/spanien/barcelona/forum/12533.aspx/spanien/barcelona/forum/12533.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid RONALDO THE MAGIC 7
2011-08-09 14:25
Varför snackar ni så mycket om arsenal ? :O
Atlético addeh
2011-08-09 14:24
El Kaiser de Michoacán

Visst vore det ändå ganska kul om Arsenal tappar Clichy, Nasri och Fábregas samma sommar. Ändå skulle fansen tro på både PL- och CL-seger.

Försvinner Nasri till City tror jag dock Wenger kommer göra precis allt i sin makt för att behålla Cesc.
Barcelona Unicef
2011-08-09 14:16
cesc4official Cesc Fàbregas Soler
Enhorabuena a la seleccion sub19 x ser compeones de europa sub19. Se lo merecen. Grandes Ignasi Miquel y Sergi Gomez
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-09 14:09
El Kaiser

De flesta vet att Wenger är en envis jävel, om det inte sker på hans sätt så föredrar han att förlora än att ge vika. Det mest klara exemplet är ju att han vägrar att köpa in en bra målvakt och fixa upp backlinjen. Alla experter och fotbollsälskare påpekar det, men han väljer att köra som han vill.

Det jag vill ha sagt är att han är nog villig att tjura sig till att behålla Cesc än att ta pengarna och bygga upp sitt lag.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-09 14:06
Skön krönika Valencia skriver upp. Visste inte att felpassningar och individuella misstag tyder på kreativitet och fin känsla för fotboll.

Men vi alla har väl olika definitioner av saker och ting.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-08-09 13:56
Uppgifter säger att Samir Nasri är mer eller mindre klar för spel i Man City. Om detta är sant eller ej låter jag vara osagt men om vi för diskussionens skull säger att detta är korrekt, hur tror ni då att Cesc eventuella övergång till Barça påverkas?

Å ena sidan finns scenariot att Wenger håller ett ännu hårdare grepp och Cesc då han absolut inte vill tappa ytterligare en nyckelspelare. Men å andra sidan lär ju antagligen inte Nasris övergång göra Cesc mer sugen på att stanna i London då man kan argumentera för att Arsenals titelchanser knappast ökar.
Barcelona el Maestro!
2011-08-09 13:34
Barcelona Rambla~
2011-08-09 13:20
Thiago landslagsdebuterar i sin födelsestad. Hur häftigt är inte det?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-08-09 12:28
nemo

Gampermatchen är spikad.
Räkna med att Pep kommer använda avbytarna från Malagamatchen samt avbytarna från Barca B (de har också match, borta mot Huesca) mot Napoli.
Barcelona el Maestro!
2011-08-09 12:17
nemo//
Jag ska också se Gampermatchen. Jag tror inte att de flyttar matchen. Det ska spelas en match tre dagar efter Gamper, mot Porto, om jag inte minns fel. Gampermatchen är därför spikat tror jag . Däremot tror jag att Pep kommer att rotera spelare i den matchen. Vi får räkna med han ger chans till många hungriga yngre spelare istället.
Barcelona nemo
2011-08-09 12:09
Nu är det tydligen spikat att vi möter Malaga den 21 aug. Samtidigt har jag köpt matcher till matchen mot Napoli den 22 aug. Kommer de flytta fram Joan Gamper matchen? Känns inte bra om de gör det.
Barcelona II Barça II
2011-08-09 12:00
Haha, den här va rolig. Låten Stan, fast det handlar om Arsenal.

Edit: Fel länk i länktips, denna är den rätt.
http://www.youtube.com/watch?v=hDBLSUKJiDY
Barcelona el Maestro!
2011-08-09 11:42
Är det bara jag som är imponerad av Carmona? Någon annan?

Visserligen är han 23 år( ?) och erfaren men man såg att han spelade moget. Mycket självsäker och mogen än de yngre.
Jag är säker på att han hade gått rakt in i startelvan hos många lag. Ja, till och med Arsenal. Han är en centralmittfältare men även otroligt bra ytter. Han är förresten lik "förloraren" Fran Mérida fast mycket bättre.

Carmona kommer att få chanser i säsongen, det är jag säker på. I Copa del Ray och även kanske i ligan. Presterar man så får man belöning av Pep. Han kommer sen att vilja gå vidare i nästa sommar och det har han rätt att göra det.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-08-09 11:39
Från "Falkens funderingar: 9 Augusti - Inte en talang till..." på Arsenals SF:

"När det gäller Fàbregas så borde väl Wenger sagt ifrån i början. "Fàb har kontrakt. Han stannar. I år också.Nog med diskussioner.". "

I min värld så är ju just detta det ultimata beviset på hur gärna Cesc vill flytta till Barça; just att Wenger inte gått ut och sagt detta eller liknade. För hur ska man kunna säga en sådan grej om man vet spelaren i fråga absolut vill lämna.
Barcelona Barcelona10Messi
2011-08-09 11:19
Thiago som (väldigt) ung! :)
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-09 10:39
" jag tillhör barca och vill triumfera här"- keirrison

Måste säga att jag gillar den grabben. Läste intervjun med sport och han verkar både ödmjuk och jordnära. Han hyllar klubbens spelare, bla soriano, och vet att han måste jobba hårt för att lyckas här. Men han vill försöka. Ledningen, ge han en chans! Kommer han igång blir han viktig för barca b
Barcelona FC Barcelona #10
2011-08-09 10:28
Die 2. Raute

Hemmamatch mot Racing, tvivlar på att det kommer bli fullsatt så skulle nog säga att det är bäst att köpa en (?) biljett på plats.

Annars kan du köpa i förtid om du vill vara på den säkra sidan.
Barcelona Riiio!!
2011-08-09 10:09
Vilka möter vi??
Barcelona Die 2. Raute
2011-08-09 10:07
Hej alla Barca fans! Jag har tur! Mellan den 23.09 - 27.09 är det en stor Europa branchmässa för min branch( Brodyr på kläder ) i Barcelona. Firman betalar resa och hotel på plats:-) Nu ser jag också att Barca har hemmamatch i omgång 7 den helgen. Nu till min fråga till Er Barca fans: Vad råder Ni mig att göra....köpa biljett på plats när vi är där eller har Ni nåt annat råd till mig? Tacksam för alla råd från en Hamburger SV fan.
Barcelona Barca4eva
2011-08-09 04:04
Lite Strejk-snack.

Igen.

Siempre Barça

Skadedrabbad? Det är väl knappast det som gör att han inte får spela i Barça eller gör honom till ett dåligt köp.
Barcelona Siempre Barça
2011-08-09 04:03
vadå ska han få sin lön och inte spela? Hoppas att vi bara säljer honom för varje pris. Jag fattar inte varför vi köpte en skadadrabade spelare
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-08-09 02:38
Siempre Barça

Han är skadad. Jag tror inte ens Rosell lagt en tanke åt honom under denna sommar faktist, och Guardiola har nog glömt om han var blond eller brunett..
Barcelona Siempre Barça
2011-08-09 02:24
kan nån säga var fann är helb och hur kommer de göra med honom??????????
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-09 01:41
Fontas. För han har ballast namn och blev ordinare mittback för mig på Fm11 och var totalt överlägsen alla andra mittbackar typ. Räcker så.
Barcelona Frodo
2011-08-09 00:58
Jag skulle säga att Sergi Gomez är den sämsta/minst talangfulla av våra fyra mittbackstalanger. Jag håller Bartra och Muniesa högst och därefter Fontas.

Bartra har nog högst i tak men det känns som att han borde spela ca 2-3 säsonger i ett annat lag i ligan, slipa bort misstagen och lägga på sig några kilo. Muniesa är nog den som skulle komplettera Pique bäst. Snabb, aggressiv, fokuserad och vänsterfotad. Han har dock haft enorma skadeproblem som hindrat hans utveckling. Man glömmer lätt bort att han satt på bänken i CL-finalen i Rom som 17-åring.

Fontas är väldigt bra i uppspelsfasen men han är väldigt långsam vilket kan straffa sig i och med att vi spelar med en sån hög backlinje. Sergi Gomez är stabil men har inga utmärkande egenskaper som kan ge honom ett övertag på de andra.
Atlético addeh
2011-08-09 00:56
barcetia

Jag tror definitivt det finns plats för både Bartra och Gómez, men inte som startspelare. Piqué är 24 år och har många, många år kvar. Det finns bara en plats bredvid honom. För ett halvår sedan hade jag nog inte trott att varken Bartra eller Gómez skulle kunna ta den platsen då båda, likt Piqué, är högerfotade, men efter att Gerard bevisat att han klarar av att spela även till vänster i mittförsvaret är jag inte särskilt orolig längre.

Dessutom finns ytterligare ett alternativ och det är Botía. Frågan är om Pep har med honom i framtidsberäkningarna och hur han ligger till gentemot sina konkurrenter.

För att återgå till Bartra så tror jag ytterligare en säsong med regelbunden speltid kommer göra honom väldigt gott. Visst hade en utlåning till en La Liga-klubb inte varit fel, men då hade han samtidigt inte funnits att tillgå för Pep vid behov. Nu kommer han troligtvis få träna ganska ofta med A-laget då jag läst att han ska gå igenom fas tre, samma sak som Thiago och Fontás gjorde ifjol, den här säsongen.

Hetfield

Kom igen, alla mittbackar i akademin hade nog klarat av att spela mittback på Almería den dagen. :P
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:56
En kort sammanfattning av deras styrkor samt svagheter är

Fontas
Styrkor: Väldigt lugn med bollen. Även lugn när olika situationer uppstår som t.ex kontringar etc. Bra besluttagande.
Svagheter: Väldigt slö, både mentalt(som är mycket värre) och fysisk. Tar honom 0.5 sekunder extra att förstå situationen mer än bara det att en spelare försöker passa en boll. Jämför t.ex när Gibson ska slå en djupledspassning med t.ex Giggs.

Bartra
Styrkor: Sista sekunden tacklingar(!!!!), även han säker med bollen, bra anfallare(som försvarare), ungefär samma som Fontas i styrkor fast addera sista sekunden tacklingarna.
Svagheter: Misstagsbenägen.

Potentialmässigt är de väl ganska lika, _MEN_ att få bort Bartras svaghet är mycket lättare än att ge intelligens till Fontas. Därför är Bartra en mycket större prospekt.
Barcelona Shanghai - Sagrada Família
2011-08-09 00:54
addeh

Ja du har rätt i det du skriver att han kommer få tuffare motstånd varje vecka, men trots allt så öste han in mål i EL ifjol. Glöm inte att EL håller en hög klass.

Angående mittbackarna i B laget så är Bartra fortfarande min favorit. Han påminner mycket om Lucio. Sen han debuterade mot Atlético säsongen 2009-10. Han ersatte Jeffren som spelade högerback.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-09 00:51
barcetia

Bartra har talang, jag tror att han kan bli nästa Thiago Silva, men samtidigt så är han ibland lite ofokuserad. Jag tror att de flesta håller med om att Bartra har större potential, jag tror bara att Fontas är lite stabilare och lugnare i vissa situationer, han har dessutom en väldigt känslig vänsterfot.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:47
Hetfield

Efter att ha sett varenda Barca B match kan jag säga att det inte finns så kan jag säga att Bartra inte bara nog ligger före, utan med ganska mycket också. Fontas har bara tur att det är vänster mittbackspositionen vi har för lite spelare på. Att prestera någorlunda bra mot ett Almeria som låg överlägset sist i La Liga är väl inget att hurra över. Tror Oleguer hade kunnat göra hattrick mot Almeria.
Annons: