/spanien/barcelona/forum/13048.aspx/spanien/barcelona/forum/13048.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 13:00
Barcar4eva

Hehe, det kan vara skoj ibland men nu börjar det bara bli för mycket :P Nya uppgifter varje dag. Man vet inte alls vad som stämmer och inte.

... ska jag vara ärlig tror jag Willian blir vår förstärkning i anfallet tillslut. På mittfältet kan det lika gärna bli Pastore som Cesc om prislappen Arsenal sägs ha satt stämmer. Samtidigt har jag en ganska stark känsla att Rosell kommer plocka någon spelare från Sydamerika. Vågar inte gissa på vem, men känner på mig att det blir någon.
Barcelona Barca4eva
2011-06-12 12:54
1.70-ligan

Det är exakt därför jag inte gillar att diskutera vid den här tidpunkten. Jobbigt med Silly fu**ing Season.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 12:52
pepparpep

Jag tror att Sanchez vägrar en övergång till City. Det har han gjort förut.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 12:48
Jävlar vad skönt det kommer bli när alla barcas nyförvärv är presenterade. Just är det bara jobbigt med alla spekulationer. Ena dagen är Cesc nästan klar, nästa har Arsenal satt en prislapp på 45milj euro plus en spelare. Samma sak med varenda spelare. Jag börjar undra om någon av de spelare som ryktats hit allra flitigast verkligen kommer att dyka upp här i slutändan.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 12:44
Hetfield

Det vore myt att säga att Cesc klarar sig hundra procent i Premier League då han går sönder fem gånger per säsong. Att jämföra spanjorens fysik med Keita är bara absurt. Den bubblan måste till och med du kunna se utanför. Bara för att Fábregas är duktig i Premier League, där hårt och tufft spel råder, betyder inte det att han klarar av samma saker som Keita gör.

Skulle vi spela med Iniesta och Cesc en match tror jag knappast den sistnämnde skulle få order att göra det som Keita normalt sett uträttar på planen, det vill säga stänga ytor, ta djupledslöpningar och så vidare.

Jag säger inte att Keita är bättre än Fábregas, men att jämföra deras fysik är fel.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 12:40
Barcadinho

Borta mot Villarreal var dock Keita ganska usel och byttes ut nästan omgående i andra halvlek. Det var också efter att han utgick som målet kom. Det var för övrigt Thiago som spelade i Xavis ställe.

Under hela hösten var det Chyg-rysningar när man såg att Keita och Mascherano skulle spela tillsammans. Hemmamatchen mot Hércules är ett exempel, bortamatchen mot FC Köpenhamn ett annat. Under våren blev det bättre, men faktum kvarstår att det är en kombination jag hoppas Pep undviker i framtiden. Om det nu går vill säga.
Real Madrid pepparpep
2011-06-12 12:36
Rambla> Jag tror City vinner racet...
Barcelona Rambla~
2011-06-12 12:31
Värvningen av Sanhez ser ut at bli allt svårare när nu de båda Manchester-lagen ska blanda sig i också. Det lär bli för dyrt. Fast Sanchez egna vilja bör ju spela in och han verkar ju inte vilja gå till City. United är nog en annan femma.

Nu börjar det skrivas allt mer om alternativ till Sanchez. Spelare som Hazard, William och även Griezmann enligt AS.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 12:08
elbraco

26 matcher? I wish. Han har spelat 56 matcher, flest matcher i hela laget.

Frågan är om han ens stannar om han blir bänkad i förmån för Thiago och Cesc.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-12 12:03
För min del kan vi behålla Keita, why not liksom. En lojal spelare som alltid kämpar för laget. Däremot kanske han inte behöver sina 26 matcher per säsong utan istället typ...15? Han är ett perfekt substitut mot de mindre lagen när Xavi & Iniesta beöver vilas. Han känner Barcelonas spelstil och det är inget som ska underskattas. Säg att Barca startar med Thiago, JDS, Fontas, Bartra etc mot ett mindre lag - ingen av dessa vet hur man spelar i A-laget.
Hans erfarenhet kommer spela stor roll om man köper in nya spelare i sommar, vilket man självklart kommer göra.

Gör en Pinto av han. Sätt han på bänken och låt andra spelare ta till vara hans erfarenhet och personlighet. Då lär sig nyförvärven att det inte bara är superstjärnor och divor i laget utan även "family guys" som Keita och just Pinto.
PedroRodriguez
2011-06-12 11:39
knoxx

Att bryta uppspel, tackla , markera och undsätta mittbackarna i det defensiva arbetet. Det är inte Cesc. Ingen balansspelare. Där skulle han icke funka.

Hetfield

Han har ett jävla rörelsemonster faktiskt. Rör sig över stora ytor och terroriserar försvar genom offensiva framstötar.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 11:24
tarrak

Ja, jag tycker att Cesc är bättre än Keita när det gäller allt. Jag tror att du underskattar hans fysik, när man är en playmaker i PL så utsätts man ständigt får hårda tacklingar, efter alla åren i PL så är han nog rätt så stenhård.
Cesc rörelsemönster är faktiskt fantastiskt, jag har sett honom live och hans löpningar/djupledslöpningar är bland det bästa jag har sett. Han löper ständigt så att han "timar" det rätt med offside fällan.

Folk underskattar även Cesc defensiva egenskaper, när jag såg honom live så var han alltid på spelarna och ständigt där när spelarna behövde honom. Det finns inget Keita kan göra som Cesc inte kan göra lika bra eller bättre.
Det är vad jag tycker.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 11:18
Arsenal has rejected a "34M-plus-Bojan or Thiago" bid for midfielder Cesc Fabregas (24). They ask 45M, without other players involved. [md]

Tror inte det stämmer att Barca lagt det budet inklusive Thiago, men om Arsenals prislapp stämmer hoppas jag vi struntar i Cesc redan nu och ägnar sommaren åt att finna andra alternativ.
Barcelona Barcadinho.
2011-06-12 11:11
Ni skriver saker utan att ens kolla på fakta. Jag kräver inte att man ska komma ihåg allt och varenda match. Men man kan kolla åtminstone.
Keita och Masch visst spelat matcher ihop.
För att ta några exempel på viktiga matcher i slutfasen.

Borta mot Villarreal (istället för Xavi)
Borta och hemma mot Shakhtar Donesk i kvarten (istället för Iniesta då)
Hemma mot Osasuna (Masch var mittback då)
Borta i 0-2 vinsten mot Real i Cl (istället för Iniesta)

Sen finns det flera exempel, men det räcker väl.

I början på säsongen under hösten var det mer tydligt att Keita och Masch roterade med varandra. Keita var i flera matcher första valet att slängas in och Masch fick sitta på bänken matcherna igenom. Det gjorde mig lite irriterad då. Men med tiden fick båda Keita o Masch hoppa in istället för andra pga tex skador. Det gjorde att båda Keita och Masch var på plan samtidigt.

Men huvudfrågan är inte om Masch och Keita kan spela ihop.
Huvudfrågan är snarare så om Busquets och Masch kan spela ihop.
Och det är just här jag menar att Masch har kört om Keita (bland annat).

Båda betraktas som för defensiva för att spela ihop, vilket leder till dålig kreativitet i mittfältet.
Jag tycker att det kan gå utmärkt att slänga in Masken för t tex Xavi eller Iniesta, istället för att jämnt slänga in Keita i dessa fall. Busquets kan göra samma box to box jobb so keita gör utan problem och Masken blir mer defensiv.

Vi har inte sett så mycket av den här varianten sista säsongen. Men jag tror att vi kommer att se den mer o mer nästa säsong.
Masch har blivit för viktig kuggbit i maskineriet för att sitta på bänken så mycket som i höstat innan jul.
Båda Masch och Busqi kan anpassa sig till nya arbetsuppgifter, precis som de gjorde när de var tvungna att agera mittbackar.
De två ihop på plan är ett bra alternativ i olika situationer, men frågan är om Pep kommer se samma sak. Jag tror det.

Alltså, Mascherao kommer att ta spelminuter ifrån keita näsa säsong, mer än vad han gjorde sist. Så tro jag.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 09:48
tarrak

Håller helt med dig. Vi kan värva Cesc för att stärka truppen, men inte på Keitas bekostnad. Då tappar vi andra egenskaper.
Barcelona tarrak
2011-06-12 09:46
Hetfield

Att Cesc är en mycket bättre spelare än Keita är inget att snacka om, men att han skulle kunna erbjuda samma egenskaper vad det gäller exempelvis fysik, försvarsspel och rörelsemönster kan du väl inte vara allvarlig med? Samtliga egenskaper som Keita har, innehas säkert av någon annan i truppen, men jag ser ingen som har hela paketet och det är det som gör honom så nyttig.
Barcelona knoxxx
2011-06-12 07:22
Jag undrar hur Cesc skulle kunna fungera som pivote. Som en avlastning till Busq medans Masken agerar tredjefiol i backlinjen?

När det gäller Keita anser jag att han inte har talangen en barcelonaspelare bör ha. Däremot är han ett utmärkt alternativ att slänga in om vi behöver förändra matchbilden något. Men med handen på hjärtat (och jag gillar verkligen Keita och framför allt hans inställning) så skulle han lätt kunna bytas ut mot liknande spelartyp.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-12 03:15
"Barcelona still didn't exclude signing a centre back. The 3 options are: Sakho (PSG, 21) Vertonghen (Ajax, 24) Rakitskiy (Shaktar, 21). [as]"

Det här ryktet får väl tas med en nypa salt.
Personligen tycker jag klubben borde välja Botia om dem vill ha en ny mittback, han är ung och kommer bara kosta oss €2 Miljoner, men av någon konstig anledningen verkar inte Barca så intresserade längre...

Men vem skulle ni isåfall föredra av dessa tre? Själv hade jag nog valt Vertonghen. Frågan är vad han skulle kosta?

Barcelona Hetfield
2011-06-12 02:39
tarrak

Cesc klarar nog av Keitas uppgifter gott och väl. Cesc är (enligt mig) en av de bästa spelarna när det gäller att gå på djupled.
Barcelona J.Gamper
2011-06-12 02:36
tarrak

Jag håller med dig helt dock! Att Keita är just en mycket annorlunda spelare jämfört med de andra i truppen är bra att ha. Och precis som du sa box-till-box spelet kan vara välbehövligt i vissa matcher.. !
Barcelona tarrak
2011-06-12 01:02
Hetfield

Mycket möjligt, men känns likväl lika fel vilket jag tror de flesta (Pep inkluderad) utanför det här forumet håller med om. Keita är i första hand inte med för att stänga matcher, utan för sitt raka box-till-box spel som ingen annan spelare i truppen bidrar med. Även om Keita är långt ifrån Xavi och Iniestas briljans så är det en gåta för mig hur många härinne misslyckas att se Keitas välbehövliga kvaliteér, men det är ingen match jag ens orkar ge mig in på utan jag säger som Bill Wither "You dont miss your water till its gone".

Det jag ville säga var att just nu finns det ingenting som tyder på att Mascherano är ett hot mot Keitas position i laget och tills den dagen vi får se faktiska laguttagningar som tyder på annat, har jag svårt att poängen med sådana spekulationer.

Tack och godnatt!
Barcelona Hetfield
2011-06-12 00:48
tarrak

Jag tror att Barcadinho syftar mer på att Keitas plats kanske blir överflödig nästa år. Om man vill stänga till matcher så kan man slänga in Mascherano och om man vill ha djupledslöpningar och offensiv kraft så finns Cesc och Thiago.
Barcelona tarrak
2011-06-12 00:45
Barcaholic

Ok, förlåt om jag var snabb på tangenterna: Keita har spelat en betydelslös match som pivote, det tar inte bort poängen om att Keita och Maschernao omöjligt kan ses som konkurrenter. Att Keita skulle spelat pivote under sin första säsong har jag inget minne av, men du får gärna nämna en match, även om det inte heller ruckar på min inställning.

Tillägg: Har ett svagt minne av att han spelade pivote i sista betydelselösa matchen mot Depor 08/09, men det är nog det enda.
Barcelona Hyder
2011-06-12 00:37
Barcaholic

Matchen mot Sociedad var av den karaktären att Pep inte ville spela med alla ordinarie spelare och kände förmodligen att han kunde testa något nytt. Keita konkurrerar inte med el Jefecito någonstans. Keita spelar i stort sett alltid på Xavis eller Iniestas positioner och fick inte ens agera Pivote mot United i finalen 2009 då en ung Busi istället fick kliva in i handlingarna. Så snacket om att Mascherano på något sätt gått som Keita i hierarkin finns det inget fog för. Några enstaka matcher i mindre betydelsefulla sammanhang räcker inte för att kunna säga att Keita är en defensiv mittfältare i dagens Barcelona.
BB
2011-06-12 00:35
Affelay_20

Helt ärligt så tror jag faktiskt inte att någon av de två går till real madrid, jag. Tror inte atletico vill släppa aguero till rivalerna och jag tror att palermo skrämmer iväg de flesta klubbarna med. Den extrema prislappen de satt på pastore.
Barcelona Barcaholic
2011-06-12 00:27
tarrak

Keita agerade pivote i matchen mot Sociedad i år där vi förlorade med 2-1 och har första säsongen spelat visa matcher samma position som Mascherano.
Barcelona tarrak
2011-06-12 00:23
Barcadinho

Hur kan Mascherano ha gått om Keita när de aldrig har spelat och förmodligen aldrig kommer spela på samma position?


Barcelona Afellay_20
2011-06-12 00:20
lite of topic
tror ni att Madird köper båda argentinenrna
aguero och pastore?
Barcelona Barcadinho.
2011-06-12 00:17
Jag tror att Keita kommer att spela mindre nästa säsong, men jag vet inte hur Thiagos situation kommer att se ut.

Det låter som att det bara är Keita som tar speltid av Thiago men det stämmer inte. Hans största konkurrenter är egentilgen de omöjliga XaviIniesta.
Kommer tex Cesc så kommer han också ta mycket speltid ifrån Thiago.

Tom om Rossi/Sanchez kommer så kommer det innebära mindre speltid för Thiago.

Han ska ha tålamod Thiago och helst också hans supportrar. Han har inte övertygat än för att hota ordenligt startelvan. För mig är han på samma utvecklingskurva som Bojan mer eller mindre. Han har mycket mer att bevisa. En bra match mot Villarreal är ett bra tecken, men räcker inte än.

(sov gott, jag orkar inte mer för idag, trött).
Barcelona Barcadinho.
2011-06-12 00:06
Hetfield -

Tack och lov att vi inte spelade med Thiago den matchen.

Men du behöver inte vara orolig för mycket. Jag är rätt säker på att Keita kommer att få mindre speltid nästa säsong än den senaste. Särskilt om vi kommer att värva flera alternativ.
Helt klart att Mascherano går förre honom i mittfältet, i fall alla i backlinjen är tillgängliga. Masken har kört om honom i hierarkin.
Men om Masch är tvungen att vikariera i backlinjen, samtidigt som bänken ser lika tunt som sist, så kommer det inte finnas andra alternativ än keita i vissa matcher. Men jag tror att klubben värvar fler alternativ.

Keita är kanske inte ens kvar i klubben till nästa säsong. Det finns lite rykten kring honom.

Granada är f ö i finalen (rättvist) efter spännande straffläggningar.
De kan möta Valladolid eller Elche.
Annons: