/spanien/barcelona/forum/12852.aspx/spanien/barcelona/forum/12852.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2011-06-29 09:29
Kikade på ett klipp från ManC sida, en gammal match mellan City och United. Väldigt skön domare var det, kolla från 2:10 och framåt.

För övrigt var det ju fortfarande svartvit TV som gällde för många då, bra att båda lagen har helt släta tröjor.
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-06-29 04:16
Gonzalez_Barca

Jag förstår inte hur man kan tycka att en spelare är dålig när han representerar världens bästa klubblag, och världens bästa landslag.

Under VM så startade Busquets varje match för Spanien, utan att bli utbytt en enda gång, när Spanien var tvungna att anfalla ännu mer så bytte man ut Alonso istället, inte Busquets.

Precis som du säger, killen är fotfarande ung och kan bara bli bättre!
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-06-29 04:09
basaric - Cesc? No! Gago? Yes!

Ähh det krävs att Busquets sänker de i el clasico för att de ska hålla käften och inse. Var samma med Pique, han var en medelmåtta 08/09 enligt dom fram till 2-6 matchen, sen dess har de inte sagt ett piss. Samma med Pedro, medelmåtta fram till Bernabeu clasicon 09/10 då han sänker Madrid, de har inte sagt något ont om honom sen dess.

Roliga är att jag skrev detta på deras forum för ett tag sen, åkte på en livstidsspärr och har aldrig suttit min fot där sen dess, förutom ett antal gånger då det varit något stort på G (clasico, CL-final etc)

Men jag håller med, hur illa än Busquets beter sig när bollen är "död" så är han en av de smartaste spelarna i fotbollen, no doubt. Sen se hans ålder, sjukt hur han kan vara så mogen i sitt spel. Busquets kommer vara kvar i Barcas mittfält fram tills 2020, om han inte ställer till det ordentligt.
DavMessi
2011-06-29 04:08
Gio Style

Nej nej, det var inte dig jag tänkte på...fast nu när jag tänker efter...:)

Det där var en översatt text direkt från italienska till engelska i google translate, så det blir helt fel (såklart). Ordagrant sa Mancini "Jag har pratat med Alexis och han var glad över att komma till City men priset var alldeles för högt så vi har dragit oss ur kampen"

Tar inte illa upp, ville bara att ni skulle förstå att han var villig att gå till City från början. Han föredrar säkert Barcelona men på vissa låter det som om City är de onda från England som inte förtjänar att köpa Sanchez.

Jag släpper Sanchez nu för i år, han går antingen till Barcelona eller så stannar han ett år och ruttnar, det är hans egna val.

OT: Det är så jävla oskönt att skriva på iPaden, aldrig mer...var tvungen att skriva detta, den har tagit kål på min nacke och mina handleder.
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-06-29 03:52
"Satt med min vän Leonardo Castelli (som jobbar som fotbollsagent) i Rom nyligen och åt middag när Leo frågade mig vem jag trodde han tyckte var världens bäste taktiske spelare numera. Jag svarade ‘Busquets… möjligen van Bommel’. ‘Nej’, sa Leo. ‘Inte van Bommel. Busquets. Se hur han rör sig på planen, hur han tar ansvar över ytor som Barca ger upp. För mig är han ett geni’, sa Leo. ‘Han får mycket beröm i Italien’ sa Leo. Leo kan sin fotboll. Italien också."

Det är verkligen bara Real Madrid (som vanligt) som inte kan se storheten i den här spelaren. Så mycket skitsnack ifrån deras sida så det inte är sant.

Killen är given i världens bästa klubblag, och i världens bästa landslag (där han går före Alonso)
Barcelona Gio Style
2011-06-29 03:45
DavMessi:
Du syftar nog på mig?
Det var en herre här för ett tag sen som plockade fram orden ur munnen på mig och bestämde att jag hade sagt att "han älskar Barcelona och hatar England". Något jag aldrig sa, han hette DavMessi ;)

Jag sa att han föredrog Barcelona, att han ville hit. Inte att han hatade allt annat som du menade att jag hade sagt.

" I talked to Sanchez, said he was available to come to the City, but then withdrawn."

Vad menas med det någon? Är det fel på mina eller Mancinis engelska kunskaper? "Han sa att han var tillgänglig för att komma till City, men ångrade sig sen". Eller?

PS. Ta inte illa upp, var verkligen inte meningen om du skulle uppfatta det så.
Atlético addeh
2011-06-29 02:43
Får väl ta och bita i kudden jag också, börjar bli sent. Skön diskussion som sagt!

Bona nit!
Barcelona barcetia
2011-06-29 02:38
Tror inte det var att Pep kom som gjorde att Bojan failade, tror mer det var att el dios del futból fick en chans att spela som falsk nia, gjorde hattrick och ville fortsätta på den positionen som gjorde att Bojan failade :-)

Peps briljans ledde till Bojans tyvärr, failure. Nu är det för sent för mig, ska upp 8 imorgon och jobba. Fantastisk diskussion!

Edit: Hahahah gillar att du editerade ditt inlägg till underbar diskussion samtidigt so jag skrev fantastisk diskussion.

Great minds think alike!
Atlético addeh
2011-06-29 02:36
barcatia

Copa del Rey-finalen såg jag och du har rätt, trots att Dongou bara spelade några minuter skapade han riktigt mycket.

Deulofeu är en talang utöver det vanliga. Om inte skador eller något annat kommer i vägen kommer han kunna gå väldigt långt, det är ingen tvekan om det. Var lite synd att han inte fick hoppa in mot Real Sociedad och göra A-lagsdebut i slutskedet av säsongen.

Under Rijkaard var spelsystemet lite annorlunda då man spelade med Eto'o som renodlad striker, precis i den positionen som Bojan trivs allra bäst. Det är där han gjort alla sina mål i ungdomslagen och det var där han gjorde succé under sin första säsong i A-laget. Sedan kom Pep, och även om Bojan gjorde en mycket stark vår 2010 har han haft väldigt svårt att prestera kontinuerligt de senaste åren.

Tanken var väl att Bojan skulle vara färdig som "lärling" nu och ta nästa steg. Tyvärr föll inte alla bitar på rätt plats och det blev en väldigt misslyckad säsong för 20-åringen.

Underbar diskussion förresten!
Barcelona barcetia
2011-06-29 02:25
Det är faktiskt svårt att få tag på Juvenil matcher men jag har väl sett de 10 sista matcherna iallafall, i de flesta har Dongou fått medverka. Han kom in sista 5 minuterna i CdR finalen och skapade direkt 3 målchanser.

Tillsammans med Deulofeu är dom ostoppbara som jag även skrev i gästkrönikan som kom upp för två dagar sen. Alltså, en sådan duo är det längesen jag såg, speciellt mellan två anfallare. Det är så sjukt att det knappt går att beskriva. Dongou är född 1995, spelar med 92or. Deulofeu 94, spelar med 92or och är världens högst bektraktade 94a...(kan inte finnas någon annan, ejofficiellt dock).

Bra summerad artikel, håller med allt. Dock något som är intressant för mig är att Bojan ändå lyckades bra förra året. Och under Rijkaard. Då slog en tanke mig. Om du tittar på lilla söta Bojan som är så osäker, så kul-lös(syftar då på pungkulor), så ung och liten till kroppen, är han en spelare som behöver mycket kärlek. Efter att Henry(som var Bojans mentor förra året) lämnade, så fanns det ngen kvar att stötta honom genom de svåra tiderna. Detta kombinerat med Messi, som blir vansinnig om man slår felpass, personlighetslösa(på plan) Iniesta, Xavi och Pedro, så kan man ändå förstå den lille Bojan.

Jämför med Ronnies tid. Slog du en felpass, drog iväg ett skott som gick över läktaren, fanns det ändå leende på Eto'o och ROnaldinhos läppar då tanken var god.

Säger inte att det måste vara såhär men det är en teori iallafall.
Atlético addeh
2011-06-29 02:16
barcetia

Då förstår jag. Det var inte riktigt så jag menade, höll med Hetfield i hans åsikt att han inte trodde på Rochina, nothing else.

Ja precis, det är exakt samma problem för Bojan. Skrev en krönika om det för ett tag sedan som du kan läsa i länktips. Det är knappast Bojan det är fel på, det är snarare att dagens Barcelona och han inte klickar. Ingen position är riktigt lämpad för honom då han inte är någon ultimat spelare att ha på kanten.

Skriver under på sista stycket. Har inte sett särskilt mycket av Dongou än men av det jag läst och hört besitter han på en enorm potential och hans målsinne går inte ta miste på. Bara att han är den enda förutom Messi som representerat tre olika åldersgrupper under en och samma säsong - och dessutom gjort mål för var och en är mäkta imponerande.
Barcelona barcetia
2011-06-29 02:06
addeh

Nej nej men i.om att Hetfield först sa att rochina var en medelmåtta och att du sen sa att du höll med om hans åsikt trodde jag per automatik att du också menade det.

Ja. Haha att en sån här lång debatt framstår ifrån att jag säger att rochina har en chans att bli en stjärna är ju grymt!
Det är det som talar emot Bojan också lite. Pep försöker göra om hans position till wingforward, något som han inte verkar kunna. Han har ju inga egenskaper som en falsk nia behöver heller.. vet inte vad som kommer hända i BOjans framtid..

Ska tillägga, jag tror varken Bojan eller Rochina kan klara sig här. Den av våra renodlade anfallare som har störst chans är Dongou, och det är för att han är så jävla bra.
Atlético addeh
2011-06-29 02:01
barcetia

Som sagt, det som mest talar emot Rochina är att han spelar som en renodlad nia, alltså striker. Den positionen är i mångt och mycket obefintlig i dagens Barcelona där Messi agerar någon sorts släpande anfallare bakom två ytterforwards.

Rochina kanske lyckas någon annanstans, men i Barça tror jag hans dagar är räknade.

För övrigt är har jag aldrig sagt att Rubén är en medelmåtta, du måste ha läst fel i sådana fall.
Barcelona barcetia
2011-06-29 01:54
addeh

Ta Nolito som exempel. Han exploderde totalt förra säsongenoch då var han 24. Rochina har två år på sig enligt mig i reserv nivå. Han har inte fått starta så mycket i B-laget då han fortfarande var ung. När man som spelare får spela för U17, U18 och U19, är man ingen medelmåtta. Kanske inte potential till världsspelare men mer än medelmåtta är han definitivt. Väntar på hans explosion, förväntar att dn ska komma närsomhelst.

Frågan är ju hur "lönt" det är som ung spelare och vara tredje alternativ bakom 2 jämnåriga spelare som redan är kända bland många culés, en som är fanfavorit..

Som svar på din edit, nej det är väldigt sant. Gai Assulin är ju det bästa exemplet, även om hans skadeproblem var hans frmsta anledning. Bojan kan väl även finnas med på en hint där men jag tror på Rubén.
Atlético addeh
2011-06-29 01:48
barcatia

Balliu kan ju även spela vänsterback, det var mest där jag tänkte honom i B-laget. Fast även där kommer han få tufft att ta plats trots att Abraham försvunnit. Planas lär, om han slipper skador, ta den ordinarie platsen till vänster och Muniesa, som garanterat kommer få mer speltid centralt, kan vikariera som när Planas inte spelar.

Angående Rochina så måste jag hålla med Hetfield, tycker inte alls han rosat marknaden varken i Barça B eller i Blackburn. Dessutom är han en renodlad nia, en position som i A-laget är mer eller mindre obefintlig numera.

Bara för att en spelare gör bra ifrån sig i Juvenil A betyder inte det per automatik att han kommer göra det på en högre nivå där motståndet är tuffare.
Barcelona barcetia
2011-06-29 01:43
Jose Angel (Sporting): "Barcelona? This train only passes once and you have to take it. I hope it'll be possible." [com radio]


ZUBIIII MAKE IT HAPPEN!!!!

Hetfield

Skämtar du eller? Har du någonsin sett honom spela för Juvenil A? Haha jaja absolut han har ju spelat 26 matcher på 4 år också vill Blackburn woops ha honom.. Vilken underbar logik
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-29 01:43
barcetia

Återigen, du har tydligen inte sett Rochina. Han har bara gjort 26 matcher och 4 mål mellan 2008-2011. Hur kan du jämföra Rochina med Soriano som har gjort 32 mål?

Rochina är en medelmåtta, han är inte ens en startspelare i Blackburn.
Barcelona barcetia
2011-06-29 01:37
addeh

Även Ivan Herrera!
Balliu vet jag inte.. han kommer delta i B-lagets försäsong för att försöka övertala Eusebio att han är bra nog. Sergi Gomez, Espinosa, Deulofeu och Rafinha är redan B-lagsspelare(officiellt). Dalmau kommer nog också officiellt att bli det senare i veckan.

Det ryktades faktiskt om att dalmau skulle släppas nu i veckan men hans agent dementerade, därav är jag säker på att han antigen kommer till Barca-B eller släpps.
Ivan Balliu har nog ingen framtid för oss, framför honom finns Dalmau och Montoya. Glöm det säger jag bara, bättre att flytta för honom.
Definitivt på det första stycket. Skador och diverse har också mycket med det hela o göra. Skador förstörde Muniesas chanser med A-laget denna säsongen dessvärre, hoppas han blir av med dem.

Hetfield

Rochina medelmåtta? Absolut inte. Han har nyss fyllt 20.. Du får att låta som om Soriano är någon medelmåtta också, det skulle vara en katastrof och säga något sånt. Tack vare Soriano är vi idag i Segundan. Tack vare Soriano har vi möjlighet att spela Juvenil spelare utan att oroa oss över relegation..
Bojan har så pass hög potential att det är tt under att han inte är bättre än vad han är. Han måste skaffa kulor och spela bra när ha får chansen.
Atlético addeh
2011-06-29 01:27
barcetia

Kan hålla med dig om att Muniesa besitter större potential än Fontás, men gör den sistnämnde bra ifrån sig kommer han nog bli svår att rubba i framtiden. Annars är Muniesa en stor favorit hos mig, lyckas han inte ta plats som ordinarie mittback i framtiden hoppas jag han gör det som vänsterback.

Blir för övrigt intressant att se vilka av Juvenil A-spelarna som flyttas upp permanent till B-laget nästa säsong. Dalmau, Sergi Gómez, Balliu, Espinosa, Rafinha, Deulofeu, Ella & Etock känns som de med störst chans, där några, tänker på speciellt fyra, känns givna.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-29 01:27
Det är stor skillnad. Rochina ägs av Blackburn och han är högst medioker. Han var ingen större hit i B-laget och blev petad av Soriano.

Bojan har potential.
Barcelona barcetia
2011-06-29 01:19
Hetfield

Om Bojan åker till Roma nästa år, räknar du honom inte som Barca spelare? Barca har fortfarande 2 miljoner euros köpoption kvar, därför räknar jag honom fortfarande som en möjlig spelare till Barca.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-29 01:17
barcetia

Rochina spelar i Blackburn.
Barcelona barcetia
2011-06-29 01:14
Hetfield

Har sett honom spela varenda match i både B-laget och A-laget även några på Juvenil nivå. Visst han är ett säkert kort, dock behöver vi nu en spelare som kan fylla på för Puyol i framtiden och det är inte Fontas. Tycker inte han har det lilla extra som behövs. Han är otroligt säker med bollen och hans framåträder är underbara att kolla på, men defensivt tycker jag inte han är El Clasico nivå. Däremot Muniesa, där har vi en kille som kan bli kapabel att ersätta el Capitan.

Framåt behöver vi inte oroa oss, så mycket talang att det MÅSTE komma 1-2-3 spelare.

Alexis Meva, Rafa Mir, Enguene, Espinosa, Deulofeu, Dongou, Etock, Rochina... klarar inte minst 2 av dessa att ta sig till tpopen får ni lov att skjuta mig.


Och glöm inte Grimaldo. Min favoritspelare efter Deulofeu och Espinosa i hela La Masia! 15 bast och redan otroligt mycket klass!
Atlético addeh
2011-06-29 01:11
barcetia

Den där försvarsuppsättningen ser betydligt bättre ut, fast alla lär nog inte, som du var inne på tidigare, ingå i A-truppen då många skulle få väldigt lite speltid då. Både Sergi Gómez och Muniesa är väldigt unga och lär inte vara spekulanter på en permanent A-lagsplats på minst ett par år.

Det blir intressant att se hur det blir med Botía. Jag är inte helt säker på att han kommer, just med tanke på hur många mittbackstalanger vi har på uppgång just nu.

Vi får se hur det blir med Fontás. Han gjorde det bra när han fick chansen i A-laget under våren men Pep vill nog se hur han presterar på försäsongen innan något fast beslut tas om framtiden.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-29 01:08
Du har tydligen inte sett Fontas. Fontas är den säkraste och klokaste av alla mittbackarna i B-laget.

Han spelar otroligt klokt och har en väldigt känslig vänsterfot. Dessutom så har Muniesa spelat mest som vänsterback då mittbacksplatserna är så överfyllda.
DavMessi
2011-06-29 01:08
Jag hatar Zamparni och Pozzo. Sanchez har gjort en bra säsong och Pozzo vill ha en halv miljard. Det var rätt av City att dra sig ut ur affären. Udineses taktik är ganska simpel, låt City berbjuda höga priser, få Barcelona att följa med och tillslut sälja till den som betalar mest och helst Barcelona. Nu har Pozzo skrämt iväg City och han kommer inte få ett högt pris för honom. Jag hoppas att detta blir som D'Agostino. Han vägrade att sälja honom, ett år senare så sålde Pozzo honom för kaffepengar.
Barcelona barcetia
2011-06-29 01:03
addeh
Jävlar vad fel jag hade.

RB: Alves, Montoya
RCB: Piqué, Bartra, Goméz
LCB: Puyol, Muniesa, Fontas
LB: Abidal, Adriano
så vill jag ha det nu iallafall. Haha lite pinsamt.
Det är med inklusionen av Botia som försvårar allt. Det är kanske därför vi inte skyndar på köpet Botia förresten.. I nästan samtliga matcher där jag sett honom spela harhan varit RCB och är kanske därför obekväm i LCB rollen som vi vill ha nyförvärv till.
Sant. Skyller på tiden. Jag sitter här och säger att Bartra inte är LCB och ändå inte kan förstå varför Fontas får platsen framför honom.. haha sparar dig mödan och facepalmar mig själv. Fyfan vilken tabbe. Nä då hade du ju en bättre försvarsuppställning, absolut.

Men tycker fortfarande inte Fontas är o hänga i granen. Så han borde ersättas.
Barcelona barcetia
2011-06-29 00:56
DavMessi

Intressant. Tack för upplysningen.
Atlético addeh
2011-06-29 00:55
1.70

Bartra har gjort det bra som högerback både i A- och B-laget när han fått chansen, men Pep visade under våren tydligt att han tror mer på Montoya på den positionen då det alltid var han som blev uttagen när det fattades ytterbackar. Något som visserligen inte är onaturligt på något sätt, då Montoya är högerback i grunden, medan Bartra trivs bäst centralt.

Montoya har imponerat så pass mycket på mig att han blir en av de unga spelarna jag ser fram emot att följa allra mest nästa säsong.

barcetia

Din logik tryter lite då du först menar att Piqué, Puyol, Botía & Bartra samtliga är RCB, för att i nästa mening säga att du helst ser dessa fyra i 2012/13-års försvarsuppsättning. Känns lite märkligt att inte ha någon mittback som trivs allra bäst till vänster?

Att Fontás får chansen före Bartra är inte alls konstigt då det har just med det ovannämnda att göra. Andreu är vänsterfotad och trivs bäst till vänster i mittförsvaret, en position där konkurrensen inte är så hög och där det bara är Milito i truppen som har det som sin naturliga position, men även Abidal som gjort det strålande där. När Puyol och Piqué spelar tillsammans brukar den förstnämnde ta position till vänster då Piqué är den som sköter uppspelen.

Sedan ska jag inte ta ifrån Fontás någonting då han gjort det mycket bra i B-laget och visat upp stor mognad och lugn i sitt spel. Det är inte "bara tur" att just han fick chansen när Abidal var borta. Han var värd platsen.

Sätter en stor peng på att Fontás blir uppflyttad permanent inför nästa säsong. Allt annat vore faktiskt väldigt märkligt.
DavMessi
2011-06-29 00:53
barcetia

Nej, Mancini har uttalat sig nu om hur läget varit. Han har snackat med Sanchez, och han har varit intresserad av en flytt. De har dragit sig ur pga. priset. Jag sa att han var intresserad att gå till City men en viss person hoppade på mig och ville övertyga mig om att han bara älskar Barcelona.

Guest of Special Transfer, aired on Sky Sports, Manchester City coach Roberto Mancini did the English club market: "it's early to return to Italy, England are going quite well. Football italiano I miss, I see it on tv, I miss the Italy. Return to Inter? Have already been four years and I did what I needed to do. Milan? No, at this time in the future you never know. Gasperini is a good coach, has done a great job with the Genoa and I think I might be the right coach for Inter. If Leonardo chose another path I think it's fair to respect his choice. I talked to Sanchez, said he was available to come to the City, but then withdrawn. After the last bid we are out of the running for the Chilean. Cerci? We have several goals, definitely good and young footballers can affect us. We have not closed for anyone, we will do so shortly. Tevez is a good player and I think that will remain in the City. I have three strikers, we need another striker. Balotelli to Milan? For now certainly not, in future, you never know. The English and our supporters have taken to ben wanting. Lavezzi I like very much but I don't think is worth the 30 million provision. Close to Juventus? Never, of meetings if they are many but never anything concrete ".

Översättning av vad Mancini sa, läs "I talked to Sanchez..." Detta är inte fejk eftersom att han blev intervjuad av en radiostation...

Annons: