/spanien/barcelona/forum/13047.aspx/spanien/barcelona/forum/13047.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-06-12 00:00
Frodo

Jag hatar inte Keita, inte alls. Mitt största problem är att Keita prioriteras oavsett situation, det är där det gnager. Jag (som jag sa tidigare) så har jag en viss förståelse då alternativen inte är det bästa, men om Pep upprepar samma sak med Cesc och Thiago på bänken så kommer jag att bli väldigt irriterad.
Jag är hård när jag säger useless, men jag tycker inte att han bidrar med något unikt, eller ens något som egentligen behövs som inte redan finns.

Keita är bra, men i små doser. Inte i 56 matcher.
Barcelona Frodo
2011-06-11 23:58
Hetfield

Inte en enda person här inne har rättfärdigat att Keita fått spela så många matcher? Vart ser du det någonstans? Vad vissa inte håller med om är att han inte är värdelös som vissa här inne framställer honom som. Jag blir också tokig på att han alltid får hoppa in oavsett matchsituation men han är knappast värdelös. Det känns surrealistiskt att rikta så mycket hat och ilska mot en hårt jobbande spelare i laget trots att vi precis har vunnit ligan och CL.
Barcelona Oleguer Presas-King of Barcelona
2011-06-11 23:57
Roligt att vissa här inne leker tränare eller något för Barca. För fan Pep vet ju bäst när han spelar Keita eller? Inte ska någon svensson hemma sitta och säga att det är fel hit och dit?

Pep vet vad han håller på med. Han är ingen idiot. Han vet vad han får när han har Keita på planen.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 23:55
Jag tror ingen här inne vill se Keita spela mer än Thiago. Men det finns dem som faktiskt ser den nytta som Keita gör för laget också - han är inte fullständigt useless utan fyller faktiskt, tro det eller ej haters, också en funktion i laget. Sen att han ibland har prioriterats för mycket kan man väl tycka är lite si och så.. men jag tror det blir annorlunda nästa säsong då Thiago får A-lagskontrakt.

I år kändes det dock ganska logiskt och rättvist att Keita gick före Thiago. Sen ska man komma ihåg att maliern faktiskt har gjort det väldigt bra i de matcher han spelat under våren.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-11 23:49
Hetfield.

Det finns ju de som hatar Keita här inne. Jag har också blivit galen på honom flera gånger om. Men fan, vi är bortskämda med Xavi och Iniesta och vi kan inte sätta gränsen på en bra mittfältare där deras nivå ligger.

Han var nyttig mot Real Madrid. Och givetvis vill jag också att nästa säsong ska Thiago prioriteras mycket.
Barcelona B-Guden
2011-06-11 23:41
Hetfield

Efter utvisningen ? han ägde mittfältet mot Reals fysiska hela matchen har du inte sett det vet jag itne vad du kan om fotboll...
Barcelona Hetfield
2011-06-11 23:37
Heywood Jablome

Ja, han var bra efter utvisningen, innan dess så satt alla här inne och gapade om byte. Jag är så trött på folk som griper efter vartenda halmstrå för att rättfärdiga att Keita har spelat så många matcher.
Ja, Keita är nyttig men i små doser.

Jag förlåter Pep, men om han ska förstöra Thiago och Cesc säsong pga. att han favoriserar Keita så kommer jag att spy.
Barcelona Barcaholic
2011-06-11 23:32
På tal om Keita, vem visste att han blev vald till turneringens bästa spelare under FIFA U-20 World Cup 1999. Han blev alltså vald trots att det fanns spelare som Ronaldinho, Xavi, Marquez m.m.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-11 23:32
Hetfield. Nu är du väl lite orättvis mot Keitas insats mot Real Madrid. Han var ju faktiskt, oväntat, bra mot Real Madrid på Bernabeu.

Barcelona var inte ens tvungna att vinna den matchen, men han hjälpte till extremt mycket i presspelet och var till stor hjälp genom att trycka till Madridspelarna.
Barcelona B-Guden
2011-06-11 23:31
dum eller ? Keita vann förfan alla närkamper hela tiden han var fan en stor del till vinsten, kan nästan säga att vi kunnat förlorat om inte han varit med...
Barcelona Hetfield
2011-06-11 23:15
Ehm, ursäkta men vadå "Keita var bra mot Real Madrid"? Han började väl bli hyfsat bra efter Pepes utvisning, innan dess så satt majoriteten och skrek: Men ta in en kreativ mittfältare, vi gör ju inget.

Innan Pepes utvisning så sprang Keita runt som en vilsen hundvalp och gjorde noll nytta, det kan inte ens den mest Keita älskande personen neka.

Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-11 23:14
1.70-ligan//

Men redan nu "tar" ju Keita speltid från Thiago trots att dom inte är samma spelartyp och lägg till Cesc så blir ännu svårare.

Dessutom, precis som du (och Frodo) nämnde så var Keita riktigt bra mot Real Madrid i CL-mötet MEN det var egentligen tänkt att att Iniesta skulle spela men har var inte frisk nog och därför blev det Keita. Ytterligare ett bevis för att Peps filosofi i stort sätt innefattar noll anpassning efter motståndaren även om det gäller Real Madrid med fysiska spelare som Pepe, Xabi, Khedira, Ramos osv. Annars kunde man ju kanske anta att det var just i sådana matcher Keita skulle passa bäst men inte ens den här matchen skulle han fått spela om Iniesta hade varit fit.

Summan blir att Pep vill spela tiki-taka. Alltid. Oavsett mostånd. Och då passar Cesc mycket bättre än Keita.

Tror förövrigt att Romeus passningspel är för dåligt för att spela offensivt, ser mer Sergi Roberto som mer lämpad för en Keita-roll.

Barcelona Barcadinho.
2011-06-11 23:11
Returmatchen i semin -kval till la Primera, om ni har lust för lite fotboll.
Första matchen slutade 1-0 till Celta.
Granada har 1-0 ledning nu, de spelade bättre första halvleken med många mål chanser, tom en straff miss.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 23:02
Förresten, den dagen Keita lämnar hade jag gärna sett att man skolat om Oriol Romeu till en lite mer offensiv mittfältare. Då hade han kunnat vara en bra ersättare till Maliern.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 22:55
El Kaiser de Michoacán

I mina ögon ska inte Keita och Thiago konkurrera särskilt mycket. Thiago ska spela när vi behöver kreativitet och Keita när vi behöver mer tyngd. Förhoppningsvis kommer både Cesc (om han köps in) och Thiago få rotera flitigt med Xavi/Iniesta. Keita lär också få sin beskärda del, men inte på Thiagos bekostnad som jag ser det. Det är inte med tyngd och huvudspel som ynglingen ska bidraga med.

Och jag hoppas att Thiagos speltid ökar ju längre tiden går och att han redan i höst har gått om Keita i rankingen till de matcher där man bara ska avlasta Xavi/Iniesta och inte behöver hans fysik.
David Villa #7
2011-06-11 22:52
Cesc will call Wenger this weekend to remind him his promise and ask not to play it too hard. Barcelona offer 30M, Arsenal ask 40M. [sport]
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-11 22:46
1.70-ligan//

"Fabregas må tillföra mer än Keita, men mailern är också viktig. Vi behöver kanske båda. Det är i alla fall inte "antingen eller""

För Thiagos perspektiv känns det som det är antinge eller. Kommer Cesc och Keita stannar blir det jävligt tajt med speltid för Thiago.


Frodo//

Inget snack om att Keitas huvudspel är riktigt bra och användbart för oss ibland. Men att det är huvudargumentet för att han ska vara kvar tycker inte jag håller. Då kan man lika gärna slänga in Fontás som är stark på huvudet. Keitas måste kunna erbjuda mer om jag ska se att han ska stanna om Cesc kommer.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 22:28
El Kaiser de Michoacán

Givetvis ska vi alltid spela vårt eget spel som vi alltid gör. Men det är fortfarande inte dumt att ha en mer fysisk spelare att sätta in om spelet skulle gå i lås. Även om vårt tika taka-spel brukar krossa allt som kommer i dess väg vill jag fortfarande att någon fysisk offensiv spelare att tillgå i truppen.

Keita är inte ett fysiskt monster, men han klarar av att neutralisera andra tuffa spelare. Jag hänvisar till el Clasicot på Bernabeu i CL eftersom det är det bästa exemplet jag kan komma på just nu..

Poängen är att även om Cesc köps vill jag inte se Keita försvinna utan att han ersätts med ytterligare en spelare. Fabregas må tillföra mer än Keita, men mailern är också viktig. Vi behöver kanske båda. Det är i alla fall inte "antingen eller"

Hetfield

Lägg ner nu. Hur kan du kalla Keita för useless? För övrigt har han gjort ett par nickmål i år.
Barcelona Frodo
2011-06-11 22:28
Jag håller med många om att Keita har fått spela för många matcher och i många fall verkar vara garanterad speltid oavsett matchsituation. Däremot håller jag inte med om att han inte fyller någon funktion i truppen. Anledningen till varför han slängs in för att försvara en ledning är väl ändå ganska självklar? Vad gör lag när de försöker få in en kvittering mot oss? Spela bättre teknisk fotboll än oss genom att spela bollen på marken? Nej, de spelar bollen direkt och långt där de fyller på med mycket folk inne i straffområdet. I såna lägen är Keitas huvudspel och styrka bra att ha. Att slänga in en defensiv mittfältare som Mascherano är inte lika bra i såna lägen då han knappast är bra på huvudet.

Han var klockren i första CL-matchen mot Real där Pepe framstod som en mes i närkamper mot honom. Möter man ett lag som Bilbao med massa köttare kan det vara bra att ha honom. Däremot ser jag inte poängen att slänga in honom varje match vilket Pep gör. Har man en bra ledning kan man lufta några andra som exempelvis ungdomarna. Att han har fått spela 56 matcher i år är ca 20 för många (många inhopp ska tilläggas) och förhoppningsvis minskar antalet framträdanden markant nästa säsong.
Barcelona Hetfield
2011-06-11 22:26
basaric

Numera så slår vi sällan hörnor, vi kör bara korta passningar. Även vid fasta situationer så drar spelarna oftast på skott.

Keita = Useless.
Barcelona basaric - Say no to Fabregas!
2011-06-11 22:23
Hetfield

Jag är inte heller något stort fan av Keita, men han behöver inte endast användas när vi anfaller. Det är bra att ha såna spelare i vårt straffområde på fasta situationer.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2011-06-11 22:17
Jag tycker inte vi ska köpa Cesc, han behövs inte i laget just nu, bättre och satsa på thiago som förmodligen kommer bli en världsstjärna i framtiden.
Barcelona Hetfield
2011-06-11 22:16
Jag förstår inte ens varför Keitas huvudspel är relevant då vi aldrig slår inlägg eller långbollar. Han spelar inte ens som anfallare.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-11 22:05
1.70-ligan:

"Vi kan ha 10st Xavis i laget, men vi behöver fortfarande en elfte mittfältare med lite tyngd"

Jag förstår vart du vill komma men jag håller inte riktigt med. Peps Barcelona är som bäst när vi spelar vårt tiki-taka-spel. Ta t.ex. CL-finalen mot Man Utd som har fysiska spelare som Ferdinand, Vidic, Carrick, Valencia etc och vi spelar ärligt talat ut dom med VÅRT EGET spel. Och då är, som jag skrev häromdagen, Cesc mycket bättre lämpad än Keita. Visst, man tappar Keitas huvudspel men jag anser att det man får istället av Cesc är värt mer, i alla fall för detta Barcelona.

Vill man då och då i vissa särskilda sekvenser av matcher "säkra upp" utan Keita kan man ju kasta in Mascherano som pivote och spela honom tillsammans med Busquets.

Sen tycker Keitas förmåga att "trycka till" moståndare är smått överdriven. Han är fysisk stark men knappast någon som springer och trycker till motstånader till häger och vänster. Då tycker jag Busquets förmåga att positionera sig rätt och suga åt sig bollar utan att orsaka frispakar är mer värdefull.

Barcelona Afellay_20
2011-06-11 21:52
grabbar vi behöver inte oroa oss att keita ska få för mycket speltid om cesk kommer...jag är säker på att MISTER vet vrf han köper cesk
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 21:49
Barcaholic

Exakt, det är tyngden. Vi behöver någon spelare som kan trycka dit ordentligt mot tufft motstånd. Därför är Keita så skön att ha i truppen. Han är inte den man sätter in för att briljera, men han kan erbjuda lite fysik och huvudspel när han slängs in. Lämnar han måste vi ha in en liknande spelare... åtminstone enligt mig.

Det stämmer att Cesc är mer fysisk än Xavi, men han är fortfarande inte direkt stenhård. Mascherano är stenhård, men kort. Vi behöver en till med fysik och dessutom lite längd om Keita lämnar. Det är åtminstone min bestämda åsikt.
Barcelona Barcaholic
2011-06-11 21:42
1.70-ligan:

Behövs det verkligen en ny mittfältare om Cesc köps in och Keita säljs?
Ett mittfält av Xavi, Iniesta, Busquets, Cesc, Mascherano och Thiago är väl helt okej, eller? Kanske det är tyngden av Keita du syftar mer på? För det tycker jag endå att Fabregas kan sköta lite gran, dock inte lika mycket som Keita men det skulle kunna funka.
Barcelona Hetfield
2011-06-11 21:34
Problemet är att Keita slängs in först, jag har delvis förståelse för det pga. att alternativen är så få i dagsläget. Thiago är för ung och Afellay är för ny.

Men med Cesc, Thiago i A-laget, Afellay som är varm i kläderna...om Pep spelar med Keita som första alternativ bland bänkiserna så kommer jag att bli sur.

Mojito

"Dessutom, vem ska putsa Peps skor..?"

Dagens fråga. Vem kan göra det Keita gör? Titta på Pep när han står där med fläckfria skor och skjortor varje match, vem kan göra det bättre än Keita?
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 21:30
Sen är det ju lite överdrivet det där med att Keita får så mycket speltid. Visst, han har deltagit i många matcher, men sett till antal minuter är det många som är före honom. Vi kan ha 10st Xavis i laget, men vi behöver fortfarande en elfte mittfältare med lite tyngd
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-06-11 21:28
Att Keita fått så mycket speltid beror ju på att truppen varit tunn samt att våra pivotes även fått spela mittbackar vilket också gett mer speltid än normalt.

Sen är det ju så med Keita, och har alltid varit, han gnäller inte om han inte får spela, bidrar aldrig med gnäll och är en proffessionell idrottsman ut i fingerspetsarna. Sådana spelare växer inte på träd, och i famlijen Barcelona är han den ferfekta medlemmen.

Men allting har sin tid, och breddas truppen med Thiago plus ev Cesc så kommer det så klart att påverka speltiden även för Keita. Jag ä'r dock övertygad om att han kommer stanna i Barca hellre än att gå till Milan som har ännu fler liknande mittfältare i sin trupp. (Flamini, Gattuso, van Bommel, Boateng, Ambrosini + säkert flera andra).

Och sen är ju inte Milan kända för att vilja betala för sig..

Dessutom, vem ska putsa Peps skor..?
Annons: