/spanien/barcelona/forum/12929.aspx/spanien/barcelona/forum/12929.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-06-28 11:08
Deulofeu har faktiskt en poäng när det gäller Botía som jag inte tänkte på tidigare. Det är möjligt att man väntar till efter nästa säsong då man under 1 månads tid (apr-maj) fortfarande har chans att utnyttja en klausul och värva honom för lite över €2m. Det kan faktiskt vara förnuftigt att låta honom få ännu en säsong i Sporting som garanterar mycket speltid, vilket nog inte hade varit fallet denna säsong i Barca.
Barcelona Deulofeu
2011-06-28 10:59
Hetfield - Thiago isn't going anywhere läs mitt inlägg nedan Botia kommer nästa år annars fattar jag inget...
Barcelona Deulofeu
2011-06-28 10:58
Det har varit lite snack om att Varand ska spela i castillan men tror knappast han skulle komma för att spela så långt ned i systemet.Det har även talats om en utlåning.Sköter han sig som han ska på försäsongen så spelar han i a-laget Mourinho har sagt att han ska kriga o tredje mittbacksplatsen med Albiol.Han verkar inte räkna med Garay märkligt men så är fallet.Vem minns inte hans genombrottssäsong i Racing då han gjorde 9 mål lite straffar givetvis men både frisparkar och andra mål.Känns det igen Canales?
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-28 10:55
Barcelona are willing to offer 39M+incentives for Arsenal player Cesc Fabregas in an effort to have the deal concluded by Friday [dailymail]

A transfer of Cesc won't be finalized until after thorough medical tests, with Barcelona worried about the player's many injuries. [marca]

40 miljoner är gränsen, inte ett öre mer än det, annars är det dags att gå för en annan mittfältare. Det är bra att man ska göra en hel del tester på Cesc, man vill inte ha en spelare som går sönder nästa säsong.

Jag fattar ärligt talat inte vad Barcelona håller på med. Man vägrar betala så låga summor för en spelare som Botia, en av ligans bästa mittbackar och mittback i U-21 landslaget. Varför? Vad är deras problem? Sen går de och köper Kiko som är en medelmåtta. Suck, tröttsamt.
Barcelona Deulofeu
2011-06-28 10:54
Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!


Topp 5 mittbackar enligt don balon spaniens mest ansedda tidning när det gäller sådant.

Pique 6.29,Lopo 6.27,Botia 6.21, Pepe 6.19, NUnes 6.15

Han är alltså tom topp 3 ska tilläggas att Puyul spelade för få matcher för att rankas han hade garanterat varit med.Carvalho kommer typ 6 a eller så trots tre röda kort...
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2011-06-28 10:45
Gogogo

Han är väl inte känd för att förvalta unga talanger precis?
Vet inte mycket om denna Varane, måste vara något utöver det vanliga om Mou vill ha honom. Jag menar det fanns bra med talanger i Inter och Chelsea, inte fick de spela mycket.
Gogogo
2011-06-28 10:40
Det är väl tur för Varane att Mourinho för befäl. Annars hade han väl reats ut säsongen 2012/2013. Men Mourinho kan sin defensiv och kan förvalta talang lite bättre än Reals historia.
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2011-06-28 10:38
Los reyes blancos


Vi alla bör blicka framåt och glömma matcherna emellan, speciellt de matcher med sur eftersmak. Det är en person härinne som ser honom som en trequartista"Barcetia" så någon förklaring är inte nödvändig, vi har rätt så bra koll på honom som spelare.

En fråga om nyförvärvet Varane, blir han utlånad eller är det tänkt att Mou ska ha honom i truppen inför nästa säsong?
Ni har rätt så många mittbackar, har det uttalats något om situationen eller vet du lika lite som mig?

¡Barca! - Crèma Catalana

Nu är det ändå Mou som är vid rodret, Neymar känns inte som en spelare av Mou kaliber. De har tillräckligt med anfallskraft, det är snarare defensivt som det lutar sig åt då portugisen ifrån Benfica ryktas gå dit. Om vi ska hålla detta på en hyfsad realistisk nivå.

Deulofeu

Det kan mycket väl utspela sig på det viset, gillar ditt sätt att tänka då jag satt och lekte med tanken själv. You beat me to it. Botia är inget snack om saken en up and coming spelare, om det forsätter som det gjort men någon top 5 back i la liga är han inte än. Lite partisk var du där i din bedömning, men vem kan klandra dig han verkar gå en fin framtid till mötes. Det går bra nu!
Han har attributerna att bli det så är jag beredd att hålla med. Måste visa lite mer för att slå sig in på top 5 litan.
Barcelona Deulofeu
2011-06-28 10:35
Läste lite mer om u-21 nyss och det verkar som Del Bosque är på väg att föryngra lite inför em nämligen.Didac,Thiago samt Botia ska få chansen snart.Riktigt kul tycker jag.I Thiagos fall verkar det som de vill säkra upp honom till Spanien då brassarnas förbundskapten yttryckt förundran över Mazinhos son.När det gäller Botia är jag inte förvånad alls han har under två års tid hållit mycket hög klass i Gijon.Jag rankar honom som en av de fem bästa mittbackarna i la liga och så gör även don balon.Hade han spelat i Real eller barca hade han fått chansen förr.Han är tänkt som ersättare till Puyul inte lätt men så blir det nog.De kollar även på positionen högerback ifall Ramos ska in centralt hoppas inte vore kul med Pique och Botia i mitten.VIlken mur båda är drygt 1.90.

Det som är så genialt med detta är att Barca inte köpte Botia denna säsongen utan kommer att göra det nästa år? Då är han lite etablerad i landslaget har spelat ett par matcher med Pique och Puyul börjar trappa ned lite.Botia ersätter honom rakt av både i klubb och landslag.Det finns en tid efter Puyul och jag ser fram emot den med tillförsikt.Innan han lägger av har vi Abidal och Fontas.Den sistnämde kommer säkert göra en bra säsong nästa år med en del speltid. Ser spännande ut. Hoppas jag har rätt eller hur?
Gogogo
2011-06-28 10:33
Vore sjukt kul om Neymar hamnar i Ryssland. Däremot har nog inte Barcelona lagt något bud men om Real har budat har Barcelona per automatik också gjort det, förstås. Den enda sanningen är väl att Barcelona mycket väl skulle kunna se Neymar i laget. Men det skulle nog Gais också göra.

Och att folk fortfarande ältar Pepes utvisning. Nej, han träffade inte Alves (bara de mest inbitna förnekarna ser fortfarande suddigt). Ja, Alves flög som skjuten ur en katapult för han är sån. Pepes utvisning var ändå korrekt och Alves borde ha fått gult för filmning. I sådana här fall måste man ta hänsyn till vad som kunnat hända. Hade Pepe träffat Alves med den dobbarna före, praktiskt taget utsträckta ben (var det väl?) och med mycket kraft hade det kunnat sluta riktigt illa. Det är bara kolla på diverse benbrott runt om i Europa de senaste åren. Alves gör rätt som slänger sig åt sidan men fel som fejkar skadan.
Barcelona Deulofeu
2011-06-28 10:27
Neymarslite smådiviga profil passar dessvärre in i Real så är det.Även fast jag tror det skulle gå att få fason på honom i Barca med Alves och Adriano sköna brassarna som aldrig strular. Det hade varit bättre för honom att gå till Barca men kanske om ett år då Villa är lite äldre och han rejält etablerad i landslaget och har fått lite mer muskler.
Real Madrid Los reyes blancos
2011-06-28 10:27
En sak kan vi komma överens om; De där fyra Clasícon blev för mycket helt enkelt. Jag tror vi som rivaler till varann inte kommer speciellt mycket mer överens än så. Dags att lämna det och se framemot nästa säsong istället.

Ang Sanchez. Hur kan ni få det till att han är en trequartista? En trequartista är en central falsk nia. En blandning av offensiv spelfördelare och central anfallare. Ett exempel är Kaká anno 07 men även Totti och till vis mån Messi? Messi styr det offensiva spelet med passningar åt andra och chanser till sig själv. Det skulle jag vilja kalla en trequartista.

Sanchez spelar däremot som högerytter/släpande anfallare. Han spelar precis som en ytteranfallare dvs att han lever mycket på sin fysik och teknik. En trequartista är en komplett offensiv/släpande anfallare som står för det mesta i lagets anfallsväg, som t.ex Messi, och har till 9/10 av fallen en utgångspotistion som offensiv innermittfältare/släpande central anfallare därav namnet "falsk nia".
Barcelona Sano97
2011-06-28 10:25
Realvirre

Håller med dig men snälla dra inte upp den diskussionen eftersom det bara orsakar problem.
Barcelona Deulofeu
2011-06-28 10:25
NU verkar det som om Cesc blir klar denna veckan om barca höjer sitt bud något till. Fabregaqs ska tydligen gå med på att ge sin del av sign on bonusen till Arsenal och har på så sätt verkligen visat sin vilja att komma.Han blir inte svindyr i detta fallet.Jag har hela tiden tyckt att vi ska satsa på Thiago det tycker jag fortfarande men nu kostar han drygt kanske 350 miljoner och de allra flesta i trupen vill ha hem honom så då får det väl bli så.Pique,Cesc och Messi återförenade precis som i ungdomslagena där de lekte hem de flesta turneringarna på sin tid.Jag tycker inte det verkar helt kört för Kun heller.Denna silly kanske ordnar upp sig i slutändan iallafall.Jag skriver nästan alltid något om Real och måste göra det nu också för i värvningen av Varane har de köpt potential rå potential.Får inte han en startplats i Real direkt blir jag ärligt talat förvånad så bra är han dessvärre.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-28 10:24
Neymar kommer gå till real är ganska säker på det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2011-06-28 10:17
Myrran

Alltså det beror ju lite på hur man läser det. De syftar förstås på de andra klubbarna som definitivt är bland de mest "betydelsefulla" med Anzhi Makhackkala som ett litet undantag. Däremot har de säkert pengarna och viljan att värva Neymar, vilket jag tvivlar på att Barcelona har.
Barcelona Myrran
2011-06-28 09:55
"Men klubbarna är dem mest betydelsefulla i Europa."

Och när blev Anzhi Makhackkala det? En sak att Roberto Carlos, Balázs Dzsudzsák och Diego Tardelli (de tre mest kända i klubben?) men betydelsefull är väl att ta i från tårna om man skriver City, Chelsea, Barca och Real bredvid... Och sen är det sportal som skriver också märker jag nu. Silly season, love it!
Barcelona Rambla~
2011-06-28 09:51
...och ryska Anzhi Makhachkala!

Haha, hade varit kul om de värvade honom. Barcelona har inte lagt något bud på €45M för Neymar, finns inte en chans.
Real Madrid drutten
2011-06-28 09:42
Fem klubbar har fått bud accepterade på Neymar!
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2011-06-28 08:42
De ser ut att trivas, pratar naturligtvis om bilden jag länkat.
Undrar vad de pratar om.

:P
Barcelona Gio Style
2011-06-28 04:06
Sanchez är i grunden en winger. Han har spelat som ytter under större delen av sin karriär.

I Colo Colo spelade han lite mer som en anfallare med fri roll, i River Plate blev det mer en ytterplats, detsamma gällde i landslaget. I Udinese började han på en kant under den tiden som Udinese använde sig av 3 anfallare för att sedan gå in i en central position. Sanchez nuvarande utgångsposition är centralt. Som en släpande anfallare i Udinese 3-5-2. Han har en väldigt friroll som kan LIKNAS vid Messis fejk 9:a roll. Dvs han kommer ner centralt och möter, men söker sig även ut mot kanterna.
Numera är det mindre kantspel från hans håll då Isla kommer väldigt högt upp i plan (han är yttermittfältare i Udinese) och man kan väl säga att när Sanchez väl söker sig mot kanten så är det oftast i höjd med sidlinjen av straffområdet, Om du/ni förstår vad jag menar, dvs. att han inte slickar linjen på långsidan lika ofta som förr då Isla har tagit på sig lite mer av det ansvaret. Exakt samma roll har han numera antagit i Chiles nya 3-5-2 uppställning som är i princip exakt likadan som Udineses.

Under VM-kvalet agerade han högeranfallare i Bielsas 3-3-1-3 uppställning.

Så ja han är väl en klassisk ytter, men har numera blivit mer kreativ och fördelar mer boll än tidigare. Och dessutom med en central utgångsposition ungefär mellan mittfältet och Di Natale.
Inler spelar längre ner i banan.

Barcelona Antonio Puerta
2011-06-28 03:45
Realvirre

Håller med !
Real Madrid Realvirre
2011-06-28 03:06
Lite onödig diskussion att ta upp men dra inte alla över en kam. Kan hålla med om att pepes utvisning var klumpig men snarare en bedömningsfråga av domaren än självklar. Alves skådespeleri förbättrade ju knappast situationen men hur som haver, Sergio B gjorde en liknande grej mot Xabi i någon av de 4 matcherna och det blev ingenting. Att jämföra med De Jjongs karate spark är ju lite dumt eftersom den var ju rätt självklar men det är som sagt en egen bedömningsfråga.

Att både lagen snackar mycket är det ju ingen som förnekar men det var ju inte riktigt så som du skrivit utan media har förvrängt en hel del. Så även säkerligen med era spelares uttalanden. Dessutom det där med Ramos det var dock mot Lyon men tji fick vi! Men man skall förstås inte tro på allt de skriver.

Att Di Maria filmar mkt går omöjligen att förneka såsom vissa av era spelare.

Näst sist jag såg så skämde både lagen ut sig på plan.Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-06-28 02:39
Jag känner att jag behöver skriva av mig lite, annars kommer jag börja slå på väggarna här hemma.

Jag förstår inte hur Real Madrid fansen fotfarande klaga på att Pepe blev utvisad mot Barcelona, hur man kan påstå att domaren gjorde fel i den situationen och att Barcelona köpte domaren i den matchen. Ni som läst regelboken vet ju att det står klart och tydligt att om en spelare går in med dobbarna före så ska han få syna det röda kortet, oavsett om han träffar eller inte. Vi vet ju fotfarande inte om Alves blev träffad, men som sagt det spelar ingen roll.. går man in med dobbarna före som Pepe gjorde så är det självklart att man inte ska klaga på domaren om han tar upp det röda kortet. Jag kommer ihåg vilket snack det blev om De Jongs karate spark med dobbarna före på Xabi Alonso, då var alla madridare på domaren och ingen förstog varför han inte tog upp det röda kortet.

Sen så klagar så många madridare på att Barcelona spelarna går ut i media för ofta och snackar om Real Madrid. Är ni hjärndöda? Vad sa Ronaldo inför matchen mot Barcelona? "Dom gjorde 8 mål mot Almeria, låt dom försöka göra det på oss". Vad sa Ramos? "Vi kommer vinna mot Barcelona med minst 3-0" Vad sa ödmjuka Özil? "Det spelar ingen roll när matchen spelas, vi kommer vinna ändå". Vad gör eran tränare MR Porque? Klagar på spelschemat och säger att den spanska fotbollen anpassar sig efter Barcelona. Klagar på att motståndarna inte gör sitt bästa mot Barcelona när hans lag förlorar med hela 5-0. Vad gör Real Madrid ledningen? Anklagar Barcelona spelarna för dopning. Anklagar Sergio för rasistiska utalande utan något bevis, inte ens Marcelo har öppnat munnen angående det. Dom klagar på att våra spelare ramlar för enkelt och överdriver situationerna. Det är bevisat att killen som gjorde så madrid fick mest straffar i ligan rullar 6 varv efter att ha blivit tacklad.

Sluta nu gubbar, ni skämmer ut er på plan mot oss ni behöver inte skämma ut er utanför den också.
Atlético addeh
2011-06-28 02:07
barcetia

Kiko är ytter, inte högerback. Förstår därför inte riktigt sambandet mellan honom och Montoya.
Barcelona Alvés - Gago Barcelona número 10
2011-06-28 01:57
Får hålla tummarna på att det blir Aguero, Perfekt spelare till Barca som spelar som lever på tiki taka spel.. 23 år ung så Aguero - Messi - Pedro skulle fungera fint ett tag då Messi och Pedro är födda 87 och Aguero 88. Vill mest att Cesc ska bli klar då vi har ett relativt svagt mittfält om Iniesta och Xavi skulle gå sönder.. Känns inte som att Keita Affelay och Thiago kan fylla deras plats på plan som Fabregas skulle kunna.
Barcelona barcetia
2011-06-28 01:52
addeh -

att vi köper Kiko verkar för mig vara en indikation till att Montoya med säkerhet inte kommer finnas kvar till nästa säsong. Men han är duktig, det är han absolut.
Atlético addeh
2011-06-28 01:50
Värvas Kiko från Hércules lär han med största sannolikhet ingå i B-laget nästa säsong där han skulle få gott om speltid och även kunna träna regelbundet med A-truppen.

Jag ska inte påstå att Kiko är en dålig spelare, absolut inte. Men hans spelartyp finns det gott om i canteran och även om han skulle höja kvalitén i B-laget känns den inte helt nödvändig. Ska inte uttala mig alltför mycket heller då jag bara sett honom ett fåtal gånger.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-28 01:34
Alvés - Gago Barcelona número 10

Barca ska ju ha informerat sjukhuset i Barcelona om att dem ev. ska vara redo för en läkarundersökning för en ny spelare denna vecka.

Vem det blir är svårt att spekulera om, Kiko Femenia borde ju bli klar snart, dock så verkar ju denna vecka vara den veckan det avgörs om Cesc kommer till Barca eller inte, lägg dessutom till att han redan är i Barcelona. Sen Sanchez känns lite osäkert kring just nu.
Gällande Aguero så har Atletico sagt att dem vill ha en affär klar innan den 4 juli, så OM han skulle komma till oss bör det ju också bli klart inom snar framtid.
Barcelona barcetia
2011-06-28 01:22
F_C_B

Jag skulle säga att det är 3/10 kant. Början, sen fick han sin avancerade anfallsroll. Men vi lägger undan detta nu, börjar bli för mycket fokus på smådetajler och då har jag en tendens att bli för envis haha..
Annons: