/spanien/barcelona/forum/12954.aspx/spanien/barcelona/forum/12954.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spanien Clichy #22
2011-06-23 23:16
Hetfield - Thiago isn't going anywhere //

Å andra sidan kan man säga att man skulle vilja se hur Henry skulle klarat sig om han fått samma träning som Pele. Jag gillar inte Pele medan Henry är en av mina absoluta favoritspelare, men det är väldigt svårt att jämföra spelare från olika generationer, och jag tror man måste acceptera att de bedöms utgående från sin egen tid.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:15
el Flaco

Nej precis, Messi må bli den största nu, men om 60 år så kommer det säkert finnas en fotbollsspelare som kommer att bli ännu bättre.

Fotbollen utvecklas likt allt annat. Du kan inte jämföra dagens mobiler med de från 90-talet. Peles storhet är relevant till hans tid, han är inte relevant idag. Henry, Zidane osv. är relevant än idag.
Barcelona Frodo
2011-06-23 23:15
Lite off topic men det är intressant att höra hur väldigt många som följer fotboll här i Sverige klagar på att det inte finns någon lojalitet i dagens fotboll där spelare byter klubbar hela tiden. Spelare som Maldini, Del Piero, Scholes med flera hyllas för att de stannat hela sin karriär för en klubb men när det gäller Barcaspelare är tongångarna annorlunda. Då ser man lojaliteten som något negativt och man ifrågasätter varför de inte byter klubbar för att "utmana sig själva". Efterblivna argument som "de kan inte spela någon annanstans" kastas frekvent runt och spelarnas lojalitet ses som något negativt. Kommer inte det populära ordet "hyckleri" som överanvänds något grovt väl till hands för att beskriva det märkliga resonemanget?
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:11
hetfield/

Att döma av dina argument komemr inte heller Messi, Zidane och Maldini heller höra till top 10 om 50-60 år eftersom fotbollen lär utvecklas ännu mer och nya, bättre stjärnor dyka upp? Ingen annan i världen har kortare minne än en fotbollssupporter, sannerligen.

Ingen jämför Pelé med dagens spelare. jag säger bara att det han gjorde back in the days står inristat i sten och går inte att suddas bort. Att han nämns bland de fem allra bästa genom tiderna är i mitt tycke mer än befogat.
Barcelona Hola Culès
2011-06-23 23:10
Jag tror faktiskt inte att Hetfield överdriver faktiskt om man tänker efter vilka försvarare fick Pelè möta? Vilka fick Henry möta, Tror nog inte defensiven var den bästa i brasilien på den tiden
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:07
el Flaco & Frodo

Pele är som ett flygplan från 50-60 talet. Kan den flyga idag? Ja visst.
Är den lika säker och bra som dagens flygplan? F*ck no.

Jag tycker inte att Pele ska nämnas bland de 10 bästa genom tiderna. No way. F*ck no. No way josé. No.

Förövrigt så är Henry Arsenals bästa målskytt genom tiderna, han tog de mer eller mindre på egen hand till CL-finalen, han har vunnit alla titlar det går att vinna, båda klubblag och internationellt. There you go. Argumentera för att Pele är bättre än Henry, go ahead :P
Barcelona Hola Culès
2011-06-23 23:04
Malaga satsar för fullt! Läste tidigare att dem var intresserade av Didier Drogba också något man får ta me en nypa salt
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:02
Hetfield/

"Jag skulle vilja se Pele klara sig i dagens CL".

Äsch, det där är det sämsta argumentet i hela världen. Helt orättvisst och absurt jämförelse. Man kan endast jämföra en spelare mot andra som spelade under samma era, samma epok, Pelé höll en relativ jämn nivå under många år, såväl i landslaget som i klubblaget. Det är allt som räknas.

Antar att någon snorvalp om 50 år kommer slänga ur sig "Det Messi gjorde förr var ingen big deal, han hade inte klarat av tempot i dagens fotboll".
Barcelona Frodo
2011-06-23 23:01
Hetfield

Överdriver du inte ganska mycket nu? Henry, Maldini etc större än Pele? Att spela i ett klassiskt lag som Santos på den tiden var också stort. Jag tror inte att spela i Europa var en sån stor big deal på den tiden. Nu är det svårt att med säkerhet uttala sig om spelare från förr man inte sett men av allt det man sett och hört är Pele en av de riktigt stora. Jag tror knappast att han var en bluff likt Beckham som fått ett sånt bra rykte pga utseende och sponsordeals etc.

Men jag har hört att Garrincha var mer talangfull och en bättre spelare än Pele av vissa old-timers. Om det stämmer eller inte har jag ingen aning om men Brasilien hade ruskigt starka landslag förr i tiden med många duktiga spelare.

Däremot håller jag med dig om att Pele är fruktansvärt jobbig. Snackar bullshit i pressen hela tiden, tippar alltid fel, gör allt för pengar och visar på en äcklig arrogans.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:00
elbraco

Det är sådana argument som får en att bli irriterad:
"note: sites like goal and espn publish this quote from pele: "Messi better than Pele? To get there he needs to score more than 1283 goals."
Please brother.

Snälla, om Messi hade spelat i brasilianska ligan vid den tiden så hade han gjort minst lika många mål. Det är ingen större bedrift. Romario gjorde 1000 mål, men han spelade i en modernare tid och i Europa.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-23 22:57
Hetfield

Jag kan hålla med om att Pele inte borde räknas som topp 3. Stör mig på att folk hyllar Pelé som om han är en gud när man därefter säger att Messi aldrig kan bli bäst för han spelar bara i Barcelona. Pelé spelade i Santos hela sin karriär (förutom i slutet då han var en runda i USA) och brasilianska ligan...tja..
Och ja, brasilianska ligan var bättre innan men ändå.
Atlético addeh
2011-06-23 22:53
Málaga alltså, jisses. Buonanotte, Monreal, van Nistelrooy, Mathijsen, Sergio Sánchez, Toulalan och nu Joaquín. Det är verkligen på solkusten det händer. Frågan är hur snabbt Pellegrini får ihop laget. Europaplats bör inte vara några problem i alla fall.

Poysson

Jag ber om ursäkt för att vi på redaktionen inte varit särskilt aktiva hittills under sommaruppehållet, förhoppnnigsvis blir det bättre vad det lider. Mycket med jobb, semester och andra hobbys som ställt till det på sistone för flera.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 22:53
Seriously, vad gör Zubi egentligen? Jag får äckliga Txiki vibbar, speciellt under hans sista säsong. Rullar med tummarna och köper en spelare för två gånger värdet i slutsekunderna.

Malaga har köpt BRA spelare så snabbt och smärtfritt, vi kan inte ens köpa Botia eller Jose Angel....

el Flaco

Ja men snälla, hur svårt är det att göra så många mål i brasilianska ligan där fotbollen var så primitiv? Jag säger inte att Pele är en nolla, jag säger bara att man glorifierar hans prestationer pga. nostalgi, inte pga. prestationen. Det Henry och Zidane gjorde var betydligt svårare.

Jag skulle vilja se Pele klara sig i dagens CL. Han skulle antagligen vara en Robinho.
Barcelona el Flaco
2011-06-23 22:52
Hetfield/

Henry, Romario, Platini och Müller större än Pelé?! Hell no!!! Av allt man har fått höra av hans konster ute på planen är hans plats bland de fem bästa genom tiderna minst sagt befogat. En annan sak är hans roll efter att ha lagt skorna på hyllan. Jag stör mig som sagt på att se hans nylle i TV-rutan göra reklam för allt och inget, men att förneka hans bedrifter och prestationer är omöjligt.
Barcelona Essienesque
2011-06-23 22:51
Joaquin klar för Malaga! Jävlar vad stort för dem. Hoppas verkligen det går bra för dem nästa år så vi kan få lite spänning i liga i framtiden.
Barcelona comprende
2011-06-23 22:47
van Basten, Hagi and so on
Barcelona Poysson
2011-06-23 22:47
Barca o mort!

Jo, du har faktiskt rätt. Men under säsongen så skulle jag vilja läsa spelarbetyg och fler småsaker som är intressanta. Det gör t ex Madrid-redaktionen. Tycker aldrig att det skadar med lite mer läsning om mitt kära Barcelona :)
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 22:46
Poysson

Det är sommarlov och de flesta har saker att göra som t.ex: semester osv. De kommer att bli aktiva igen när säsongen börjar, det finns inte så mycket att skriva om nu.

el Flaco

Nopp, no way. Jag kan nämna minst 10 spelare som är större än honom.

Henry, Beckenbauer, Maldini, Cruyff, Maradona, Romario, Ronaldo, Platini, Muller, Zidane osv. Det är spelare som har gjort det där lilla extra, som dessutom har visat att de kan spela i europeiska mästerskapen.

Sorry, men att spela i Santos i hela karriären (jaja, förutom hans USA karriär som var för pengarna) är inte så imponerande.

elbraco

Maldini har varit en ikon i Milan som var gigantiska under 90-talet. De var som dagens Barcelona, man kunde inte rubba de.

Han har även vunnit alla titlar som går att vinna. Han ÄR större än Pele.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-23 22:41
Hetfield

Jag hoppas inte du var seriös. Om Maldini är med ska Pelé också vara det. Maldini må vara en jävligt stor ikonspelare men Pelé måste ändå räknas som en större spelare. Till och med Messi ska vara med på topp 10 listan om inte Pelé är...
Barcelona comprende
2011-06-23 22:38
Om Pele är top 10 genom tiderna, så är ta mig fan Romario det med. Den ende som har gjort över 1000 mål modern tid !


Och Pele vann inte 3 vm-titlar, utan Brasilien vann dom så överlägsna som dom var. Dom hade dom bästa spelarna på varje position.


Utan Garrincha (stavningen) hade inte Pele vart ett skit, likt hur Ronaldo( den riktige ) hade inte vart ett skit utan Rivaldo i landslaget.
Barcelona el Flaco
2011-06-23 22:28
Hola Culés/

Jag gillar Maradona, men jag anser att han har inget att lägga sig i hur det går med förhandlingarna och försöka smutskasta Neymar bara för att brassen ryktas vara på väg till Madrid, vilket hade satt käppar i hjulet för Kuns önskan att gå dit. Bara onödigt gjort.


Hetfield: "Ärligt talat så skulle jag inte ens räkna Pele som topp 10 genom tiderna".

Damn! Jag stör mig också på att Pelé då och då, men visst fan tillhör han eliten över de allra bästa genom tiderna.
Barcelona Barca o Mort!
2011-06-23 22:28
Poysson

Känns dock inte som om det finns så mycket att skriva om just nu då de flesta nyheter bara är lösa rykten och spelarna är på semester :)
Barcelona Barca Barca
2011-06-23 22:23
Cruyff är större än alla legender i hela världen, för mig är han större än Pele och Maradona. Jag kan aldrig sluta imponeras av Cruyffs fotbollsfilosofi och tanke sätt. Han säger bara välvalda ord även om dom ibland kan vara illamenat. Det ända man får höra från Pele och Maradona är han är bättre än han, Pele går oftast ut med att höjja varenda talang som ploppar upp från Santos. Sånt hör man sällan från Cruyff.
Barcelona Poysson
2011-06-23 22:19
Jag måste säga att av alla storlagen här på Svenskafans så har Barcelona den mest inaktiva redaktionen trots att det ska finnas nio skribenter. Det skrivs alldeles för lite om man jämför med de andra storlagen. Titta på Real, Milan, United, osv, de producerar betydligt fler artiklar / vecka än denna redaktion. Jag saknar roliga artiklar, lite tävlingar och annan intressant läsning. Det är skamligt att ett så stort lag som Barcelona inte har mer artiklar här.

Jag säger inte att redaktionen är dålig, alla i redaktionen är duktiga på det de gör. Men det känns som att det saknas motivation och tid hos många av skribenterna, det ska ju trots allt finnas nio stycken. Varför byta ut några utav dem som inte har skrivit på ett tag mot några skrivsugna motiverade skribenter som brinner för klubben? Varför inte göra en annons där man säger att man vill ha nya skribenter?

Jag hade gärna tagit chansen att skriva lite artiklar om jag hade kunnat...
Barcelona Hola Culès
2011-06-23 22:09
el Flaco

Maradona kan jag faktiskt förstå, Kun är Maradonas dotters man då förstår man iaf lite varför han skyddar honom. Varför ska Pele lägga näsan i blöt så fort någon brasse gör något? Maradona har tidigare sagt Messi är bättre än vad jag någonsin var så säger en riktig mästare däremot Pelè sa ingen spelare har ännu presterat bättre än vad jag gjorde vilken looser seriöst!
Culé - Messi
2011-06-23 22:07
Japp. Jag håller Gago före Pelé.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 22:06
Ärligt talat så skulle jag inte ens räkna Pele som topp 10 genom tiderna, jag håller nog Zidane, Cruyff, Maradona, Maldini osv. före Pele.
Barcelona el Flaco
2011-06-23 22:02
Onödigt av Maradona att kasta skit på Neymar och Pelé bara för att han vill se Kun i Real Madrid och onödigt av Pelé att kasta skit på Messi för att höja Neymar till skyarna.
Barcelona älskabarcelona
2011-06-23 22:01
Pele har verkligen varit irriterande under en lång tid nu ! Han försöker få folket att komma ihåg honom som världens bästa hela tiden , som någon slags helgon :S
En riktig mästare pratar aldrig så , det gör en som känner sig hotad . Fotbollen är nuförtiden mycket jämnare och kan inte jämföras med Peles tid .
Barcelona Hola Culès
2011-06-23 21:55
Fernando Gago - King Of Barcelona

Absolut dom flesta brassarna kör ju för cashen kolla bara på Ronaldo,Ronaldinho,Robinho och Adriano m.m Dom gör super bra 3 säsonger sen när dom har fått super kontrakt så är det ut och festa och skita i fotbollen helt och hållet sånt ser vi inte hos Argentinare!
Annons: