/spanien/barcelona/forum/13013.aspx/spanien/barcelona/forum/13013.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-15 15:07
L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London//

Håller med. Känns som han hela tiden svar überdiplomatiskt på varje fråga och hela tiden helgarderar sig.


Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-15 15:04
Cesc är ju knappast tydlig. Från att säga att han är en Arsenalspelare och att Wènger bestämmer till att att han alltid drömt om att spela i Barcelona. Det skulle vara bra om han bara fick en ärlig fårga någon gång om han vill spela i Barca. Förhoppningsvis kan han förklara att han vill stanna i Arsenal så kan styrelsen sluta dräggla efter spanjoren.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-15 15:02
Varför ska vi alltid hålla på och säla våra anfallare. Börjar ju bli lite Real Madridanda över det, man blir aldrig nöjd med det man har. Vi sålde Eto'o och köpte Zlatan, vi sålde Zlatan och köpte Villa. Det här bli det tredje året i rad vi köper en dyr anfallare men det ska inte bli tdeje året i rad vi säljer vår startanfallare som skulle vara tänkt att starta i några år och köptes för dyra pengar.
Barcelona westinho
2011-06-15 14:52
Cesc (Arsenal): "Since I'm 11, I'm saying that playing at Barça is my dream. I don't have to repeat it at every press conference." [tve]

Det råder väl inga tvivel om vad han vill nu eller?
Barcelona Figeta
2011-06-15 14:43
Barcelonito

Jag hade gått med på det direkt. Men nu är det ju ett bullshit rykte ändå!

Tycker att vi ska sälja Villa när vi ändå kan få in pengar på honom och inte som vi gjorde med Henry. Gör Villa en sjukt bra säsong så sälj honom för han kommer inte hålla länge till. Det ända som håller honom uppe är motivationen till titlar likt Henry och nu har han redan vunnit allt.

Jag önskar att alla spelare var som Etoo när det gäller motivation. Han var lika hungrig som ett afrikanskt Lejon!
Barcelona Frodo
2011-06-15 14:43
Dragon Blood

Det är arrogansen från anglofilerna många stör sig på. I en införrapport mellan England-Schweiz för någon vecka sen hånade skribenten en schweizisk spelare för att han spelade i den "enkla spagettiligan" (syftade på Serie A). På olika kommentatorsfält som inte ens berör England eller PL får man höra hur bra PL är samtidigt som de trycker ner alla andra ligor.

Anglofilerna i Sverige definieras enligt mig precis som addeh skriver. Det är självklart inte den riktiga betydelsen men det är så jag börjat tolka det. Egentligen borde det vara som du säger att man bara gillar engelsk fotboll (vilket är den korrekta definitionen) men överhypandet av allt engelskt och arrogansen tillkommer i min egen definition.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-06-15 14:40
Zlatan till VSK!!

Hahaha, snacka om lyft det hade varit, även om det är Zlatan ; )
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-06-15 14:25
Marca och vissa engelska tidningar skriver att Man City tänker lägga bud på David Villa och kan tänka sig att betala 45 milj. euro.

Det är naturligtvis skitsnack men hade klubben sålt honom för så mycket pengar?
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-15 14:25
Hetfield:

Visst Fabregas är uppväxt med Barcelonas spel och vi är nog alla överens om att han inte hade haft några problem med att komma in i laget men jag tycker fortfarande inte att han eller någon annan behövs. Vi har redan Keite som en mer defensiv typ på mittfältet och sen en Thiago på uppgång lägg till Afellay som också kan spela på mittfältet och eventuellt någon från B-laget och mittfältet är komplett.

"Cesc är en färdig produkt som skulle kunna avlasta Messi...". Sen när har Fabregas spelat anfallare? Det är väldigt stor skillnad på att spela som offensiv spelfördelare/nr 10 och att ha den rollen som Messi har, jävligt stor skillnad.
Spanien Dragon Blood
2011-06-15 14:22
addeh

Då har du fel definition på anglofil. Du beskriver snarare en anglofil som överskattar engelsk fotboll.
Atlético addeh
2011-06-15 14:17
Dragon Blood

En anglofil för mig är en person som anser att engelsk fotboll och engelska fotbollsspelare är störst, bäst och vackrast vad det än gäller. Precis som Borell och Birro är italienska versionen av anglofiler när det gäller italiensk fotboll.
Barcelona Frodo
2011-06-15 14:15
Hetfield

Ja, visst kan man jämföra Thiago med GDS. Men man kan ju lika gärna jämföra honom med Xavi, Iniesta, Pedro, Busquets etc....Eller?

Att spelarna du nämner har bevisat mer säger ju inte mycket. Det är klart att de har bevisat mer då de fått chansen att göra det. Javi Martinez var med i den spanska VM-truppen. Att Thiago ser ut som hans like när de spelar tillsammans i U21 tyder på att han är redo. Han kommer inte att utvecklas utan speltid.
Atlético addeh
2011-06-15 14:14
Mojito

Pep har fortfarande varit för feg (enligt mig enbart för att Thiago tillhört B-laget) och bara spelat med Keita när Xavi eller Iniesta varit borta. Med maliern på planen är det naturligt att det blir svårt att driva igenom plan A då han är en märkbart sämre passningsspelare än sina konkurrenter.

Dessutom klarade vi oss ganska bra under våren 2010 då vi stora delar saknade Iniesta. Vi åkte visserligen ur CL, men i ligaspelet höll vi Madrid stången.

Vi har som sagt fortfarande inte sett helt vad Thiago går för om han skulle få chansen på riktigt om någon blev skadad, men jag tror han är ett betydligt bättre alternativ än Keita då han bemästrar passningsspelet bättre.
Spanien Dragon Blood
2011-06-15 14:14
addeh

Nu hänger jag inte riktigt med på vad du menar här. Men min poäng är den att en anglofil är en person som har ett stort intresse i av t.ex. fotboll i England och att ni har ett stort intresse av fotboll i Spanien. Att ni då använder ordet anglofil som något negativt när ni är likadana fast till Spanien känns bara dumt.
Atlético addeh
2011-06-15 14:10
Hetfield

Väldigt konstig jämförelse. Banega har knappast varit bra i Valencia under säsongen och har bänkats i ganska många matcher, någon nyckelspelare är att ta i från tårna. I landslaget har han fortfarande mycket att bevisa.

Att Thiago inte är en nyckelspelare i Barça likt Pastore är i Palermo har ju med speltiden att göra. Vem vet vart i utvecklingen Thiago hade varit om han hade spelat 30 ligamatcher förra säsongen?

För övrigt tycker jag du trampar lite väl mycket på Gio dos Santos. Han är den överlägset största anledningen till att Racing klarade sig kvar och såg du någon av hans matcher i Santander-klubben under våren eller Mexiko i VM inser du snabbt att grabben har en otroligt stor dos av talang.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-06-15 14:10
addeh och hetfield

Om någon av Xavi eller Iniesta skulle bli skadade har det visat sig att ersättarna i någon enstaka match kan gå in och fixa jobbet.

Dock anser jag att spelet och framför allt spelidén blir grymt lidande när någon av dessa inte spelar, och så klart ännu mer när båda är borta.
Då är Barca mäsnkliga och har svårt att driva igenom plan A samtidigt som Pep i princip vägrar att använda en plan B (i alla fall när det kommer till spelidén).

Med Cesc i laget skulle i alla fall jag känna mig mycket tryggare, även om det också kan bli överflödets förbannelse och brist på kontinuitet om alla stjärnor skall ha mycket speltid.

Keita tillför ingenting kreativt och Thiago försvinner ff för mycket i matcherna för att agera ersättare under en längre period. Värst är det ju också när Masch och Keita spelar = noll kreativitet och flyt i spelet.

Summerat anser jag att Cesc behövs, men sen är det en fråga om prislappen.
Det han tillför måste ju någonstans återspegla pris och lön.
Barcelona Hetfield
2011-06-15 14:03
Frodo

Men läs det jag skriver, i dagsläget så har Goetze, Özil, Banega och Pastore visat mer. Jag säger inte att någon av de är bättre, men de har bevisat mer. Jag låter Thiago få övertyga mig istället för att jag ska överhypa honom. Om Thiago exploderar och blir en megastjärna så blir ingen gladare än vad jag kommer att bli, men tills vidare så vill jag låta killen få bevisa innan man tror att hans bajs luktar godare än restens.

Thiago är en av mina favoriter (spelar med honom i FIFA :P), men han har fortfarande en lång bit kvar innan man kan säga att han är "klar". Det kan antingen gå åt skogen, eller så exploderar han. Vi får se.

Har ni glömt bort GDS :P? Killen som överhypades som nästa "Ronaldinho", nu lirar han i ett mitten/bottenlag. Ta det lugnt med talangerna, talanger kommer och går med det är få som bevisar något av substans.

Vampiro

Nu pratar vi om ett väldigt speciellt fall i Cesc, man kan givetvis inte göra som Real Madrid. Men faktum är att Cesc är en färdig produkt som skulle kunna avlasta Messi, Xavi och Iniesta, vad är det för fel med att ha en sådan spelare på bänken?

addeh

Men de är nyckelspelare i respektive lag som även får spela i landslaget. Özil är en nyckelspelare i Tyskland och Banega lär starta i landslaget i Copa America osv.
Atlético addeh
2011-06-15 14:01
Hetfield

Det där får stå helt för dig. Jag tycker du överdriver alldeles för mycket och binder dig fast på att Thiago är så pass ung som han är. Grabben har inte givits chansen i CL, hur ska han då kunna prestera? Det råder inga som helst tvivel om att han är en talang utöver det vanliga. Han spelar med ett ovanligt stort lugn trots sin ringa ålder och är inte den som ger vika under matcherna.

Ingen begär att Thiago ska tillhöra världstoppen ännu. Han är nyss fyllda 20 år och har världens två i särklass bästa mittfältare framför sig. Hur lätt är det? För övrigt har inte Götze, Pastore eller Banega visat särskilt mycket i varken landslag eller CL, det är bara i ligaspelet dessa tre övertygat. Och nej, att Pastore samspelat bra med Messi i några träningsmatcher räknas ej som succé.

Dragon Blood

Det är väl ändå skillnad då Spanien är både regerande Europa- och världsmästare och har Europas, förmodligen världens, bästa klubblag.
Real Madrid romario11
2011-06-15 13:58
Tröttsamt, men behöver vi Cesc?
Barcelona Frodo
2011-06-15 13:58
Hetfield

Är du seriös när du jämför Thiago med Özil, Göetze, Banega och Pastore? Vad är skillnaden dessa spelare emellan? Jo, att de andra får speltid vilket Thiago inte får på grund av konkurrensen i Barcelona.

Vet du varför Göezte tagit enorma kliv den här säsongen trots att han började på bänken? Dortmunds Kagawa (som för övrigt är riktigt bra) blev skadad och då fick Göetze chansen under en längre period. Göetze får inte chansen i landslaget. Varför? För att han har en annan ung nr 10 framför sig i Özil. Är Göetze dålig som inte kan konkurrera ut Özil i landsaget? Hur skulle han känna av att ha Xavi eller Iniesta framför sig då?

"Bevisa sig i CL". Ja, för det är exakt det Banega, Pastore och Göetze har gjort va?

Det är snarare du som tror att gräset är grönare på andra ställen och att stora fiskar från små dammar är bättre än det vi har här. Hur hade du tänkt att Thaigo ska bevisa sig i CL när han har Xavi och Iniesta framför sig. Genom att köpa in Cesc?

Vi kan väl lika gärna sälja en av Xavi eller Iniesta så att vissa kan få hem "den förlorade sonen" för är man bra utanför Barcelona så måste man vara bättre än spelarna som spelar i Barcelona. Varför utveckla talangerna vi har här när man istället kan fixa problemet snabbare genom att köpa in etablerade spelare. Det går ju bra för Madrid på den punkten...
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-15 13:58
Hetfield:

Men det är ju själva poängen, om vi ska känna oss "säkra" när våra startspelare går sönder behöver vi ju två värdsklasspelare på varje position, hur rimligt låter det?

Jag håller med om att vi behöver rotera mer men då ser jag hellre att typ Afellay och en uppåtgående Thiago får de minutrarna istället för att lägga stora pengar på en mer etablerad spelare.
Barcelona Éluc
2011-06-15 13:55
Visst duger det med det mittfältet vi för tillfället har, men vi behöver åtminstone köpa in en anfallare av klass om vi ska klara av detta nästa säsong. Det gör att Messi exempelvis kan agera mittfältare vid enstaka matcher när det behövs som allra mest. Så Sánchez/Rossi eller någon annan anfallare av klass behövs tills nästa säsong, även om vi klarar oss utan någon förstärkning på mittfältet.
Spanien Dragon Blood
2011-06-15 13:52
Frodo

Eeh, jo.
Barcelona haeger
2011-06-15 13:49
Frodo

Ordet anglofil beskriver en person som inte är från England.

Hetfield

Man ska inte resonera att Xavi eller Iniesta kan gå skadade ett halvår, om man gör så med Valdes, ska man då ha Neuer på bänken?
4 mittfältare + Afellay duger gott och väl, om Busquets kan gå in och starta i en CL-final sitt första år i A-laget, så kan Thiago det. Tror jag.
Barcelona westinho
2011-06-15 13:48
Hetfield

Jag tror också Thiago hade klarat sig bra som startspelare i viktiga matcher. Cesc startade i PL när han var i Thiagos ålder, och han gjorde det bra. Thiago har visat gång på gång att han inte är en nervös liten tonåring. Han tar för sig när han spelar.
Barcelona Hetfield
2011-06-15 13:47
Frodo

My bad, trodde Rodwell pratade om Man U spelarna.

Hey, Man U vann trots allt CL och ligatitlar med Rooney på kanten, inte så att han var medioker som kantspelare. Visst, han levde i C.Ronaldos skugga, men det gör också de flesta i Messis skugga, det betyder inte att de är överskattade.

Nej, jag vågar nog påstå att det är motsatsen. Tack vare Beckhams utseende och glamour så fick han aldrig den cred. han förtjänade som fotbollsspelare. När han spelade i Man U så var han en av de mest tongivande spelarna, sen när han kom till Real Madrid (rekord köp) så var han även tongivande i galacticos eran. Han blev bänkad och skickad till läktaren, men när laget behövde honom så bet han ihop och drev laget till ligatiteln. Det är grande.
Bluff...hardly. :P

Vampiro

Nej, men en spelare som Cesc har tillräckligt med erfarenhet i CL och i toppfotbollen att man skulle känna sig säker ifall Xavi/Iniesta gick sönder. See my point?
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-15 13:47
Hetfield:

Du skrev: " Man behöver ha en mittfältare med status som kan hoppa in och ersätta Iniesta/Xavi i t.ex: semifinal i CL" och jag svarade med att vi redan har en mittfältare som bevisat att han kan klara av en sådan uppgift.

Självklart hade vi haft svårt att vinna utan Xavi eller Messi men så är det ju, alla lag försämras av att spela utan sina bästa spelare och du kan förvänta dig att ersättarna ska hålla samma nivå, det funkar inte så. Om man tänker på det sättet så ska vi ha en Ronaldo på bänken så vi inte förlorar nått ifall Messi skulle gå sönder. Bänkspelarna har och kommer alltid vara sämre än de som startar, så är det bara.
Spanien Dragon Blood
2011-06-15 13:45
addeh

Okej... Du inser inte att väldigt många skulle anse att de flesta här inne beter sig som en spansk version av anglofil? Jag förstår inte varför folk här inne använder det som ett skällsord.
Barcelona Hetfield
2011-06-15 13:45
addeh

"Jag må kanske ha en övertro"..nej min vän, du tror att Thiago bajsar ut guldklimpar. Det är inte övertro, det är nästan fanatism.

Thiago må vara en hypertalang, men han är långt ifrån liknande talanger runt om i världen när det gäller att bevisa att han tillhör världsfotbollen. Özil, Göetze, Banega, Pastore är liknande mittfältare som har spelat A-lagsfotboll och som spelar i landslaget (osäkert med Goetze).

Jag låter Thiago få övertyga mig istället för att hypa upp honom när han inte ens har presterat mycket i A-laget. Det du gör är att hypa upp honom när han inte ens har bevisat något i t.ex: CL.
Barcelona Frodo
2011-06-15 13:45
Dragon Blood

Att man är engelsman utesluter inte att man kan vara anglofil.

Hetfield

Nu snackade vi om engelsmännen som Rodwell nämnde. Vidic är inte från England.;)

Dessutom skulle inte Rooney platsa. Han är the top dog i United nu när Ronaldo är borta men han var långtifrån lika bra eller målfarlig när han spelade på kanten. Ingenting som han har gjort den här säsongen tyder på att han skulle tagit en plats i Barcas startelva. Dessutom har han knappast burit United den här säsongen utan det är snarare Ferguson som gjort det genom att använda hela truppen. Att Rooney varit bra 3 månader på slutet av den här säsongen efter ha vart fullständigt bedrövlig och bänkad tidigare under året visar på hur ojämn han är.

Och Beckham är den största bluffen i fotbollen. En bra spelare i sina goda stunder i United men enormt överhypad på grund av sin image i media och utseende. En sån som Scholes var mycket bättre men han hade inte samma status i media och sålde inte lika många tröjor.

I Madrid bar han aldrig laget. Han gjorde en halv bra säsong (sista säsongen) under sina fyra år och han blir hyllad som om han botat cancer. Att han var kapten i England säger mig inte så mycket då sånt har mycket med politik att göra. Hans konkurrent till högermittfältsplatsen var Shaun Wright Phillips. Enough said.
Annons: