsong utvecklar sig innan jag ens börjar tänka tanken att byta tränare. Den första frågan man alltid bör ställa sig vid byte av tränare är om vi kan få någon som vi har stor anledning att tro ska vara betydligt bättre, och i mening finns det i nuläget inga sådana alternativ tillgängliga.
Barcelona Katalano
2016-11-07 17:00
@L.A.M Nr 10:


Jag hoppas du har rätt och jag tycker att du har en bra poäng. men samtidigt har vi kvar Busquets och Iniesta och nog tycker jag att de ska klara av att rulla upp de flesta mittfält med en inte helt usel 3e mittfältare som bollplank. Jag tycker också att vi under Luchos första tid hade en sån där härlig balans mellan bolltrollandet och kontringsspel som jag eftersökt innan Luchos ankomst. Sedan har det övergått till allt mindre bolltrollande och det är av just denna anledning jag tror det är Lucho som ligger bakom förändringen.
Barcelona neymar JR
2016-11-07 16:54
Tror faktiskt det är bra när lucho får det varmt om röven, han ska känna pressen för då piskar han truppen. Han har varit för självsäker senaste tiden, men nu kom pressen då kommer hans inställning fram.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-07 16:47
Man anpassar spelidén efter spelarna, en veratti hade gett oss betydlig mer kontroll på bollen även om man vill behålla det snabbare spelet. Tvivlar på att lucho vill ge bort bollen så enkelt som det sker nu. Igår såg jag hans frustration när felbesluten kom, han vill absolut inte bli av med bollen. Vi ledde med 2-1 och Neymar dribblar och vinner inkast, han springer efter bollen och försöker nå Suarez men misslyckas totalt. Lucho blev galet förbannad och Sevilla fick anfalla. Han påminner mig allt för mycket om ancelotti och vill ha alla nöjda/glada men det är dags att sätta ner foten och låsa flertal spelare. Dom har för mycket frihet stundtals, ologiskt men ändå logiskt haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 16:44
Katalano

Förstår vad du menar. Lösningen är emellertid inte att bara köpa spelare som klarar av Luchos spelstil. Det hade snarare varit bättre att då värva in spelare som kompenserar för bristerna i vårt spelsystem. En av mina poänger var dessutom att vår tydliga försämring i just denna aspekt kanske inte varit så mycket Luchos fel som många tycker, utan att vi helt enkelt inte har samma uppsättning som förut. Där är naturligtvis den största förändringen att Xavi inte längre spelar för oss, och då kan en lösning vara att hämta in en spelare som är väldigt lik honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-07 16:39
Angående matchen igår så är det viktigt att komma ihåg vilka vi möter och vilken arena vi spelar på. Sevilla går alltså om oss vid seger, det är en riktig toppmatch vi spelar och det på bortaplan inför Spaniens kanske bästa supportrar. Det betyder inte att det inte finns kritik att rikta mot prestationen. Däremot ska man heller inte bortse från att vi faktiskt reser oss i andra halvlek och gör det stundtals riktigt riktigt bra. För att summera denna rätt så svåra vecka så får den ett klart godkänt betyg. Hade jag fått välja vilken av dessa matcher som skulle vinnas hade jag alla dagar i veckan valt den från igår. Vi vinner med största sannolikhet fortfarande gruppen samtidigt som vi flåsar Real i nacken där de vita hittills haft ett något enklare schema än vad vi har haft. Klarar vi av Real Sociedad på Anoeta kan vi tom i bästa fall ligga etta inför El Clasico, vilket hade varit otroligt skönt. Kontentan är i alla fall att vi trots väldigt mycket klagomål resultatmässigt gör en helt okej första fjärdedel av säsongen.
Barcelona Katalano
2016-11-07 16:35
L.A.M Nr 10

För 2-3 år sedan hade de varit självklart att gå efter Veratti pga hans förmåga att styra spelet och kunna ta rollen som spelmotor, en roll vi egentligen saknar idag. Jag har skrivit tidigare om hur mycket jag skulle älska en värvning av Veratti, men så som Lucho förändrat vårt spel så är jag inte säker på att han är ute efter en sådan spelartyp som Veratti. Det innebär att Lucho har en ambition om att bli mer spelförande igen och vad jag sett så har utvecklingen sedan han tagit över gått åt motsatt håll.

Min poäng är att om Lucho inte är ute efter ett mer spelförande mittfält så är det onödigt att värva veratti eftersom det finns andra mittfältare som skulle kunna göra det jobb som Lucho eftersöker bättre. men som sagt, jag hoppas verkligen på Veratti och att vi återgår till ett mer spelförande mittfält.
Barcelona messiooooxavii
2016-11-07 16:34
@baaarcaa:


Du har bott i Barcelona i 2 HELA MÅNADER och det är först nu du ska kolla på dem live.
Hade det varit jag hade jag inte missat en träning ens , för att inte snacka om Match,

Anyways, Lycka till =)

Annons: