/spanien/barcelona/forum/1259.aspx/spanien/barcelona/forum/1259.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2016-11-27 19:27
@El Pistolero #9:

Förlorar vi ikväll och nästa match är vi 10 poäng bakom. Vinner vi ikväll och nästa helg är det bara 1 poäng bakom. Vilken skillnad gör två matcher !
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-27 18:54
Som en CL-final idag. Fasiken vilken sits vi satt oss i.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-27 18:51
Ja , det är väl i dag som "spöket" ska suddas ut. En "boost" utan dess like skulle det kunna bli för oss.
Och viceversa för Real. Dom vet att vi inte vunnit där på närmare 10 år. Skulle vi vinna precis innan El Classico så skulle även dom få sig en rejäl tankeställare.

Om inte läget och säsongen i sig är tillräckligt med bensin för den här elden , så vette fan vad grabbarna mer behöver för motivation.
7 poäng efter.
El Classico om 6 dagar.
"Alexander Lukas" två nya mål.
Neymar svag i målskyttet.
Har inte vunnit här sen2007?

Vafan ! Min bättre hälft måste nästan ha koppel på mig här hemma , så jävla taggad är jag! Det är nästan så jag putsar upp mina gamla " Copa Miundial" och erbjuder Lucho att pressa som pedro i sina bästa dar!

Allt jag har att säga om kvällen är: "kill em' all" ! Och ta inga fångar!!!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-27 18:35
Bara att instämma i oron över poängtapp ikväll. Det är inte bara att vi inte vunnit där på 10 år, Real Sociedad är som lag i riktigt bra form och ligger femma i tabellen. Fördelen är att det from nu, eller egentligen från denna vecka startade, krävs maximalt fokus. Alla inblandade är medvetna om att matchen idag blir ruskigt svår, samtidigt som alla också är medvetna om vad som stundar nästa lördag. Denna vecka kan avgöra hela ligastriden. Vinner vi båda matcherna är vi inte bara med i matchen, jag skulle tom säga att vi då är favoriter givet de båda lagens spelschema samt det faktum att vi då poängmässigt lyckats haka på trots flera spelmässiga brister. Förhoppningsvis kan hela laget tagga till idag och göra en sådan där superb insats vi alla vet att vi har i oss. Hög press från start, ge inte La Real en meter. Spela mycket på djupet och ta många avslut för att sätta tryck. Då kan det lösa sig. Idag är de tre poängen allra viktigast, tappar vi så är det inte en särskilt bekväm situation vi sätter oss i inför El Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2016-11-27 18:27
Jag vet inte vad som hände med dem oväsentliga inläggen jag skrev om Neymars filmpremiär? Om det nu var så att mod tog bort dem (med all rätt isf), borde inte själva frågan, som jag besvarade, också tas bort?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-11-27 18:19
Det ska mycket till att Neymar får gult kort. Domaren är medveten om situationen med El Clásico nästa vecka och vill säkerligen inte stänga av en av matchens största profiler. Kan till och med tänka mig att någon från förbundet sagt till domaren att i första hand inte visa kort till Neymar utan istället ha en dialog.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-11-27 18:11
Att Ney ska spela matchen ikväll mot ett motstånd som vi har haft extremt svårt är självklart. Problemet är inte att Ney ligger på fyra gula, utan att han kom försent till träningen igår/iförrgår och jag har för mig att jag läste nånstans att Ney är den spelare som fått mest böter på grund av försening till träningar. När man ser hur ostabil och ofokuserad spelaren är, då förstår jag varför alla är oroliga över ett gult kort. Det här med rädsla för ett gult kort är överdrivet, men vissa spelare är så ostabila att man inte riktigt vet vad som kommer hända. Däremot skulle jag aldrig tro att nån spelare skulle medvetet välja att missa El Clasico (som startspelare) för att gå på en biopremiär eller nåt liknande. Men eftersom Neymar i sina bästa stunder är en otrolig spelare så är det givet att han ska starta ikväll.

Jag hoppas att man spelar som man spelade under våren trippelsäsongen. Gå för mål så fort som möjligt. Vi måste sluta försöka kontrollera rytmen och tempot i spelet från målvakten-backlinjen. Jag hoppas att man från start börjar med en extremt aggressiv och intensiv presspel. Allt man ska göra i spelet ska vara intensivt, från spelet MED och UTAN boll. Den här matchen kräver maximal respekt, La Real spelarna vet mycket väl att dom kan slå oss. Dom har till och med ett psykologiskt övertag på oss ikväll, det kan inte alla lag säga när dom möter FC Barcelona.
Barcelona Barca Barca
2016-11-27 16:10
Startar Neymar ikväll och får ett gult kort o missar el classico borde LE säga upp sig o hänga utanför arbetsförmedlingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-27 15:51
@Smogen:
Rättning: Senaste gången som vi vann på Anoeta var under Maj 2007. Knappt mindre än 10 år sedan med andra ord.
Barcelona Smogen
2016-11-27 15:27
Känns som att många här inne underskattar matchen ikväll. För mig är detta säsongens svåraste match i la liga. Det borde inte vara det, men mina jag rätt så vann vi senast på Anoeta för 6 år sedan. Finna det en annan arena som vi haft så svårt att vinna på? Jag tror inte det.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-27 14:51
@neymar JR:


Vilken filmpremiär pratar du om egentligen?

Bara undrar eftersom att detta är första gången som jag hör om detta faktiskt.
Barcelona Bollinnehavet
2016-11-27 14:48
@Pep - El Míster:


Vi får se. Jag hoppas att jag har fel men min tillit till att Neymar sätter Barcelona före annat börja tryta lite. Han får mer än gärna överbevisa mig :)
Barcelona Pep - El Míster
2016-11-27 14:28
Först ska vi vinna på Anoeta. Bänkar ju inte Neymar. Sen får vi väl se men jag väljer hellre att lita på honom och han är fullblodsproffs. Att tro att han hellre vill gå på bio är ju bara löjligt. Han har visat mer än tillräckligt i Barcatröjan för att vi ska lita på honom. Skulle han mot all förmodan bli avstängd så blir de väl så. Vi kan slå marängerna med enbart Suarez och Messi på topp!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2016-11-27 14:08
Bollinnehavet Ja, man får hoppas på det bästa, tycker det ska bli intressant. Om Ney lipar över nån tackling eller så ikväll så får han fan skärpa sig och inte visa känslor som resulterar i kort. Dags o visa lite karaktär tycker jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-11-27 14:03
@Pep - El Míster:


Jag kan hålla med om att jag i allra högsta grad har gjort en höna av en fjäder. Men kan du med handen på hjärtat säga att du litar på att han kommer att sköta sig? Neymar själv har gång efter annan visat dessa tendenser och har på så sätt själv bjudit in till dessa spekulationer. Men vi får väl helt enkelt se vad som händer snarare än att försöka se in i framtiden. Fast att folk spekulerar om just Neymar ser jag inte som något konstigt alls faktiskt.
Barcelona Bollinnehavet
2016-11-27 13:56
zigazaga

Det finns ett par scenarion kring ett gult kort på Neymar. Antingen så tar han ett ikväll och åker till Brasilien och han kommer bli nästintill hatad ett tag framöver. Ett annat scenario kan vara, eftersom vi alla känner till den spanska fotbollskulturen, att han får ett mycket mycket billigt gult kort för något som inte ens skulle vara frispark. Då kommer antagligen Enrique få sig en rejäl skopa skit som inte förutsåg detta. Och skulle han välja att bänka Neymar och vi inte vinner så for han samma skopa skit från samma människor ändå. Knepigt läge helt enkelt.

Drömscenariot hade varit att Neymar spelar och tydligt visar att han gör allt för att inte få gult kort, trots att spelarna i Sociedad vet om hans situation. Då får han spela el clasico och drömmen är att han avgör det isåfall :)

Men jag tror som sagt inte att han kommer att spela något el clasico och jag kan bara hoppas att han absolut inte får något jävla ledigt isåfall. Då ska han stanna kvar och träna hårdare än någonsin. Skulle han lipa över det så har han isåfall visat för mig att han har en karaktär som jag inte vill ha i Barca. Det skulle krävas väldigt mycket av honom för att jag skulle ändra mig på den punkten om så skulle ske. Vi får helt enkelt hoppas på mitt drömscenario. Känns lättast så!
Barcelona Pep - El Míster
2016-11-27 13:49
Fan vad folk är osäkra och nojjiga ang. Neymar! Spekuleras om att han heller vill gå på biopremiär än att spela. Ge er. Vi får väl lita på att han sköter sig! Höna av en fjäder heter det ja...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-27 13:38
[QUOTE=Blaugrana91]MD skriver att Neymar var med i en mindre bilolycka på väg till flygplatsen, ska som tur var bara handla om blåmärken, så han kan alltså spela ikväll. [/QUOTE] Rättat stavningen....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2016-11-27 13:26
Det ska bli intressant att se hur man väljer att göra med Ney ikväll. ALLA känner till hans situation, får han ett gult så är det adios till el clasico. Ramos i Real hade samma situation igår och de skötte det utmärkt. De lät Pepe skötta alla uppspel från backlinjen, på så sätt så blev Ramos så lite inblandad som möjligt. Sen tar Zidane ut han när det återstår 20 min. Ramos var också lugn och ställde inte till med några problem. Ney har en spelstil och ett humör som oroar. Han måste vara lugn ikväll för spela kommer han göra. Jag hade blivit jävligt förvånad ifall LE bänkar han ikväll. Får Ney ett gult och går på den där jävla biopremiären så kommer han sjunka i många cules ögon. Vad är era tankar om detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-27 13:26
Japp det misstänker jag med, hans karriär är viktigare än klubben. El classico kommer han spela igen, vara med i premiären av en film han deltar i? Troligtvis inte!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-27 13:24
MD skriver att Neymar var med i mindre bilolycka på väg till flygplatsen, ska som tur var vara handla om blåmärken, då han kan alltså spela ikväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-11-27 13:17
@Barca4life98:


Jag har också på känn att vi kan gå vinnande ur den strid. Inte på ett komfortabelt vis på något sätt men att vi gör en match liknande den mot Sevilla. Däremot så tycker jag att man ska bänka Neymar till förmån för Arda, då jag sorgligt nog misstänker att Neymar mycket väl skulle kunna ta ett medvetet gult för att få en ledighet till Brasilien och filmpremiär istället för att vara "tvungen" att spela el clasico.
Barcelona Barca4life98
2016-11-27 12:37
Nyckelmatch idag, vinner vi så har vi häng på Real ändå. Tror på en ganska stabil seger ikväll, laget höjer sig vid pressade situationer. Hoppas att Lucho plockar ut Neymar tidigt så att han inte drar på sig ett gult. Med det sagt så borde den bästa elvan spela ikväll; Ter stegen - Roberto, Pique, Mascherano, Alba - Rakitic, Busquets, Denis - Messi, Suarez, Neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-11-27 10:04
Igår var det alltså fyra år sedan som vi för första gången mönstrade en hel startelva med egna produkter i La Liga. Vem påminde mig om detta? Puyol såklart, han la ut det på sin Facebook.

Valdes
Montoya - Pique - Puyol - Alba
Xavi - Sergio - Fabregas
Pedro - Messi - Iniesta

Visst att Montoya inte höll måttet. Att Fabregas är en av mina minst älskade spelare världen över. Att Puyol och Xavi blev gamla. Att Valdes lämnade som han gjorde och att Pedro ville ha mer speltid än han fick och kanske lite ny utmaning också. Det är halva startelvan som på ett eller annat sätt lämnade.
Men tänk också på att vi hade Thiago där bakom. Att Grimaldo var på väg upp. Att Adama Traore började få hype redan då med sina magmuskler som 17-åring. Hade vi kunnat ta hand om dom så hade vi fortfarande kunnat få ihop 8 av 11 spelare från La Masia, med Grimaldo på bänken.

Ter Stegen
Roberto - Pique - Umtiti - Alba
Thiago - Busquets - Iniesta
Messi - Suarez - Adama

Nu menar jag inte detta som vår absoluta champagne-elva. Det var ju inte den första heller då den saknade spelare som Dani Alves och David Villa tex. Men hade vi satsat mer på dessa spelare så hade vi inte behövt köpa Digne och Gomes för en halv miljard. Vem vet, det kanske hade funkat med Messi centralt och Adama till höger vid en skada på den nästan aldrig skadade Suarez? Vi hade isåfall inte behövt köpa Paco för 300 miljoner heller då och vi hade även haft kvar Munir isåfall. Eller vi kunde ändå köpt Paco men skitit i Arda Turan för 400 miljoner om vi hade satsat på Adama. Fattar ni vart jag vill komma?

Vi köper så jävla mycket onödigt på grund av att vi gör oss av med sånt som vi redan har och vill ersätta det med något dyrare. De enda nödvändiga köpen vi gjort egentligen de senaste tre säsongerna är Suarez, ter Stegen, Umtiti och Rakitic. Vidal också egentligen, vi behövde ju en högerback, sen att han skulle floppa så hårt var ju bara otur typ. Resten av köpen vi gjort har varit nödvändiga enbart för att vi har gjort oss av med egenproducerade spelare på ett onödigt sätt.

Hur som helst så fick Puyol mig att sakna de "gamla" tiderna för fyra år sedan. Det är frustrerande att vi inte byggde vidare på det istället för att ställa upp en elva ibland som endast innehåller Pique, Roberto, Busquets och Messi från La Masia.

Det har hänt mycket på fyra år.
Barcelona Soko
2016-11-27 08:11
Vlom Du har tydligen missuppfattat min fråga. Jag frågade om han gjort mål i en match att det inte kom även på straff. Och i den matchen mot Atletico gjorde han alltså även på straff. Han gjorde detsamma mot Alaves och Gijon också. Men när Real inte får straff gör han inga mål och därför gått mållös i många matcher bla 2 gånger mot Legia och Lisabon och även Leganes, Bilbao, Eibar, Las Palmas och Villareal.
Barcelona El FenómenoR9
2016-11-27 01:27
Iniesta 70 Blev så taggad i mitt suporter skap av ditt inlägg! mycket bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-26 21:19
Sporting Gijón tränaren Abelardo om Douglas efter matchen: People criticised Douglas without seeing him play. He's got great quality and is a good kid. So it annoys me. A lot of what was said about Douglas was unfair, but he has been great for us, and I hope he keeps going like this" Allt som Abelardo sade är 100% sant. Bara för att Barcelona,var väldigt många nivåer över honom, så innebär det inte att brassen är en dålig fotbollsspelare. Tycker det är väldigt tråkigt att flera människor på Les Rambles försöker få det till att Douglas kom från den kinesiska tredje divisionen med anledning av alla gentemot brassen. Douglas spelade trots allt för Sao Paolo, som förresten är en av de bästa klubbarna i Brasilien och som värvades till Barcelona. Douglas må inte vara en toppspelare, men han är åtminstone bra nog att spela i La Liga och göra bra matcher ifrån
Vlom
2016-11-26 20:42
@Soko:


Cristiano Ronaldo gjorde frisparksmål och ett spelmål mot Atlético de Madrid förra veckan...
Barcelona Iniesta70
2016-11-26 20:29
Kom igen nu cules! Klart att det inte är över, man lägger sig väl inte platt ner och ger upp när ärkerivalerna har fått ett fjuttigt sjupoängs försprång , med en match mer spelad! Imorgon bryter vi en trist trend , tre poäng borta mot Sociedad . Det är ju nu man visar karaktär! Skit i alla bleka insatser tidigare i år. Det är ju nu det roliga börjar. Att få jaga Real. Låt dom titta bakom ryggen , låt dom känna flåset av Suarez taskiga andedräkt! Låt dom sitta och hoppas på poängtapp , låt dom se Messi dominera , låt dom se Iniesta räta ut frågetecknen av vårt mittfältsspel , låt dom se Neymar återuppstå , låt dom se Pique twittra seger intervjuer från bänken . Låt dom svettas. Efter El Classico är vi en poäng bakom , men flera poäng före psykologiskt! Dom vet att vi vinner den här ligan , dom vet att dom kommer dallra , vika ner sig. Här kan man inte snubbla sig igenom en lottning. Låt dom se oss studsa tillbaka och vakna till liv! Om vi inte hittar spelet så får vi väl kriga med näbbar och klor! Pest eller kolera? Real som ligasegrare eller vi som ligasegrare med MSN+ 8? Jag väljer vilket alternativ som helst så länge inte Real står dom slutsegrare. Kommer jag gilla det? Kommer passionen ebba ut? Kommer mitt intresse dala? Troligtvis. Men när sista omgången är spelad och vi står där med bucklan höjd till skyn så kommer i alla fall jag fira som om jag var en i elvan! Nån dag senare kommer jag skriva ett inlägg om hur beskt detta guld smakar i min mun med det spel vi visat upp. Har jag nämt det förut? Ja, jag är en hycklare......men ladda "pickadollerna" Suarez...och låt jakten börja!
Barcelona Skurhink
2016-11-26 19:10
Jag håller absolut inte med om att ligan är körd poängmässigt. Är vi 6-8 P efter Real när ligan vänder så är vi med i högsta grad skulle jag säga!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: