/spanien/barcelona/forum/12810.aspx/spanien/barcelona/forum/12810.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-07-04 16:25
heager

"Jag tycker man ska ha två spelare på varje position, och jag har alltid efterfrågat en mittback och inte en vänsterback."

Det är något de flesta storlag och tränare eftersträvar, att ha de bästa möjliga spelarna på respektive postion. Ja förutom Mouinho, han tycks behöva minst tre på varje position.

Pep däremot är lite annorlunda. Vad gör han? Jo, istället vill han ha en lite mindre och tight trupp. Han spelar istället spelare på positoner som inte är deras naturliga eller ordinarie om man vill kalla det så. Det är bara att kolla på Mascherano och Busquets den gångna säsongen. Abidal som mittback är ett annat exempel. Adriano kan spela både till höger och vänster. För att inte tala om Iniesta som nog har flyttat runt mest av alla de senaste säsongerna. Jag förmodar att det är vad som kallas totalfotboll, att ha spelare som behärskar många olika positioner.

Om det är bra eller inte kan man ju diskutera. Uppenbarligen har Peps strategi fungerat rätt så hyfsat för att uttrycka det milt även om han kanske haft lite tur när det gäller svårare skador.
Barcelona Barca Barca
2011-07-04 16:17
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Puyol är oftast halvskadad, Abidal är grym men kan få vikariera på vänsterbacken mycket, Fontas orutinerad, Mascherano är en mittfältare trots att han skötte sig utmärkt som mittback, samma med Busquets. Tror vi behöver en mittback. Sen är inte Rakitskiy en dålig spelare, Chyg misslyckades ja, men det var andra tider det...då fanns det en hel Puyol och en Pique (Som förövrigt inte var tillsammans med Shakira :P ).

Edit: Enligt sport så är Barca återigen intresserade av Etienne capoue, en defensivmitt som kan spelamittback. Av dom gångerna jag har sett honom spela så har han imponerat på mig ganska mycket. Men som sagt de e bara Silly season...
Barcelona haeger
2011-07-04 16:17
Hetfield

Puyol blir bara äldre och äldre och kommer garanterat behöva vila en del och lär med stor sannolikhet bli skadad (man kan aldrig vara säker men ändå). Abidal är vårat förstaval på vänsterbacken, Mascherano och Busquets är inga mittbackar utan snarare nödlösningar.
Jag spelar hellre med en mittback med grym potential istället för både Masken och Busi.

Jag tycker man ska ha två spelare på varje position, och jag har alltid efterfrågat en mittback och inte en vänsterback.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-04 16:08
Jag ser ingen poäng med att spendera stora pengar på en position där vi har gott om spelare som kan spela där. Puyol, Pique, Abidal, Fontas, Mascheran, Busquets osv.
Barcelona Rambla~
2011-07-04 16:05
Rat kommer att bli en grym mittback, det är jag övertygad om. Han har allt som behövs för att lyckas. Grejen är den att han trivs utmärkt där han är, och kommer säkert inte att lämna på flera år.
Barcelona haeger
2011-07-04 16:02
Hetfield

Vad ser du för likheter i Rat och Chyg förutom att de spelar i samma klubb?
Bara för att Chyg värvningen inte var så lyckad betyder det inte att Rat även han kommer misslyckas.
Barcelona Rambla~
2011-07-04 15:57
Tror inte på det ryktet om Rakitskiy. Fast han är ändå spännande. En stenhård och ursnabb mittback.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-04 15:55
Barcelona have made a 12M bid for Shaktar Donetsk centre back and UKR international Yaroslav Rakitskiy (21). [ukrainian media via sport]

Neeeeej Pep, har du inte lärt dig från Chyg affären? No mas, gå på en promenad istället.

Lawyers of Barcelona and Udinese have been told to be ready to draw up the first drafts of the contract as soon as there's a deal. [sport]

Sanchez blir allt mer "klar".
Spännande.
Barcelona B-Guden
2011-07-04 14:50
Förstår in vafan ska vi med en vänsterback till ?
Abidal Adriano Maxwell, Abidal spelar mittback när det behövs inte fan kommer han flytta dit permanent ifall,
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-04 14:37
ja, det är jäkligt konstigt att zubi inte lyckades få hit Angel om man utgår från att alla rykten stämde. Och som fler har sagt, det var så pass många att de knappt kan ha varit helt tagna ur luften. Just nu är jag skeptisk till zubi. Han verkar, med betoning på verkar, sabba den ena bra transfern efter den andra. Men jag väntar tills den 1sep innan jag dömer ut honom.
Barcelona Decinho
2011-07-04 14:26
barcetia:

Haha nej, självklart vet jag precis lika lite som alla andra på detta forum. Men att döma av ryktena så verkade det som Pep var genuint intresserad av att få sportinguistan till klubben. Det enda som förhindrade en övergång var den ynka miljonen euron, som Zubi vägrade betala/var oförmögen att förhandla ned, även nu hänvisar jag till rykten och tidningsartiklar. Sen vet jag mycket väl att rykten kan vara falska och att Pep kanske inte ville ha spelaren. Men det var såpass många källor som hävdade samma sak och om jag inte blivit totalt bortfintad av media så fanns Zubi på plats i Gijón för att förhandla, det om något borde väl tyda på att media för en gång skull hade rätt. Hela mitt resonemang bygger på att ryktena var sanna.
Barcelona barcetia
2011-07-04 14:19
Sub

Ja det har han gjort.
Barcelona Barca4eva
2011-07-04 14:18
Decinho

Rykten är rykten, de fortsätter hur länge som helst så länge det är Silly fu**ing Season.
Barcelona sub
2011-07-04 14:18
har nolito lämnat för benfica?
Barcelona barcetia
2011-07-04 14:16
Decinho

Det kan väl inte du veta? Det kan lika gärna Pep som ber de leta efter andra alternativ eller är du allvetaren som alla andra på detta forum?

Och nej, André Santos ryktas vi med eftersom att när Zubi var och kollade på Fenerbahches högerback Gökhan Gönul blev han intresserad av André Santos. Det har varit ett rykte nästan hela säsongen.
Barcelona Decinho
2011-07-04 14:14
Ja, är det inte sant att vi får dras med rykten kring André Santos pga att Zubi inte lyckades värva Àngel? Hade vi redan värvat en vänsterback så skulle det rimligtvis inte skapas fler rykten angående (i detta fallet, usla) vänsterbackar i sommar. Alltså så fortsätter dessa, förhoppningsvis osanna, rykten om André Santos spridas nästan uteslutande på grund av Zubis oförmåga att värva José. Jag vet inte vad du anser är fel i mitt påstående?
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-04 14:11
Frodo

Fast just på anfallsfronten finns det ju inte så många alternativ för Pep att ta ifrån b-laget. Det är väl om Deulofeu får chansen i år. Men han är ännu väldigt ung och jag tror inte han och Kiko skulle slåss om samma speltid. Jag kan tänka mig att Kiko får den speltid som Bojan och Jeffren lämnar efter sig, dvs väldigt lite. Vet inte särskilt mycket om honom men tycker faktiskt det är kul att man köper in spelare till barca B som faktiskt kan bli material för a-laget på sikt :)
Barcelona Barca4eva
2011-07-04 14:04
Decinho

Eftersom allt går genom media så struntar jag i det, jag har ingen åsikt kring det.

"Nu får vi dras med dessa rykten resten av sommaren på grund av vårt skämt till sportchef..."

Det där vad det jag mest syftade på...riktigt, riktigt lågt.
Barcelona Decinho
2011-07-04 13:59
Barca4eva:

Det är väl främst Zubis och Bartomeus fel att vi inte fick loss José Ángel? Eller är du av annan åsikt?
Blaugrana97
2011-07-04 13:58
kan hålla med om att santos och captevilla är lite för gamla för att värva till klubben, men jag skulle vara ganska nöjd med santos om vi får ett rimligt pris på honom. jag tror hans kvaliteér skulle passa bra i barcas spel
Barcelona Barca4eva
2011-07-04 13:58
1.70-ligan Syftar på de som klagar på Zubi...helt plötsligt är det hans fel att det finns massa spelarrykten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2011-07-04 13:56
Jag vet inte vad jag ska tycka om det troliga köpet av Kiko. Jag förstår när man köper lite äldre anfallare som Nolito och Soriano som behöver få igång sina karriärer och som kan bidra med lite rutin. Men att köpa unga och rätt dyra spelare som får en garanti att pendla mellan a och b-lag före många av våra egna spelare från akademin känns lite sisådär.
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-04 13:48
barca4eva

Utveckla gärna :P
Barcelona Barca4eva
2011-07-04 13:42
Alltså herregud..ni är fan inte kloka.,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-04 13:34
att köpa hit Santos känns för mig helt otänkbart med tanke på att klubben släppt förbi två utmärkta och betydligt billigare alternativ till vänsterbacksplatsen i Jose Angel och Taiwo. Den sistnämde var aldrig nöra men skulle också varit en smart värvning om klubben verkligen velat köpa en ny VB. Men pga alla rykten som inte blivit av jag tror inte man är det. Jag tror det är en mittback man är ute efter, eller ingen alls.
Barcelona Decinho
2011-07-04 13:28
Zizou!:

Det där ryktet är ingenting annat än ren bullshit. För det första så har vi redan Busquets och Masken i pivote-rollen, två herrar som man inte flyttar på i första taget. Och även om Capoué skulle kunna ta Keitas roll i laget så förutsätter ett köp av fransmannen att vi antingen struntar i att köpa Cesc eller säljer Keita, något som inte verkar särsklit troligt i dagsläget. Annars sitter vi på alldeles för många mittfältare.

För det andra så har vi flera unga spelare i La Masia med liknande kvaliteér. Jag tänker främst på Sergi Roberto (tvåvägsspelare) och Oriol Romeu (pivote), utöver de så kryllar Barca B och Juvenil A av talangfulla mittfältare som väntas ta det sista steget inom ett par år. Då vore det dumt att värva en ung överflödig fransman som bara skulle stå i vägen för los canteranos speltid.
Atlético addeh
2011-07-04 13:16
Rambla

Ja, precis. Att värva en spelare som André Santos eller Capdevila skulle kännas helt menlöst, då kan vi lika gärna fortsätta med Maxwell. Värvas en vänsterback ska det vara en ung talangfull sådan som förhoppningsvis skall kunna ta över permanent efter Abidal.

Skulle värvningen av Kiko gå igenom skulle det inte kännas lika tunt om både Bojan & Jeffren lämnade då han, och även Deulofeu i viss mån, finns där bakom att plocka upp i A-laget vid behov.
Barcelona Decinho
2011-07-04 13:06
Gött att vi äntligen verkar ha gjort klart med Kiko! Fast som smolk i glädjebägaren så börjar nu André Santos ryktas till oss igen. Gaah! Jag blir så irriterad på det! Hur svårt kan det vara för Zubi att göra någonting så simpelt som att stänga dealen med José Ángel? Nu får vi dras med dessa rykten resten av sommaren på grund av vårt skämt till sportchef...
Real Madrid Zizou!
2011-07-04 13:06
Barca har tydligen lagt bud på Toulouse spelaren, Etienne Capoué, som anses som en stor talang, och som har grym potential...

detta påstås av Shalke 04 !! sportchef....en klubb som också är väldigt intresserad av spelaren..
PSG ska också vara med i racet...

silly season eller kan det ligga någon sanning i det hela?
Barcelona Rambla~
2011-07-04 13:01
addeh

Med tanke på att Angel länge ryktades till Barca och nu också Escudero, är det uppenbart att man i första hand vill han en ung vänsterback som är tänkt för framtiden och som i dagsläget kan spela för både A och B-lag. Jag har även läst tidigare där ett annat namn dök upp, också det en ung spelare.

Barcelona are interested in Murcia (3rd div) left back defender Juan Francisco Gongora (22) for the Barcelona B team. [sport]

Därför känns det så konstigt att namn som Santos och även Capdevila dyker upp. Det är ju äldre spelare som knappast kommer att förbättras i framtiden.
Annons: