/spanien/barcelona/forum/12601.aspx/spanien/barcelona/forum/12601.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Rogge
2011-07-31 13:33
Visst är avundsjuka en del av det hela, men den är inte ensam, utan en av flera komponenter till att klubben tappat i popularitet hos andra lags fans.
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-31 13:31
Det är hur som helst väldigt intressant att JDS får spela högerback. Någon tanke måste det ju finnas med det. Jag tror inte den är att han ska ta Montoyas plats, men att han ska bli mer mångsidig och på så vis kunna få en plats i A-laget. JDS - Barcas alltiallo . Jag tror han hade tagit på sig den rollen med glädje. Och jag tycker han förtjänar att få chansen i A-laget.

Där har barca verkligen inget att förlora. Blir han överflödig och man bestämmer mig för att sälja honom nästa sommar lär man kunna få betydligt mer än 1 milj för honom då.
Barcelona Criff -Llourinho
2011-07-31 13:31
Rogge, med framgång kommer alltid kritiker. Det finns ju en anledning till att ordet "Hater" har uppkommit.
Tror dock inte alla är det, men att använda P12 eller medgångsfan är bara töntigt.
Jag menar varför tror du de flesta började hålla på lag som United & Arsenal t.ex? Självklart för dem är framgångsrika.
Ser inte riktigt poängen att hålla på ett lag i botten om man inte har några personliga anknytningar till en viss stad eller spelare i klubben.
Framgångsrika klubbar har alltid mer supportrar. Så är det bara.
Barcelona Barcadinho.
2011-07-31 13:28
Smogen.
"Med det sagt, är inte Owens mål offside med 1-2 meter?`"

Jag tyckte att det var offside igår. Så frustrerande att bildproducenten igår inte visade målet i repris från en rätt vinkel. De visade klart o tydligt att första målet var onside, men ignorerade totalt det andra.
Jag förstår inte hur sådana bildproducenter tänker. De ska ju visa saker som tittarna tycker är intressanta. Sådana saker under sändningar gör mig faktiskt sur. Märkliga människor som får jobba här och där (okunniga, okompetenta ?).
Det finns kanske en film på youtube eller så.

Jag var annars nöjd att se Fontas, känns som en bra och stabil back.
Och Thiago förstås, inte bara målet, utan hur att vågar ta ansvar. Han ser ut att vara en sån som avgör matcher på egen hand från ingenting. De är guld sådana spelare.
JDS var en positiv överraskning (också mot Bayern).
Det var också kul att se hur de grabbar som spelade sista kvarten rullade ut United stundvis.
Synd att Pep byte båda Fontas och Busqi samtidigt efter kvitteringen. Annars skulle vi nog få ett bättre resultat, om det spelar roll.
Atlético addeh
2011-07-31 13:28
Rogge

Osanningar och avundsjuka har skapat folks hat mot Barcelona, om man bortser från alla Madrid-supportrar, det handlar om något helt annat och har varit med sedan urminnes tider.

All smörja de brittiska tidningarna framför allt plöjer ut har skapat en felbild av Barcelona och alla spelare. Svenskarnas hat beror till största del på Zlatans goja i media. Avundsjukan säger sig själv. När ett lag vunnit så mycket skapas avundsjuka och det är absolut ingenting konstigt, bara väldigt tråkigt att det i vissa fall återgått till hat.
Atlético addeh
2011-07-31 13:25
Rambla

Aguirre lär inte ge upp i första taget, men Jonathan har samtidigt visat att han vill stanna i Barça och kämpa om en plats. Jag tror faktiskt han skulle utvecklas mer om han stannade, även om speltiden skulle bli mindre. No offence, men det är skillnad att träna med Messi & Xavi varje dag än att träna med snubbar som Ponzio & Paredes. Dessutom trivs han väldigt bra i Barcelona.
Rogge
2011-07-31 13:23
J Guardiola King

När du säger att det enbart är avundsjuka som gör att Barca är "hatade" så förenklar du lite väl mycket. Anledningen till detta, om det nu är sant, är betydligt mer komplex än så. När du använder avundsjukekortet så gör du det inte bättre, snarare bidrar du till den bilden som många har av en del av era fans. Detta är sorgligt då den bilden inte är rättvisande och på något sätt generell för Barcasupportern.
Barcelona Rambla~
2011-07-31 13:20
addeh

Även om jag verkligen gillar Montoya just för hur han verkar vara som person så tror jag att JDS är ett bättre alternativ i det långa loppet. Han är helt enkelt en bättre spelare och har många bra verktyg i sin verktygslåda. Fast jag är rädd för att han drar till Zaragoza. Det finns krafter där som ivrigt jobbar på att få dit honom. Aguirre, hans landsman, lär inte ge upp i första taget. Hm, jag vet inte om det är rätt klubb för JDS att utvecklas i. Det känns mer som ett lag som lär få försvara sig en hel del och spela mycket på kontring. Knappast så att JDS egenskaper kommer till sin rätt då. Jag är då rädd för att han stagnerar i sin utveckling. Självklart kan jag ha fel, de kanske strävar efter att vara ett spelförande lag.
Barcelona Shanghai - 2 maj 2009
2011-07-31 13:19
JDS är ingen högerback, han är en spelfördelare en kreativ spelare. Så tråkigt att han skolas om till en position där han aldrig spelat. Hellre JDS än nummer 4 i Arsenal.
Barcelona Shanghai - 2 maj 2009
2011-07-31 13:17
Flytta upp Mino, JDS, Muniesa, Montoya och min favorit Bartra som jag tycker har samma spelstil som Lucio. Sen säljer vi Pinto, Milito, Maxwell så är laget perfekt 7 spelare (Fontas och Thaigo) flyttas upp på en säsong vore fantastiskt. Tror aldrig att det händer, men man kan alltid hoppas.

Atlético addeh
2011-07-31 13:12
Rambla

Exakt. Med tanke på hans offensiva kvalitéer hade han garanterat även klarat av att spela som ytterforward. Sådana flexibla spelare behövs.

Jag tror visserligen också att Montoya rankas högre än dos Santos, men bara för att den sistnämnde blir uppflyttad förstör ju inte det alla chanser för Montoya. Jag tror det är viktigt för honom att få mycket speltid den här säsongen, därför hade jag hellre sett att Jonathan blev uppflyttad.

Som du var inne på för ett par dagar sedan. Om man lyckas skola om dos Santos till en högerback och förbättra hans defensiv kan det bli riktigt bra.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-31 13:05
Barca4eva
Anledningen till att folk börjat hata Barca senaste tiden är inte att vi har vissa fans som skryter och då blir kallade för medgångsfans eller p12or utan det är avundsjuka och inget annat. Medgångsfans och p12or har alla lag ( här på svenskafans oxå) men det är just vi som får ta mest skit när vi försvarar vårt lag och blir kallade för medgångsfan eftersom det är avundsjuka som sagt.

Och jag vet inte om du syftar på mig när du nämner medgångsfan men det skiter jag i eftersom du inte vet vem jag är eller vad jag känner för Barca och det är ganska onödigt att försöka bevisa min "kärlek" eller vad man ska säga för Barca.

Men som många tidigare har skrivit så är det onödigt att starta sånna disskutioner bara för att man förlorat en träningsmatch mot United. Grattis till dom och jag kommer alltid att respektera dem.
Barcelona Rambla~
2011-07-31 12:58
addeh

Jag hade hållt med om det inte vore för Montoya. Jag tror att han rankas ganska så högt. Dessutom så kan även Bartra agera högerback om det skulle behövas. Fast resonemanget är det inget fel på. JDS klarar av att spela hb om nöden kräver det. Det fina i kråksången är då att Pep får en spelare som även kan spela på flera mitffältsplatser i truppen. Något jag misstänker knappast Montoya skulle klara av.
Atlético addeh
2011-07-31 12:55
Jag tänkte på en sak. Eftersom Jonathan dos Santos spelat så bra som högerback, något han även fick göra i slutet av förra säsongen, känns det som chansen att han blir uppflyttad ändå är ganska stor. Jag ser faktiskt hellre att man gör sig av med Maxwell och flyttar upp dos Santos. Då får Adriano ensam agera backup åt Abidal samtidigt som Jonathan får göra detsamma åt Alves. Dessutom skulle han säkerligen få lite speltid som mittfältare också.

Hans attityd och vilja att slå igenom i Barcelona tror jag Pep värderar högt. Han spelar vart tränaren vill, han gör det han ska och att klaga skulle aldrig falla honom in.

Vad anser ni?
Atlético addeh
2011-07-31 12:41
1.70

Skriver under på allt, men om en mittback skall värvas måste han hålla bättre klass, eller i alla fall ha mer förtroende av Pep som mittback än vad Mascherano & Busquets har, annars kan vi lika gärna behålla de spelare vi redan har.

Jag tycker man borde göra sig av med Milito på grund av hans höga lön. Fontás & Bartra kan utan tvekan ta hans matcher. Som du säger, när det väl kommer till kritan har andra spelare som är ovan på positionen fått spela. Logiken tryter ganska ordentligt.
Barcelona Frodo
2011-07-31 12:38
1.70-ligan

När säsongen var slut ville jag att Milito och Maxwell skulle lämna samt att en ny riktigt bra vänsterback skulle köpas in. Både Milito och Maxwell är slut och tar bara tid från ungdomarna. En anfallare och en vänsterback var mina prioriteringar till den här säsongen.
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-31 12:17
Frodo

Det är möjligt. Synd att ingen av kunde vara med på försäsongen bara. Men samtidigt behövs dom i B-lag än så länge så det blir nog inte någon permanent uppflyttning i alla fall.

Precis, Puyol vet man inte hur mycket han kommer kunna spela i år och Abidal är inte heller direkt ung längre. Lägg där till två spelare i Milito och Maxwell som Pep inte vågar använda när det väl kommer till kritan. Det är väl framförallt dessa två som jag stör mig lite på ifall det bli kvar. Särskilt Milito. Vad är vitsen med att ha kvar en sån spelare? Byt ut honom mot någon stabilare som Pep har förtroende för!

Det är både förståerligt och rätt att man inte sätter in spelare som Bartra/Montoya i ett CL-slutspel, men de spelare som ska vara mellan dessa ynglingar och startelvan måste tränaren ha så pass mycket förtroende för att han vågar spela dem när det behövs - oavsett motstånd. Saknas det förtroendet, vad gör de då här?
Istället flyttas en mittfältare ned i dessa matcher och Milito får istället spela de enklaste ligamatcherna. Hans funktion blir därmed lika med noll - dessa matcher kunde lika gärna Fontas ha fått redan ifjol. Nej, jag vill inte ha det ett år till på det viset.
Barcelona Smogen
2011-07-31 12:16
Håller med, en träningsmatch är till för att testa nya spelare, komma i matchtempo samt marknadsföra sig för sponsorer och fans som inte brukar ha chansen att se lagen som spelar. Resultatet spelar ingen som helst roll.

Med det sagt, är inte Owens mål offside med 1-2 meter?
Atlético addeh
2011-07-31 12:16
Läste att Montoya snart är klart med sin rehabilitering och kommer bli spelklar igen. Känns som både han och Bartra kommer få träna allt mer med A-laget den här säsongen och börja spelas in. Uppflyttning för båda två nästa sommar känns fullt realistisk.
Barcelona Frodo
2011-07-31 12:08
DivineNerd (MU)

Jag håller med dig. En träningsmatch är inget man behöver bråka om. Pep och Ferguson lär knappast överanalysera en träningsmatch där båda luftar en massa spelare. Gratulerar och väl mött!
Barcelona Frodo
2011-07-31 12:03
1.70-ligan

Ja, jag tror att Pep funderar på huruvida han ska köpa en back eller inte. Jag har läst att Bartra och Montoya ska börja köras in i truppen så det kanske är därför Pep inte vill köpa en back. Det är främst Puyols situation som är oroande. Kommer han att vara redo för en hel säsong? Han är 33 nu och har haft en skadefylld säsong.
DivineNerd (MU)
2011-07-31 12:01
Efter matchen som spelades mellan mitt United och erat Barca. Har det(som tidigare) nämnts spridits en ganska dålig stämning mellan oss och er. Detta beror på att United fans har blivit för stöddiga och för att Barca fans har gått in i en onödig försvarsställning, ni som nämner CL finalerna ska bara veta att erat komplex tydligt skiner igenom. Så jag ber er att komma ihåg, Detta var bara en träningsmatch och ingentining någon av lagen lägger nämnvärt med vikt i. Detta så att 2 toppklubbars fans här på SF kan fortsätta ha en relativt bra relation. Sen är det väl så att haters gonna hate, men låt oss inte dessa haters förstöra relationen mellan 2 fina klubbar.
Väl mött
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-31 11:53
Frodo

Ja, förutom backlinjen som varit ganska svajig emellanåt ar spelet i övrigt sett riktigt bra ut. Det är såklart det viktigaste! Sen kommer garanterat backlinjen också bli stabil, när alla ordinarie spelare är tillbaka... men trot det tycker jag ändå Pep borde ta sig en funderare om det ändå inte vore smart att titta på förstärkningar till backsidan i första hand. Träningsmatcher eller ej, det går ändå att dra en slutsats av matcherna hittills. Och det är inte att det är på mittfältet vi är som svagast eller tunnast.

Bara en sån sak att man tar ner Busquets från mitten till backlinjen, liksom.
Atlético addeh
2011-07-31 11:48
Så underbart att Thiago får visa prov på sin brassebössa, nu lär han garanterat stigit i hierarkin när det gäller att få slå frisparkar.

Kan inte klubben bara posta en nyhet om att han får nummer #4 officiellt?
Barcelona FC Barcelona #10
2011-07-31 11:41
Någon som har hört någonting nytt angående Afellay?
Barcelona Frodo
2011-07-31 11:36
Lite märkligt att vissa United-fans firar som om de precis vunnit CL. Vissa säger att vi inte är något utan Messi. Var det inte tvärtom? Haters får bestämma sig, de kan ju inte använda båda sidorna av myntet.

Nåväl, det var bara en träningsmatch där båda lagen testade olika spelare. Inget att behöva bråka om. I vårt lag var det kul att flera B-lagsspelare fick chansen där Espinosa och Balliu precis kommit från Juvenil A. De måste ha känt sig riktigt taggade att få spela inför 90 000 mot United.

Motståndarna har sprungit igenom vår osynkade backlinje under våra träningsmatcher men det är inget vi bör oroa oss över alltför mycket när alla ordinarie är tillbaka. Det var bara kontringar. Vi styrde matchen vilket är det viktiga i nuläget.

Thiago är en diamant. Enough said!
Barcelona Mascherano
2011-07-31 11:35
Bra nyheter. Wenger tänker inte släppa Fabregas. Fuck Fabregas! Vi har Thiago.
Barcelona Koeman!!
2011-07-31 11:06
Folk verkar inte förstå att träningsmatcher inte betyder något. Dem bästa tar aldrig i.
Barcelona Matte11
2011-07-31 10:54
Jag hoppas verkligen ATT Barcelona vaknar och behåller thiago han kommer bli nya xavi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-31 10:37
Thiagos mål. Vilken jävla bössa! Finns det någon i Barca som har en bättre?
Annons: