/spanien/barcelona/forum/12898.aspx/spanien/barcelona/forum/12898.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Koeman_4
2011-06-24 00:19
Grattis Messi på födelsedagen, ett år äldre, ett års mer rutin, du världens bäste!
Barcelona el Flaco
2011-06-24 00:17
Hetfield/

Gago var den som sa till Galilei att jorden snurrar runt solen och inte tvärtom.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-24 00:15
el Flaco

Om Gago hade sagt att upp är ner, så hade hela världen vänts upp och ner. True story.

addeh

Hehe true, vi ska vara tacksamma för det.Atlético addeh
2011-06-24 00:15
Hetfield

Att Zubi inte fått ned priset på Rossi måste väl ändå vara det bästa han "lyckats" med då italienaren inte har något här att göra. Det är en fantastisk spelare, men som jag ser det inget Barcelona-material.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-24 00:10
el Flaco

Håller med, tycker inte heller att man ska döma Zubi och Co innan Silly Season är över. För det första har inte ens transferfönstret officielt öppnat ännu, utan det öppnas den 1 juli. Så det är knappast någon panik.

Sen visst Malaga har värvat bra spelare, men dem spelarna är inte i närheten av dem spelarna Barca sägs vilja ha. Klart det går snabbare att göra klart med spelare som inte kostar närmare €30 Miljoner, vilket dem flesta av våra måltavlor gör. Man får ha förståelse för att det tar lite tid att fixa stora affärer.

Dessutom har ingen klubb gjort någon "storvärvning" ännu, så vi ska nog ha lite tålamod.

Men visst hade det varit skönt om en värvning blir officiel snart och så tror jag nog att det blir också.
Barcelona el Flaco
2011-06-24 00:06
En sak man ska komma ihåg är att Zubi inte arbetar helt ensamt, att han fattar besluten tillsammans med Bartomeu i första hand och även Rosell. Så att Zubi ska ta emot allt skit idag är lite orättvist.

Hetfield/

Fair enough. :)
Men hade Gago skrivit "rätvisst" hade det svenska lexikonet varit tvunget att rätta sig efter honom.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-24 00:03
Detta är vad Zubi har lyckats med hittills:

* Han har inte lyckats få ner priset på Rossi som är 30 miljoner.

* Han är så dålig på att förhandla att Sanchez pris har ökat med 1/3 från vad det var.

* Han har inte sålt Milito, Jeffren, Maxwell, Soriano än. Han har inte ens lyckats få småköp som Botia och Jose Angel.

* Det är fortfarande stalemate när det gäller Cesc.

Seriously, ta ut tummen ur röven och gör något vettigt eller anställ någon som har cojones. Jag vill ha sportchefer som Monchi, Galliani osv. sluga gubbar som skulle kunna sälja is till eskimåer.

Rosell anställde nog Zubi för att göra Pep glad, han gör allt för att behålla Pep.

el Flaco

Inte för att vara en douchebag, men ser att du skriver det ofta så rättar dig för din skull. Det stavas "rättvist", inte "rättvisst" :P
Barcelona Essienesque
2011-06-24 00:02
el Flaco

Jojo, men samtidigt får du inte glömma att spelarna kommer till Malaga! Betydligt mer lockande att spela för Barcelona, så den skillnaden borde egentligen jämna ut sig.
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:59
Innan vi börjar hylla Malaga för sina värvningar ska vi ha i åtanke att för det första har de köpt spelare som inte funnits under vår radar och för det andra har deras "ägare" betydligt större plånbok än Rosell.

Jag är nöjd så länge vår ledning inte betalar överpriser för spelare som inte är tänkt att gå in i startelvan. Jag avvaktar med att göra min bedömning av Rosell, Bartomeu och Zubi tills efter silly season är över.
Barcelona Essienesque
2011-06-23 23:58
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Tänkte likadant idag. Malagas sportchef eller whoever det är som utför deras värvningar är boss-status. Zubi vet nog inte vad han gör i sina förhandlingar. Beter sig som att han prutar med frukthandlare i Thailand eller något.
Atlético addeh
2011-06-23 23:57
Frodo & Hetfield

Sant. Málagas representanter verkar göra ett fruktansvärt bra jobb. Snabba och bra affärer, utöver Joaquín då som blev ganska långdraget. Känns inte som det är över ännu.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:51
Hehe, jag tror att Zubi går runt och tänker "S*it, hur fick jag det här jobbet egentligen med uselt CV?!"

Anställ personen som fixar spelarna till Malaga....
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:43
Att döma av allt jag har hört får jag känslan av att Pelé inte väckte känslor bland fotbollsälskare. När folk pratar om Garrincha och Maradona är det främst glädjen som dessa spelare väckte genom sitt spel som man kommer ihåg och värdesätter.. När det gäller Pelé handlar det mer om beundran för allt han vann och alla mål han gjorde, fast man ser inte samma glöd i ögonen från den som berättar till skillnad från när det gäller de två andra förstnämnda legenderna. Det är väl en smaksak antar jag och det finns säkert de som minns Pelés glansdagar med nostalgi, men av det jag har varit med om är det inte i närheten av att vara lika frekvent som med t.ex. Maradona.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:42
Frodo

Det är precis vad jag säger. Det Pele gjorde var stort under HANS tid, men i dagens moderna fotboll där spelarna har sådana höga krav och standard på deras träning och kost osv. så finns det faktiskt en chans att Pele skulle vara dagens Robinho. En brasse med tricks i backfickan, men inte särskilt bra.

Det är allt jag säger. Om man ska tillhöra topp 10 så ska man vara relevant, det är inte Pele med tanke på standarden vid den tiden.
Barcelona Frodo
2011-06-23 23:38
För mig är Messi tidernas bästa spelare. Eller snarare, den bästa spelaren jag har sett. Det vore dumt av mig att försöka jämföra honom med Maradona, Pele, Cryuff, Beckenbauer etc då jag inte har sett de spela fotboll (några klipp från youtube är värdelöst).

------

Det är helt sjukt hur snabbt och tyst Malaga fixar sina deals. Det är inga megasummor à la City heller (kan tänka mig att lönerna är rätt saftiga dock) så det är imponerande hur de får jobbet gjort. Zubi och gubbarna verkar å andra sidan få inget gjort varken smidigt eller billigt.
Atlético addeh
2011-06-23 23:35
En stor skillnad är att i framtiden kommer man kunna kolla på alla matcher som spelas just nu. Det hade varit en annan femma om man fått se alla matcher Pelé spelade. Nu har man bara sett några suddiga klipp och i ärlighetens namn ser de ganska löjliga ut.

Fotbollen kommer utvecklas, men man kommer i framtiden mycket enklare kunna titta tillbaka på vad dagens fotbollsspelare uträttade.
Barcelona Frodo
2011-06-23 23:33
Hetfield

Det är svårt att jämföra spelare från olika generationer med varandra. Sporten går alltid framåt. Den bästa sprintern på 100 m för 50 år sedan har betydligt sämre tid än Usain Bolt. Det betyder inte att överlägsna sprinters framgångar från förr inte var imponerande på den tiden. Om 50 år kommer vi att ha tennisspelare som tack vare bättre forskning och träning kommer att kunna serva hårdare, ha bättre fotarbete, vara mer atletiska och helt enkelt vara bättre tennisspelare än Federer. Maradonas bollkontroll i hög fart framstår inte som särskilt märkvärdig om man jämför med Messis idag men man måste se det ur hans samtids perspektiv. Man ser hur dominant han var på klipp och det är nutidsperspektiv för respektive spelare man måste se det ifrån.

Det är som att det finns mer kunniga vetenskapsmän än Einstein idag. Har de mer kunskap? Javisst, men han var mer banbrytande och före sin tid. Det är likadant med många av de stora spelarna. Argumentet är inte helt klockrent men förstår du poängen?

Dessutom ska man inte klanka ner på den brasilianska ligan alltför mycket. Den höll säkert en väldigt hög klass på den tiden med tanke på VM-gulden de radade upp och dessutom finns det inte många konkreta bevis som pekar på att europeiska ligor var starkare på de tiden. Och vad gäller Henrys framgångar så kan man ju om vill vara dryg säga att PL var den fjärde bästa ligan under hans storhetstid.

Dessutom kan jag inte riktigt uttala mig om Peles storhet. Jag har inte sett honom spela (bara vissa highlights från VM) vilket inte är tillräckligt mycket enligt mig.
Barcelona Shanghai
2011-06-23 23:21
Frodo


Håller fullständigt med dig. Jag och min vän (Madridista) brukar bråka om Messi vs Cristiano. Han säger "Messi skulle aldrig lyckas om han hade spelat i United för han är dålig och vågar inte ha den utmanningen." han säger så om Xavi och Iniesta också.
Barcelona Sano97
2011-06-23 23:21
Haha en av de galnaste rykterna jag har hört!!!!!!!


Patrik sjögren asså, KATASTROF!!!!!!!
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:19
Hetfield/

Då borde vi istället byta samtalsämne till "bäst under sin tid", för under sin era var Pelé en av de bästa, hands down. Att jämföra spelare från olika epoker elelr utse en GOAT i fotbollen är omöjligt eftersom den hela tiden utvecklas.
Spanien Clichy #22
2011-06-23 23:16
Hetfield - Thiago isn't going anywhere //

Å andra sidan kan man säga att man skulle vilja se hur Henry skulle klarat sig om han fått samma träning som Pele. Jag gillar inte Pele medan Henry är en av mina absoluta favoritspelare, men det är väldigt svårt att jämföra spelare från olika generationer, och jag tror man måste acceptera att de bedöms utgående från sin egen tid.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:15
el Flaco

Nej precis, Messi må bli den största nu, men om 60 år så kommer det säkert finnas en fotbollsspelare som kommer att bli ännu bättre.

Fotbollen utvecklas likt allt annat. Du kan inte jämföra dagens mobiler med de från 90-talet. Peles storhet är relevant till hans tid, han är inte relevant idag. Henry, Zidane osv. är relevant än idag.
Barcelona Frodo
2011-06-23 23:15
Lite off topic men det är intressant att höra hur väldigt många som följer fotboll här i Sverige klagar på att det inte finns någon lojalitet i dagens fotboll där spelare byter klubbar hela tiden. Spelare som Maldini, Del Piero, Scholes med flera hyllas för att de stannat hela sin karriär för en klubb men när det gäller Barcaspelare är tongångarna annorlunda. Då ser man lojaliteten som något negativt och man ifrågasätter varför de inte byter klubbar för att "utmana sig själva". Efterblivna argument som "de kan inte spela någon annanstans" kastas frekvent runt och spelarnas lojalitet ses som något negativt. Kommer inte det populära ordet "hyckleri" som överanvänds något grovt väl till hands för att beskriva det märkliga resonemanget?
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:11
hetfield/

Att döma av dina argument komemr inte heller Messi, Zidane och Maldini heller höra till top 10 om 50-60 år eftersom fotbollen lär utvecklas ännu mer och nya, bättre stjärnor dyka upp? Ingen annan i världen har kortare minne än en fotbollssupporter, sannerligen.

Ingen jämför Pelé med dagens spelare. jag säger bara att det han gjorde back in the days står inristat i sten och går inte att suddas bort. Att han nämns bland de fem allra bästa genom tiderna är i mitt tycke mer än befogat.
Barcelona Hola Culès
2011-06-23 23:10
Jag tror faktiskt inte att Hetfield överdriver faktiskt om man tänker efter vilka försvarare fick Pelè möta? Vilka fick Henry möta, Tror nog inte defensiven var den bästa i brasilien på den tiden
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:07
el Flaco & Frodo

Pele är som ett flygplan från 50-60 talet. Kan den flyga idag? Ja visst.
Är den lika säker och bra som dagens flygplan? F*ck no.

Jag tycker inte att Pele ska nämnas bland de 10 bästa genom tiderna. No way. F*ck no. No way josé. No.

Förövrigt så är Henry Arsenals bästa målskytt genom tiderna, han tog de mer eller mindre på egen hand till CL-finalen, han har vunnit alla titlar det går att vinna, båda klubblag och internationellt. There you go. Argumentera för att Pele är bättre än Henry, go ahead :P
Barcelona Hola Culès
2011-06-23 23:04
Malaga satsar för fullt! Läste tidigare att dem var intresserade av Didier Drogba också något man får ta me en nypa salt
Barcelona el Flaco
2011-06-23 23:02
Hetfield/

"Jag skulle vilja se Pele klara sig i dagens CL".

Äsch, det där är det sämsta argumentet i hela världen. Helt orättvisst och absurt jämförelse. Man kan endast jämföra en spelare mot andra som spelade under samma era, samma epok, Pelé höll en relativ jämn nivå under många år, såväl i landslaget som i klubblaget. Det är allt som räknas.

Antar att någon snorvalp om 50 år kommer slänga ur sig "Det Messi gjorde förr var ingen big deal, han hade inte klarat av tempot i dagens fotboll".
Barcelona Frodo
2011-06-23 23:01
Hetfield

Överdriver du inte ganska mycket nu? Henry, Maldini etc större än Pele? Att spela i ett klassiskt lag som Santos på den tiden var också stort. Jag tror inte att spela i Europa var en sån stor big deal på den tiden. Nu är det svårt att med säkerhet uttala sig om spelare från förr man inte sett men av allt det man sett och hört är Pele en av de riktigt stora. Jag tror knappast att han var en bluff likt Beckham som fått ett sånt bra rykte pga utseende och sponsordeals etc.

Men jag har hört att Garrincha var mer talangfull och en bättre spelare än Pele av vissa old-timers. Om det stämmer eller inte har jag ingen aning om men Brasilien hade ruskigt starka landslag förr i tiden med många duktiga spelare.

Däremot håller jag med dig om att Pele är fruktansvärt jobbig. Snackar bullshit i pressen hela tiden, tippar alltid fel, gör allt för pengar och visar på en äcklig arrogans.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-23 23:00
elbraco

Det är sådana argument som får en att bli irriterad:
"note: sites like goal and espn publish this quote from pele: "Messi better than Pele? To get there he needs to score more than 1283 goals."
Please brother.

Snälla, om Messi hade spelat i brasilianska ligan vid den tiden så hade han gjort minst lika många mål. Det är ingen större bedrift. Romario gjorde 1000 mål, men han spelade i en modernare tid och i Europa.
Annons: