/spanien/barcelona/forum/12928.aspx/spanien/barcelona/forum/12928.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 14:53
OTBAG:

I Barcas fall handlar det ofta om att köpa yngre spelare från små föreningar. I Arsenals fall är det fråga om att locka till sig spelare från ungdomsakademier i stora etablerade klubbar, Barca, Real Madrid och liknande klubbar. Det handlar inte om att köpa utan att locka dem med proffskontrakt. Det är lite skillnad.

Du drog upp den unga spelaren från Leeds United. Han har velat spela i Barca men han dög inte. Det är inte många ungdomar uppfostrade i de brittiska öarna som klarar av intagningskraven. Så du kan vara lugn;-).
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:53
Rambla~//

Eftersom vi inte är i behov av att lägga mer än det krav FIFA har så är det ju inte så konstigt att man inte lägger mer pengar än man behöver. Sen hade jag inte personligen haft något emot om vi gjorde det för att slippa höra att vi är omoraliska, men vi är knappast den enda klubben som är det - vilket även Barcelona har visat, trots det väljer ni inte att kritisera det utan ni väljer att endast återgå till hur omoraliska Arsenal är.
Spanien S-P
2011-06-26 14:52
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Klart Arsenals värvningar och försäljningar är en DEL av marknaden, eller säger du emot?

Klubbar som ni, Real, City och Chelsea har alla bidragit till att marknaden ser ut som den gör idag. Klart de flesta lag hänger med i den utvecklingen, så även vi - vilket leder till att vi begär ett högt pris för Fabregas. Är det under tänker vi inte sälja.

Menar du på allvar att Arsenals värvningar/försäljningar inte är en del av marknaden? Gosh.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:52
Dragon Blood

Ja men då så, vad jiddrar ni då om? Då är det ju klappat och klart.

Jag hoppas verkligen att han menar det också för personligen vill jag verkligen inte ha tillbaka honom.

Jesus, hur många gånger har vi haft den här diskussionen på det här forumet. Varför måste ni hela tiden terrorisera oss?
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:49
Rambla~

Han sade att han kommer att stanna om Arsenal vill ha honom kvar.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:48
OTBAG

Kompensation som är faställd av Fifa ja och som de är tvungna till. Det är knappast en överenskomelse mellan klubbarna.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:48
S-P

Suck....det är som att förklara astorfysik för en vägg. Arsenal är inte marknaden. Arsenal bestämmer inte priset, det utgår ifrån olika faktorer som i sin tur utgår från vad som finns i marknaden.

Dragon Blood

Om jag hittar så länkar jag till det.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:46
S-P

Om han nu vill spela kvar i Arsenal så finns det ju ett enkelt sätt att sätta stopp för allt det här. Det krävs bara att kycklingen själv, Cesc, går ut offentligt och säger det ni alla vill höra. Jag vill stanna kvar i Arsenal. Barcelona, snälla sluta upp med att hela tiden jaga mig. Jag är inte intresserad av att återvända till hönshuset. Fast han gör ju inte det, eller hur? :)
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:45
Rambla~//

Alla klubbar gör på detta sätt. I vissa klubbar sker det oftare än i andra, men om Arsenal värvar 10 spelare på detta sätt och Barcelona 4, är inte Barcelona också omoraliska?

Sen ger vi kompensation för spelarna. För Bellerin och Toral fick Barcelona 400.000 euro/spelare. Ingen jättesumma, men ändå kompensation.

el Maestro!//

Jag har inte försvarat Wenger, det enda jag ville veta var hur ni såg på saken när ni agerat på samma sätt.

Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Hur tänkte du nu?

Är din tanke att man ska köpa ex antal £20 miljoners spelare när man i samma veva ska betala av lån och skulder på ett nytt arenabygge och sätta ekonomin i fara? Ha i åtanke att vi har en splitterny arena samtidigt som vi genomgått en generationsväxling. Det är klart vi är nöjda med hur vår ekonomi ser ut idag efter att vi haft ett arenabygge och en generationsväxling på samma gång.

Att titlarna har uteblivit dessa år rör mig inte i ryggen, vi har överlevt som fotbollsklubb och framtiden ser otroligt ljus ut. Skulle däremot titeltorkan fortsätta i fem år till, då är det under all kritik.
Spanien S-P
2011-06-26 14:44
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Du säger ju emot dig själv.

Först säger du att marknaden sätter priserna för att sedan säga att ni skiter i Arsenals pris?

Hur ska du ha det?

PS. Vi betalar för talanger.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:44
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Så många som möjligt, antar jag.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:43
OTBAG

Chilla. Jag tycker bara att det är högst ironiskt att ni stoltserar med ekonomin i ett FOTBOLLSLAG.

Det är faktiskt rätt så lustigt hur Wenger har lyckats klamra sig fast vid tränarposten pga. "vi har bra ekonomi". Det är ju lätt att ha bra ekonomi när man köper spelare med 1 år kvar på kontraktet eller när man tar talanger utan att betala.
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:41
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Kidnappar de unga från La Masia? Är det så att vi gör inbrott i deras boende, kidnappar spelaren och sätter honom på en öde ö? Du tycker inte att spelarna själv har något att säga till om ifall de vill stanna eller gå?

Sen att du drar upp våra titellösa år är också komiskt, kommer du ihåg hur det var för Barcelona för ett antal år sedan? Varje gång en Arsenal-fan kommer in och försöker driva en diskussion så är det alltid Du som ska provocera, dumförklara och leka macho. Det är många av er som bemöter oss med respekt och är villiga att driva en diskussion, ta lärdom av dem.

Kasta inte sten i glashus.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:41
S-P

Du tycks inte förstå grejen. Så jag ska försöka använda "enkla" ord.

Cesc vill bara till Barcelona ifall han går. Om det ligger sanning i att han vill till Barcelona och om det är de enda alternativet. Varför ska vi betala det Arsenal vill ha istället för att förhandlar och pruta? Ingen i Barcelona, allra minst Rosell, bryr sig om Arsenal. Vi betalar ett pris som gynnar oss. Samma sak med Arsenal, ni skulle inte betala 10-20 miljoner extra för en spelare om ni kan pruta det till ett billigare pris.
Förstår du nu?

Dragon Blood

Det beror på vad du syftar på. B-laget, Cadete, Juvenil osv.
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 14:39
"Spanska tidningar hävdar att Barca har gått bakom Malagas rygg och betalat pappan pengar? Du har nog missuppfattat det här. Det är Malaga som har betalat ut en massa pengar till en 11-åriing för att han ska stanna".

Hehehe, det är nog Google-översättningarna som gör att vissa får allting i bakfoten. Missförstånd, missförstånd!
Att dag in och dag ut sitta och försvara hur Wenger agerar måste ändå vara rätt jobbigt i slutändan.
Istället för att lägga in en ordentlig investering på ungdomar i yngre åldrar så väljer Wenger att locka till sig 15-16-åringar som har bekostats av andra klubbar.
Det är så han bedriver sin filosofi. Det ska vara kvalité och det ska kosta så lite som möjligt. Det är Wengers filosofi. Kanske är det smart men då får räkna med kritik och ibland stämningar som det har skett.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:38
OTBAG

Komiskt? Du kanske skulle se i vilken stor utsträckning det sker i stället för att så fort ni hittar ett case om Barcelona, komma in här med era moraliska lektioner.

Ja, jag tycker att Arsenal är omoraliska och inte bryr sig om hur de snor spelare från andra klubbar utan att vilja kompensera klubbarna för det hårda jobb de lagt ner under flera års tid för att utveckla och utbilda sina talanger.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:38
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Det är relevant för att jag är intresserad av det.

Så, ingen som vet vart man kan se info om alla ungdomar i Barca? Hittar inget på wiki eller på FCB's hemsida.
Spanien S-P
2011-06-26 14:37
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Fabregas vill också spela kvar i Arsenal. Fabregas har ett kontrakt i fyra år till. Han är vår kapten och har gjort tredje mest assist Premier Leagues historia. Eftersom han är under kontrakt är det Arsenal som bestämmer om han ska säljas eller stanna.

Vill ni ha honom får ni punga ut pengarna vi begär, passar det inte så värvar ni honom inte. Hur svårt ska det vara? Det är bland annat ni som har gjort att marknaden ser ut som den gör idag.

Helt plötsligt passar det inte att värva dyrt, trots att ni varit med i leken tidigare angående dyra värvningar?

Priserna följer marknaden var det ja.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:37
När fansen i ett lag sitter på tronen och klankar ner på andra lag pga. deras ekonomi så vet man att något är fel. När deras ekonomi är viktigare än 6 titelslösa år....det visar ju ambition :P

Snacka om att Wengers propaganda har funkat, så länge Arsenal har bra ekonomi så är Wenger säker.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:34
S-P

Jaha och? Var det Merida som självmant kom på att gömma sig under flera månader? Var det han själv som kom på idén. Ah förresten, jag drar till London för att se om gräset är grönare där över.

Äh, varför försöker man ens.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-26 14:34
"Barcelona will in the coming days make a 13M bid for Fenerbahce left back defender Andre Santos (28). [fanatik]"

Lät ju inte så trovärdigt....OM det stämmer är det ganska korkat, varför lägga €13 Miljoner för Andre Santos och inte €3 Miljoner för Jose Angel? Aja lär ju ändå vara fake. :P

Sen ser jag att det återigen kommer massa Arsenalfans och tjafsar om Barcas ekonomi...
Bara för att Arsenals ekonomi är "stabil" så verkar deras fans tro att dem kan sitta och klanka ner på alla andra klubbaras ekonomier, har sett att dem klagat på även United för att dem har skulder.

Ja Barca har skulder, men klubben har sänkt dessa ordentligt sen Rosell och den nya ledningen kom. Barcas intäkter ökade iår och slutade på drygt €420 Miljoner, Man gjorde en förlus på €21 Miljonert , men den var bra mycket mindre än förra året. Klubben har sänkt sina utgifter och nästa år kommer Barca gå med vinst.

Arsenal borde för övrigt inte få kallas FC, borde heta Arsenal Ab istället, dem är ju mer ett företag än en fotbollsklubb...
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:33
S-P

Cesc vill bara till Barcelona, och om det är så att HAN vill till oss. Varför ska vi då betala så mycket för honom? Förklara gärna för mig. Det vore en sak om Cesc var öppen för Man C, Chelsea osv. men när det bara gäller mellan oss och Arsenal, vart är logiken i att betala så mycket för honom?

F*ck that. Ni fick honom och nu ska vi betala så mycket för honom. Var glada och tacksamma istället.

Dragon Blood

Hur är det relevant? Vi betalar klubbarna och förhandlar med de. Det kallas för respekt. Vi sitter inte och kidnappar talanger (Merida) eller skicka lobbyister som flörtar med ungdomar utan kontrakt.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:33
Rogge

Jag vill bara att Arsenal och Wenger håller sig borta från La Masia. Det börjar räcka nu. Det är allt.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:31
Rambla

Haha go man. GO! Jag älskar hur Arsenalfansen öppnar käften utan att veta vad de pratar om.

Spanien S-P
2011-06-26 14:31
Rambla~ @

Arsenal blev aldrig dömda, det var Merida som blev.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:31
Är det någon som kan tipsa om någon sida där man kan se nationaliteter på alla ungdomar i Barca? Vore intressant att se hur stor % som har värvats från utlandet.
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:31
Rambla~//

Jag kan mycket väl ha missuppfattat det jag hört från de som läser de spanska tidningarna som gett mig denna information.

Tycker dock att det är en aning komiskt att detta sker när stor del av Les Rambles kallat Wenger för pedofil och hur omoraliska vi är.
Spanien S-P
2011-06-26 14:31
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Marknaden sätter priset säger du. Är det då konstigt att vi vill ha över 50 miljoner pund får vår stjärna, som kommer hålla i över 10 år till på högsta nivå? Det är klubbar som ni som har gjort att marknaden ser ut som den gör idag, varför då gnälla när det helt plötsligt inte passar längre?
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:30
S-P

Merida och Arsenal, eftersom han då var en arsenalspelare, blev kallade till rätten och blev dessutom dömda att betala lite över €3m.


Blev inte Arsenal kallade till rätten när det uppdagades om trafficking med afrikanska barn mellan Afrika och Belgien? Ni arsenalfans är väl de sista som ens ska öppna käften med tanke på hur mycket ni verkar vara inblandade i.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:28
S-P

För det första så var det en helt korkad och irrelevant jämförelse. Ni sätter inte priset, priset utgår ifrån marknaden, annars så kunde ICA göra så att äpplen kostar 1000 kr styck (om man ska utgå från exemplet du tog upp.)

Poängen är att när man förhandlar så vill säljaren sälja för så dyrt det går medan köparen vill ha det så billigt det går. Det gäller att hitta linjen mellan de så att båda är nöjda. Vad vill ni att Barcelona ska göra? Betala det Arsenal vill ha bara för att göra er glada?

Ekonomi funkar inte. Låna en bok om ekonomi så ser du en helt fascinerande värld.

Snälla, väx upp. Livet funkar inte så.
Annons: